Dodaj do ulubionych

Wolnowar - jaki?

17.11.20, 07:52
Chcę kupić wolnowar i zastanawiam się który wybrać. Wstępnie wybrałam dwa, crockpot i Russell hobbs. Podstawowe różnice to garnek, jeden jest metalowy drugi ceramiczny, i tu boję się że ten ceramiczny szybko uszkodzę albo w ogóle stłukę. A może w ogóle kupić najtańszy jakiejś marki własnej?
Obserwuj wątek
    • triismegistos Re: Wolnowar - jaki? 17.11.20, 08:06
      Ja mam crock pota z kamionkowa misą i jestem zachwycona. Misę można zapiekać, można ją myć w zmywarce, jak zdarzy mi się umyć ją ręcznie to myje się jak złoto i nie zauważyłam, by się rysowała, a zdarza mi się w niej drapać widelcem.
      Chętnie poczytam o innych rozwiązaniach, bo planuję kupić drugi, większy.
      • cytrynowacytryna Re: Wolnowar - jaki? 17.11.20, 08:19
        Ciężka jest ta misa? Boję się że mi wyleci z rąk i po garnku (mam problem z ręką). Niby nie tłukę całej zastawy ale jednak zdarza się że coś mi wyleci.
        • triismegistos Re: Wolnowar - jaki? 17.11.20, 08:33
          Nie jakaś bardzo cieżka, ale ja mam pojemność 3litry. Mogę ją spróbować zważyć.
    • norra.a Re: Wolnowar - jaki? 17.11.20, 10:36
      Ja mam kupiony w Juli Russell Hobbs z metalową, lekką miską. Spełnia moje oczekiwania, no ale to bardzo proste urządzenie, więc nie ma co porównywać setek różnych, bo działają przecież na tej samej zasadzie.
      • cytrynowacytryna Re: Wolnowar - jaki? 17.11.20, 11:03
        Dlatego się zastanawiam czy nie kupić najzwyklejszego bo pewnie różnią się niewiele, no poza ceną.
    • tereso Re: Wolnowar - jaki? 17.11.20, 12:00
      Też mam z kamionkową i jestem zadowolona.
    • spirit_of_africa Re: Wolnowar - jaki? 17.11.20, 12:04
      Ja mam crockpot 4,7 litra. Misa ceramiczna wazy ok 2,5kg
    • buldog2 Re: Wolnowar - jaki? 17.11.20, 12:09
      1. Raczej podłużny.
      2. Raczej z dokładną regulacją temperatury. Istotne przy sosach i gotowaniu bez niszczenia witamin.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka