Dodaj do ulubionych

Sex education

15.09.20, 09:45
W 2 dni pochłonełam cały sezon. Kurcze szkoda ze jak ja dorastałam nie było takich seriali. W sumie to nie wiem dla kgo on jest bardziej dla dzieciaków czy dla rodziców. @ sezon tez taki dobry?
Obserwuj wątek
    • milva24 Re: Sex education 15.09.20, 09:48
      To pierwszy serial o życiu młodych ludzi przy którego oglądaniu utożsamiałam się z rodzicami. Trochę dziwne uczucie wink
      • hanusinamama Re: Sex education 15.09.20, 09:53
        Ja to sobie pomyślałam, ze edukacja seksualna w szkołąch powinna zacząć się od zajęć z rodzicami...zeby im przypomnieć jak to było być nastolatkiem.
        • nolus Re: Sex education 15.09.20, 10:01
          Jeśli chodzi o seriale o nastolatkach, które sa bardziej realne (nie bajeczki typu "Riverdale"), to 'Euforia" (wyprodukowana przez HBO) bije "Sex Education" na głowę...
    • zuleyka.z.talgaru Re: Sex education 15.09.20, 10:12
      Oglądaj kolejny sezon. Ja czekam na 3. I jestem wściekła na zakończenie drugiego sezonu jeśli chodzi o Mave.... grrr big_grin ale nie będę Ci spoilerować.
      Moim zdaniem dla rodziców i dla dzieciaków smile
      • grey_delphinum Re: Sex education 15.09.20, 12:16
        Drugi sezon jest bardzo dobry, s sam serial swietny. Co do "Euforii" mam inne zdanie - jest zbyt przerysowany i dlatego trąci fałszem. Poza tym totalnie mnie zmęczyl, odpuścilam po kilku odcinkach.
        • aguar Re: Sex education 15.09.20, 14:11
          Też go niedawno obejrzałam i właśnie doszłam do wniosku, że w przeciwieństwie do "13 Reasons Why", "Euphorii", "All American", "Riverdale", pokazuje rzeczywistość nastolatków mało przerysowaną i chętnie bym poleciła do obejrzenia synowi, jak będzie miał nawrót zainteresowań tematyką seksu.

Spoiler.

Też mi się trochę nie podoba, że główni bohaterowie już od dwóch sezonów mają się ku sobie i nie mogą się zejść - na początku to miało swój urok, z czasem się robi telenowela.

Spoiler nr 2

Kocham tę scenę, gdy Meave przed zabiegiem aborcji jest pytana "Nie myślałaś o adopcji?" i odpowiada "Kto by chciał adoptować ciężarną nastolatkę". Fajnie to obnaża, kto tam jest naprawdę dzieckiem.
          • jak_matrioszka Re: Sex education 15.09.20, 15:06
            To nie jest komedia z happy endem, wiec to że sie zejść nie moga, nie uwłacza realności serialu.
            A scena z aborcja+adopcja naprawde super.
            • jak_matrioszka Re: Sex education 15.09.20, 15:07
              I jak już bedzie można jeździć i wracać, to sobie wynajme dom pani seksuolog na wakacje smile
              • zuleyka.z.talgaru Re: Sex education 15.09.20, 19:15
                Gilian Anderson przeboska smile
          • hanusinamama Re: Sex education 15.09.20, 16:03
            Cały odcinek z aborcją jest zrobiony dobrze.
    • sabek81 Re: Sex education 15.09.20, 13:44
      tak, też dobry, no właśnie szkoda, że za moich czasów też nie było takiego serialu, jeszcze chwile i polecę córce o ile juz nie ogladaławink
      • hanusinamama Re: Sex education 15.09.20, 16:04
        NO własnie mam nadzieje, ze za pare lat jak moja dorośnie to bedzie chciała zobaczyć.
    • memphis90 Re: Sex education 15.09.20, 16:17
      Drugi sezon w porządku, ale byłam już trochę zmęczona doslownoscią tego seksu w serialu.
      • nolus Re: Sex education 16.09.20, 12:53
        memphis90 napisała:

> Drugi sezon w porządku, ale byłam już trochę zmęczona doslownoscią tego seksu w
        > serialu.
        >

Ja byłam nią zmęczona praktycznie od samego początku...
    • super-mikunia Re: Sex education 15.09.20, 17:27
      Kochana drugi sezon jest jeszcze lepszy !
    • bambzgrozja Re: Sex education 15.09.20, 18:18
      Drugi sezon jeszcze lepszy. Szkolne przedstawienie boskie!
    • hanusinamama Re: Sex education 16.09.20, 09:56
      Zaczełam drugi sezon smile...normalnie bede czekać na 3 smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka