Dodaj do ulubionych

Prezent dla młodej pary

16.11.20, 18:25
Co można dać w prezencie młodym ludziom, lat 24, świeżutko po ślubie - ale nie kasę i nic do domu, bo jeszcze razem nie mieszkają. Spędzimy z nimi święta, to bliska rodzina męża. Chciałam im dać jakieś przeżycie, wypad gdzieś, ale teraz to kompletna kicha. Sama mam jeszcze jakieś niewykorzystane vouchery na kolację... Więc nie chcę iść tą drogą.
Ale jak sobie pomyślę: Nie kasę, nic do domu i żadne vouchery, to mam wrażenie, że już nic nie zostaje 🤔 Może mnie jakoś zainspirujecie?
Obserwuj wątek
    • przepyszny_jagielnik Re: Prezent dla młodej pary 16.11.20, 18:28
      feliz_madre napisała:
      Może mnie jakoś zainspirujecie?

Spisz swoje dobre rady na szczęśliwe życie w małżeństwie i podaruj im.
      • feliz_madre Re: Prezent dla młodej pary 16.11.20, 18:44
        Czy to nie byłoby zbyt pretensjonalne? Ja bym nie chciała takich złotych rad od ciotki. Nawet tej najszczesliwszej i ulubionej.
        • przepyszny_jagielnik Re: Prezent dla młodej pary 16.11.20, 18:51
          feliz_madre napisała:
          > Czy to nie byłoby zbyt pretensjonalne? Ja bym nie chciała takich złotych rad o
          > d ciotki. Nawet tej najszczesliwszej i ulubionej.

Chodziło mi o jakieś sprawdzone rady na przykładach z życia a nie typu: słuchaj zawsze męża a ty jej nie bij nawet gdy cię zdenerwuje big_grin
    • solejrolia Re: Prezent dla młodej pary 16.11.20, 18:30
      Może aparat fotograficzny, żeby mogli uwieczniać wspólne przeżycia?
      • feliz_madre Re: Prezent dla młodej pary 16.11.20, 18:40
        W swoich smartfonach mają wypasione aparaty.
        • mysiulek08 Re: Prezent dla młodej pary 16.11.20, 18:42
          wypasione wino?
          • feliz_madre Re: Prezent dla młodej pary 16.11.20, 18:46
            No, takie wino np. z ich rocznika, to by było coś! Ja bym się bardzo ucieszyła, ale ona nie może pić alkoholu. Bierze jakieś leki na stałe.
        • solejrolia Re: Prezent dla młodej pary 16.11.20, 20:14
          feliz_madre napisała:

> W swoich smartfonach mają wypasione aparaty.

Jak niemal każdy. A jednak z aparatu foto wychodzą lepsze zdjęcia.
          • feliz_madre Re: Prezent dla młodej pary 16.11.20, 20:35
            Byle jaki aparat jest dużo gorszy niż smartfon, a taki który robi ładne zdjęcia kosztuje minimum 1,5-2 tysiące. Nie wiem jak tam u Ciebie, ale u nas nie daje się siostrzeńcom prezentów w takiej cenie - no, przynajmniej nie pod choinkę.
    • chococaffe Re: Prezent dla młodej pary 16.11.20, 18:47
      Ale kiedyś będą mieszkać razem? Może jednak w kierunku domu, np voucher do IKEI? (nie wiem ile są ważne)

Poza tym - czym się interesują, co lubią robić , gdzie się spotykają skoro nie mieszkają razem?
      • feliz_madre Re: Prezent dla młodej pary 16.11.20, 18:59
        On w czerwcu kończy studia i wtedy. Chyba ma dostać jakiś przydział służbowy. Teraz on mieszka w jednostce, widują się głównie weekendowo jak dostanie przepustkę - pomieszkują on u niej albo ona u niego w domu rodziców. Wiem, dziwny układ, ale nie mój, więc nic mi do tego.
        Myślałam o tej Ikei, ale pół roku to trochę długo, zresztą po drodze będą jeszcze inne okazje.
        • chococaffe Re: Prezent dla młodej pary 16.11.20, 19:03
          Nie wiem jak oni, ale ja bym się cieszyła z bonu do IKEI, gdybym miała mieszkanie w perspektywie 6-12 miesięcy.

Jeżeli nie , to prezenty indywidualne - w zależności od budżetu.
      • fil.lo Re: Prezent dla młodej pary 16.11.20, 19:00
        Też mi to przyszło na myśl, w Ikei zawsze coś sięznajdzie.
      • feliz_madre Re: Prezent dla młodej pary 16.11.20, 19:11
        Kurde, weszłam na stronę Ikea i w sumie wygląda to fajnie - karta jest bezterminowa, plastikowa, nie żaden kod i przysyłają pocztą - nie muszę po nią jechać!
        No dobra, wezmę - ale jak coś jeszcze wymyślicie to chętnie poczytam.
        Oraz: dziękuję! 😊
    • fil.lo Re: Prezent dla młodej pary 16.11.20, 18:57
      Może nie dawaj im prezentu jako parze, tylko daj im coś jako dziewczynie i chłopakowi. Zwłaszcza, że to prezent świąteczny. Może jakieś fajne rękodzieło? Joulenka zamieściła u siebie taki spis 50-ciu rękodzielników (na święta to trzeba by było zamawiać już teraz), może coś wpadnie Ci w oko.
      • feliz_madre Re: Prezent dla młodej pary 16.11.20, 19:04
        Jej o tak coś damy indywidualnie, ale chciałam też coś wspólnego, to pierwsze ich święta po ślubie i pierwsza wspólna z nami wigilia. Zresztą nie znam go za bardzo. Nie na tyle, żeby mu szukać czegoś tylko dla niego.
      • sunheart Re: Prezent dla młodej pary 16.11.20, 19:06
        "Może jakieś fajne rękodzieło?"

Omg tylko nie takie coś. ....
        • fil.lo Re: Prezent dla młodej pary 16.11.20, 19:12
          No tak, sporo jest w świecie rękodzielnego badziewia, ale chyba nie zaprzeczysz, że wśród nich istnieją też szlachetne wyroby ludzi-którzy-wiedzą-co-robią.
    • daniela34 Re: Prezent dla młodej pary 16.11.20, 19:09
      A voucher na sesję zdjęciową: jest wspólne, jest przeżycie, zrobić można mimo pandemii ale też niekoniecznie już natychmiast, może być za jakiś czas
      Pewnie mieli jakąś z okazji ślubu ale może taką bardziej codzienną, nie w ślubnych strojach?
      Choc ja bym tą Ikeą nie pogardziła
      • feliz_madre Re: Prezent dla młodej pary 16.11.20, 19:12
        Dostali!
    • tereso Re: Prezent dla młodej pary 16.11.20, 19:20
      Może fajne szlafroki? Ale tacy młodzi to facet chyba nie nosi... ( My na saunie korzystamy, jeśli jedziemy na cały dzień ).
    • glanaber Re: Prezent dla młodej pary 16.11.20, 20:15
      No jak to co?! Wczoraj przerzucając kanały tv mąż trafił na ofertę telezakupów i aż całą rodzinę zwołał, żebyśmy zobaczyli: pozłacany prawdziwym złotem modlitewnik JP2! Z certyfikatem i jeszcze jakimś minipsałterzem czy czymś takim w gratisie. Reklamowali to jako idealny prezent, więc to musi być idealny prezent. W promocji jedyne tysiąc coś złotych polskich 😂
    • gaga-sie Re: Prezent dla młodej pary 16.11.20, 20:25
      Kolacja w ciemności dla dwojga, jeśli jest możliwość w ich okolicy www.wyjatkowyprezent.pl/prezenty-kulinarne-i-degustacje/kolacja-w-ciemnosci-dine-in-the-dark/ Byliśmy z mężem i bardzo fajne przeżycie.Voucher ważny przez rok, uzgadniają dogodny termin.
      • gaga-sie Re: Prezent dla młodej pary 16.11.20, 20:27
        A nie, teraz nie skorzystają, bo restauracje zamknięte. Ale wydłużyli termin realizacji do 3 lat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka