Dodaj do ulubionych

Dobry odkurzacz 😊

07.04.21, 15:05
Dziewczyny proszę Was bardzo o polecenie dobrego, mocnego odkurzacza.
Interesuje mnie zwykły, nie na wodę.
Musi mieć dużą moc, dobre ssanie...
Na stanie 2 psy i 4 koty, więc dobrze by było ,aby zbierał skutecznie sierść.
Z góry bardzo dziękuję
Obserwuj wątek
    • mysiulek08 Re: Dobry odkurzacz 😊 07.04.21, 17:25
      ultra silencer elektroluxa plus dwie turboszczotki (duza i mala) tez elektrolux

mam porownanie z bezworkowym boschem (relaxxx czy jakos tak), bezprzewodowym boschem athlet, robotem samsunga i zwyklymi, ktore byly przed silencerem i silencer wymiata, z tym, ze mam wersje niedostepna w europie (1200W)
    • huexido Re: Dobry odkurzacz 😊 07.04.21, 17:54
      henry pet
      • stavros2002 Re: Dobry odkurzacz 😊 07.04.21, 18:53
        Już nie ma dobrych odkurzaczy odkąd UE zakazała sprzedaży sprzętu o mocy powyżej 1500 W. Ze 2 lata temu kupiłem Jupitera 2500 W na Ukrainie, przy okazji także zapas normalnych żarówek i termometrów rtęciowych dla siebie i rodziny/znajomych.
        • savignonblanc Re: Dobry odkurzacz 😊 08.04.21, 10:49
          Dokładnie uncertain
          • dziewczynka.na.karuzeli Re: Dobry odkurzacz 😊 08.04.21, 14:33
            Ja mam Thomasa i sobie radzi znakomicie. Kupiłam wodny, ale mycie pojemnika po dwóch psaxh i kocie mnie przerastało i używamy workow. Dodatkowo codziennie puszczam roombe po salonie i jest w miarę czysto.
            • mysiulek08 Re: Dobry odkurzacz 😊 08.04.21, 17:43
              Thomas to kompletne badziewie, kazdy sprzet jaki mialam z tej 'marki' przestawal dzialac po kilku uzyciach (rozdrabniacz, zelazko,czajnik,reczny mikser itp) a odkurzacz pracowal tak jakby rakieta kosmiczna startowala, fakt, byly to sprzety tanie, wiec z grubsza moglam sie spodziewac, ze za dlugo nie pociagna
              • b-b1 Re: Dobry odkurzacz 😊 08.04.21, 19:28
                mysiulek08 napisała:

> Thomas to kompletne badziewie, kazdy sprzet jaki mialam z tej 'marki' przestawa
                > l dzialac po kilku uzyciach (rozdrabniacz, zelazko,czajnik,reczny mikser itp) a
                > odkurzacz pracowal tak jakby rakieta kosmiczna startowala, fakt, byly to sprze
                > ty tanie, wiec z grubsza moglam sie spodziewac, ze za dlugo nie pociagna
                >

Za elektroluxa płaciłam w promocji 3 stówy,
                Thomas kosztował mnie kilka lat temu ponad tysiaka- czyli jak na polskie warunki do tanich nie należał 😁, - może dlatego że mam też z funkcją prania dywanów ( nie zdążyłam skorzystać )-chodzi idealnie i moc ma nieziemską.
                Odkurzam i z pojemnikiem na wodnę i z workami. Obsługuje 8/9 futer i żadnych awarii nie było. To mój domowy główny odkurzacz.

• mysiulek08 Re: Dobry odkurzacz 😊 24.10.21, 01:27
                  za silencera?

kluczowe w thomasie moze byc te 'kilka lat temu' smile
        • mallard Re: Dobry odkurzacz 😊 24.10.21, 11:53
          stavros2002 napisał:

> Już nie ma dobrych odkurzaczy odkąd UE zakazała sprzedaży sprzętu o mocy powyżej 1500 W.

A nie 900 przypadkiem?
    • monikaa93 Re: Dobry odkurzacz 😊 08.04.21, 14:48
      Zelmer Jupiter wink
    • pitupitt Re: Dobry odkurzacz 😊 08.04.21, 14:52
      Mocnych odkurzaczy nie ma od momentu wprowadzenia przez unię ograniczeń.
    • majenkir Re: Dobry odkurzacz 😊 08.04.21, 14:52
      Moi rodzice wlasnie kupili Dysona, bardzo zadowoleni.
    • sabek81 Re: Dobry odkurzacz 😊 08.04.21, 18:11
      DYSON DC 5, mam 2 koty.
      • sabek81 Re: Dobry odkurzacz 😊 08.04.21, 18:13
        sabek81 napisała:

> DYSON DC 5, mam 2 koty.
        dc52 allergy
        • stavros2002 Re: Dobry odkurzacz 😊 08.04.21, 19:07
          Odkurzacz za 2k, tylko na tym forum, z drobnych na waciki big_grin
          • mysiulek08 Re: Dobry odkurzacz 😊 24.10.21, 01:27
            bywaja drozsze
            • lot_w_kosmos Re: Dobry odkurzacz 😊 24.10.21, 08:37
              Dokładnie.
              Dyson V11 za 3000 zł.
              Bezprzewodowy.
              Do stada zwierząt w domu? Jedyny.
    • ulaaxa Re: Dobry odkurzacz 😊 24.10.21, 01:17
      Dobry jest electrolux well Q8. Też mam 2 psy i odkurzacz z sierścią radzi sobie doskonale. Ponad to ma Lampę UV która pomaga usuwać zanieczyszczenia.
      • buldog2 Re: Dobry odkurzacz 😊 24.10.21, 10:14
        Hmm... lampa UV niczego nie usuwa. Zabija.
    • kasiaabing Re: Dobry odkurzacz 😊 24.10.21, 07:57
      Nie wiem czemu niektórzy piszą, że nie ma dobrych odkurzaczy?
      W tamtym roku kupiłam najzwyklejszego elektroluxa. Ciągnie jak złoto. Nigdy nie odkurzalsm na najwyższej mocy bo by mi chyba dywan wciągnął. Odkurzam na minimalnej i wciąga wszystko.
    • magdamajak Re: Dobry odkurzacz 😊 24.10.21, 08:59
      Do takiego towarzystwa to tylko Dyson.
      • magdamajak Re: Dobry odkurzacz 😊 24.10.21, 09:00
        U mojej mamy taki sam zwierzyniec: 2 psy i 4 koty. Jedyny odkurzacz, po którym widać, że było odkurzane.
      • buldog2 Re: Dobry odkurzacz 😊 24.10.21, 11:25
        Nie mam pojęcia o odkurzaczach, dlatego tylko uwaga natury ogólnej. Odkurzacz to niespecjalnie skomplikowane urządzenie, o wydajności decyduje moc silnika turbiny i wytwarzane podciśnienie. Większa moc = szybsze sprzątanie, większe podciśnienie = dokładniejsze wyciąganie brudu. Jeszcze konstrukcja turbiny (może być lepsza, gorsza, ale dramatycznych różnic nie będzie), różne końcówki, które może mieć Dyson, ale to już kosmetyka.

Przejrzałem oferty na Allegro, ścigają się która bardziej skłamana. Podają moc (jakąś tam, dziwnie wymyśloną zgodnie z niepojętą normą) np. 3600W, a "pobór prądu" 1000W. Nie ma parametru "pobór prądu" podawanego w watach, to wszystko oszustwo. Może Dyson daje (w granicach określonych przez Unię) wyższe moce, niż inni producenci?
        A może odkurzacz przemysłowy, w tym przypadku trwałość jest znacznie większa, nie zakłada się, że nabywcy nie mają pojęcia, co kupują.

Tu: www.maxy.pl/product-pol-14241-Odkurzacz-przemyslowy-40L-2500W-Malatec.html
        są podane dane techniczne odkurzacza, moc 1800W, Odkurzacz jest na Allegro, tam oczywiście ma "większą" "moc ssania" (2500W, a właściwie nie wiadomo czego).
        Chyba mocniejszego nie kupisz, jego wadą jest to, że jest duży. I "bezcyklonowy" (może ten "cyklon" się sprawdza, nie wiem), ale jest tam własny patent, może nie gorszy.
        • magdamajak Re: Dobry odkurzacz 😊 25.10.21, 10:58
          Dyson to inna liga. Nie zrozumiesz, dopóki nie zobaczysz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka