Dodaj do ulubionych

Amazon mnie wkurza

04.01.21, 11:27
Po raz kolejny twierdzi, że moje hasło to niewłaściwe hasło - OK, no problem, może Google nie zaktualizował, kiedy zmieniałam. Problem polega na tym, że za każdym razem, kiedy to się zdarza, te ich cholerne kody resetu nie dochodzą. Jak nie dochodzą przez kwadrans, proszę o ponowne wysłanie, potem dochodzą, okazuje się, że to jednak doszły te wcześniejsze i już nie działają. I taka sama szopka za każdym razem, cholera mnie bierze, odkryłam, że między Buried Angels a Little Girl in the Woods jest jeszcze jedna książka i nie mogę się do niej dobrać przez te szopki z kodem.

Myślałam, że może wina po stronie mojej poczty, ale z innymi serwisami tak nie mam, tylko z Amazonem.
Obserwuj wątek
    • chococaffe Re: Amazon mnie wkurza 04.01.21, 11:30
      Miewam podobnie. Dla mnie Amazon to ostatnia opcja - ne tylko z tego powodu.
      • tiszantul Re: Amazon mnie wkurza 04.01.21, 13:48
        Warto przypomnieć, ze Amazon wsparł Strajk Kobiet i prawa kobiet są mu bliskie. To musi być świetne miejsce pracy dla kobiet, taki zaangażowany pracodawca smilesmile
        • annajustyna Re: Amazon mnie wkurza 04.01.21, 13:51
          Taaa... I jęczał, żeby datki na pracowników robić. Bo on ma tylko kilkadziesiąt miliardów, a życie tanie przecież nie jest.
        • chococaffe Re: Amazon mnie wkurza 04.01.21, 15:45
          No i co z tego? Nie rozumiesz prostych rzeczy?

Wytłumaczę prościej na przykładach bliskich twojemu sercu: Konferderacja mocno atakuje PiS i PiS na to zasługuje. Co nie znaczy, że jest organizacją warta jakiegokolwiek zaufania. To, że zgadzam się , że PiS jest złą partią nie oznacza, że popieram Konfederację.
    • madame_edith Re: Amazon mnie wkurza 04.01.21, 12:23
      Mam tak często z innymi aplikacjami i absolutnie można dostać szału z bezsilności.
    • bi_scotti Re: Amazon mnie wkurza 04.01.21, 13:44
      Asia, please, Amazon? Moje new year's resolution to jest ZERO Amazon w 2021. W 2020 byly doslownie 3 przesylki ale i tak o 3 za duzo! Olej ich, wspieraj kogokolwiek innego ale przeciez nie Amazon! Sorry za smrodek dydaktyczny wink Moze te Twoje issues z haslem to ZNAK wink Cheers.
      • tiszantul Re: Amazon mnie wkurza 04.01.21, 13:50
        To było do przewidzenia, ze Amazon będzie hejtowany za poparcie Strajku Kobiet. Jednak dla wielu osób prawa kobiet są ważne i tym chętniej skorzystają z usług firmy, która je wspiera
        • annajustyna Re: Amazon mnie wkurza 04.01.21, 13:52
          Za to fantastycznie traktuje własnych pracowników.
          • dyzurny_troll_forum Re: Amazon mnie wkurza 07.01.21, 02:14
            annajustyna napisała:

> Za to fantastycznie traktuje własnych pracowników.

W toaletach Amazona w Polsce są darmowe środki na miesiączkę. Wielki, nie spełniony nigdzie indziej, mokry sen lewicy. I nadal źle?!
        • kropkaa Re: Amazon mnie wkurza 04.01.21, 14:40
          Nie dostaniesz za wierszówkę - nie wspomniałeś o KOD.
      • chococaffe Re: Amazon mnie wkurza 04.01.21, 16:07
        Aby wzmocnić postanowienie najlepiej odpiąć kartę z rachunku amazona big_grin Ponownie jej dodanie to jednak fatyga i musisz być przekonana, że chce Ci się to robić
      • asia_i_p Re: Amazon mnie wkurza 07.01.21, 08:33
        Ja przesyłek w 2020 miałam zero smile. Ale e-booków na Kindle jednak tam jest najlepszy wybór.
    • yuka12 Re: Amazon mnie wkurza 04.01.21, 13:48
      My z Amazonem mamy jeszcze inne negatywne doświadczenia. W 2019 zamawialiśmy całkiem sporo i o ile ja byłam ostrożna w odhaczaniu czy zaznaczaniu określonych pozycji (doświadczenie w zakupach online), mąż nie doczytał informacji drobnym druczkiem miedzy wieloma dodatkowymi zdaniami i zafundował nam subskrypcję Amazon Prime, której nie chcieliśmy (bo już kiedyś mieliśmy i nie byliśmy zadowoleni). Zanim idało się sprawę odkręcić i w końcu pieniądze odzyskać, minęło parę miesięcy. O telefonach, emailach i nerwach nie wspomę.
      Od tamtej pory zamawiamy na Amazonie jedynie wtedy, gdy dany artykuł jest rzeczywiście niezbędny i nigdzie indziej niedostępny czyli w sytuacjach bliskich 0.
      • profes79 Re: Amazon mnie wkurza 04.01.21, 16:34
        Wyłączenie subskrypcji Amazon Prime to jakieś trzy kliknięcia.
        • dyzurny_troll_forum Re: Amazon mnie wkurza 07.01.21, 02:16
          profes79 napisał:

> Wyłączenie subskrypcji Amazon Prime to jakieś trzy kliknięcia.

Niektórzy mają permanentne problemy z najprostrzymi rzeczami, bo urodzili się z dwoma lewymi łapkami....
          Staramy się zrozumieć ich bool doopy. A nie krytykować i hejtować....
          • ritual2019 Re: Amazon mnie wkurza 07.01.21, 08:10
            Niektorzy maja problemy ze wszystkim i wszedzie. Niektorym wiatr w oczy wieje zawsze.
    • ichi51e Re: Amazon mnie wkurza 04.01.21, 13:51
      Masz pretensje do amazona ze nie pamietasz hasla...? big_grinbig_grin
      • chococaffe Re: Amazon mnie wkurza 04.01.21, 16:05
        To nie chodzi o niepamiętanie. Ja pamiętam, ale amazon mi mówi, że jest błędne (a nie jest)
        • ichi51e Re: Amazon mnie wkurza 04.01.21, 16:45
          Lepiej sprawdz capslock
          • chococaffe Re: Amazon mnie wkurza 04.01.21, 16:56
            Naprawdę???? big_grin
      • asia_i_p Re: Amazon mnie wkurza 07.01.21, 08:34
        Nie, że ich maile z kodem pozwalającym na zmianę hasła nie dochodzą/ dochodzą ze znacznym opóźnieniem.
    • mmoni Re: Amazon mnie wkurza 04.01.21, 13:56
      Jest tyle innych księgarni na A - Abebooks, Alibris, a dlaczego Amazon?
      www.bookfinder.com/search/?author=Camilla+Lackberg&title=The+Ice+Child&lang=en&st=xl&ac=qr
      • tiszantul Re: Amazon mnie wkurza 04.01.21, 14:12
        "Jest tyle innych księgarni na A - Abebooks, Alibris, a dlaczego Amazon?"

No właśnie. Nacjonaliści bojkotują Amazon za wsparcie Strajku Kobiet, możecie się przyłączyć do bojkotu
        • kropkaa Re: Amazon mnie wkurza 04.01.21, 14:42
          Ty masz takie głupie wytyczne, czy sam jesteś aż tak głupi? Po jaką cholerę trzeci raz, w bardzo krótkim wątku o Amazonie, pisać o strajku kobiet???
          • joann_80 Re: Amazon mnie wkurza 06.01.21, 22:14
            Przecież on w każdym wątku pisze o tym samym. Po co w ogóle mu odpisujecie?
            • kropkaa Re: Amazon mnie wkurza 06.01.21, 22:16
              Masz rację.
        • chococaffe Re: Amazon mnie wkurza 04.01.21, 15:49
          Naprawdę? nacjonaliści nie zorientowali się czym jest Amazon i nie bojkotowali go kiedy łamał prawa pracownicze tylko dołączyli się do bojkotu bo ich priorytetem jest walksa o to, żeby kobiety rodziły płody bez mózgów?

Ciekawie mają ustawione priorytety. Wstyd
      • asia_i_p Re: Amazon mnie wkurza 07.01.21, 06:57
        Dzięki za fajne namiary, ale kryminały do przeczytania na raz kupuję głównie w wersji e-booka, a tutaj na razie ciężko jest przebić Amazona.
    • alpepe Re: Amazon mnie wkurza 04.01.21, 14:55
      Ja mam problemy z hasłem, jak korzystam z niemieckiej klawiatury a nie z polskiej, ale dzieje się to tak rzadko, że nie mam problemu, a jestem zwykle zalogowana u siebie w przeglądarce i jednak amazon, choć nie ze względu na książki, jest dla mnie sklepem online pierwszego wyboru. Co do kodów, to miewam podobnie w polskich bankach, czekam dziesięć minut na esemes potwierdzający transakcję, a ten nie dochodzi albo wcale, albo po piętnastu minutach.
    • rexona_sport Re: Amazon mnie wkurza 04.01.21, 15:08
      W zeszłym roku skorzystałam JEDEN raz z tego pośrednika, w tym roku nie zamierzam w ogóle. Nie z powodu appki, z powodów etycznych.
    • asfiksja Re: Amazon mnie wkurza 04.01.21, 15:16
      Mnie Amazon też wkurza. Jak książka jest nowością to nie można jej kupić do Polski w wersji elektronicznej ze względu na prawa autorskie, najwyżej wersję papierową z bezsensowną wysyłką przez ocean.
      • monique_alt Re: Amazon mnie wkurza 04.01.21, 16:15
        Ja ostatnio chciałam kupić ebooka.
        Na amazonie angielskim była za 0,99 euro czyli taniocha.
        Co z tego kiedy przy próbie zakupu mówił Amazon, że sorry jesteś w inej strefie kup se w niemieckim Amazonie.
        Na niemieckim ksiązki nie było.
        Znalazłam ją jeszcze potem na Amazon Kindle ale już za 7.99
        Dlaczego nie mogę kupić ebooka na angielskim amazonie jest dla mnie zagadką.
        • profes79 Re: Amazon mnie wkurza 04.01.21, 16:35
          angielskim czy amerykańskim?
        • ichi51e Re: Amazon mnie wkurza 04.01.21, 16:46
          Eu. Kupuj na ameryknskim
        • chococaffe Re: Amazon mnie wkurza 04.01.21, 16:59
          Ba, mi odmówiono pewnej płyty na innym portalu - w formie mp3 i fizycznego CD - nie wysyłamy do PL. Tej płyty. Inne jak najbardziej big_grin
    • kosmos_pierzasty Re: Amazon mnie wkurza 04.01.21, 16:11
      Nie korzystam, więc mnie nie wkurza smile
    • bywalec.hoteli Re: Amazon mnie wkurza 06.01.21, 22:21
      kurde tez tak mam
    • bywalec.hoteli Re: Amazon mnie wkurza 06.01.21, 23:21
      Wiem! Zaloguj się swoim hasłem na amazon.de albo amazon.com. Dopiero potem na primevideo.com.
      Sprawdziłem u mnie i działa smile
    • ritual2019 Re: Amazon mnie wkurza 07.01.21, 00:58
      Moze ustawienia zmien na 'zapamietaj haslo '? Amazon nigdy mnie nie pyta o haslo, poprostu telefon pamieta, a caly zakup to jeden przycisk. Lubie Amazon, maja naprawde bardzo dobry serwis, mam amazon prime, dobra opcja dla nas.
    • m_incubo Re: Amazon mnie wkurza 07.01.21, 02:36
      Tak samo...
    • joxanna1 Re: Amazon mnie wkurza 07.01.21, 08:40
      Mi też kiedyś nie działało konto, w końcu skontaktowałam się z miłym pracownikiem na czacie, który co jakiś czas informował: pracujemy nad tym, aż wreszcie po pół godzinie poinformował: czas się skończył, niestety nie udało się naprawić, do widzenia.

Jakąś większą awarię mieli, samo zaczęło działać, ale ta "czasowa" obsługa klienta to standard, z którym nigdy wcześniej, ani później się już nie spotkałam.
    • clk Re: Amazon mnie wkurza 07.01.21, 14:31
      Niepopularna opinia - kupuje sporo na Amazonie i bede narazie kupowac (nie mieszkam w PL).

Czemu?
      Maja dobre ceny, w jedym miejscu moge wszystkie male rzeczy kupic. U mnie wszystkie sklepy sa pozamykane, Amazon w moim miescie czesto dostarcza rzeczy w tym samym dniu.
      Reklamacje - mialam 3 - byly rozpatrzone w ciagu 4 min poprzez czat.

Probowalam 3 inych sklepow - do dzsiai od 3 tygodni nie otrzymalam paczki. Inny sklep do dzisiaj nie zwrocil mi pieniedzy za zwrot.

Wiec zostaje przy amazonie narazie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka