Dodaj do ulubionych

Dzień kobiet

06.03.21, 12:21
Wyczekujecie tak samo jak ja zupełnie niepotrzebnych i niepraktycznych prezentów z tej okazji? Taki typowy prezent od Janusza dla Grażyny.
Obserwuj wątek
    • aqua48 Re: Dzień kobiet 06.03.21, 12:40
      Nigdy nie wyczekuję niepotrzebnych i niepraktycznych prezentów. Kwiaty (cięte, doniczkowe cebulki oraz nasiona i sadzonki) zawsze mile widziane. Z okazji i bez niej.
    • alina460 Re: Dzień kobiet 06.03.21, 12:41
      Ja raczej wyczekuję aż Dzień Kobiet zostanie w końcu usunięty z kalendarza.
      • liliawodna222 Re: Dzień kobiet 06.03.21, 12:43
        alina460 napisała:

> Ja raczej wyczekuję aż Dzień Kobiet zostanie w końcu usunięty z kalendarza.

Ja też wink
        • asia-loi Re: Dzień kobiet 06.03.21, 12:59
          liliawodna222 napisał(a):

> alina460 napisała:
          >
          > > Ja raczej wyczekuję aż Dzień Kobiet zostanie w końcu usunięty z kalendar
          > za.
          >
          > Ja też wink
          >
          >

Ja też. Nienawidzę tego dnia zwłaszcza w pracy. Teraz o tyle lepiej, że mam nakaz pracy zdalnej, więc tej obłudnej celebracji nie będzie. Najbardziej po chamsku w tym dniu zachowują się kobiety w obec innych kobiet (u mnie w pracy).
          • alina460 Re: Dzień kobiet 06.03.21, 13:01
            Czyli jak?
            • matka_polka3 Re: Dzień kobiet 06.03.21, 13:02
              Zazdrość?
            • asia-loi Re: Dzień kobiet 06.03.21, 13:07
              alina460 napisała:

> Czyli jak?

Kiedyś napiszę, bo teraz piszę z tabletu, a z tego źle się pisze (mam laptop w naprawie). A to trochę dłuższe opisywanie. Np. wykluczanie niektórych kobiet ze wspólnej składki na poczęstunek dla panów.
              • demodee Re: Dzień kobiet 06.03.21, 14:10
                > Np. wykluczanie niektórych kobiet ze wspólnej składki na poczęstunek dla panów.

Czy dobrze zrozumiałam? Z okazji Dnia Kobiet panie robią składkę na poczęstunek dla (!) kolegów z pracy? A jak któraś nie musi płacić, to jest z tego niezadowolona?
                • gama2003 Re: Dzień kobiet 06.03.21, 14:15
                  Może potem jest losowanie tych kolegów i jak wadium nie wpłaci to wypada z zabawy ?
                  No to co się dziwisz.
                  • demodee Re: Dzień kobiet 06.03.21, 14:35
                    W losowaniu może wypaść bezzębny pięćdziesięciolatek z inteligencją społeczną ameby, chociaż się liczyło na tego bruneta co odbywa praktykę absolwencką.

Nie lepiej zrobić licytację?
    • onewoman Re: Dzień kobiet 06.03.21, 13:05
      Nie dostaję z tej okazji jakiś szczególnych prezentów, kwiaty z których się cieszę i to nie zawsze.
    • ichi51e Re: Dzień kobiet 06.03.21, 13:24
      Marza mi sie dziadowskie goździki... nawet mam taka kryształowa wazę...
    • majaa Re: Dzień kobiet 06.03.21, 13:35
      Nie wyczekuję ani tego święta, ani prezentów. Ale zawsze dostaję kwiaty, słodycze czy jakiś inny drobiazg. To o tyle miłe, że akurat wiem, że to naprawdę wynika z chęci sprawienia mi przyjemności (a do tego, jak wiadomo, każda okazja dobrawink).
    • abecadlowa1 Re: Dzień kobiet 06.03.21, 13:57
      Odkąd skończyłam szkołę nikt nie próbował mnie uszczęśliwiać żadnymi prezentami z okazji dnia kobiet. Myślałam, że to jest takie święto obchodzone w szkołach i zakładach pracy w prlu. Nie znam nikogo, kto obchodziłby to święto prywatnie.
    • gama2003 Re: Dzień kobiet 06.03.21, 14:05
      Kocham tulipany i zdzierżę nawet Dzień Kobiet by kolejne dostać. Przy czym lubię temat tylko domowo, pracowe obchody fuj fuj fuj.
    • mashcaron Re: Dzień kobiet 06.03.21, 14:21
      Wiem co dostanę :p będzie to kolejny storczyk z którego będę się bardzo cieszyć wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka