akseinga1975 28.09.20, 10:04 Ginekolog kuzynki zmarl w noc kiedy ona rodzila. Kto moze teraz wystawic zwolnienie/ opieke na jej meza? Ginekolog w ich przychodni rejonowej odmowil. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fil.lo Re: Pilna sprawa 28.09.20, 10:10 Zwróciłabym się do lekarza, który ostatecznie był przy porodzie. Albo zadzwoniłabym na oddział, na którym urodziła. Odpowiedz Link Zgłoś
akseinga1975 Re: Pilna sprawa 28.09.20, 10:17 Ze szpitala dostal tylko na czas pobytu zony jako opieke nad drugim dzieckiem w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Pilna sprawa 28.09.20, 10:17 Jeśli rodziła w szpitalu to szpital, zwolnienie na siebie odbierałam w szpitalnym 'sekretariacie' (nie wiem, jak fachowo się nazywa).W szpitalu przy porodzie/na dyżurze pewnie był też inny lekarz. Może też lekarz ginekolog prowadzący po porodzie, sporządzający wypis. Matko, co za historia. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Pilna sprawa 28.09.20, 10:26 Odbierając poród? Nie wiem, mi nigdy odbierający poród nie zszedł, przynajmniej od razu, a zwolnienia od nikogo nie dało się doprosić, mąż się zamieniał na dyżury, dopóki nie wróciłam ze szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
u.lk.a Re: Pilna sprawa 28.09.20, 10:42 Moj mąż na opiekę nade mną po cesarce dostał bez problemu zwolnienie od zwykłego lekarza POZ, rodzinnego znaczy się. Po co do tego ginekolog? Odpowiedz Link Zgłoś
faustine Re: Pilna sprawa 28.09.20, 10:46 Zwolnienie powinien wystawić ten lekarz , który dokonuje oceny stanu zdrowia pacjenta i widzi wskazania do wystawienia takiego dokumentu. Więc najpewniej lekarz ze szpitala- nieprawidłowe jest odsyłanie do POZ lub AOS. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Pilna sprawa 28.09.20, 10:58 A, ja nie pisałam o opiece nade mną, tylko nad dziećmi, które zostały w domu, ja na szczęście opieki nie wymagałam. Ginekolog twierdził, że to pediatra powinien, pediatra twierdził, że ginekolog. Raz pediatra wypisała, kłamiąc w karcie, że dzieci chore, bo na zdrowe to nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: Pilna sprawa 28.09.20, 12:04 Z urzędu przysługują 2 dni na opiekę tzw urlop okoliczno$ciowy płatny Odpowiedz Link Zgłoś
przystanek_tramwajowy Re: Pilna sprawa 28.09.20, 12:11 Może był ojcem i się wzruszył nadmiernie? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwik7 Re: Pilna sprawa 28.09.20, 12:59 Szpital ma wystawić. Zazwyczaj wystawia zaświadczenie na zwykłym druku czyli nie ZLA o tzw odbytym porodzie. Jest data pobytu w szpitalu i info, że opieka ojca nad noworodkiem z uwagi na stan po porodzie od dnia opuszczenia szpitala przez dziecko. Do tego akt urodzenia i wniosek Z-15 o zasiłek opiekuńczy i albo do pracodawcy z tym albo do ZUS jeżeli to prowadzący działalność. Odpowiedz Link Zgłoś
akseinga1975 Re: Pilna sprawa 28.09.20, 14:39 Dzieki wielkie. Kuzyn jest umowiony w szpitalu w ktorym byl porod. Odpowiedz Link Zgłoś
mama333 Re: Pilna sprawa 28.09.20, 15:32 woman_in_love napisała: > jezu, przy porodzie? Myślę że chodzi o dr ginekologa z Krakowa . Nie zmarł przy porodzie. Zmarł nagle Odpowiedz Link Zgłoś
mama333 Andaba 28.09.20, 16:26 andaba napisała: > A kto, jak można wiedzieć? Dr Jerzy Skotnicki Odpowiedz Link Zgłoś
akseinga1975 Re: Andaba 28.09.20, 17:25 Tak o niego chodzi. Dziekuje za info. Kuzyn juz zalatwil w szpitalu. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalczyni.hosteli Re: Pilna sprawa 28.09.20, 15:09 Zgłoś sprawę do sekretariatu szpitala Odpowiedz Link Zgłoś
mama333 Re: Pilna sprawa 28.09.20, 15:36 akseinga1975 napisała: > Ginekolog kuzynki zmarl w noc kiedy ona rodzila. Kto moze teraz wystawic zwolni > enie/ opieke na jej meza? Ginekolog w ich przychodni rejonowej odmowil. Jezeli chodźi o p Doktora z Krakowa.na stronie gabinetu jest nr telefonu .proszę spróbować zadzwonić oni pokieruja do lekarza który przejął obowiązki doktora. Nie jest to odosobniony przypadek, zostały pacjentki w ciąży przed CC i zabiegami Odpowiedz Link Zgłoś