czerwonylucjan 04.10.20, 12:04 Kupilam tanio duza ilosc a jedzone solo wychodza mi juz bokiem? Jakis przepis? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chococaffe Re: Orzechy nerkowca 04.10.20, 12:06 Przyprażone do tzw chińszczyzny/stir fry Odpowiedz Link Zgłoś
melmire Re: Orzechy nerkowca 04.10.20, 12:09 Oplukac z soli, zmiksowac na smarowidlo? Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Orzechy nerkowca 04.10.20, 12:10 Nie chce sie w to bawic i czyscic potem blendera z tlustej mazi, poza tym nid jem raczej pieczywa Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Orzechy nerkowca 05.10.20, 19:53 to się je łyżkami ze sloika ) uwielbiam. Odpowiedz Link Zgłoś
best_bej Re: Orzechy nerkowca 04.10.20, 19:05 Uprazyc, zmiksować z zieleninia typu rukola albo liście rzodkiewki, albo melisa czy inna bazylia, zalac oliwa z czosnkiem i w wersji vegan dodać płatki drożdżowe, a w wersji wege twardy ser i cieszyć się pesto do makaronu. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Orzechy nerkowca 05.10.20, 12:51 Zaprosić gości. Nerkowce i pistacje znikają u mnie na kilogramy jak mam gościów. Poza tym prażone są świetne do sałatek i do wątróbki np z malinami. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Orzechy nerkowca 05.10.20, 13:56 Możesz mi przysłać, ja wszelkiego rodzaju orzechy wsuwam solo bez liczenia Odpowiedz Link Zgłoś
shmu Re: Orzechy nerkowca 05.10.20, 13:57 Ugotowac z pomidorami i zmiksowac na zupe krem. Doprawic bazylia, pietruszka... Pyszna zupa. Proporcje: 200g orzechow, 1-1.5kg pomidorow. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Orzechy nerkowca 05.10.20, 15:10 A z puszki moga byc albo passata? Odpowiedz Link Zgłoś
shmu Re: Orzechy nerkowca 05.10.20, 18:13 Nie wiem, nie robilam. Ale w zasadzie czemu nie, bo w zupie tez je sie gotuje. Tylko uwazaj z gestoscia, bo orzechy zageszczaja dosc mocno. Jerzu, pamietam jak sprobowalam tej zupy po raz pierwszy. Poczatki karmienia, apetyt mialam chory i tesciowa mi przyniosla przy karmieniu te zupe do pokoju. Myslalam, ze zeby pogubie! Odpowiedz Link Zgłoś
javio Re: Orzechy nerkowca 05.10.20, 14:04 Sernik z nerkowców - wegański. Na Jadłonomii przepis. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Orzechy nerkowca 05.10.20, 19:30 Dodaję na koniec do makaronów, do zup jak robię w wersji azjatyckiej - czyli wystarczy do rosołu niedzielnego wrzucić liście szpinaku, dolać sos sojowy, dodać szczypiorek i posypać orzeszkami ;P a i jeszcze wrzucić ostrą paprykę ... Mniammmmmm ... ramenik po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Orzechy nerkowca 05.10.20, 19:54 uprazyc do pesto, pasuje do kazdego - z pietruszka, bazylia, rukola, pomidorami. I jak zalejesz oliwa, to moze dlugo postac. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek1212 Re: Orzechy nerkowca 05.10.20, 21:29 Smalec z nerkowców ... niebo w gębie można żreć łyżkami tylko kaloryczne to ustrojstwo Odpowiedz Link Zgłoś
tilijka123 Re: Orzechy nerkowca 05.10.20, 21:31 Uprażyć i zblendować na masło. Przepyszne. Fajnie podkręca smak smothie Odpowiedz Link Zgłoś