Dodaj do ulubionych

Trafna analiza transformacji

30.08.20, 13:31
Nie wiem, co sprawiłoby że transformację przestałbym uważać za antyludzką. Prof. Kołodko uważa, że gdyby nie Balcerowicz zarabialibyśmy więcej. Śpiewak tutaj też o tym mówi, że podczas transformacji spadły realne dochody zwykłych Polaków.
m.youtube.com/watch?fbclid=IwAR0lycI_JkRRZGlF1sRpFVbOakFywdQHdVdw4G0T9WHAmIJDYIjLtXQXWww&feature=youtu.be&v=SQNDnKwrnmM
Obserwuj wątek
    • lauren6 Re: Trafna analiza transformacji 30.08.20, 13:33
      Już nie łysy z brazzers?
      • morekac Re: Trafna analiza transformacji 30.08.20, 14:54
        Wiedziałam, że to Józek. Po tej pięknej dziewicy i temacie. Ale przeczytałam "renifer" 😂 zamiast rentier i trochę mnie to zdziwiło.
    • malia Re: Trafna analiza transformacji 30.08.20, 13:35
      Myślisz, że jak coś tysiąc razy powtórzysz, to stanie się faktem? To o twoim nicku, Józiu
      • pani_tau Re: Trafna analiza transformacji 30.08.20, 13:39
        A po co on je ciągle zmienia?
      • rentier_z_piekna_dziewica Re: Trafna analiza transformacji 30.08.20, 13:44
        To raczej Mary Lu się dziwi, że ja marzę o pięknej dziewicy, a Riki o byciu rentierem. Odpisałem jej, że o kim mam marzyć, o brzydkiej i bezzębnej emerytowanej prostytutce z nałogami i zrytą banią? Tak na serio to dziewicy już bym nie chciał, ale jeszcze jako 25latek pewnie dałbym się pokroić za ładną dziewicę po 20tce. Miałem wtedy dużo czasu, mógłbym odkrywać z nią tajniki życia erotycznego.
        • lauren6 Re: Trafna analiza transformacji 30.08.20, 13:48
          I co byś robił jako 25 letni prawik-incel z tą piękną dziewicą? Motyle jej pokazywał?

Niby miał być wątek o transformacji, a twój drugi wpis dotyczy frustracji seksualnych. Widzę, że się rozkręcasz.
          • rentier_z_piekna_dziewica Re: Trafna analiza transformacji 30.08.20, 14:25
            Bo znowu się pojawiły zaczepki. Jako 25latek nie byłem tak zgorzkniały jak dziś, może nawet byłem romantykiem. Zresztą tylko z 2 lata później już miałem dziewczynę i byłem strasznie zakochany, nawet z Tanebo się kłóciłem że jak się zakocha to przestanie tak na chłodno analizować.
            • sumire Re: Trafna analiza transformacji 30.08.20, 14:35
              Miałeś stąd po raz kolejny odejść. Weź w końcu idź na terapię i przestań truć.
              • rentier_z_piekna_dziewica Re: Trafna analiza transformacji 30.08.20, 14:44
                Mam gdzieś te Twoje terapie, które o kant d... można rozbić.
                • sumire Re: Trafna analiza transformacji 30.08.20, 14:51
                  To chociaż przestań truć, bo jesteś jak nieświeża ryba.
        • iwles Re: Trafna analiza transformacji 31.08.20, 11:44

ja pierdzielę,
          Przejść od Kołodki do bezzębnej emerytowanej prostytutki, to tylko Józek potrafi big_grin
    • chicarica Re: Trafna analiza transformacji 30.08.20, 13:39
      Co tam, poznałeś kolegę-incela?
    • gyubal_wahazar Re: Trafna analiza transformacji 30.08.20, 14:23
      Ziutek, jak chcesz coś sensownego poczytać o ekonomii, to na początek polecam Miltona Friedmana.
      Jest tego tona po kilka minut każdy, spokojnym zrozumiałym angielskim i b szeroki przekrój tematów.
      Jeśli znasz, to mocny moim skromnym jest Peter Schiff. Z naszych - Cezary Głuch (Trader21) i Sławomir Mentzen. To są wszystko goście mało, że z rzetelną i bogatą wiedzą, to jeszcze z latami praktyki

Jak ich ogarniesz, to zaimpregnujesz się na dowolne bzdety komuszków, pokroju przez Ciebie wyżej wymienionych.

Naprawdę polecam, bo w przeciwnym razie, nadal będziesz się podniecał, że nowy z-ca pionka w ministerstwie lansu i bałnsu jest finansistą i dobrym menadżerem itp wypierdaskami
      • gyubal_wahazar Re: Trafna analiza transformacji 30.08.20, 14:26
        'Ziutek, jak chcesz coś sensownego _posłuchać_ o ekonomii' - powinno być, bo miałem na myśli filmy z tuby
      • lajtova Re: Trafna analiza transformacji 30.08.20, 14:31
        W sprawach ekonomii to już więcej ciekawych rzeczy do powiedzenia ma Stefan Friedmann.
        A te wszystkie nazwiska to neoliberalna hałastra durni.
        • gyubal_wahazar Re: Trafna analiza transformacji 31.08.20, 11:07
          Póki nie odróżniasz asa od pika i deflacji od defloracji, leć oglądać seriala
          • dyzurny_troll_forum Re: Trafna analiza transformacji 31.08.20, 11:52
            gyubal_wahazar napisał:

> Póki nie odróżniasz asa od pika i deflacji od defloracji, leć oglądać seriala

1000/10
      • dramatika Re: Trafna analiza transformacji 30.08.20, 15:09
        gyubal_wahazar napisał:

> Sławomir Mentzen.

Mentzen jest fajny PRowo i wiarygodny ze względu na wykształcenie i zawód, ale poskrob trochę głębiej, to możesz się zdziwić. Jego definicja wolności polega na tym, że za wolnego uważa żebraka wykończonego heroiną, bo ten nie musi płacić podatków. Osobiście mnie rozczarował.
        • sasanka4321 Re: Trafna analiza transformacji 30.08.20, 15:34
          >Jego definicja wolności polega na tym, że za wolnego uważa żebraka wykończonego heroiną, bo ten nie musi płacić podatków. Osobiście mnie rozczarował.

A Ty jakiej bys chciala wolnosci, skoro ta jest niewystarczajaca? Takiej, w ktorej nie musielibysmy jesc, wiec i organizm i instynkt samozachowawczy by do niczego nie zmuszal?
        • gyubal_wahazar Re: Trafna analiza transformacji 31.08.20, 11:11
          Nie znajdziesz nikogo z którego setek myśli zgadzałabys się z każdą. Z Mentzenem, Sośnierzem i jeszcze paru z Konfy zgadzam się w przygniatającej większości kwestii i ta proporcja mi wystarcza
    • tanebo001 Re: Trafna analiza transformacji 30.08.20, 14:56
      A gdzie byli robole w 68'? Z pałami latali po uniwersytetach. A co do postulatów - są nie do spełnienia. Bo produkt polskiego robola konkuruje tylko ceną z produktem robola z Bangladeszu.
    • anika772 Re: Trafna analiza transformacji 30.08.20, 15:07
      Józek miszczu w nickach🤣
      • rentier_z_piekna_dziewica Re: Trafna analiza transformacji 30.08.20, 15:11
        Mary Lu mi go za mnie wymyśliła big_grin
        • gyubal_wahazar Re: Trafna analiza transformacji 31.08.20, 11:13
          A co byś rzekł na efemerycznego_zwyrola ?
        • morekac Re: Trafna analiza transformacji 31.08.20, 11:45
          Józek, dla mnie jesteś "renifer z piękną dziewicą". Tak świątecznie się zrobiło.
    • bigzaganiacz Re: Trafna analiza transformacji 31.08.20, 10:54
      Pedrak kolodko niech sie zamknie

Obrazowo ci juzek to tak wyjasnie
      Po upadku komuny ludzie nie chcieli wytworow komuny jak polonez czy telewizor rubin tylko chcieli produktow zachodnich

Kasy nikt nie mial na inwestycje bo prl po bankructwie w 81 juz tylko konal
    • hipinka Re: Trafna analiza transformacji 31.08.20, 11:34
      Józek, a ty się w ogóle jeszcze orientujesz w tych swoich nickach?
    • dyzurny_troll_forum Re: Trafna analiza transformacji 31.08.20, 11:58
      rentier_z_piekna_dziewica napisał:

> Nie wiem, co sprawiłoby że transformację przestałbym uważać za antyludzką. Prof
      > . Kołodko uważa, że gdyby nie Balcerowicz zarabialibyśmy więcej. Śpiewak tutaj
      > też o tym mówi, że podczas transformacji spadły realne dochody zwykłych Polaków

Obejrzałem ten materiał - wisisz mi 12 minut życia.

Jedno pytanie:

Wymień trzy produkty wspaniałego przemysłu PRL przed zaoraniem, które były innowacyjne oraz wysoce cenione na obcych rynkach?

Wymień trzy osiągnięcia wspaniałych instytutów badawczych oraz uniwersytetów czasów PRL? Nie powinno to być trudne, bo jak pamiętam y w latach '80 nobel leciał za noblem....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka