alina460 23.12.20, 18:48 Dzisiaj widziałam w Kiku wielkanocny asortyment: zające, jajka, pisanki. Powariowali kompletnie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mid.week Re: Wielkanoc 2021 23.12.20, 18:59 Nie tylko KIK, w Pepco też są króliczki. Sklepy sugerują zeby świętować od razu wielkanoc, bo nie wiadomo kto dożyje do wiosny. Albo odwołają w ramach narodowego zdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Wielkanoc 2021 23.12.20, 19:46 Co się dziwić, jak ich teraz zamkną, to może przed wielkanocą akurat otworzą, więc na półkach już będą mieć jak znalazł 😂 BTW, ostatnio był tu wątek o braku bożonarodzeniowych dekoracji w sklepach i aż zwróciłam uwagę przy zakupach - no i faktycznie. Zero dekoracji świątecznych w Auchan i OBI, w Castoramie kupiłam na wyprzedaży ostatnią sztukę czuba na choinkę (chciałam zastąpić ten, który nam się rozbił w poprzednim sezonie - i dopiero w trzecim sklepie był, jak mówię, ostatni i przeceniony - a ponad tydzień przed świętami to było!) Zatem na pewno zaopatrzenie w tym roku jest inne niż dotąd i możliwe, że będą dalsze zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Wielkanoc 2021 23.12.20, 19:54 U mnie są dekoracje. Byłam tylko w Pepco i KiKu, bo pojemników na żywność mi zabrakło. I też zwróciłam uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Wielkanoc 2021 23.12.20, 20:06 U mnie tak samo! Też po tym wątku zaczęłam zwracać uwagę na świąteczny asortyment i w porównaniu z ubiegłym rokiem to jest "bida z nyndzom". Lampek do latarenki szukalam w kilku sklepach, w końcu zamówiłem przez net. Ale wielkanoc kwitnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Wielkanoc 2021 23.12.20, 20:14 Wyprzedazy to w tym roku chyba nie bedzie, bo nie ma z czego. Ja bylam w kilku sklepach i caly asortyment swiateczny stanowi to, co nie poszlo na wyrzedazy po ostatnim sezonie. W jednym sklepie maja dostawe nowych mikolajow i koniec. W spozywczym widzialam swinki marcepanowe i mikolaje, przy czym mikolaje juz dawno zeszly. Odpowiedz Link Zgłoś
padum Re: Wielkanoc 2021 24.12.20, 06:29 Ze co? Wczoraj w Auchan na wejściu cały dział prezentów (kosze, bombonierki, alk i kosmetyki w ozdobnych zestawach), a na dziale dalej pełno dekoracji, gwiazdy betlejemskie, bombki, serwetki itp. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Wielkanoc 2021 23.12.20, 19:56 Obłęd jakiś. Na tym zdjęciu w lewym dolnym rogu jest jakaś owca - na pierwszy rzut oka wydało mi się, że to wypięta, goła pupa i zastanawiam się, cóż to za pomysł na Wielkanoc Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans11 Re: Wielkanoc 2021 23.12.20, 20:07 Owca wystawia tyłek, nie mylisz się Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Wielkanoc 2021 23.12.20, 20:16 Sciagnij zdjecie na telefon albo PC i powieksz. To jest mordka - oczy, nos i uszy w okolicach tylka nie wystepuja Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Wielkanoc 2021 23.12.20, 20:54 Kosmos, czy jest coś, czego nie zauważysz? Uśmiałam się Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Wielkanoc 2021 23.12.20, 20:58 Kompletnie jest wymieciony asortyment bożonarodzeniowy - też mam takie spostrzeżenia. I jeszcze jedno. Takie, że w tym roku jest jakoś ubogo z wystawami świątecznymi w sklepach. Poza galeriami to jakoś wszędzie słabo , a zazwyczaj to po prostu bral wystaw świątecznych. To mnie zaskoczyło i w Warszawie, i w małym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Wielkanoc 2021 23.12.20, 22:48 Też to zauważyłam. Miałam tez problem z kupnem choinki, jak w zeszłym roku stali prawie na każdym rogu, to teraz szukałam, znalazłam blisko domu dwa stanowiska i choinek było mało. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Wielkanoc 2021 24.12.20, 06:42 Mam znajomego, który co roku sprzedaje choinki...mówi że w tym roku to jakieś wariactwo...Nie nadąża dowozić. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Wielkanoc 2021 23.12.20, 23:11 A propos wystaw sklepowych, to w moim Intermarche wymalowali na szybach stada świątecznych reniferów z wesoło powiewającymi maseczkami pozaczepianymi na rogach... Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Wielkanoc 2021 23.12.20, 23:30 To niedobrze, maski powinny być na mordkach reniferow zakrywając im oczy i reniferowe nosy. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Wielkanoc 2021 23.12.20, 23:33 milupaa napisała: > Z oczami przesadzilam Przyłbice, o! Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Wielkanoc 2021 24.12.20, 06:59 Wielkanocnych dekoracji u nas nie widziałam jeszcze, ale asortyment bożonarodzeniowy moim zdaniem mniej bogaty, niż zwykle. Chciałam kupić chłopakom Mikołaje lindta, jak co roku i tylko w jednym sklepie w naszej okolicy znalazłam. Słodycze świąteczne są, ale mikołajów nigdzie nie ma. Za to widać, że sklepy chyba obawiają się zamknięcia po nowym roku. Już co najmniej ze 2 tygodnie temu ruszyły wyprzedaże. Zwykle przed świętami ceny były windowanie w górę i dopiero po bożym narodzeniu ruszały wyprzedaże. W tym roku wszędzie już wiszą szyldy „sale” i trafiłam na przeceny nawet o 70%. Najwyraźniej każdy chce wyprzedać ile się da, zanim wprowadzą ewentualny lock down. Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Wielkanoc 2021 24.12.20, 07:05 W Rossmanie duży wybór bożonarodzeniowych dekoracji z rabatem 30%. Wielkanocnych nie było. I jeszcze dodatkowy rabat 10% za zakupy w godzinach seniora, co mnie akurat zdziwiło Odpowiedz Link Zgłoś