Dodaj do ulubionych

Oni się nigdy nie naucza

15.10.20, 12:50
Zamiast zadbać o medyków, szpitale i zabezpieczenia nasza mądra inaczej władza zamierza przyjmować kolejne ustawy, które będą im dawać możliwość dyscyplinowania lekarzy.
Ciekawe ilu ich jeszcze zostanie po czymś takim.
A tak btw, mój wujek emerytowany okulista był ostatnio "zachęcany" do powrotu do pracy i pracy z chorymi na covid 😁

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/14,166794,26400061.html#s=BoxMMt1
Obserwuj wątek
    • laura.palmer Re: Oni się nigdy nie naucza 15.10.20, 12:55
      Ja teraz z powodu ciązy chodzę do różnych lekarzy i zdecydowana większość, u których byłam na moje oko osiągnęła już wiek emerytalny albo się do niego zbliża. Fakt, że pracują w przychodniach, ale przecież tam też są potrzebni lekarze.
      • sofia_87 Re: Oni się nigdy nie naucza 15.10.20, 13:10
        Mówimy o kimś kto już jest na emeryturze. A propozycja dotyczyła pracy w szpitalu zakaznym.
    • dyzurny_troll_forum Re: Oni się nigdy nie naucza 15.10.20, 12:56
      "System lepiony latami na bandaż i plaster właśnie się rozpier*ala"
    • julita165 Re: Oni się nigdy nie naucza 15.10.20, 13:02
      No co chcesz, w koncu mozna zarazic sie "przez oczy" 😁. Cikawe co ro ilby walczacy z covid proktolog 😁
    • 71tosia Re: Oni się nigdy nie naucza 15.10.20, 13:03
      nie tylko wladza cale spoleczenstwo.
      1 wrzesnia wiadomo juz bylo jak na otwarcie szkol zaregowal Izreal, mimo to nalegano na otwarcie szkol bez planu B i C. Wiadomo bylo jaki miala przebieg hiszpanka (hiszpanka miala dynamike i parametry dosc podobne do COVID) -druga fala byla najbardziej smiertelna z pierwsza sobie dobrze radzono. etc etc
      • sofia_87 Re: Oni się nigdy nie naucza 15.10.20, 13:11
        W Polsce radzono sobie tylko dlatego, że ludzie byli zamknięci. To był czas na naprawę problemów
        • 71tosia Re: Oni się nigdy nie naucza 15.10.20, 14:46
          w czasie hiszpanki w Polsce?
    • magdallenac Re: Oni się nigdy nie naucza 15.10.20, 14:56
      Moja siostra pracuje w Szpitalu Uniwersyteckim w Krakowie (oczywiście teraz ma Covid, więc kwarantanna) codziennie zakaża się kilkunastu pracowników i trafia na kwarantannę. Dyrektor szpitala obawia się, że wkrótce zabraknie personelu.
      • dziennikaktywnosci Re: Oni się nigdy nie naucza 15.10.20, 15:15
        Wszystko się wali, ale największy problem ematek, to taki, że lasy były zamknięte.

No niestety. Jak ludzie wszędzie chodzą, spotykają się oraz imprezują, to tak będzie.
        A będzie jeszcze gorzej.
        • magdallenac Re: Oni się nigdy nie naucza 15.10.20, 15:37
          No, ona mówi, że mają prawdziwy armagedon i wymyka się to spod kontroli. Bardzo mnie martwi to wszystko co dzieje się w Polsce, brak kontroli, brak jakiegokolwiek planu...
          • 71tosia Re: Oni się nigdy nie naucza 15.10.20, 16:27
            mamy model 'super-Szwedzki' tylko w kraju duzo biedniejszym, bardziej zageszczonym z nieudolna wladza i malo zdyscyplinowanymi obywatelami. Czy nie tego wiele Pan sie domagala pare tygodni temu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka