28.10.20, 11:45
Kaczynski wzbudza taki strach?
Przeciez ten czlowiek w zasadzie nie istnieje, jest dziwny, ale on nie istnieje.
Ma pieprzniety sposob bycia, nie chce sie az dalej opisywac.
Czemu posiada az taka wladze nad ludzmi? Mowie o parlamencie, chociaz nie rozumiem fenomenu wynikow w kazdych ostatnich wyborach.
Obserwuj wątek
    • aqua48 Re: Czemu 28.10.20, 11:54
      Bo działa na zasadzie wzbudzania strachu, nie zauważyłaś? On umiejętnie podsyca w ludziach obawy nawet absurdalne i agresję, a sam obiecuje i stara się reprezentować niewzruszoną tradycję - niedzielny rosołek, ciepłe kapciuszki i obronę przez złym co z zewnątrz zagraża.
      A w swojej partii przesuwa ludzi jak pionki.
      • vre-sna Re: Czemu 28.10.20, 12:46
        Ale to nie ma sensu.
        • aqua48 Re: Czemu 28.10.20, 13:02
          vre-sna napisała:

> Ale to nie ma sensu.

Co? Bazowanie na lękach i obawach i trzymanie tym strachem ludzi w szachu?
          Popatrz iluż to my mamy wrogów - zgniły zachód, Unia, żydzi, islamiści, lewacy, histeryczne baby, uchodźcy. Musimy zewrzeć szeregi by się nie dać.
          Onegdaj rozmawiałam z prostą kobieta ze wsi która mi klarowała jakie to zagrożenie dla Polski ci uchodźcy i jak to dobrze, że PIS nas przed nimi broni. A jak zapytałam - Maryśka, a widziałaś ty tu gdzie jakiegoś uchodźcę, to tylko popatrzyła na mnie ze zdziwieniem. Jak powszechnie wiadomo podkradają się tacy wieczorami po zmroku do obory i szczają do mleka. Ludzie boją się tego czego nie znają ani nie rozumieją.
          • redwineiswhatilike Re: Czemu 28.10.20, 13:04
            Że mamy aż tak bardzo głupi naród? Durny, niewykształcony? Bo Polska to głównie wioski i ludzie po podstawówce?
            Może tak sad
            • aqua48 Re: Czemu 28.10.20, 13:42
              redwineiswhatilike napisał(a):

> Że mamy aż tak bardzo głupi naród? Durny, niewykształcony?

Naród mamy ciągle jeszcze w większości biedny i niedokształcony. Nie czytający, nie umiejący wyrobić sobie swojego zdania, próbujący się wreszcie czegoś na własność dorobić i nie wierzący we własną sprawczość, a na dodatek słuchający radyja i słodkopierdzącej a jednocześnie podsycającej lęki TVP.
              • redwineiswhatilike Re: Czemu 28.10.20, 14:36
                sad
    • hexella Re: Czemu 28.10.20, 12:03
      Ja też tego nie rozumiem. Obejrzałam wczorajsze przemówienie i widziałam starego, niedołężniejącego człowieka, który nie nadąża za czasem. Naładowanego frustracją złością i strachem.

Przypomniałam sobie ludzi, których nie tak dawno miałam okazję spotykać w domach spokojnej starości. Aż mnie ścisnęło, bo poczułam to samo nieprzyjemne uczucie co wtedy, o którym bardzo chciałam ostatnio zapomnieć.

Ktoś to już tu napisał - łabędzi śpiew.
      • cegehana Re: Czemu 28.10.20, 22:22
        A ja właśnie przy okazji wczorajszego przemówienia zrozumiałam fenomen twardego i wiernego elektoratu - on ma swoją grupę docelową i o nią dba, ją dopieszcza. Ty nie jesteś jego wyborcą, więc on ni traci sił na to, żeby do Ciebie przemawiać. Inne partie mają swoich wyborców, ale są oni chwiejni - pójdą w ogóle na wybory jak im się zechce, obejrzą debatę itd. A Kaczor dba o tę grupę, która na pewno na niego zagłosuje. Ty widzisz starego człowieka, wyborca PiS widzi spokojnego (porównaj z tym wy...ć!), stonowanego człowieka, mówiącego kulturalnie o wartościach, które są mu całe życie bliskie.
        • tanebo001 Re: Czemu 28.10.20, 22:49
          To po co mu była piątka dla zwierząt? Raczej nie popiera jej suweren.
          • cegehana Re: Czemu 28.10.20, 23:02
            Czemu? Ochrona zwierząt to szczytny i bardzo na czasie ruch. Jeśli chodzi o osoby, które tracą na tym, to nie jest twardy elektorat pis. Chodzi o osoby, które głosują na PiS ideowo, a nie dla takich czy innych korzyści. Ich jest stosunkowo mało, ale są jednomyślne i zmotywowane w czasie wyborów - dlatego wygrywywają z każdym, kto swój beton musi dopiero pozyskać.
            • tanebo001 Re: Czemu 28.10.20, 23:22
              Czyli kim fizycznie jest ten beton? To mieszkańcy wsi i miasteczek. Dla nich piątka to bluźnierstwo.
              • cegehana Re: Czemu 28.10.20, 23:34
                Jak dla mnie beton to taka grupa, która uważa że PiS jest dobry i na nich głosuje, "prawdziwi patrioci". W tym jest i miasto i wieś, wykształceni i niewykształceni. Inne partie takiego betonu nie mają (z 15 lat temu SLD jeszcze miał i mimo wielu afer jakieś tam poparcie się utrzymywało). W czasie wyborów dowiemy się dopiero czy takie rzeczy jak piątka czy np. aborcja ruszyły to betonowe poparcie, z protestów wynika tyle, że ruszyły tą milczącą większość.
              • redwineiswhatilike Re: Czemu 29.10.20, 08:33
                Niestety nie tylko wioski i miasteczka. Znam kilka osób popierających PiS z dużego miasta, wykształconych na dobrych uczelniach, ludzie 45 plus, 55 plus. Tylko kilka osób. Szczerze mówiąc nie ogarniam tego jak te osoby nadal mogą popierać PiS
    • triss_merigold6 Re: Czemu 28.10.20, 12:05
      Wróbelki ćwierkają, że kluczem są weksle in blanco i teczki.
      • vre-sna Re: Czemu 28.10.20, 12:54
        No domyslam sie, ze nie tylko charyzma.
        Ale az tak?
        To jestesmy w chujowej kondycji jako kraj, zalezni.
        Odechcialo mi sie zglebiac, naprawde.

• sabek81 Re: Czemu 28.10.20, 22:25
        dokładnie, haki i trzymanie za gębę.
    • livia.kalina Re: Czemu 28.10.20, 12:51
      Ma teczki. Dowody który z największych obrońców moralności jest czynnym homoseksualistą, który z największych patriotów donosił za kasę do sb, kto kradł, kto zabił, kto zdradził.
      • vre-sna Re: Czemu 28.10.20, 12:58
        Nie wierze w tak slaba sile.
        Po chuj komus teczki na temat czyjegos homoseksualizmu, zdrady czy korzystania z redtuba. Dzis.
        On ma inny uklad z kosciolem. Jakis.
        To byc moze kosciol ma na niego te slawetne teczki, a ze jest tak wstydliwy, to sie boi.
        Chociaz w jego przypadku to tez jwst zbyt slabe
      • redwineiswhatilike Re: Czemu 28.10.20, 13:02
        No na pewno ma tylko kurcze co to musi być, że tyle ludzi jest w strachu.
      • hungaria Re: Czemu 28.10.20, 13:22
        Jeśli chodzi o punkt pierwszy, to głupio donosić na samego siebie.
        • ola_dom Re: Czemu 28.10.20, 19:23
          hungaria napisał(a):

> Jeśli chodzi o punkt pierwszy, to głupio donosić na samego siebie.

Na niego też mają teczki, nie musi sam na siebie smile
      • mia_mia Re: Czemu 28.10.20, 13:26
        Tylko dla równowagi oni muszą mieć haki i teczki na niego, bo o jego prowadzeniu się wróble wręcz krzyczały a nie ćwierkały.
    • mae224 Re: Czemu 28.10.20, 12:54
      Ja też nie kumam. U mnie wywołuje politowanie.
    • bib24 Re: Czemu 28.10.20, 12:56
      zakładam, że po prostu bezwzględnie tych swoich popleczników szantażuje. albo ma haki, albo po prostu odcięciem od przywilejów, stanowisk itp.
      • vre-sna Re: Czemu 28.10.20, 13:06
        Ale to nie ma, sensu.
        Ten czlowiek jest chory psychicznie i te jego teczki akta powinny nie miec znaczenia.
        To jest to we wspolczesnym swiecie smieszny, zacofany, brzydki, wstretny.
        Istnieje internet, ponoc ma ogromna sile, jebie, zabija wirtualnie jednostki, wysmiewa.
        A gosc, jak za czasow komuny, rosnie w sile.
        Fenomen: wyzywaja go od kurew, gnoi, Polska sie ruszyla, kobiety
        A typ jest postrachem, wszyscy komentuja: wojna domowa - i ze niby to wywoluje stary, odrealniony zdziadzialy cap?

• sabek81 Re: Czemu 28.10.20, 22:27
        o to to !
    • leosia-wspaniala Re: Czemu 28.10.20, 13:00
      Kiedyś niski, schorowany ciemnowłosy i ciemnooki Austriak przekonał miliony, że światem powinni rządzić wysocy, zdrowi, niebieskoocy i blondowłosi Niemcy.
      • lalkaika Re: Czemu 28.10.20, 15:34
        Ja pierdole. Lubie to.
      • rekreativa Re: Czemu 28.10.20, 15:36
        Pięknie to napisałaś smile
      • majenkir Re: Czemu 28.10.20, 18:24
        Ale tamten przynajmniej mial charyzmę..
      • konsta-is-me Re: Czemu 28.10.20, 21:43
        Pomyślałam że to zdanie padnie, ale bez przesady, nie lubię takich porównań, jak na razie jeszcze nikt obozów nie zakłada...
        • livia.kalina Re: Czemu 28.10.20, 22:07
          >ale bez przesady, nie lubię takich porównań, jak na razie jeszcze nikt obozów nie zakłada...

Kawał o facecie: facet spada głową w dół z 10 pietra. I tak się pociesza -" jeszcze nie jest tak źle, jeszcze nie jest tak źle..."
        • ola_dom Re: Czemu 28.10.20, 22:13
          konsta-is-me napisała:

> Pomyślałam że to zdanie padnie, ale bez przesady, nie lubię takich porównań,
          > jak na razie jeszcze nikt obozów nie zakłada...

Ale nie dlatego, że by nie chciał.
          Może nie, żeby nas eksterminować. Ale utemperować jak najbardziej. Jak w Korei Płn.
        • aqua48 Re: Czemu 28.10.20, 23:14
          konsta-is-me napisała:

> Pomyślałam że to zdanie padnie, ale bez przesady, nie lubię takich porównań, ja
          > k na razie jeszcze nikt obozów nie zakłada...

A skąd, jak na razie każą kobietom biegać z kamieniem u szyi. A sorry, to taki zabawny żarcik komuś się wypsnął.
    • redwineiswhatilike Re: Czemu 28.10.20, 13:00
      Nie wiem. Po prostu nie wiem, nie pojmuję tego. Dla mnie to jest taki śmieszny dziadek, chory psychicznie. Dlaczego w ogóle ktoś może go szanować, dlaczego ktoś może głosować na PiS, nie wiem. Chyba żyję w innym świecie.
    • la_mujer75 Re: Czemu 28.10.20, 13:02
      Bo otaczają go same zdemoralizowane miernoty, które bez niego byłyby nikim.
      Dzięki niemu wypłynęli, dorwali się do władzy, czyli koryta.
      • redwineiswhatilike Re: Czemu 28.10.20, 13:06
        To ma sens. Racja.
      • jowita771 Re: Czemu 28.10.20, 13:17
        I dlatego w PiSie jest tyle miernot, normalni i na poziomie nie potrzebują takiego Kaczyńskiego. Ten dziad musi się otaczać ludźmi byle jakimi.
        • yadaxad Re: Czemu 28.10.20, 13:24
          Zawsze jakaś opcja wystawia swojego manekina, by epatował, a oni robią swoje.
        • vre-sna Re: Czemu 28.10.20, 13:29
          To nie ma sensu.
          Jakie koryto w dluzszej perspektywie?
          Nic tu nie laczy sie w calosc, nic.
          Dla mnie jest obrzydliwym chamem o skostnialych pogladach. Nie wierze, ze ci mlodzi pisowcy tego nie widza.
          Znam kogos, kto twierdzi, ze Kaczynski ma racje i jest zajebistym strategiem. Typ ma stwierdzona chorobe psychiczna - afektywna dwubiegunowa
          Az tyle osob w Polsce jest chorych?
          • nenia1 Re: Czemu 28.10.20, 13:41
            vre-sna napisała:

> To nie ma sensu.
            > Jakie koryto w dluzszej perspektywie?
            > Nic tu nie laczy sie w calosc, nic.

Jak to jakie koryto? Normalne, takie z którego idzie się nażreć, bo samemu się nic nie umie. Wiesz ile wysiłku, ile lat pracy ja na ten przykład musiałam włożyć we własną firmę? A tutaj po prostu wystarczy, że jesteś cynikiem, liżesz dupę komu trzeba i trach państwowa posadka zapewniona. Orlen, KGHM, PGNiG, PZU, Pekao, Lotos, PGE - wszystko państwowe spółki z których wyciągają krocie.
            • vre-sna Re: Czemu 28.10.20, 14:13
              Sluchaj, ja to rozumiem
              Ale ich wyjebia w koncu przeciez. Byc moze sam fakt zahaczenia sie najpierw tu a potem wciaz na jakichs, nawet po karierze poselskiej, stanowiskach.
              Ale to i tak jest slabe, rozumiesz?
              Ten kutas w koncu spadnie, mali tego, grozi mu Trybunal Stanu
              Po co trzymac z upadlym, smiesznym gosciem? W tej dluzszej perspektywie?

• nenia1 Re: Czemu 28.10.20, 14:41
                Wyjebią, dlatego starają się nachapać jak najwięcej i jak najdłużej.
                Nie mają nic do stracenia, dlatego zrobią wszystko by się utrzymać u władzy jak najdłużej.
                Stąd Kaczyński będzie mógł robić co chce i będzie miał poparcie wśród swoich dopóki nie zacznie szaleć na tyle, że polecą mocno w dół słupki poparcia dla jego partii.
                Ludzie często mówią, że PIS-ory są głupi, według mnie oni są bardziej cyniczni, dla korzyści
                zrobią wszystko a zawsze będą mówić, że to deszcz pada. Ludzie bez skrupułów, dla pieniędzy i władzy zrobią wszystko.
              • aqua48 Re: Czemu 28.10.20, 22:32
                vre-sna napisała:

> Sluchaj, ja to rozumiem
                > Ale ich wyjebia w koncu przeciez.

Ależ doskonale zdają sobie z tego sprawę, dlatego drą ile się da.

Byc moze sam fakt zahaczenia sie najpierw tu
                > a potem wciaz na jakichs, nawet po karierze poselskiej, stanowiskach.
                > Ale to i tak jest slabe, rozumiesz?
                > Ten kutas w koncu spadnie, mali tego, grozi mu Trybunal Stanu
                > Po co trzymac z upadlym, smiesznym gosciem? W tej dluzszej perspektywie?
                >
                >
          • aqua48 Re: Czemu 28.10.20, 13:48
            vre-sna napisała:

> To nie ma sensu.
            > Jakie koryto w dluzszej perspektywie?

Kasa misiu, kasa. I to duża. Plus ciepłe posadki dla krewnych, posadki na których dodam nie trzeba wykazać się ani wiedzą, ani doświadczeniem, ani wiekiem, ani jakimikolwiek umiejętnościami, a przytula się co miesiąc fajne sumki.

>Nie wierze, ze ci mlodzi pisowcy tego nie widza.

A kto spoza układu zatrudni młodego pisowca, żeby mu rozwalił firmę? Przecież to są ludzie niekompetentni.

• la_mujer75 Re: Czemu 28.10.20, 14:02
            Wiesz, oni sa takimi kretynami, że nie potrafią nic wybiec w przyszłość.
            Popatrz nawet na młoda Dudową...
            Niby prawniczka, niby staże w Anglii, a tu wróciła i co? Nie lepiej byłoby jakby robiła prawdziwą międzynarodową karierę?
            Posadka jest? Jest? A co będzie dalej?
          • unaluna Re: Czemu 28.10.20, 14:27
            Ale oni nie myślą o korycie w dalszej perpektywie. Chcą się nażreć tu i teraz, póki jeszcze mogą. Jak PIS obejmował władzę to sami mówili, że mają kilka lat, żeby się nachapać. Dla tych miernot to jest szczyt możliwości, więc korzystają ile mogą...
            • kokosowy15 Re: Czemu 28.10.20, 16:28
              Dla jednego korytem jest zarząd dużej firmy, 50 tysięcy na miesiąc, dla innego bank i kilka milionów rocznie, dla wielu praca w gminnym czy powiatowym samorzadzie i pewne 3 tysiące co miesiąc. Każdy dyktator otacza się ludźmi których teraźniejszość jest od niego całkowicie zależna a przyszłość bez niego groźna. A jeszcze gdy rozdaje pieniądze które dla wielu są wyrwaniem z biedy, dla innych na waciki ale jak dają to się bierze, to i wiernych wykonawców każdego świństwa się ma, i wyborców. Ludzi skrzywionych, jak na przykład Zero, też trochę zawsze jest, ale oni mogą być dla dyktatora groźni, gdy nie wezwia np lekarza na czas po jakimś udarze, żeby przejąć władze.
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Czemu 28.10.20, 13:33
      Bo to psychopata, a psychopaci to doskonali manipulanci. Zapewne na kogo się da to zbiera haki i/lub rozdaje posady, by zyskać popleczników. Gość jest chory na władzę.
    • tanebo001 Re: Czemu 28.10.20, 17:56
      Tu nie chodzi o strach. Tu chodzi o coś innego. O upokorzenie i kompleks niższości. W miastach powyżej 100 tys. mieszka 10 mln 815 tys czyli 28,1% Polaków. Czyli 70% to mieszkańcy prowincji. Jak żyją tam Polacy? Nie dla nich kariera w korporacji. Pracują za minimalną. Nie dla nich opera czy filharmonia. Rozrywka to kościół i telewizja. A co widzą w tej telewizji? Widzą w niej jak żyją elity. Rodzi to ogromną frustrację. A co robi PiS? Twierdzi że teraz to oni będą górą.
      • konsta-is-me Re: Czemu 28.10.20, 18:29
        A co opozycja wmawiała ludziom wcześniej?
        Że są ELITA i DLA ELIT , jak ktoś ich nie popiera, to jest prostaczkiem i plebsem.
        Potem zdziwko że prostaczkowie, zamiast całować ich po butach, głosowali na PiS 😂
        • tanebo001 Re: Czemu 28.10.20, 18:45
          Opozycja nigdy tak nie twierdziła!
          • konsta-is-me Re: Czemu 28.10.20, 21:15
            No to ludzie głosujący na lewicę tak twierdzili, co za roznica.
            • konsta-is-me Re: Czemu 28.10.20, 21:15
              Przecież nie mówię o oficjalnych oświadczeniach polityków, to jasne.
    • ichi51e Re: Czemu 28.10.20, 18:02
      Wydaje minsie ze odpowiedz raczej banalna - przeceniasz ludzi
    • konsta-is-me Re: Czemu 28.10.20, 18:14
      Czemu wmawiasz sobie i innym ,że jedna osoba wzbudza strach ?
      Przecież to śmieszne.
      I kto się go "boi"??
      Politycy nie słuchają Kaczyńskiego że strachu, tylko mają swoje interesy w tym.
      Pytanie powinno brzmieć
      "Dlaczego część nas lubuje się w przekonaniu ,że jesteśmy niczym a "władza" nami rzadzi??
      Tak cię kręci sekretnie "władza" Kaczyńskiego i rzekomy "postrach" ?
      • vre-sna Re: Czemu 28.10.20, 19:14
        Nie.
        Po prostu odnosze wrazenie, ze tak jest.
        Z tym, ze zbytnio nie obserwuje wnikliwie tej politycznej sceny, obecnie poruszylo mnie jego wystapienie oraz pozniejsze komentarze, ktire nadaly wage tej wypowiedzi.
    • starzystka_gazety Re: Czemu 28.10.20, 18:18
      A Księcia Machiavellego kiedy ostatni raz czytałaś?
      • vre-sna Re: Czemu 29.10.20, 09:00
        Nie czytalam, przyznaje.
        Natomiast krotka obserwacja, przemowienie kompletnie od czapy (bronic kosciolow gdy wkurwione kobiety wyszly na ulice) no zmusza do wyciagniecia wnioskow, ze ten czlowiek jest chory psychicznie ale jednoczesnie z niewiadomego powodu (pamietam, ze teczki) trzesie i rzadzi wszystkim.
        To tylko swiadczy o tym, ze pis to mafia.
        I ze nie chodzi o proste haki, a jakies chyba swiatowego zasiegu.
        Pedofilia? Jakis darknet w tych ludziach zaistnial?
        • vre-sna Re: Czemu 29.10.20, 09:06
          Niezrozumialy jest taki bezposredni cynizm i bezczelnosc.
          Ale ichi slusznie wspomniala, ze mierzyc wlasna miara jest bledem.
        • ola_dom Re: Czemu 29.10.20, 10:13
          vre-sna napisała:

> To tylko swiadczy o tym, ze pis to mafia.
          > I ze nie chodzi o proste haki, a jakies chyba swiatowego zasiegu.
          > Pedofilia? Jakis darknet w tych ludziach zaistnial?

Pewnie też, ale wcale nie musi o to chodzić.
          Obóz rządzący narobił w ostatnich latach tyle wałków, tyle przestępstw, że doskonale wiedzą, że jak tylko utracą władzę, to wielu z nich czeka sąd albo trybunał stanu - bo popełniają przecież przestępstwa konstytucyjne. W efekcie więzienie, na co szczerze liczę, swoją drogą.

Więc histerycznie trzymają się stołków pazurami, a mają świadomość, że póki co tylko Jarosław jest w stanie utrzymać to towarzystwo w kupie i przy władzy.
          Zarazem utrata przychylności prezesa też może skutkować odsunięciem od koryta (czyli też immunitetu), więc boją się także samego Jarosława.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka