Dodaj do ulubionych

Serialowo - Telefonistki

09.11.20, 17:20
Znacie, oglądałyście ten serial? Ja odkryłam kilka dni temu i połykam dosłownie. Jak w sobotę zaczęłam oglądać o 22 chyba, to skończyłam o 6 rano w niedzielę 🙈. No i dawno już nie ryczałam tyle na filmie, choć ja mam oczy w mokrym miejscu i często mi łzy lecą. Niemal wszystkie odcinki Telefonistek przepłakałam. Ciekawa jestem, czy jeszcze którejś z was też się ten serial spodobał i tak wzruszał.

Tak w ogóle, to polecam do obejrzenia zwłaszcza wszystkim tym, które nie wiedzą „o co ten cały strajk kobiet”. Akcja serialu dzieje się prawie 100 lat temu w Hiszpanii, ale tematycznie bardzo pasuje do tego, co się aktualnie dzieje w Polsce.
Obserwuj wątek
    • joanna05 Re: Serialowo - Telefonistki 09.11.20, 17:35
      Próbowałam to ogladać, nie dało się. Odrzuciło mnie jeszcze w trakcje pierwszego odcinka. Może powinnam, bo społecznie zaangażowane, ale nie zdzierżyłam, niestety sad
      • eliszka25 Re: Serialowo - Telefonistki 09.11.20, 17:46
        Każdy lubi co innego. Ja np. nie rozumiem zachwytów nad „Teorią wielkiego wybuchu” czy „Jak poznałem twoją matkę”. Żaden z nich mnie nie wciągnął, natomiast od „Telefonistek” nie mogę się oderwać.
        • kk345 Re: Serialowo - Telefonistki 10.11.20, 00:30
          Ja lubię oba wymienione i oglądam właśnie Telefonistki, to jak mnie zaszufladkujesz? big_grin
          • eliszka25 Re: Serialowo - Telefonistki 10.11.20, 01:07
            A gdzie ja kogoś szufladkuję? Podałam te seriale jako przykład, bo kilka razy czytałam wątki na ich temat i wiem, że wiele ematek jest ich fankami, albo przynajmniej im się podobały. Sama sięgnęłam po nie właśnie po rekomendacji z forum, ale jeden i drugi mnie znudził po kilku odcinkach.
    • daniela34 Re: Serialowo - Telefonistki 09.11.20, 17:43
      Zaczelam oglądać przed pandemią, a teraz nie mogę. Akurat kojarzy mi się z czymś, co mi pandemią zabrała i tak mi strasznie tego żal, że aż mi serial obrzydł. Jak się to wszystko skończy i odzyskam, co straciłam, to do niego wrócę.
      • eliszka25 Re: Serialowo - Telefonistki 09.11.20, 17:48
        Miejmy nadzieję, że normalność w końcu wróci, chociaż póki co, to rzeczywistość nie nastraja zbyt optymistycznie i też jestem tym wszystkim przybita.
        • daniela34 Re: Serialowo - Telefonistki 09.11.20, 17:52
          Ja jakoś tam sobie radzę i nie jestem szczególnie przybita, poza tym jednym aspektem. Nie wiem też czy odzyskam to, co mi się z tym serialem kojarzy. Za długo to już trwa.
        • skumbrie Re: Serialowo - Telefonistki 09.11.20, 18:35
          Obejrzyj "Mur", jak znalazł w czasach pandemii.
          • daniela34 Re: Serialowo - Telefonistki 09.11.20, 18:44
            Też odpada w moim przypadku.

Jedyne co obejrzałam po hiszpańsku to 4 sezon Domu z papieru, ale to było w kwietniu, jeszcze mialam wtedy rozpęd
            Teraz nawet hiszpańskie kwestie w drugim sezonie Hiszpańskiej Księżniczki mnie drażnią (serial słaby, oglądam jako zapchajdziurę)
      • simply_z Re: Serialowo - Telefonistki 09.11.20, 17:49
        no..ja przed pandemia zaczelam ogladac tez hiszpanski serial.. " la peste", czyli zaraza..o dzumie w Sevilli..no I jednak narazie przerwalam.
        • daniela34 Re: Serialowo - Telefonistki 09.11.20, 17:55
          A tak, to też zrozumiałe. Przy okazji zarekomendowałaś mi serial do obejrzenia- kiedys, jak się pandemia skończy.
    • jak_matrioszka Re: Serialowo - Telefonistki 09.11.20, 18:06
      Myśle, że 14-18 letniej mi bardzo by sie podobały, teraz mam już inne spojrzenie. Obejrzałam cały, z poczucia obowiazku bardziej niż dla przyjemności.
      • eliszka25 Re: Serialowo - Telefonistki 09.11.20, 19:17
        Naście lat miałam już dawno, ponad 20 lat temu. Najwyraźniej w duszy zostałam nastolatką 😉
    • alicia033 Re: Serialowo - Telefonistki 09.11.20, 18:40
      eliszka25 napisała:

> Ciekawa jestem, czy jeszcze którejś z was też się ten serial spodobał i tak wzruszał.

podobał mi się, jestem fanką urody Yona Gonzaleza (widziałaś Gran Hotel?), Martino Rives też właściwie niczego sobie.
      I wolałabym jednak nierealny happy end, niż serialowe zakończenie.
      • eliszka25 Re: Serialowo - Telefonistki 09.11.20, 19:24
        Zakończenia jeszcze nie znam, nic nie mów!

Mnie się właśnie Martino Rivas bardziej podoba 😊
      • simply_z Re: Serialowo - Telefonistki 09.11.20, 22:45
        noo yon jest przystojnywink baskowie w ogole bywają fajni..
    • tereso Re: Serialowo - Telefonistki 09.11.20, 19:37
      Mnie się podobał.
      W ogóle hiszpańskie filmy to taka podobna kategoria, jaram się ta naiwnością takim teatralnym sznytem i bawi mnie to nawet w tych poważniejszych momentach. Współpracowałam kiedyś z facetem z Argentyny i było to samo : taki rodzaj umownego puszczania oka.
      • grey_delphinum Re: Serialowo - Telefonistki 09.11.20, 20:23
        Bardzo mi się podobał, choć pod koniec już sporo było klisz i stereotypów.
    • ewcia.1980 Re: Serialowo - Telefonistki 09.11.20, 22:42
      Znam
      oglądałam (no dobra .... mam ostatnią serię do obejrzenia)
      podobało mi się
      i to bardzo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka