Dodaj do ulubionych

Piasek-aferka

09.01.21, 20:07
Piasek obchodził ostatnio urodziny i z tej okazji trochę zabalował z przyjaciółmi. Po imprezie, któryś z gości wrzucił do sieci filmik z imprezy, na którym ewidentnie wstawiony piosenkarz gada głupoty, wygłupia się i przeklina.
I nastało wielkie oburzenie, że jak on mógł, że udaje tylko kulturalnego, że oszust. I tu dziwię się ja. Bo facet był u siebie, po pracy, w gronie bliskich, wypił sobie, a po pijaku każdy robi głupoty. I co w tym dziwnego? Skąd w naszym narodzie taka świętoszkowatość?
Czy ludzie nie powinni się raczej oburzyć na tego gada, który wypuszcza w świat nagranie z prywatnej imprezy przyjaciela?
Obserwuj wątek
    • primula.alpicola Re: Piasek-aferka 09.01.21, 20:11
      Oburzam się na gada, który wypuścił nagranie z prywatnej imprezy. Mam nadzieję, że spotka go ostracyzm towarzyski.
      • borsuczyca.klusek Re: Piasek-aferka 09.01.21, 20:42
        A to nie Nergal? Bo zapis jest z jego Instastory.
    • nangaparbat3 Re: Piasek-aferka 09.01.21, 20:12
      Raczej zawiść niż świętojebliwość.
      A gość kawał chama.
    • bylam.stara.mostowiakowa Re: Piasek-aferka 09.01.21, 20:13
      Dokładnie, menda to ten, co udostępnił nagranie. Ale to taki syndrom instagramowego swiata: są ludzie u których jest wszystko zawsze pięknie, idealnie i bez skazy. I potem zdziwienie, że taka gwiazda nie zawsze jest idealna.
      • nangaparbat3 Re: Piasek-aferka 09.01.21, 20:19
        Kiedyś to się nazywało brązownictwo. Ludzie potrzebują. I też demaskowano w końcu i oburzano się.
      • merces Re: Piasek-aferka 09.01.21, 23:00
        Zgadzam sie, Nergal postąpił po swinsku.
        • cruella_demon Re: Piasek-aferka 09.01.21, 23:01
          Raczej to ustawka.
          • merces Re: Piasek-aferka 09.01.21, 23:17
            Piasek pracuje w programach TVP, jemu to zaszkodzi. A Nergal z pewnością zdawał sobie z tego sprawę.
            • cruella_demon Re: Piasek-aferka 09.01.21, 23:55
              I myślisz że kumpel który zorganizował mu imprezę zrobił to mu na złość?
              Plissss nie takimi ustawkami świat celebry staje.
              Może Piasek chciał odejść z tvp i tak se to wykminili. Albo inne coś.
              Ale IMO, na bank to ustawka.
              • cruella_demon Re: Piasek-aferka 09.01.21, 23:57
                **
                A tak odejdzie w chwale.
                W sumie nie powiedział nic, co ja bym powiedziała na trzeźwo
                j***ć Pis, biedę i konfederację big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                • merces Re: Piasek-aferka 10.01.21, 00:47
                  ale zdaje się, że nigdzie się nie wybierał. Teraz jest w jury voice Senior, na wiosnę miał być podobno w normalnym. Raczej już nie będzie.
              • borsuczyca.klusek Re: Piasek-aferka 09.01.21, 23:58
                Może myślał, że nikt tego nie podłapie. Tam się trzeba mocno wsłuchiwać, żeby coś wyłapać.
        • nangaparbat3 Re: Piasek-aferka 09.01.21, 23:42
          merces napisała:

> Zgadzam sie, Nergal postąpił po swinsku.

Skąd wiadomo, kto to zrobił?
          • borsuczyca.klusek Re: Piasek-aferka 09.01.21, 23:55
            Bo materiał pochodzi z jego instastory, czyli musiał to opublikować na swoim instagramie.
          • merces Re: Piasek-aferka 10.01.21, 00:43
            wrzucił to na insta
            • nangaparbat3 Re: Piasek-aferka 10.01.21, 10:26
              Żałosne sad
              • leia33 Re: Piasek-aferka 10.01.21, 14:06
                Nergal zawsze był żałosny. Biedny kurdupel.
    • lellapolella Re: Piasek-aferka 09.01.21, 20:13
      Mnie dużo bardziej oburza, że z okazji tych urodzin był z tortem u mamusi w szpitalu, podczas, gdy dla innych odwiedzających szpitale są zamknięte. Cóż, jego mamusia jest ważniejsza niż nasze...
      www.plotek.pl/plotek/7,154063,26663028,andrzej-piaseczny-obchodzi-wlasnie-50-urodziny-swietowal-je.html
    • cruella_demon Re: Piasek-aferka 09.01.21, 20:16
      Łeeee.
      Obejrzałam ten filmik, przecież tam nic takiego nie ma.
      • dyzurny_troll_forum Re: Piasek-aferka 09.01.21, 20:19
        cruella_demon napisała:

> Łeeee.
        > Obejrzałam ten filmik, przecież tam nic takiego nie ma.

A co ma być?!
        Podstarzała gwiazda III kategorii próbuje zaistnieć...
    • borsuczyca.klusek Re: Piasek-aferka 09.01.21, 20:36
      Mnie też dziwi, że kogokolwiek to obchodzi.
      • merces Re: Piasek-aferka 10.01.21, 00:51
        Jak na osobę, która to nic nie obchodzi, jesteś bardzo aktywna w tym wątku.
    • volta2 Re: Piasek-aferka 09.01.21, 21:41
      Niedawno na imprezie sylwestrowej mój mąż wcielił się w pewną rolę, był tak przekonujący że nawet ja się przestraszyłam. Szoł był niezły, ale jeden palant, żyjący z żoną na fejsie,(żono, życzę ci sto lat , a żona w pokoju obok), musiał zacząć nagrywać. Mąż był mocno narabany, to tego nie widział, musiałam ostro interweniować by schował telefon. Nawet jakby widział, to by mu to wtedy nie przeszkadzało, po wytrzeźwieniu pewnie by się zdziwił. I nie był zadowolony z wycieku. Ogólnie z tymi gośćmi bawić się już nie będziemy (choć nie byli naszymi gośćmi)
      • znowu.to.samo Re: Piasek-aferka 09.01.21, 22:45
        Lo znam taką laskę co lubiła tak znajomych na imprezach nagrywac i potem to publikować. Też taka żyjąca na fejsie.Rzecz jasna nagrywani zachwyceni nie byli. Od dłuższego czasu na imprezach nie bywa
        • borsuczyca.klusek Re: Piasek-aferka 09.01.21, 22:57
          Aż mi się przypomniało jak w moich czasach licealnych bardzo popularna była strona internetowa dzień po imprezie (czy jakoś tak). Ludzie wrzucali tam wyjątkowo kompromitujące zdjęcia swoich znajomych, którzy przesadzili z procentami. To były jeszcze czasy przed facebookiem, więc bez nazwisk, ale i tak obciach.
    • yennefer.00 Re: Piasek-aferka 09.01.21, 22:55
      Masz rację, powinni
    • qohen.leth Re: Piasek-aferka 09.01.21, 22:57
      No, może to być jednak "afera", a nie "aferka", jeśli przez to nagranie straci robotę w TVP.
      Już podobno wydali oświadczenie
      Tekst linku
      • borsuczyca.klusek Re: Piasek-aferka 09.01.21, 23:02
        Ciekawe czy gdyby skandował j***ć PO i lewaków, to oburzenie TVPis byłoby podobne 🤔
        • heca7 Re: Piasek-aferka 10.01.21, 12:25
          Nieee, zatrudnili by go obok Ogórek i Jakimowicza tongue_out
    • ponis1990 Re: Piasek-aferka 09.01.21, 23:21
      Chodzi o to, gdzie on krzyczał ,,***** ***" i inne takie? No to spoko, miał prawo ;p
      • merces Re: Piasek-aferka 10.01.21, 01:55
        Mial prawo pewnie, tylko jak pozujesz na usśmiechnietego grzecznego i eleganckiego gentelmena, ulubieńca starszych pan, czesto snującego złote myśli to może byc szokiem dla twoich fanów, gdy bluzgasz i j... biedę.
        • ajaksiowa Re: Piasek-aferka 10.01.21, 08:31
          Po tej ,,aferze,,kocham Piaska jeszcze bardziej😍
    • solejrolia Re: Piasek-aferka 09.01.21, 23:57
      Aferka? Kogoś to na serio oburza? surprised
      Ja raczej uśmiechnęłam się- fajnie się chłopaki bawili.
    • konsta-is-me Re: Piasek-aferka 10.01.21, 01:40
      No bo widocznie udaje kulturalnego, to jest niemożliwe?
      Co ma do rzeczy ,że "był po pracy"?
      Osobę publiczna obowiązują trochę inne prawa a Piasek nie chce być anonimowy, wręcz przeciwnie, lubi się pokazywać, stać na ściankach, wypowiadać i udzielać wywiadów.
      • konsta-is-me Re: Piasek-aferka 10.01.21, 01:41
        I to nie tyle swietoszkowatosc , co chyba kult "gwiazd"-traktowanie celebrytów jak bogów albo nadludzi.
      • sumire Re: Piasek-aferka 10.01.21, 10:23
        Eee tam, inne prawa.
        Osoby publiczne jak najbardziej mają prawo do swoich prywatnych poglądów, prywatnych zachowań, prywatnych wypowiedzi. Piasek niejedyny taki.
    • sandra.fal Re: Piasek-aferka 10.01.21, 08:37
      A mnie zdziwiło jedno. Że Nergal jest przyjacielem Piaska. Jak dla mnie 2 różne światy.
      • lauren6 Re: Piasek-aferka 10.01.21, 13:10
        Nic nie wiesz o tych ludziach i ich światach.
    • annajustyna Re: Piasek-aferka 10.01.21, 09:00
      Już jest reakcja:
      www.pudelek.pl/telewizja-polska-odpowiada-na-huczne-urodziny-andrzeja-piasecznego-tvp-nie-akceptuje-wulgarnych-i-gorszacych-zachowan-6595428805872448a
      • nigdynigdynigdy84 Re: Piasek-aferka 10.01.21, 10:31
        TVP i Kurski są śmieszni 🤣
    • merces Re: Piasek-aferka 10.01.21, 11:24
      Tak poczytałam sobie komentarze na różnych portalach i widzę, ze ludzi najbardziej zabolalo/wkurzylo to "j... biedę".
      • sumire Re: Piasek-aferka 10.01.21, 12:20
        Tak, na pewno strasznie zabolało 😂
        • merces Re: Piasek-aferka 10.01.21, 12:28
          Poczytaj może najpierw coś innego poza oko press czy Krytyki politycznej , zejdź do poziomu "ludu", może wtedy coś zrozumiesz. I zniknie ten proporcjonalny uśmieszek.
          • sumire Re: Piasek-aferka 10.01.21, 12:36
            A wyjaśnij nam proszę, cóż oburzającego w określeniu "j**ać biedę". Czy w biedzie jest coś pozytywnego? Nie. Więc określenie słuszne.
            • ajaksiowa Re: Piasek-aferka 10.01.21, 12:44
              👍👍👍👋👋👋
            • merces Re: Piasek-aferka 10.01.21, 12:51
              Tobie wyjaśnię, bo reszta widzę rozumie. Je... biedę to nie jest autorskie zawolanie Piaska. To zwrot stosowany w mowie potocznej i w internecie, ( a nawet jako napis na koszulkach), który wyrażać ma pogardę dla biednych ludzi. Używają go najczęsciej żałosne typki w ciuszkach Dolce Gabbana czy innym Versace, którym wydaje się, że są lepsi.

• sumire Re: Piasek-aferka 10.01.21, 13:16
                Hehe, w pogardzie dla biednych nikt z tego towarzystwa i tak nie dogoni Madzi Ogórek, instagramującej się z torebkami za parę tysięcy euro kupowanymi z pieniędzy polskiego podatnika.
                • merces Re: Piasek-aferka 10.01.21, 13:24
                  Argument z d.... rzekłabym. Wiesz, że Piasek za udział w voice tez jest opłacany z pieniędzy polskiego podatnika? I mówisz że pozowanie z torebką jest wyrazem większej pogardy dla biedniejszych niż wykrzykiwanie "je... biedę?
                  • livia.kalina Re: Piasek-aferka 10.01.21, 13:32
                    Sugerujesz, że je"ać PiS nikogo nie ubodło? Spotkało się z powszechną apropatą i zrozumieniem, również w kręgach aktualnej władzy jak również dyrekcji tvpis smile
                  • sumire Re: Piasek-aferka 10.01.21, 14:08
                    Tak, jest aktem o wiele większej pogardy, zwłaszcza w kontekście działalności "publicystycznej" pani Ogórek.

A swoją drogą, ciekawam czy ci rzekomo zgorszeni tak samo gorszyli się słowami typu ciemny lud, spieprzajdziadem i miską ryżu.
                    • merces Re: Piasek-aferka 10.01.21, 14:13
                      aha
    • heca7 Re: Piasek-aferka 10.01.21, 12:22
      Czas na okulary. Przeczytałam -PiEsek, aferka big_grin
      • pani07 Re: Piasek-aferka 10.01.21, 12:32
        Jedno można o środowisku powiedzieć- o przyjaźni chyba nie da się mówić serio- fakt- pokazano "spodbudkiiipiwem" poziom (no chyba że część emam tak towarzysko się bawi) , chociaż jak widzę, dla niektórych emam to "fajna zabawa".
        Mimo wszystko nie wierzę, że takich "przyjaciół" być emamy nie chciały.
        I pal licho bluzgać na partię taką czy inną, ale pogarda, bo tak odobierany jest jak czytałam różne komentarze- hasło o tym, co robi z "biedą".

• konsta-is-me Re: Piasek-aferka 10.01.21, 14:37
        Ja też i to kilka razy.
    • lauren6 Re: Piasek-aferka 10.01.21, 13:09
      > ludzie nie powinni się raczej oburzyć na tego gada, który wypuszcza w świat nagranie z prywatnej imprezy przyjaciela?

Dokładnie tak.
    • livia.kalina Re: Piasek-aferka 10.01.21, 13:11
      PiS żąda prawdziwej miłości a nie udawanej. Obawiam się jednak, że jakby w TV reżimowej mieli pozostać sami prawdziwie zakochani, to świeciłaby pustkami. Tak to jest jak się polega na etatowych callgirls z miłością do wynajęcia typu Ogórek czy Jakimowicz.
    • bywalczyni.hosteli Re: Piasek-aferka 10.01.21, 13:17
      Nergal to musi być straszna świnia, nie żebym była fanką Dody czy piaska, ale to pokazuje, że to śliski typ.
      • merces Re: Piasek-aferka 10.01.21, 13:37
        Zgadzam się, dużo mroczniejszą postacią w tej historii jest Nergal, nie Piasek.
        • pani07 Re: Piasek-aferka 10.01.21, 13:43
          merces napisała:

> Zgadzam się, dużo mroczniejszą postacią w tej historii jest Nergal, nie Pias
          > ek.
          No ale jakieś tam skutki poniesie nie Nergal, a Piasek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka