Dodaj do ulubionych

projektor na ściane

09.03.21, 21:49
witam,
Może któraś emama ma projektor ( rzutnik ) do wyświetlania filmów na scianie i moglaby polecić jakiś konkretny model ewentualnie doradzić na co zwrócić uwagę przy kupnie. Nie ukrywam ze chcialabym kupić coś w miarę taniego ale jednak spełniającego swą role. Z góry dziękuje 😊
Obserwuj wątek
    • tanebo001 Re: projektor na ściane 09.03.21, 23:55
      Temat rzeka: jaką kwotę chcesz przeznaczyć na zakup? Gdzie ma być zamontowany, na suficie, podłodze czy ścianie? Co chcesz wyświetlać? Filmy? Jak daleko ma być od ekranu?
      • kasiaasia1 Re: projektor na ściane 10.03.21, 19:30
        a wiec tak: projektor ma służyć córce do wyświetlania filmów. Nie planujemy zakupu specjalnego ekranu, filmy mają być wyświetlane na ścianie ( ściana biała, równa, bez szafek, półek itp ) Odległość około 3 metry. Nie musi to być wysokiej jakości sprzęt. Cena do 1000 zl najlepiej możliwie mniej bo budżet mam napięty
        • tanebo001 Re: projektor na ściane 10.03.21, 20:08
          Ricoh PJ X2240
    • volta2 Re: projektor na ściane 10.03.21, 00:52
      ja mam ale model już dość stary, własnie wymieniłam drugą lampę, kupiłam w okolicach 2012 roku,można policzyć jaki staruszek
      szykujemy się do 4k , ale to podobno poważniejsza operacja bo zmienić trzeba też osprzęt dodatkowy który wspólnie z tym projektorem działa.
      chyba mam panasonica, ale że wisi wysoko to na 10% nie jestem pewna, z pilota się widok logo nie utrwalił, bo przcież po ciemku się to obslugujesmile
      • shumarii Re: projektor na ściane 10.03.21, 05:57
        Ja mam epson.
        NIe znam sie, ale maz mowil, ze (w naszym przypadku) wazne bylo manipulowanie katem ustawienia, bo nie mialam mozliwosci zamontowania w idealnej pozycji.

• m_incubo Re: projektor na ściane 10.03.21, 13:06
          Ja mam Optomę, też już paroletni model, lubię go, ale żałuję, że nie wzięłam wtedy wersji z wbudowanym WiFi, muszę się męczyć z przejściówkami, kablami itp. To nie jest duży problem, ale po co się męczyć.
        • magia Re: projektor na ściane 10.03.21, 23:37
          tez mam Epsona z podobnych powodów.
          dziala 9 lat, raz lampa wymieniona.
          Przy wielu sprzetach bardzo polecam pilota uniwersalnego - u nas swietnoe sie sprawdza. Obsluguje tv, ps, wii, rzutnik, wzmacniacz, muzykę z kompa.
      • volta2 Re: projektor na ściane 10.03.21, 22:54
        doczytałam, mój jest mitsubishi
    • afro.ninja Re: projektor na ściane 11.03.21, 10:07
      Może używany?! Ja mam właśnie taki, ale bardzo malo korzystam. Chociaz fajna sprawa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka