dotty.sew 05.12.20, 14:05 Wytlumaczcie, bo nie rozumiem. Mnóstwo kurierów puka w drzwi, zamiast zadzwonic dzwonkiem. Wkurza mnie to bardzo. Kretyńskiego pukania nie sĺyszę. Dzwonek owszem. Skad ta mania pukania w zwyklym mieszkaniu w bloku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
h_albicilla Re: Kurier puka 05.12.20, 14:08 wywieś kartkę na drzwiach żeby dzwonić bo pukania nie słyszysz Odpowiedz Link Zgłoś
dotty.sew Re: Kurier puka 05.12.20, 14:13 Dzwonek widać. I chyba jasne, ze dzwonic.Co z tym puknaniem, nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
przepyszny_jagielnik Re: Kurier puka 05.12.20, 14:37 dotty.sew napisała: > Dzwonek widać. I chyba jasne, ze dzwonic.Co z tym puknaniem, nie rozumiem Kurier nie chce ci zużywać prądu. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Kurier puka 06.12.20, 21:20 U nas też dzwonek widać, za to go nie słychać, odkąd elektrycy grzebali przy instalacji na klatce schodowej. I nie, nie da się nic zrobić, elektryk zamówiony próbował. Odpowiedz Link Zgłoś
przepyszny_jagielnik Re: Kurier puka 06.12.20, 21:30 taki-sobie-nick napisała: > U nas też dzwonek widać, za to go nie słychać, odkąd elektrycy grzebali przy in > stalacji na klatce schodowej. I nie, nie da się nic zrobić, elektryk zamówiony > próbował. Dupki nie elektrycy. Ten zamówiony też. Możesz kupić dzwonek bezprzewodowy. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Kurier puka 05.12.20, 16:02 Ależ Ty głupia. Tu nie chodzi o rozwiązanie problemu, ale o ponaerzekanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Kurier puka 05.12.20, 17:47 ale ja tez sie zastanawiam czemu czasem pukaja... rozumiem rano nie chca moze budzic calego mieszkania ale czasem sie czlowiek zastanawia czy oni w ogole chca dostarczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Kurier puka 05.12.20, 20:56 Tu była mowa o bloku. U nas dzwoni, by wejść na klatkę, potem puka. No chyba, że ktoś mieszka w bloku z otwartą dla wszystkich klatką. Odpowiedz Link Zgłoś
no_easy_way_out Re: Kurier puka 05.12.20, 14:09 Serio pierwsze kilka sekund myslalem, ze bedzie o jakichs seksualnych ekscesach jakiegos kuriera. Pora wziac prysznic. Nie za goracy Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Kurier puka 06.12.20, 21:23 Ja za to jestem zacofana i pukanie kojarzę jedynie z tym: Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Kurier puka 05.12.20, 14:12 Moze zazdrości listonoszowi, wszak ten puka dwa razy ? A serio to nie wiem. U mnie czasem nie puka a wali w drzwi. Można zejść na zawał, pięścią chyba bo łomot z echem idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mikawi Re: Kurier puka 05.12.20, 19:46 No właśnie dzwoni... listonosz zawsze dzwoni dwa razy. Ile razy puka, to nie będę nikomu pod kołdrę zaglądać Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: Kurier puka 07.12.20, 12:00 U mnie kurier dzwoni. I jako jedyny dzwoni dwa razy Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Kurier puka 05.12.20, 14:29 Zapewne zależy mu na czasie, a większość dzwonków ludzie wyłączają, wiec od razu puka. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Kurier puka 05.12.20, 15:57 Wywieś kartkę "pukanie zepsute, proszę dzwonić". Kurier pewnie dzwoni domofonem a potem daje tylko sygnał, że już jest pod drzwiami, nie dzwoni po raz kolejny. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Kurier puka 05.12.20, 16:04 Nie, no serio??? A nie puka z czystej złośliwości??? Odpowiedz Link Zgłoś
feliz_madre Re: Kurier puka 05.12.20, 16:04 Mój w ogóle nie puka. I nie dzwoni. Przysyła sms, że zostawił paczkę w schowku za drzwiami. Nie kumam tego, bo non stop ktoś jest w domu, widać myśli, że jeszcze śpimy i nie chce nas budzić 😄 Zawsze przysyła między 7.30 a 8.00. Odpowiedz Link Zgłoś
kubek0802 Re: Kurier puka 05.12.20, 16:26 Też zawsze pukam jak do kogoś idę. Jakoś bardziej normalne mi się to wydaje, więc nie dziwi mnie pukający listonosz, kurier czy ktokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Kurier puka 05.12.20, 17:20 Pewnie dlatego że mnóstwo osób ma nie działające dzwonki w domach. Odpowiedz Link Zgłoś
szara.myszka.555 Re: Kurier puka 05.12.20, 17:26 No to się najpierw dzwoni, a potem puka. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Kurier puka 05.12.20, 17:48 no wlasnie tez uwazam ze to ma zwiazek z tym ze ktos moze spac w domu Odpowiedz Link Zgłoś
welcome_back Re: Kurier puka 05.12.20, 17:37 Ja też jak gdzieś idę to pukam, a dopiero jak to nie działa, to dzwonię. Dzwonki jednak są natarczywe, ludzie mają małe dzieci albo wydzierające się psy. Lepiej zapukać, bo jest większa szansa na nie przeszkadzanie mieszkańcom. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Kurier puka 05.12.20, 17:48 Może to tylko ja, ale mam wrażenie jak ktoś puka, że strasznie chce się dostać do środka i zaczynam czuć się zagrożona we własnym domu. Pukanie jest dla mnie zdecydowanie bardziej natarczywe niż dzwonek. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Kurier puka 06.12.20, 20:28 "pod drzwiami staną i nocą Kolbami w drzwi załomocą" ? Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Kurier puka 07.12.20, 17:01 Nie wiem. Generalnie dzwonek, to coś normalnego, a pukanie chyba rzeczywiście mi się kojarzy z najściem tego typu. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Kurier puka 07.12.20, 17:49 Pukanie jest bardziej spersonalizowane I, poza konkretnym waleniem w drzwi, jest delikatniejsze niż dzwonek Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Kurier puka 08.12.20, 12:50 Ale z jakim najściem (w domyśle zdarzeniem nieoczekiwanym), skoro najpierw dzwoni do klatki domofonem, więc wiadomo, że idzie na górę.... Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Kurier puka 10.12.20, 16:10 Nie zawsze wszyscy najpierw dzwonią domofonem. Często klatka jest otwarta, ktoś wpuścił itd. Jak dzwoni to pół biedy. Brrr. Nienawidzę pukania znienacka. Chyba mi się przez tę pandemię mizantropia pogłębiła. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Kurier puka 06.12.20, 09:32 Można kupić nienatarczywy dzwonek, masa jest takich. Ja wolę dzwonić niż pukać. Odpowiedz Link Zgłoś
zonazolnierza Re: Kurier puka 05.12.20, 18:25 Ale tak od razu z ulicy Ci puka w te drzwi??? Przecież żeby mógł w ogóle zapukać to musisz go wpuścić domofonem na klatkę. To chyba logiczne, że jak wie, że ktoś jest w domu to tylko puknie, a nie stawia pół bloku na baczność. Odpowiedz Link Zgłoś
rb_111222333 Re: Kurier puka 05.12.20, 20:31 Pół bloku? Może zmień dzwonek na cichszy? Odpowiedz Link Zgłoś
aaa-aaa-pl Re: Kurier puka 05.12.20, 19:29 Ja też zawsze najpierw pytam. Uważam to za bardziej kulturalne. Dzwonki są zwykle " natarczywe" , bardzo ich nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
viewiorka Re: Kurier puka 05.12.20, 19:31 Może puka, bo dostał n razy opiernicz od ematki, że dzwonek obudził dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Kurier puka 05.12.20, 19:50 Ja sobie zawsze nysle ze moze mlody ojciec... Odpowiedz Link Zgłoś
szkarlatna_swinia Re: Kurier puka 06.12.20, 08:58 Powiem tak niektórzy z kolei nie lubią dzwonka bo mają małe dzieci,przeszkadza w pracy lub jest za głośny.Napisz na kartce "Proszę dzwonić nie słyszę pukania."jak siw to zdarza notorycznie.Tak jak niektórzy mają na dzwonku"Nie dzwonić ".Ja tam z tych co właśnie dźwięk dzwonka mnie podrywa na 5m w górę a pukanie spoko i tak z reguły pierwsze dzwoni domofon wiec się spodziewam kogoś 😁.A przesyłki to głównie paczkomat ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Kurier puka 06.12.20, 08:59 Bo może słyszeli że kurier puka zawsze dwa razy? Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Kurier puka 06.12.20, 09:59 kurier zazwyczaj dzwoni na komórkę, że zaraz będzie. Potem dzwoni domofonem a do drzwi już nie - najczęściej dlatego, że mieli mnóstwo próśb by tego nie robić, bo dzieci śpią. Odpowiedz Link Zgłoś
segregatorwpaski Re: Kurier puka 06.12.20, 10:29 Może mają takie doświadczenia, że sporo osób ma wyłączone/popsute dzwonki. Ja miałam dość upierdliwy dzwonek, jak dzieć mój się narodził to wyłączyłam. Dzieć już dorosły - a dzwonka nie podłączyłam Wolę pukanie. Od lat mam domofon, jak ktoś idzie do mnie to i tak już wiem, że idzie po schodach, podchodzę do drzwi, otwieram, po co mi dzwonek. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Kurier puka 06.12.20, 17:20 U mnie dzwoni telefonem. Że za 3 min będzie, więc czekam i witam w progu. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Kurier puka 06.12.20, 17:27 listonosz dzwoni a kurier puka, dzięki temu zawczasu wiesz kto zacz Odpowiedz Link Zgłoś
danka88 Re: Kurier puka 06.12.20, 17:31 A ja wole jak pukają , bo mój dzwonek może przyprawić o zawał serca i umarłego obudzić . mój stary kiedyś sobie drzemał i akurat ktoś zadzwonił , tak podskoczył że mu coś strzyknęło w szyji , przez tydzień go bolało Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Kurier puka 07.12.20, 09:27 danka88 napisał(a): > A ja wole jak pukają , bo mój dzwonek może przyprawić o zawał serca i umarłego > obudzić . mój stary kiedyś sobie drzemał i akurat ktoś zadzwonił , tak podskocz > ył że mu coś strzyknęło w szyji , przez tydzień go bolało 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
zamyslona_ona02 Re: Kurier puka 06.12.20, 18:32 To ja "problem" rozwiązałam. Jak już kurier zadzwoni domofonem to już idę do drzwi i otwieram zanim zadzwoni/zapuka. Skoro już wstałam do domofonu to nie będę przecież siadać, bo wiem, że do mnie idzie. W ten sposób zaoszczędzi 5 sekund, a oni zawsze się spieszą. Może ktoś jeszcze tak zrobi i już będzie miał 10 Odpowiedz Link Zgłoś
zielone.paprotki2020 Re: Kurier puka 06.12.20, 19:52 Pamiętam taką sytuację. Dzwonek, za chwilę ktoś puka. Zaintrygowana podchodzę do drzwi (niczego nie zamawiałam). W tym momencie słyszę ochrypły szept: "otwórz, otwórz". Patrzę przez wizjer, za drzwiami stoi facet, twarz zasłonięta kapturem, paczka w ręku. Drzwi nie otworzylam. Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: Kurier puka 06.12.20, 20:38 żeby dzieci nie budzić przecież. Tyleż razy wybiegałam z zapartym tchem na klatkę schodową, żeby przypadkiem nie zadzwonił i nie obudził mi dziecka, bo młoda w wieku dzidziusiowym budziła się od trzepotu skrzydeł komara i potem resztę dnia zawodziła. Aż mnie w końcu uspokoił, że nie mam się co martwić, on wie, że dzieci wszędzie naokoło śpią snem czujnego zająca, więc cichutko puka. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Kurier puka 06.12.20, 20:46 Nie znoszę dzwonka. Super, ze pukaja do drzwi. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Kurier puka 06.12.20, 23:03 dotty.sew napisała: > Wytlumaczcie, bo nie rozumiem. Mnóstwo kurierów puka w drzwi, zamiast zadzwonic > dzwonkiem. Wkurza mnie to bardzo. Kretyńskiego pukania nie sĺyszę. Dzwonek ows > zem. Skad ta mania pukania w zwyklym mieszkaniu w bloku? Nie słyszysz pukania, ale chyba chwilę wcześniej słyszysz domofon i otwierasz drzwi na klatkę/furtkę, więc wiesz, że ktoś będzie za minutę pod drzwiami. Problem z d... W poprzednim mieszkaniu dzwonek był odłączony jeszcze przez ex właścicieli, my go połączyliśmy dopiero po naszej wyprowadzce, "dla lokatorów". Teraz mam dzwonek tylko dlatego, że był podłączony, i tak wiem, że ktoś wchodzi do klatki, bo muszę mu otworzyć. Odpowiedz Link Zgłoś