Dodaj do ulubionych

platforma wibracyjna

14.12.20, 10:51
chcę zakupic w prezencie. Cel - może nie tyle schudnięcie (choc byloby fajnie), co raczej ogolna poprawa sylwetki, zmniejszenie cellulitu, pisze, że pomaga w leczeniu bólu stawów. Czy e-mama posiada? chwali albo nie i jaki model, bo jest tego od czorta, na co zwrócic uwagę i czy te w cenie poniżej 500 sa cokolwiek warte?
Obserwuj wątek
    • fitfood1664 Re: platforma wibracyjna 14.12.20, 14:25
      z tym bólem stawów i innymi obietnicami to bym jednak uważała, ongiś chodziłam na platformę, od tego czasu kolana mi niemiłosiernie trzeszczą, jeszcze nie bolą, ja nie polecam
      • troompka Re: platforma wibracyjna 14.12.20, 15:52
        no to tu jestem w kropce, bo przyszła obdarowana ma problemy z kolanami własnie, dlatego sport zaprzestała czynnie uprawiać, trochę jej się przytyło i ta platforma miała być jaką namiastką "biegania". Czytałam opisy i generalnie nie było takich uwag, ale....hm
        • srubokretka Re: platforma wibracyjna 14.12.20, 16:12
          moze tego uzywac, ale tylko siedzac. Po schudnieciu moglaby wchodzic ostroznie, ale z ugietymi i na krotko. Najlepiej jakby zapytala swojego ortopede.
        • fitfood1664 Re: platforma wibracyjna 14.12.20, 21:44
          A, i jeszcze jedna uwaga, w bloku to tego raczej nie poużywa, no chyba że kupi jakąś nieskuteczną zabaweczkę, bo wibracje niosą się niemiłosiernie. Jak pochodziłam na treningi na platformie to potem mąż mi kupił do domu. Natychmiast jak zaczęłam używać przyszedł sąsiad z dołu i zapytał czy mamy nową pralkę bo u niego trzęsie niemiłosiernie. Skłamaliśmy że tak wink Próbowaliśmy podkładać maty wygłuszające i g to dało, przyszedł jeszcze ze dwa razy i przestałam jej używać, bo mi wstyd było że aż tak spokój zakłócam. Do domu też nie polecam, musi stać przy ścianie nośnej, a i tak bałabym się wpływu tych wibracji na struktuę domu. Wogóle to sie chyba najlepiej sprawdza na orbicie tongue_out
    • primula.alpicola Re: platforma wibracyjna 14.12.20, 14:26
      Wywalanie kasy w błoto.
      • majenkir Re: platforma wibracyjna 14.12.20, 15:34
        A ja wlasnie sobie kupilam na gwiazdke smile. Bujam sie 2x dziennie celem schudnięcia big_grin.
    • majenkir Re: platforma wibracyjna 14.12.20, 15:35
      Jeszcze link. Kupilam ta:
      www.amazon.com/gp/product/B07S8ZFKJ5/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o04_s00?ie=UTF8&psc=1
      • troompka Re: platforma wibracyjna 14.12.20, 15:50
        no to wypasiona. Moj prezent ma byc w kwocie max 500 wiec nie znalazlam az tak rozbudowanych, ale taka z funkcją 3d ju w tej kwocie kupię.
        • zazou1980 Re: platforma wibracyjna 15.12.20, 19:27
          troompka napisała:

> no to wypasiona. Moj prezent ma byc w kwocie max 500 wiec nie znalazlam az tak
          > rozbudowanych, ale taka z funkcją 3d ju w tej kwocie kupię

Uhm, niespelna 130 usd to jakies 475pln, wiec sie wyrobisz...
      • srubokretka Re: platforma wibracyjna 14.12.20, 15:56
        na filmiku laska stoi na sztywnych kolanach. Bana powinni dostac za ten film. Tak to po kilku razach mozna zapisac sie w kolejke na wymiane stawow.
    • srubokretka Re: platforma wibracyjna 14.12.20, 15:53
      Wlasnie myslalam o takim watku. Chcialam zapytac o doswiadczenia, zwlaszcza te negatywne.
      Mam taki wlasnie sprzet tylko starej generacji, z taka noga, pasem i masazem dloni . Uzywam od kilku tyg. Narazie czuje sie rewelacyjnie. Budzi z rana duzo lepiej niz przyslowiowa kawa. Najwiekszym dla mnie plusem jest to, ze kilkanascie min po wytrzesieniu czuje sie tak jakos lekko, gibko. Likwiduje mi zesztywnienie karku hura!! Robi akupresure nog (tego akurat nie jestem w stanie ocenic pozytywnie, bo boli jak cholera).
      Znajomemu pomogl na bol w kolanie (trzeba uginac kolana, zeby nie uszkodzilo i na malych obrotach, kilka min , nie kilkanascie. Zwlaszcza jezeli jest sie otylym).
      Minusem jest to, ze rozwala mi dom, ktory akurat jest z "zapalek i tektury."
      • troompka Re: platforma wibracyjna 14.12.20, 16:03
        jak to rozwala ci dom....co masz na mysli?
        • srubokretka Re: platforma wibracyjna 14.12.20, 16:09
          Moj sprzet jest bardzo silny. Trzesie mi sie od tego caly dom. Do piwnicy bede musiala przeniesc.
    • ms.piggy Re: platforma wibracyjna 14.12.20, 16:58
      ojej, przypomniałaś mi fajne czasy w poprzedniej pracy, miałam kolege - postury rysia kalisza, i kupił sobie taką platformę wibaracyjna z nadzieją : będę sobie na tej platformie leżał i jadł czekoladki, a to mnie wytrzęsie i będę piękny i szczupły jak mareczek (drugi kolega, faktycznie piękny smile)

nie musze chyba dodawać, że sadło się nie strząsneło?
      • troompka Re: platforma wibracyjna 14.12.20, 17:17
        haha, a miał celluit? moze chociaż on zniknął?
      • abecadlowa1 Re: platforma wibracyjna 14.12.20, 17:21
        😁
        • ms.piggy Re: platforma wibracyjna 14.12.20, 17:37
          nic nie znikało, ani się nie ujędrniało smile nie da się tego opisać, ale nawet teraz powoduje to usmiech u mnie....taki prawdziwy sybaryta, nie obżerał się byle czym, same luksusy w tłuściutkich paluszkach o nienagannym manicurze, piękne koszule od projektantów poszerzane u krawca klinami, a na górę zawsze bezrękawnik
          • troompka Re: platforma wibracyjna 14.12.20, 17:47
            musiał byc fajny smile
    • abecadlowa1 Re: platforma wibracyjna 14.12.20, 17:22
      A czy to zgodne z życzeniem osoby, która być obdarowana.
      Wg mnie to ryzykowny prezent.
      • troompka Re: platforma wibracyjna 14.12.20, 17:30
        obdarowana chciała niespodzianke, nie ułatwiła mi więc zadania smile, tak mi przyszło do głowy bo wiem, że do biegania już nie wróci, a faktycznie jak się człowiek przestanie ruszać to tyłek sie pierwszy o tym dowiaduje no i trochę sie jej przytyło, na cellulit też narzeka, tyle że ona nadwagi nie ma i z pewnością nie liczy, że będzie wcinać czekolodę i chudnąć na platformie. Pisze też, o przyjmności jaką ma to dawać, poprawie krążenia krwi, może jednak ma jakieś zalety. Nie kupiłam jeszcze więc nie jest po ptactwie smile
    • komorka25 Re: platforma wibracyjna 14.12.20, 18:13
      Pytałam tu, na forum, w zeszłym roku.
      forum.gazeta.pl/forum/w,567,167951584,167951584,Platforma_wibracyjna.html
      Nie zdecydowałam się, bo odpowiedzi były raczej zniechęcające.
    • myelegans Re: platforma wibracyjna 14.12.20, 19:43
      "10Min Whole Body Workout - Just 10 minutes of exercise a day is enough to stay healthy! Using it for 10 minutes is equivalent to 200 sit-ups, 30-minute swimming, or 1-hour jog. Combine daily exercises like sit-ups, yoga to exercise the muscles of the whole body!"

Gdyby to tylko takie latwe bylo... 10 min zastepuje godzinny bieg? hmmm... 200 przysiadow? jak niby spala sie kalorie bez podwyzszenia tetna i porzadnego spocenia?
    • hanusinamama Re: platforma wibracyjna 14.12.20, 21:49
      Na stawy to bym sie zapytała rehabilitanta czy pomoże. Moj odradza. To daje efekty ale jak sie na tym ćwiczy a nie tylko stoi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka