Dodaj do ulubionych

Vinted - jak kupować

15.08.20, 10:25
Lekko, łatwo i przyjemnie czy odpuścić? Złóż ofertę czy kup teraz? Dlaczego niektóre oferty mają dziwnie niskie koszty przesyłki?
Obserwuj wątek
    • pasquda77 Re: Vinted - jak kupować 15.08.20, 10:28
      Podobno bardzo dużo oszustów i łatwo o wtopienie kasy, jestem na grupach obagowych i dziewczyny często znajdują tam oferty z... własnymi torebkami, których nie sprzedają.
      • chatgris01 Re: Vinted - jak kupować 15.08.20, 11:40
        To na polskim vinted nie odblokowuje się kasy dla sprzedającego dopiero po otrzymaniu i sprawdzeniu przesyłki?
        • iberka Re: Vinted - jak kupować 15.08.20, 12:14
          O, tak jest tzn.wg regulaminu muszę kliknąć "ok" lub po 2 dniach automatycznie kasa przechodzi do sprzedawcy. Jeden temat z głowy, jeszcze kwestia kosztów przesyłki.
          • stara-a-naiwna Re: Vinted - jak kupować 15.08.20, 21:12
            pewnie Vinted ma podpisaną jakąś umowę z inpostem na setki przesyłek stadniska cena
    • mika_p Re: Vinted - jak kupować 15.08.20, 12:45
      Dziwnie niskie czyli jakie?
      • iberka Re: Vinted - jak kupować 15.08.20, 12:59
        Torba ma przesyłkę za 3.49 PLN. Ale już zagadka rozwiązana wink. Pierwszy zakup zrobiony
        • jakis_wolny Re: Vinted - jak kupować 15.08.20, 13:11
          iberka napisała:

> Torba ma przesyłkę za 3.49 PLN. Ale już zagadka rozwiązana wink. Pierwszy zakup z
          > robiony

To podziel się zagadką 😉
          • ida_listopadowa Re: Vinted - jak kupować 15.08.20, 13:28
            Sprzedaję na binted. W tej chwili jest promocja na przesylke paczka w ruchu i tyle ona wlasnie kosztuje.
            Vinted ma umowy z paczkomatami i innymi przesylkami i koszty sa nizsze niz dla odbiorcy z ulicy.
            Sprzedajacy nie placi prowizji, placi ja kupujacy - za program ochrony. Przez kup teraz sprzedajacy dostanie pieniadze dopiero po potwierdzeniu ze paczka doszla i ze jest ok, wiecmiejsca na przekret nie widze!
            natomiast wystrzegalabym sie sprzedajacych zyczacych sobie kasy bezposrednio na konto.
            • iberka Re: Vinted - jak kupować 15.08.20, 14:52
              Tak właśnie jest smile.
              A po co jest opcja "złóż ofertę"?
              • barefoot_duck Re: Vinted - jak kupować 15.08.20, 14:54
                Możesz zaoferować sprzedającemu niższą kwotę, niż ta, za którą wystawia. I on godzi się lub nie.
                • iberka Re: Vinted - jak kupować 15.08.20, 15:29
                  Ach 🤦. Dzięki smile
        • ichi51e Re: Vinted - jak kupować 15.08.20, 13:26
          List zwykly?
          • georgia.guidestones Re: Vinted - jak kupować 24.08.20, 11:31
            Maja jakies umowy z poczta i znizke na usluge "paczka w ruchu".
    • iberka Re: Vinted - jak kupować 16.08.20, 10:40
      Jestem zdegustowana tym, że sprzedający otrzymuje informację kto polubił jego przedmiot. Tym samym mam kilkanaście wiadomości w stylu "zachęcam do zakupu", "czy jest Pani poważnie zainteresowana" itp......Żenua.
      • chatgris01 Re: Vinted - jak kupować 16.08.20, 10:42
        E tam, często jak polubisz, to sami z siebie obniżają Ci cenę wink
      • georgia.guidestones Re: Vinted - jak kupować 16.08.20, 17:57
        wejdz na fb - grupa "vinted - oszukane". przez tego typu cyrki zdecydowalam sie na sprzedaz kilku konkretnych rzeczy poza tym portalem. cwaniary potrafia otrzymac przesylke i glosic portalowi, ze dostaly podróbkę, sprzedający grosza nie zobaczy.
        • georgia.guidestones Re: Vinted - jak kupować 16.08.20, 17:57
          *zglosic portalowi, ze dostaly podróbkę, sprzedający grosza nie
          > zobaczy.
      • ida_listopadowa Re: Vinted - jak kupować 18.08.20, 22:52
        iberka napisała:

> Jestem zdegustowana tym, że sprzedający otrzymuje informację kto polubił jego p
        > rzedmiot. Tym samym mam kilkanaście wiadomości w stylu "zachęcam do zakupu", "c
        > zy jest Pani poważnie zainteresowana" itp......Żenua.

bo to polubienie na vinted to nie jest polubienie jak w facebooku, tylko zwyczajowo „wstepne zainteresowanie oferta”. Zdarzaja sie wpisy „nie polubiaj, jezeli nie zamierzasz kupic”
    • iberka Re: Vinted - jak kupować 22.08.20, 20:25
      Wracam z kolejnym pytaniem smile. "Nie korzystam z opcji kup teraz" - czy totak można sobie zaznaczyć i sprzedawać poza Vinted? Co jeśli kupię przez kup teraz?
    • asia_i_p Re: Vinted - jak kupować 22.08.20, 20:36
      Moja córka kupuje ostatnio (faza ekologiczna smile ) i jest zadowolona. Mnie przeszkadza brak wymiarów, Allegro mnie rozpuściło pod tym względem, przy czym uważam, że tak bardzo specjalnego to tam nic nie ma. Chyba że ona tak wybiera, że omija te perełki.
      • iberka Re: Vinted - jak kupować 22.08.20, 21:01
        O wymiary dopytuję i sprzedający podają smile
        • asia_i_p Re: Vinted - jak kupować 23.08.20, 10:17
          Ona też tak robi, ale ja wolę jednak je mieć na etapie wstępnej selekcji.
          • georgia.guidestones Re: Vinted - jak kupować 24.08.20, 11:29
            Na allegro tez mnostwo osob prywatnych nie podaje wymiarow. Małe M moze byc inne w sieciowce typu cropp/sinsay, a jeszcze inne np w jakiejs skandynawskiej marce lubujacej sie w oversize'ach.
          • hosta_73 Re: Vinted - jak kupować 24.08.20, 11:38
            Też mnie denerwuje to ciągnięcie za język sprzedającego. Napisze lakonicznie "śliczna bluzeczka rozmiar M " wrzuci jedno zdjęcie a potem na forum narzekanie, że nie ma zainteresowania.
            Omijam już takie oferty, kupuję tylko u tych , którzy od razu podali wymiary i dobrze opisali towar.
            T

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka