cku 23.11.20, 10:48 tvn24.pl/polska/koronawirus-w-polsce-dentysci-maja-leczyc-chorych-na-covid-19-projekt-ustawy-pis-4757900 kto nastepny? Weterynarze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
spanish_fly Re: Dentyści na front walki z covid 23.11.20, 10:53 Ha! Już dawno postulowałam, żeby policzyć weterynarzy i narkomanów, którzy wiedzą jak się wbić w żyłę. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Dentyści na front walki z covid 23.11.20, 11:04 Robiłam kiedyś zastrzyki ojcu. Nie umiem i miałam opory, ale tata był w takim stanie, że nie mogłam mu już zaszkodzić. Obawiam się powołania. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Dentyści na front walki z covid 23.11.20, 10:56 Rząd ogłosił gdzieś konkurs na najdurniejsze, najdroższe i najbardziej szkodliwe dla kilku środowisk pomysły, i teraz realizuje pierwszą setkę? Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Dentyści na front walki z covid 23.11.20, 10:59 A może to wszystko dlatego, że PiS nienawidzi lekarzy i konsekwentnie im dop...ala, a teraz zadzwonił prezes, z wiadomo jakim uzębieniem, i poprosił Matołusza o dowalenie dentystom? Odpowiedz Link Zgłoś
ajr27 Re: Dentyści na front walki z covid 23.11.20, 11:00 Weterynarze z chęcią. Pomoc wetów jest tak fachowa, że nasze zwierzęta mają teraz dużo lepszą opiekę medyczną od swoich pańciów Odpowiedz Link Zgłoś
cku Re: Dentyści na front walki z covid 23.11.20, 11:06 Ja ostatnio z braku możliwości szybkiej teleporady skorzystałam z recepty wypisanej przez weta. Odpowiedz Link Zgłoś
ajr27 Re: Dentyści na front walki z covid 23.11.20, 11:09 Mój mąż ostatnio wyleczony został przez weta z zapalenia ucha przy użyciu antybiotyku dla konia. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Dentyści na front walki z covid 23.11.20, 12:10 Moja bratanica jest weterynarzem. Ostatnio przyniosła do dziadków pulsoksymetr aby sprawdzić im nasycenie krwi tlenem. Aparat wzięła z kliniki. Ile razy wyjmowała kleszcze ludziom w klinice nie zliczę. Czasem stali pacjenci dzwonią bo łatwiej i szybciej jest wyjąc kleszcza u weta niż u lekarza. Badania na boreliozę też się robi. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Dentyści na front walki z covid 23.11.20, 11:06 Dobrze, że na Narodowym są jeszcze jacyś wypoczęci lekarze, muszą być, bo jakby było trzeba zwołać konferencję i pokazać w telewizji, jak świetnie sobie radzimy z pandemią, to musi wyglądać super. Odpowiedz Link Zgłoś
starzystka_gazety Re: Dentyści na front walki z covid 23.11.20, 11:36 Ja bym dała więźniów na salowych za skrócenie wyroku, ale to chyba tak nie działa... Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Dentyści na front walki z covid 23.11.20, 11:40 Szczerze mówiąc tego się obawiałam, dlatego we wrześniu całą rodzinę posłałam na przegląd i plombowanie każdej najmniejszej dziury. Najbardziej się obawiam o kontynuację leczenia ortodontycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Dentyści na front walki z covid 23.11.20, 11:54 Dobrze, że ostatnio byłam u mojej dentystki, gdybym zwlekała mogłabym się i na to leczenie nie załapać... Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Dentyści na front walki z covid 23.11.20, 12:25 Z całym szacunkiem dla dentystów - wolałabym jednak trafić do weterynarza. Psy, koty czy świnie nie różnią się tak bardzo od ludzi, a weterynarz nie dość, że potrafi zrobić zastrzyk nie tylko w dziąsło i prześwietlenie nie tylko szczęki, to często ma dobre podejście do zdenerwowanych pacjentów. Odpowiedz Link Zgłoś