Dodaj do ulubionych

Potrzebuję rady

14.01.21, 22:40

Dziewczyny, podpowiedzcie jakiś pomysł na prezent/upominek dla wychowawczyni. Zmieniliśmy synkowi ORW . W przyszłym tygodniu będę się jeszcze widziała z jego wychowawczynią , muszę odebrać rzeczy synka ze szkoły. Chciałabym dać jej coś na pamiątkę od synka. Wspaniała dziewczyna, nauczyciel terapeuta z powołania.
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Potrzebuję rady 14.01.21, 22:42
      Hedna- najprościej: daj jej jakieś Twoje dzieło.
    • karme-lowa Re: Potrzebuję rady 14.01.21, 22:43
      Dałabym coś z Twoich rzeczy robionych ręcznie. Może chustę? Albo koszyk na drobiazgi.
      • little_fish Re: Potrzebuję rady 14.01.21, 22:50
        Koszyk super. W neutralnych kolorach (granat, szary). Chusta może nie trafić w gust. No chyba, że się kogoś dobrze zna.
        • kk345 Re: Potrzebuję rady 15.01.21, 00:26
          Też głosuję na koszyk, sama z chusty bym nie korzystała, ale koszyk zawsze się przyda.
    • cruella_demon Re: Potrzebuję rady 14.01.21, 22:43
      Zrób coś na szydełku, do tego jakieś czekoladki.
      • hedna Re: Potrzebuję rady 14.01.21, 22:46
        Obawiam się ,że chusty nie przyjmie. Myslałam o czymś może bardziej od synka. A np porządny brelok z grawerem?
        • cruella_demon Re: Potrzebuję rady 14.01.21, 22:49
          Ale w sumie dlaczego? Twoje rzeczy są ładne i robisz je sama, więc nie jest to coś kupione za kosmiczne pieniądze.
          • cruella_demon Re: Potrzebuję rady 14.01.21, 22:55
            I nie musi być chusta czy coś dużego. Koszyczek, piórnik, jakiś aniołek do powieszenia na choinkę.
            • borsuczyca.klusek Re: Potrzebuję rady 14.01.21, 22:58
              Aniołek brzmi super
              • memphis90 Re: Potrzebuję rady 15.01.21, 11:17
                Hedna, jeśli robiłaś coś kiedyś że sznurka, to makramowy anioł jest super. Nietrudny, tylko trzeba kupić koralik, kółeczko i sznurek do makramy.
                • memphis90 Re: Potrzebuję rady 15.01.21, 11:17
                  Foto
        • aqua48 Re: Potrzebuję rady 14.01.21, 22:53
          hedna napisała:

> Obawiam się ,że chusty nie przyjmie. Myslałam o czymś może bardziej od synka. A
          > np porządny brelok z grawerem?

A na co jej brelok? Koszyczek jej zrób na szydełku, zawsze się przyda w domu, a do środka włóż jakieś niewielkie dzieło synka - rysunek, wycinankę, coś ulepionego z ciasta solnego.
        • myfaith Re: Potrzebuję rady 14.01.21, 22:56
          A brelok wykonany przez ciebie - cos w tym stylu ?
        • primula.alpicola Re: Potrzebuję rady 14.01.21, 23:00
          Dlaczego nie przyjmie chusty?🤔
          • hedna Re: Potrzebuję rady 14.01.21, 23:10
            Będzie się krygowała,że zbyt kosztowny prezent i takie tam
            • 7katipo Re: Potrzebuję rady 14.01.21, 23:41
              No to jej powiesz, że sama zrobiłaś.
              Ja bym takim prezentem była zachwycona; a jednocześnie mocno osobisty jest, a o to Ci wszak chodzi?
              • kk345 Re: Potrzebuję rady 15.01.21, 00:22
                Zgadzam się, prezent własnoręcznie zrobiony nie podlega kategorii "zbyt kosztowny" o ile nie jest ze złota.
            • memphis90 Re: Potrzebuję rady 15.01.21, 11:14
              A ja w tym roku podarowałam dzierganej chusty babom w rodzinie i cały czas miałam takie niepokojące poczucie, że dałam prezent "po taniości" 😂
        • mirkabella Re: Potrzebuję rady 15.01.21, 00:41
          A Twój syn umie zrobić brelok?!

Daj spokój, wiadomo że prezent będzie od Ciebie. Szydełkowy drobiazg na pewno ucieszy, może brelok Szydełkowy, albo zawieszka do torby, albo broszka - szydełkowa oczywiście?
    • primula.alpicola Re: Potrzebuję rady 14.01.21, 22:45
      Udziergaj dla niej chustę, to oczywiste.
      • molik28 Re: Potrzebuję rady 14.01.21, 22:46
        To super pomysł.
    • sabina211 Re: Potrzebuję rady 14.01.21, 22:48
      Kubek z ładnym napisem? Albo pomalowany przez synka? Zdjęcie synka w ramce z dedykacją?
      Wiem, że pytanie było tylko o prezent/upominek, ale (jako nauczycielka w szkole specjalnej) spytam, czemu zmieniacie, skoro współpraca z wychowawczynią tak dobrze się układała?
      • little_fish Re: Potrzebuję rady 14.01.21, 22:51
        Hmmm, co nauczyciel ma zrobić ze zdjęciem w ramce?
      • hedna Re: Potrzebuję rady 14.01.21, 23:08
        Sabinko, mój syn uczęszczał tam od przedszkola, czyli teraz wychodzi jakies 5.5 roku. Wychowawczyni, o której pisałam miała wychowawstwo w jego grupie w przedszkolu przez rok, a później co roku miała z nim jakieś zajęcia. Teraz od września wychowawstwo. Nie mieliśmy zastrzeżeń co do specjalistów, natomiast gorzej z dyrekcją. (ciężko się rozmawiało, najlepiej żeby nic od nich nie chcieć, klimacik taki,że pracują członkowie rodzin itd). Mamy w mieście takie stowarzyszenie na rzecz osób niepełnosprawnych , którego jestem członkiem i które nadzoruje inny ORW. Zaproponowano nam ,żeby syn przyjeżdżał do nich niezobowiązująco w czasie ferii, zamiast siedzieć w domu. W pierwszy dzień bylismy tam z nim. Przede wszystkim dużo miejsca, przestrzeń, dużo mniej dzieciaków (w różnym wieku). bardzo fajna atmosfera, znam rodziców połowy z tych dzieci. W poniedziałek zdecydowaliśmy ,że go tam przenosimy.
        Na dzień dzisiejszy syn jeździ tam bardzo chetnie, Panie go chwalą.Super spędza czas, widać,że się cieszy. Poczuliśmy,że to dobra zmiana, krok na przód. Świeże spojrzenie, jesteśmy jak narazie zadowoleni z decyzji.
        • sabina211 Re: Potrzebuję rady 14.01.21, 23:16
          Dziękuję za odpowiedź i mocno trzymam kciuki, żeby zmiana na lepsze okazała się trwała!
          • hedna Re: Potrzebuję rady 14.01.21, 23:29
            Bardzo Ci dziękuję!
      • kk345 Re: Potrzebuję rady 15.01.21, 00:25
        >Zdjęcie synka w ramce z dedykacją?
        Tak z ciekawości: co jako nauczycielka robisz ze zdjęciami uczniów w ramkach z dedykacją?
        • sabina211 Re: Potrzebuję rady 15.01.21, 00:34
          Trzymam w szkole. Po czasie wklejam do kroniki klasowej/oddaję prowadzącym kronikę szkolną, a ramkę (jeśli mi się podoba) używam do innych, domowych zdjęć. Nie dostaję takich prezentów często, chyba 2 razy się zdarzyło, ale jesli już to właśnie to robię.
    • berdebul Re: Potrzebuję rady 14.01.21, 22:51
      Kartka z podziękowaniem i np. odbiciem ręki/czymś pomalowanym/wyklejonym? Albo drobiazg ręcznie zrobiony tylu brelok, szydełkowy kuferek na drobiazgi typu długopisy. Nic dużego i zobowiązującego.
    • bylam.stara.mostowiakowa Re: Potrzebuję rady 14.01.21, 22:53
      Żaden brelok, coś z twoich prac, są piękne i takie staranne. A syn może coś narysować czy ulepić.
    • ga-ti Re: Potrzebuję rady 14.01.21, 23:03
      Jakbym dostała chustę Twojej roboty to bym Cię ucałowała z radości smile
      A jeśli chusta to za pracochłonne/kosztowne to może ten koszyczek (a w nim coś słodkiego i kartka od syna) , czy poduszkę -poszewkę (teraz takie dziergane są modne chyba, widziałam w sklepach), podstawki pod kubki, czy "sweterki" na kubek (do tego herbata i kartka z dedykacją). Serio, myślę, że się bardzo ucieszy i będzie o Was ciepło myślała.
      • hedna Re: Potrzebuję rady 14.01.21, 23:09
        Sporo fajnych pomysłów, dziękuję!
        • sky.dancer Re: Potrzebuję rady 15.01.21, 00:19
          Koniecznie coś zrobionego przez Ciebie i synka.
        • black.emma Re: Potrzebuję rady 15.01.21, 11:21
          Ja też bym radziła bardziej koszyczek lub sweterek na kubek. Mniej zobowiązujące niż chusta i łatwiej trafić w gust.
    • mikams75 Re: Potrzebuję rady 15.01.21, 00:29
      zrob cos na szydelku, niekoniecznie chuste, bo faktycznie moze to byc zbyt duzy prezent w tej sytuacji, ale mozliwosci jest duzo, do tego czekoladki lub kwiaty/cos w doniczce.
    • turzyca Re: Potrzebuję rady 15.01.21, 00:41
      Też głosuję za koszyczkiem. Albo w domu się przyda albo w pracy.
      • turzyca Re: Potrzebuję rady 15.01.21, 00:44
        I może napisz jej kartkę pożegnalną, w której wprost napiszesz, jakie dobre rzecz robiła dla Twojego synka i jak zmieniała Wasz świat na lepsze. Każdy człowiek ma czasem chwilę doła, gdy wydaje mu się, że jest do kitu. Taki tekst wprost, że dobrze zrobiło się to i tamto jest plasterkiem na zbolałą duszę.
    • sasha_m Re: Potrzebuję rady 15.01.21, 10:31
      Zdecydowanie coś Twojej roboty, to są piękne rzeczy. Ucieszyłabym się z takiego prezentu. Z breloka z grawerem niekoniecznie.
    • memphis90 Re: Potrzebuję rady 15.01.21, 11:11
      Wydziergaj coś - moje dzieciaki w ramach kartki świątecznej dały w tym roku po dzierganej gwiazdce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka