Dodaj do ulubionych

Pilna sprawa

28.09.20, 10:04
Ginekolog kuzynki zmarl w noc kiedy ona rodzila. Kto moze teraz wystawic zwolnienie/ opieke na jej meza? Ginekolog w ich przychodni rejonowej odmowil.
Obserwuj wątek
    • fil.lo Re: Pilna sprawa 28.09.20, 10:10
      Zwróciłabym się do lekarza, który ostatecznie był przy porodzie. Albo zadzwoniłabym na oddział, na którym urodziła.
      • akseinga1975 Re: Pilna sprawa 28.09.20, 10:17
        Ze szpitala dostal tylko na czas pobytu zony jako opieke nad drugim dzieckiem w domu.
        • lwica_24 Re: Pilna sprawa 28.09.20, 11:01
          Lekarz rodzinny.
    • ga-ti Re: Pilna sprawa 28.09.20, 10:17
      Jeśli rodziła w szpitalu to szpital, zwolnienie na siebie odbierałam w szpitalnym 'sekretariacie' (nie wiem, jak fachowo się nazywa).W szpitalu przy porodzie/na dyżurze pewnie był też inny lekarz. Może też lekarz ginekolog prowadzący po porodzie, sporządzający wypis.

Matko, co za historia.
    • andaba Re: Pilna sprawa 28.09.20, 10:26
      Odbierając poród?

Nie wiem, mi nigdy odbierający poród nie zszedł, przynajmniej od razu, a zwolnienia od nikogo nie dało się doprosić, mąż się zamieniał na dyżury, dopóki nie wróciłam ze szpitala.
      • u.lk.a Re: Pilna sprawa 28.09.20, 10:42
        Moj mąż na opiekę nade mną po cesarce dostał bez problemu zwolnienie od zwykłego lekarza POZ, rodzinnego znaczy się. Po co do tego ginekolog?
      • faustine Re: Pilna sprawa 28.09.20, 10:46
        Zwolnienie powinien wystawić ten lekarz , który dokonuje oceny stanu zdrowia pacjenta i widzi wskazania do wystawienia takiego dokumentu. Więc najpewniej lekarz ze szpitala- nieprawidłowe jest odsyłanie do POZ lub AOS.
        • andaba Re: Pilna sprawa 28.09.20, 10:58
          A, ja nie pisałam o opiece nade mną, tylko nad dziećmi, które zostały w domu, ja na szczęście opieki nie wymagałam.
          Ginekolog twierdził, że to pediatra powinien, pediatra twierdził, że ginekolog.
          Raz pediatra wypisała, kłamiąc w karcie, że dzieci chore, bo na zdrowe to nie można.
    • woman_in_love Re: Pilna sprawa 28.09.20, 10:46
      jezu, przy porodzie?
      • ajaksiowa Re: Pilna sprawa 28.09.20, 12:04
        Z urzędu przysługują 2 dni na opiekę tzw urlop okoliczno$ciowy płatny
      • przystanek_tramwajowy Re: Pilna sprawa 28.09.20, 12:11
        Może był ojcem i się wzruszył nadmiernie? smile
        • sylwik7 Re: Pilna sprawa 28.09.20, 12:59
          Szpital ma wystawić. Zazwyczaj wystawia zaświadczenie na zwykłym druku czyli nie ZLA o tzw odbytym porodzie. Jest data pobytu w szpitalu i info, że opieka ojca nad noworodkiem z uwagi na stan po porodzie od dnia opuszczenia szpitala przez dziecko.
          Do tego akt urodzenia i wniosek Z-15 o zasiłek opiekuńczy i albo do pracodawcy z tym albo do ZUS jeżeli to prowadzący działalność.

• akseinga1975 Re: Pilna sprawa 28.09.20, 14:39
            Dzieki wielkie. Kuzyn jest umowiony w szpitalu w ktorym byl porod.
      • mama333 Re: Pilna sprawa 28.09.20, 15:32
        woman_in_love napisała:

> jezu, przy porodzie?
        Myślę że chodzi o dr ginekologa z Krakowa . Nie zmarł przy porodzie. Zmarł nagle
        • andaba Re: Pilna sprawa 28.09.20, 15:39
          A kto, jak można wiedzieć?
          • mama333 Andaba 28.09.20, 16:26
            andaba napisała:

> A kto, jak można wiedzieć?
            Dr Jerzy Skotnicki
            • andaba Re: Andaba 28.09.20, 16:36
              Dzięki.
              • akseinga1975 Re: Andaba 28.09.20, 17:25
                Tak o niego chodzi. Dziekuje za info. Kuzyn juz zalatwil w szpitalu.
    • bywalczyni.hosteli Re: Pilna sprawa 28.09.20, 15:09
      Zgłoś sprawę do sekretariatu szpitala
    • mama333 Re: Pilna sprawa 28.09.20, 15:36
      akseinga1975 napisała:

> Ginekolog kuzynki zmarl w noc kiedy ona rodzila. Kto moze teraz wystawic zwolni
      > enie/ opieke na jej meza? Ginekolog w ich przychodni rejonowej odmowil.

Jezeli chodźi o p Doktora z Krakowa.na stronie gabinetu jest nr telefonu .proszę spróbować zadzwonić oni pokieruja do lekarza który przejął obowiązki doktora. Nie jest to odosobniony przypadek, zostały pacjentki w ciąży przed CC i zabiegami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka