Dodaj do ulubionych

Koleżanka jest/była emamą

06.04.21, 13:45
Wyszło wam kiedyś w praniu, że wasz koleżanka jest/była emamą? Ja to właśnie odkryłam jak sobie z nudów przeglądałam walle znajomych na fejsie. Skąd to wiem. Ma w znajomych dwie osoby które na pewno są emamami i ma polubioną firmę jednej z emam.
Zapytać się jej wprost jaki ma/miała nick?
Obserwuj wątek
    • magdallenac Re: Koleżanka jest/była emamą 06.04.21, 13:51
      Tak, jedna z czytających, a rzadziej piszących wysłała mi maila, że zostałam zdekodowana smile Mail był miły i sympatyczny, bo byłyśmy dobrymi znajomymi. Moja siostra czyta forum i zna mojego nicka, niestety jest tylko wrednym podglądaczem i nie chce zacząć pisać😡
    • lalkaika Re: Koleżanka jest/była emamą 06.04.21, 13:56
      Bedac zlosliwa polanalfabetka z nadwaga,, zwisa mi to i powiewa. Czego to tobie rowniez zycze.
    • ga-ti Re: Koleżanka jest/była emamą 06.04.21, 13:56
      Ale po co? Co Ci to da? Babka zmieni nicka i sobie nie poczytasz, jak się kreuje na emamie, a tak masz ubaw za darmola tongue_out
      I ewentualnego haka, jakby co tongue_out
    • paola.brunetti Re: Koleżanka jest/była emamą 06.04.21, 14:12
      Ja jestem pewna, że jedna z piszących tu osób to moja znajoma, ale nic jej nie mówię, po co psuć jej zabawę. Może ona też mnie rozpoznaje i nic nie mówi 😉
    • dziennikaktywnosci Re: Koleżanka jest/była emamą 06.04.21, 14:17
      Oczywiście. Koleżanka z pracy. Najlepsze, że ona się totalnie celowo kreuje. Co wątek, to ściema. Ale nikt nie nazwał jej trollem 😂

• aguar Re: Koleżanka jest/była emamą 06.04.21, 14:19
      Kiedyś w mojej pracy zawodowej zdarzyło się, że klientka zwróciła się do mnie z problemem, który też dokładnie, ze szczegółami opisała na emamie. Ale spoko, nie ujawniam takich rzeczy, nie demaskuję, ani nie wykorzystuję przeciwko tej osobie. Sama też bym chciała, aby mnie tak potraktowano, gdyby mnie ktoś rozpoznał.
    • krwawy.lolo Re: Koleżanka jest/była emamą 06.04.21, 14:24
      Posiadałem kolegę, nie eMatkę, który na pewnym forum wypisywał takie bzdury, że się za niego wstydziłem. Domyśliłem się, że miał hasło takie samo, jak ksywkę i zmieniłem mu to hasło. Założył nową ksywkę (z takimż hasłem) i niedługo po tem był już kompletnie przekonany, że go na tym forum sekują. smile
      • krwawy.lolo Re: Koleżanka jest/była emamą 06.04.21, 14:50
        krwawy.lolo napisał:

>crying...) po tem (...)

potem --> wstyd!
        • qwirkle Re: Koleżanka jest/była emamą 06.04.21, 17:44
          Po tem = po tym

Po tem trochę staroświecki zwrot
          • krwawy.lolo Re: Koleżanka jest/była emamą 06.04.21, 18:29
            O tem, po tem. Ale nie tu.
            • mashcaron Re: Koleżanka jest/była emamą 06.04.21, 18:34
              krwawy.lolo napisał:

> O tem, po tem.

Ejkum kejkum 🤣
              >
    • lilia-anna Re: Koleżanka jest/była emamą 06.04.21, 14:27
      Tak, jedna z piszących tu kobiet to moja koleżanka ze studiów. Nie ujawniałam jej, że wiem o tym. Na forum jest równie w porządku, co w realu, nie zauważyłam też, żeby mijala się z prawdą.
    • mama-ola Re: Koleżanka jest/była emamą 06.04.21, 14:31
      Alpepe wygłaszała dokładnie takie same poglądy jak moja koleżanka i miałam wrażenie, że to ona. Szybko się przekonałam, że to kompletnie niemożliwe, bo moja koleżanka nie ma córek i mieszka w Polsce.
      Więcej skojarzeń nie miałam.
    • solejrolia Re: Koleżanka jest/była emamą 06.04.21, 14:51
      Nie mam z tym problemu. Znam w realu masę dziewczyn z emamy.
      Ja przypadkiem koleżankę z sąsiedztwa (z podstawówki) rozpoznałam, zagadałam, odnowiłyśmy w realu znajomośćsmile .
      Mnie też jedna ematka rozpoznała, może kiedyś umówimy się na kawę.
    • kanna Re: Koleżanka jest/była emamą 06.04.21, 15:13
      Chyba już pisałam: kiedyś forumka wrzuciła zdjęcia charakterystycznego tortu. Następnego dnia ten tort trafił do mojej pracy, koleżanka przyniosła, z informacją, że jej synowa zrobiła.

Synową znam smile Ale nie gadałam z nią o tym.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Koleżanka jest/była emamą 06.04.21, 15:14
      Lajtova nie przyznawaj się, bo stracisz znajomych w realu, no chyba, że prezentują ten sam poziom co ty.
    • etata Re: Koleżanka jest/była emamą 06.04.21, 16:23
      Mnie się przydarzyło coś innego. Jakiś czas temu pewna pani opublikowała tu zdjęcie ze swojego domu. Ostatnio przeglądałem facebooka pewnej publicznej osoby. I okazało się, że to ta sama osoba!!! Zdjęcie było co prawda inne, ale wykonane na tym samym tle. Bardzo charakterystycznym.
      Dobra rada: nie publikujcie na różnych stronach zdjęć wykonanych na tym samym tle. A jeśli już to robicie, to przynajmniej dbajcie o kulturę osobistą i unikajcie chamskich wstawek wobec nieznanych Wam ludzismile
      • borsuczyca.klusek Re: Koleżanka jest/była emamą 06.04.21, 16:33
        O świeci pańscy 🤯 tzn że jakaś ematka jest celebrytką. To się porobiło 🙃
        • etata Re: Koleżanka jest/była emamą 06.04.21, 16:43
          Celebrytka to może zbyt mocne słowo w tym przypadkusmile
    • escott Re: Koleżanka jest/była emamą 06.04.21, 18:12
      Dla mnie to jest trochę dziwne, że ludzie w ogóle chcą utrzymywać anonimowość na forum - jak jest coś wstydliwego, to i tak zakładają jednorazowe nicki. Ale po co się ukrywać przed znajomymi z reala, że jestem jagódka23748 i napisałam, że, nie wiem, hela923 jest gupia w wątku o makowcu? Mnie jest bardzo łatwo zidentyfikować, bo się nie ukrywam, znam tylko jedną osobę w realu i nie ukrywałyśmy przed sobą nawzajem, że tu piszemy i pod jakimi nickami. No i jeszcze córkę jednej z forumek, która też jest łatwo identyfikowalna.
      • etata Re: Koleżanka jest/była emamą 06.04.21, 18:32
        "Dla mnie to jest trochę dziwne, że ludzie w ogóle chcą utrzymywać anonimowość na forum"

Dziwnego??? Niektóre osoby mogą sobie pozwalać na bezkarne chamstwo.
        • escott Re: Koleżanka jest/była emamą 06.04.21, 18:46
          I te osoby myślą, że ich chamstwo i głupota nie rzucają się w oczy w realu, kiedy się bardziej pilnują? W sumie możliwe. pozostaje pytanie, po co właściwie być chamskim w internecie. To nikomu nie poprawia nastroju, tylko pozytywne zachowania i emocje poprawiają samopoczucie, nawet jak kto sfrustrowany i chce się wyżyć.
          • etata Re: Koleżanka jest/była emamą 06.04.21, 19:06
            "W sumie możliwe. pozostaje pytanie, po co właściwie być chamskim w internecie."

Bo internetowe menelstwo już tak masmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka