alina460 03.01.21, 13:55 Zastanawiam się, jak to możliwe, że centra handlowe są pozamykane, a handel na Marywilskiej (Warszawa) hula w najlepsze. Legalnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sandra.fal Re: Handel na Marywilskiej 03.01.21, 14:06 W Warszawie w sklepie Agata meble tłumy ludzi. Jako że inne centra handlowe są zamknięte to ludzie ruszyli do Agaty. Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Handel na Marywilskiej 03.01.21, 14:11 Agata to sklep meblowy, a te są czynne legalnie. Ale może handel na halach typu Marywilska jest też legalny, nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
sandra.fal Re: Handel na Marywilskiej 03.01.21, 14:25 Tak Agata jest czynna legalnie, ale zbiera tłum ludzi z innych centrów które są nieczynne. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Handel na Marywilskiej 03.01.21, 14:16 Widzialam filmik z wczoraj- ikea prawdziwy tłum. Dziwne, ze pozamykali te galerie. Ale wirusolodzy narzekali,.ze rzad otworzyl galerie i rząd uznał,.ze jednak znowu pozamyka. Bylam 13 grudnia w galerii do niektórych sklepów ogromne kolejki, ale w niektórych pustka i ok,.zrobilam zakupy i tyle. Mozna nie isc w tłum, albo stac w kilometrowej kolejce do sinsay. Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Handel na Marywilskiej 03.01.21, 16:35 Bo to nie jest centrum handlowe, a hurtowe każdy box to inna firma. Bazarki przecież też otwarte, również te z ciuchami.Otwarte są również mniejsze sklepy, Pepco np. Przeszkadza ci to? Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Handel na Marywilskiej 03.01.21, 19:28 Nie, nie przeszkadza. Zadziwia. W centrach handlowych każdy sklep to też inna firma. Gdzie tu różnica? Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Handel na Marywilskiej 03.01.21, 19:33 koronka2012 napisała: Otwarte są również mniejsze sklepy, > Pepco np. > Przeszkadza ci to? Tja, otwarte jest Pepco "na mieście", a Pepco w ch zamknięte. Tak, przeszkadza mi ten bezsens. W czym niby Pepco w galerii handlowej jest bardziej zagrażające pandemicznie od Pepco w pawilonie na osiedlu, mającego wejście z ulicy. Do tego połowa sklepów zamkniętych robi za "punkt odbioru", a zamawiać można przez net/telefonicznie. Sam sens. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Handel na Marywilskiej 04.01.21, 02:15 Nie chodzisz korytarzami w zamknietym pomieszczeniu, tylko wchodzisz z ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Handel na Marywilskiej 04.01.21, 07:13 Ale to nie jest logiczne. Mamy galerię w której część sklepów też ma wejścia bezpośrednio z ulicy. I, taki Yisk czy media expert są otwarte, abra meble otwarte a kik czy martes sport zamknięte. Wchodzi się Z ULICY. Jest w tym jakiś sens? Ponadto np, Pepco czynne bo wejście jest z ulicy jest o wiele mniejsze niż pepco w galerii. W tym drugim nawet maksymalna ilość osób w sklepie ma przestrzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Handel na Marywilskiej 04.01.21, 09:27 Ale na Marywilskiej wszystko na kupie pod jednym dachem. I otwarte Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: Handel na Marywilskiej 04.01.21, 09:50 Też przeszkadza mi ten brak sensu. Jedyny sens jaki w tym widzę jest taki że władza mówi " możemy wszystko". Dzieci zamknięte w domach do 16 też nie mają sensu, ale pomimo tylu apeli władza milczy. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Handel na Marywilskiej 03.01.21, 18:16 BTW centra handlowe nie są pozamykane, tylko część sklepów w nich. Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Handel na Marywilskiej 03.01.21, 19:30 Właśnie te z ubraniami, a takie dominują na Marywilskiej. Ciekawi mnie po prostu, o co chodzi. Po świętach były otwarte wszystkie sklepy w galeriach w Mińsku. Też ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Handel na Marywilskiej 03.01.21, 19:35 A te galerie w Mińsku to jaką mają powierzchnię? Bo może metr mniejszą niż rozporządzenie obejmuje zakazem? Nie jest tam szwagier ministra właścicielem albo kochanka podsekretarza stanu? Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama