Dodaj do ulubionych

Krótka piłka

08.03.21, 08:45
Sobota: mocne przytępienie smaku i węchu. Wczoraj decyzja o teleporadzie i lekki zonk. W moim powiecie odległe teleporady ws covid.
Zadzwoniłam na wydrę do innego powiatu, skierowanie na test dostałam w pół godziny. Wczoraj wymaz, czekam na wynik.
Jeśli będzie negatywny, przynajmniej pójdę do pracy bez wyrzutów sumienia, że mogę kogoś zarazić.
Obserwuj wątek
    • cku Re: Krótka piłka 08.03.21, 08:52
      Trzymam kciuki. Mąż w zeszlym tyg też się testował, wynik negatywny, zyjemy normalnie.
    • afro.ninja Re: Krótka piłka 08.03.21, 12:09
      Pójdziesz chora do pracy?
      • cku Re: Krótka piłka 08.03.21, 12:31
        Jak ma tylkoprzytepiony węch i smak i negatywny wynik testu?
      • jeszcze_blizniaki Re: Krótka piłka 08.03.21, 12:43
        Czekam na wynik.
        • alfa36 Re: Krótka piłka 15.03.21, 09:24
          I jak? Bliska osoba jest przeziębiona a z dziwnych objawów- wyostrzony zapach - smród np. kawy. Inna zdiagnozowana jako alergik, po czym po kilku dniach, jak doszła gorączka - covid.
          • jeszcze_blizniaki Re: Krótka piłka 15.03.21, 11:03
            Test wyszedł negatywny.... Bardzo mnie to zdziwiło. Ale szczerze mówiąc kiepski mam smak i węch. Wszystko smakuje i pachnie o wiele mniej intensywnie.
    • ga-ti Re: Krótka piłka 08.03.21, 12:34
      Trzymam kciuki za negatywny.
    • alina460 Re: Krótka piłka 15.03.21, 09:40
      Naiwny optymizm. Tak na logikę: jeśli przy utracie węchu i smaku to nie covid to niby co?
      • cku Re: Krótka piłka 15.03.21, 09:45
        Znam kilka przypadkow gdzie testy nie potwierdziły ze utrata wechu i smaku to covid.
      • triss_merigold6 Re: Krótka piłka 15.03.21, 09:45
        Katar. Zapalenie zatok.
      • nimaletko Re: Krótka piłka 15.03.21, 11:09
        alina460 napisała:

> Naiwny optymizm. Tak na logikę: jeśli przy utracie węchu i smaku to nie covid t
        > o niby co?

Ale co Cię tak dziwi?
        Szereg innych dolegliwości, z tych, które mam regularnie: silna alergia, infekcje zatok (także na tle alergicznym, ale nie tylko), rozwijające się infekcje gardła.
        Miałam wszystkie powyższe na długo zanim pojawił się koronawirus i przy wszystkich miałam mocno przytępiony węch i smak.
        • nimaletko Re: Krótka piłka 15.03.21, 11:11
          Dodam, że u mnie początkowe objawy infekcji zatok i gardła to właśnie wyłącznie przytępienie węchu i smaku.
          Inne objawy dochodzą później.
        • cku Re: Krótka piłka 15.03.21, 11:12
          Zdaniem fanatycznych wyznawcow covida istnieje tylko ta jedna choroba. Jak ktos ma test negatywny to jest on falszywie negatywny. To po co testować w takim razie?
      • droch Re: Krótka piłka 15.03.21, 11:30
        jeśli przy utracie węchu i smaku to nie covid to niby co?

U znajomej przyczyną był katar, ale wpadła w panikę i nie myślała logicznie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka