Dodaj do ulubionych

Spowiedź ratownika

16.04.21, 11:01
Co o tym myślicie?
www.google.com/search?q=spowied%C5%BA+ratownika&oq=spowied%C5%BA&aqs=chrome.1.69i57j0i131i433l2j0i433l2.3082j0j4&client=ms-android-xiaomi-rev1&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#fpstate=ive&vld=cid:c677ea05,vid:D6EM7qQL6k8,st:0
Obserwuj wątek
    • andaba Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 11:14
      Że zaraz poleci, jak poprzednie. Ciekawe czemu.
      • dr.amy.farrah.fowler Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 11:16
        Bo to jest rozpowszechnianie fałszywych informacji.
        • piesiedwa Re: Spowiedź ratownika 17.04.21, 07:56
          Falszywe to w mediach niestety. Prawo paska z tvp....

• vivi86 Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 15:47
          To jak fałszywe to może by je tak merytorycznie obalić?
          • dr.amy.farrah.fowler Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 16:02
            Jak chcesz, możesz obalić tezę, że Twoja matka była chomikiem, proszę bardzo.
            • vivi86 Re: Spowiedź ratownika 19.04.21, 07:02
              A co ma do tego moja matka? Ciekawe w jakim miejscu byśmy byli gdyby Kopernik usłyszał, że jest foliarzem bo jak to Zienia kręci się wokół słońca jak jazdy widzi, że jest odwrotnie 😅
    • dr.amy.farrah.fowler Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 11:15
      Że świadomie kłamie (testy przesiewowe mają rzeczywiście sporo fałszywie dodatnich, ale to się potem weryfikuje PCR i dopiero dodatni PCR ląduje jako potwierdzony), jest egoistycznym ch...kiem ("a niech się inni szczepią, ja poczekam"), a za opowiadanie, jak to środowisko lekarskie cieszy się z pandemii ktoś z lekarzy zasuwających na kolejnej zmianie na covidowym powinien mu dać po mordzie.
      • andaba Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 11:18
        A wiesz ile lekarz, który schodzi na covidy na pół godziny dostaje kasy?
        Nie wiesz, to się nie odzywaj.
        Nie wszystko co mówi jest z du... wzięte.
        • pitupitt Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 13:55
          No raczej jest...
          • demono2004 Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 20:23
            pitupitt napisał(a):

> No raczej jest...
            >

Ona ma rację. Mają niemałe dodatki covidowe, począwszy od pań, które pracują w DPS-ach, więc akurat to jest prawda z tą z tymi 100 procentowymi dodatkami.
        • profes79 Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 10:47
          Ubierz się na pół godziny w pełny strój ochronny to pogadamy.
      • hanusinamama Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 11:19
        Część lekarzy się cieszy. Moj ortopeda przyjumujący prywatnie teraz ma wizyty zapchane na 2 miesiace. Wszscy robiący w gabinetach prywatnych teraz mają żniwa. Ci pracujący na oddzialach covidowych mają przesrane i bardzo im współczuje.
        • andaba Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 11:23
          Troche maja przesrane, ale nie aż tak bardzo, kasa to równoważy.
          Lekarz schodzi na wizytę i tyle go widać potem, nieraz nie można się doprosić, nawet jak coś się dzieje.
      • cku1 Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 11:25
        A ja słyszałam odwrotnie, ze negatywny antygenowy powinien byc potwierdzony pcr.
        • bovirag Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 13:59
          Na pewno nie. Wiem, bo robie ja i moje nastolatki 2x tyg. Negatywy jest negatywny, a pozytywny trzeba powtórzyć z PCR.
          • e_dyta27 Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 21:32
            nic podobnego. Pozytywnego nigdzie nie trzeba potwierdzać od razu cię sanepid wysyła na izolację.
      • lianis Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 11:32
        Nie weryfikuja.
        Starszy sasiad niedawno mial zawal, zona wezwala karetke, zrobili taki test na covida, wyszedl pozytywnie i pojechali z nim od razu do szpitala covidowego, nie mial robionego drugiego testu, nie mial wczesniej zadnych objawow, po przyjezdzie karetki, mowil ze czuje jakby nie mogl nabrac powietrza. Po pozytywnym tescie stwierdzili ze to dusznosci i sa objawem covida.
        • fibi00 Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 11:35
          lianis napisała:

> Nie weryfikuja.
          > Starszy sasiad niedawno mial zawal, zona wezwala karetke, zrobili taki test na
          > covida, wyszedl pozytywnie i pojechali z nim od razu do szpitala covidowego, ni
          > e mial robionego drugiego testu, nie mial wczesniej zadnych objawow, po przyjez
          > dzie karetki, mowil ze czuje jakby nie mogl nabrac powietrza. Po pozytywnym tes
          > cie stwierdzili ze to dusznosci i sa objawem covida.

I część ludzi dopiero na covidowym covidem się zaraża🤦🤦🤦
      • fibi00 Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 11:38
        dr.amy.farrah.fowler napisał(a):

> Że świadomie kłamie (testy przesiewowe mają rzeczywiście sporo fałszywie dodatn
        > ich, ale to się potem weryfikuje PCR i dopiero dodatni PCR ląduje jako potwierd
        > zony),

Taaa, z pewnością jak człowiekowi z atakiem duszności (np wywołanej astmą) w karetce wyjdzie dodatni test to robią PCR i nie wiozą go do szpitala tylko czekają na wynik🤦.
        • dr.amy.farrah.fowler Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 11:45
          Wiozą go natychmiast do szpitala i kładą w izolatce potencjalnie covidowej, udzielają pomocy, w międzyczasie robią PCR. Jeśli PCR wyjdzie ujemny, przenoszą na "normalny" oddział.

Dobrze, udowodniłaś już, że g...no wiesz, jak to w rzeczywistości działa, możesz już iść się kompromitować gdzie indziej.
          • fibi00 Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 11:59

> Wiozą go natychmiast do szpitala i kładą w izolatce potencjalnie covidowej, udz
            > ielają pomocy, w międzyczasie robią PCR. Jeśli PCR wyjdzie ujemny, przenoszą na
            > "normalny" oddział.
            >
            > Dobrze, udowodniłaś już, że g...no wiesz, jak to w rzeczywistości działa, możes
            > z już iść się kompromitować gdzie indziej.
            >

Odnieś się jeszcze do wypowiedzi lianis powyżej, która pisze że jej sąsiad nie miał testu PCR. Więc?
            • fibi00 Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 12:00
              fibi00 napisała:

>
              >
              > Odnieś się jeszcze do wypowiedzi lianis powyżej, która pisze że jej sąsiad nie
              > miał testu PCR. Więc?

O, jeszcze poniżej kolejna osoba to potwierdza. Kto g.wno wie to chyba widać.
              • joyce_byers Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 12:10
                Dr amy potwierdza tylko, ze nie ma pojęcia o czym pisze i jest wyimaginowanym tworem bo z pewnością nie pracuje w służbie zdrowia. Obdzwoniłam sobie jeszcze znajome piguły z covidowych pobliskich. Nikt bie robi dodatkowego testu pcr u pacjenta z pozytywnym antygenowym.
                • tri.lian Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 13:26
                  joyce_byers napisał(a):

> Dr amy potwierdza tylko, ze nie ma pojęcia o czym pisze i jest wyimaginowanym t
                  > worem bo z pewnością nie pracuje w służbie zdrowia.

A to już nie pierwszy raz, ale zaraz zniknie z wątku jak zawsze kiedy ktoś jej udowodni że się myli.
                • droch Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 16:20
                  Dr amy potwierdza tylko, ze nie ma pojęcia o czym pisze i jest wyimaginowanym tworem bo z pewnością nie pracuje w służbie zdrowia.

Akurat jej wrażliwość może sugerować, że, jak najbardziej, pracuje.
            • dr.amy.farrah.fowler Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 12:56
              Lianis była z tym sąsiadem? W szpitalu? 24/7? Nie? To g...o wie.
              • fibi00 Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 13:17

> Lianis była z tym sąsiadem? W szpitalu? 24/7? Nie? To g...o wie.
                >

No raczej więcej niż ty.
              • joyce_byers Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 14:51
                Ja jestem w kontakcie 24 na dobre z Lekarzami pacjentki i pacjentką. Żadnen pacjent mojego szpitala covidowego w moim mieście z podejrzeniem covida nie mial na izbie przyjęci w triage robionego pcr, WSZYSCY jedynie antygenowwe płytkowe. Nikt z nich nie mial potwierdzone testy PCRem. To samo pacjenci zabierani karetką do tego szpitala. Tylko antygenowwe. Nikt nie miał robionego PCR. Z PCR trafiają JEYDNIE pacjenci, ktotzy dostali skierowanie ne test z POZ i w trakcie izolacji ich stan sie pogorszył na tyle, ze musieli trafić do szpitala.
                • panna.nasturcja Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 18:39
                  A te z patyczkiem od nosa to jakie są?
                  Dwa razy byłam w pandemii przyjmowana do szpitala na operację w trybie nagłym, za każdym razem robili mi ten test z patyczkiem w nosie.
                  Przyjmowali i operowali tego samego dnia, mimo, ze wyniku nie było jeszcze.
                  • joyce_byers Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 19:13
                    Patykiem pobierają zarówno do antygenowych czyli tych takich płytkowych wyglądających jak testy ciążowe jak o do PCR. Te płytkowe wyglądające jak testy ciążowe sa obarczane wysokim ryzykiem błędu. Tak w skrócie łopatologicznie. Pcr ida do laboratorium. Czyli pobierają tez patykiem, ale w drive t. i lecą do laboratorium. Zazwyczaj są tam badane na dwóch niezależnych aparatach jednocześnie. Stąd wyniki sa wiarygodne.
                    • panna.nasturcja Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 23:01
                      No nie wiem.
                      Skoro czekałam dobę na wynik i jest to wynik z nazwą laboratorium na kartce, to chyba w laboratorium był?
                      A było to robione w szpitalu, nie badałam się wcześniej, bo to były przyjęcia nagłe.
                • dr.amy.farrah.fowler Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 16:04
                  Tu masz relację, jak to naprawdę wygląda, w wykonaniu prawdziwego ratownika:

www.youtube.com/watch?v=qYlkU9Tp4ZQ

Posłuchaj dokładnie, co mówi o wykonywaniu testów PCR, a potem odszczekuj.
                  • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 16:25

> Tu masz relację, jak to naprawdę wygląda, w wykonaniu prawdziwego ratownika:
                    >
                    > www.youtube.com/watch?v=qYlkU9Tp4ZQ
                    >
                    > Posłuchaj dokładnie, co mówi o wykonywaniu testów PCR, a potem odszczekuj.
                    >

He, he, he big_grin Udowodnij nam, że tak to naprawdę wygląda i że wszyscy ratownicy tak postępują.

A na temat testów PCR ciekawych informacji udzielił niedawno prof Zieliński, tak więc nie kompromituj się testami PCR smile www.facebook.com/photo/?fbid=1576856905852086&set=a.769083103296141
                    A w tym filmie, to nie był PCR tylko antygenowy.
                    Możesz zacząć szczekać - hau, hau big_grin

Widzę, że nie wysłuchałaś Sumlińskiego: www.youtube.com/watch?v=PepKjhHbgTQ

Z pewnością dziennikarz śledczy opublikował by materiały na które nie ma dowodów big_grin A co to on, świeżynka, że nie wie, iż za takie rzeczy mógł by przed sądem stanąć. Nie raz po sądach go ciągano i oszustw mu nie udowodniono. Sumliński wyraźnie mówi, że ma na to niepodważalne dowody, z którymi już dziś do sądu może iść. Ma też dwie inne osoby, które wzajemnie się nie znają, a potwierdzą to samo. I zapowiada, że to co ujawnił, to dopiero początek. Zatem czekamy na ciąg dalszy.
                    • sumire Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 16:29
                      tarsyliaa napisał(a):

> Z pewnością dziennikarz śledczy opublikował by materiały na które nie ma dowodów big_grin

Redaktor Cezary Gmyz lubi to.
                      • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 16:58
                        sumire napisała:

>
                        > Redaktor Cezary Gmyz lubi to.

A ja jednak myślę, że Cezaremu Gmyzowi bardziej spodoba się to wink :
                        • sumire Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 17:00
                          Na pewno, obaj panowie mają skłonność do konfabulacji i nazywania tego dziennikarstwem.
                          • olena.s Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 20:01
                            Nb. obejrzałam sobie "Contagion" i jestem pełna podziwu dla scenarzysty. Dokładnie przewidział poczynania, język etc. kretynów od Forsycji.
            • julita165 Re: Spowiedź ratownika 19.04.21, 08:17
              Moja mama 19.03 wyladowala w szpitalu z udarem. Ratownik z ksretki pierwsza rzecza kt zrobil to test, ten paskowy. Wyszedl negatywny. Niezsleznie od tego w szpitalu zrobili od razu kolejny , juz PCR.
          • joyce_byers Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 12:00
            Zadzowniłam sobie jeszcze do dyżurki lekarskiej. Uwaga. Żadnego dodatkowego testu nie wykonują ŻADNEMU pacjentowi, u którego antygenowy wyszedł pozytywnie. Także pudło. Masz jakieś niesprawdzone info.
            • b.bujak Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 19:39
              joyce_byers napisał(a):

> Żadnego dodatkowego testu nie wykonują ŻADNEMU pacjentowi, u którego antygenowy wyszedł pozytywnie.

przecież to zostało wprowadzone przez ministra jakoś w listopadzie - pozytywny pokazany przez płytkowy test antygenowy jest od razu traktowany jako pozytywny i już;
              przykładem tego jestem ja sama, bo miałam taki test z wynikiem pozytywnym (z oficjalnym wpisem w IKP i nałożoną izolacją)
              z drugiej natomiast strony przykładem jest mój mąż, któremu test płytkowy wyszedł negatywnie (lekarz machnął tylko ręką, że negatywny właściwie nie znaczy nic) a w szpitalu pobrali kolejny wymaz do testu PCR (który wyszedł pozytywnie)
              • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 19:53
                b.bujak napisała:

>
                > przecież to zostało wprowadzone przez ministra jakoś w listopadzie - pozytywny
                > pokazany przez płytkowy test antygenowy jest od razu traktowany jako pozytywny
                > i już;
                > przykładem tego jestem ja sama, bo miałam taki test z wynikiem pozytywnym (z of
                > icjalnym wpisem w IKP i nałożoną izolacją)
                > z drugiej natomiast strony przykładem jest mój mąż, któremu test płytkowy wysze
                > dł negatywnie (lekarz machnął tylko ręką, że negatywny właściwie nie znaczy nic
                > ) a w szpitalu pobrali kolejny wymaz do testu PCR (który wyszedł pozytywnie)
                >

Tylko tu będą się upierać, że ratownik na pewno nie jest ratownikiem medycznym, a jeśli jest to kłamie, a w ogóle istotą sprawy jest nie afera z testami, ale to, ze Sumliński popełnił plagiat.
          • joyce_byers Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 12:07
            Dodam, ze zadzowniłam do tej dyżurki bo osoba leży wciąż w szpitalu na covidowym i zapytałam bo jestem jedyną osobą upoważnioną czy miala jakis test dodtakowy potwierdzający wirusa. Nie. Tylko w karetce płytkowy, antygenowy. Zapytałam czy to wyjątek. Nie, nikomu nie zlecają PCR. Robią tylko antygenowe pacjentom,którzy trafiają na oddział. Mam też osobę pracującą w dużym laboratorium szpitalnym. Nie mają z żadnego szpitala w pobliżu (jest ich kilkanaście) testów pcr wykonywnych pacjentom szpitalnym w celu potwierdzenia antygenowych. Jedynie pcr wykonują na drive t. tym pacjentom ze skierowań POZ.
        • snajper55 Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 12:12
          fibi00 napisała:

> dr.amy.farrah.fowler napisał(a):
          >
          > > Że świadomie kłamie (testy przesiewowe mają rzeczywiście sporo fałszywie
          > dodatn
          > > ich, ale to się potem weryfikuje PCR i dopiero dodatni PCR ląduje jako po
          > twierd
          > > zony),
          >
          > Taaa, z pewnością jak człowiekowi z atakiem duszności (np wywołanej astmą) w k
          > aretce wyjdzie dodatni test to robią PCR i nie wiozą go do szpitala tylko czeka
          > ją na wynik🤦.

A co, maja zawieźć być może chorego, aby zarażał innych chorych?

S.
          • fibi00 Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 12:18
            snajper55 napisał:

> >
            > > Taaa, z pewnością jak człowiekowi z atakiem duszności (np wywołanej astmą
            > ) w k
            > > aretce wyjdzie dodatni test to robią PCR i nie wiozą go do szpitala tylko
            > czeka
            > > ją na wynik🤦.
            >
            >
            > A co, maja zawieźć być może chorego, aby zarażał innych chorych?
            >
            > S.

Hę? Czyli uważasz że w tej karetce czekają dobę na wynik PCR?
      • joyce_byers Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 11:58
        Nie prawda. Mam obecnie osobę chorą po niejako opieką w sensie ograniam jej sprawy. Miala jedynie test antygenowy w karetce i ZADNEGO potwierdzonego PCR w laboratorium. Wszyscy pacjenci zabierani kartekami z domu także nie mieli potem dodatkowego testu potwierdzającego.
      • rainbow_dash Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 12:10
        >testy przesiewowe mają rzeczywiście sporo fałszywie dodatnich, ale to się potem weryfikuje PCR i dopiero dodatni PCR ląduje jako potwierdzony)

aaahahahahahahahahaaaaaaaaaaaahahahaha
        Gratuluję dobrego humoru. Dodatni PCR jednego dnia, drugiego negatywny a potem jeszcze neagtywny potwoerdziny antygenowym. I tak to sie właśnie weryfikuje PCRem big_grin PCRy są z natury bardzo złym narzędziem a jak się doda do tego zwielokrotnione multiplikowanie cząsteczek wychodzi jeden wielki bullshit
    • skumbrie Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 11:29
      Zbyt szokujące dla ematki walczącej w kisielu po szczepionkowe buble.
      Za chwilę wytną.
      • chococaffe Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 12:03
        Za to dla ciebie takie bzdurki , w tym przypadku oszustów, to chleb powszedni. wiemywink bez odbioru
        • skumbrie Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 18:19
          W pavulon też mało kto swego czasu wierzył Ale spoko po ematce bombelka na zdalnej z podejściem "nie da się" wiele się nie spodziewam.
          • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 18:31
            skumbrie napisała:

> W pavulon też mało kto swego czasu wierzył Ale spoko po ematce bombelka na zdal
            > nej z podejściem "nie da się" wiele się nie spodziewam.

No czego można się spodziewać po takich, które swoje zdrowie zawierzają oszustom i ustawiają się w kolejce po eksperymentalną szczepionkę, twierdząc, że oszuści mają na uwadze ich dobro wink
    • araceli Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 11:38
      Co do zasady nie oglądam szurów ale czy pan podał stawkę, którą rzekomo im płacą za wpisanie covida w karcie zgonu? Czy tę teorię spiskową pominął milczeniem big_grin
      • piesiedwa Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 12:03
        Taka teoria spiskowa zapewne jak paszporty szczepionkowe
        • araceli Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 12:22
          piesiedwa napisał(a):
          > Taka teoria spiskowa zapewne jak paszporty szczepionkowe

No właśnie pytam czy ten człowiek powiedział ile dostaje.

Paszporty szczepionkowe działają od lat więc nie wiem na czym miałby ów spisek polegać.
          • andaba Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 12:27
            Araceli, nie kompromituj się.
            Nikt ci tu prawdy nie napisze, bo to byłoby naruszenie dóbr pracodawcy, ale każdy, kto ma pojęcie jak działa tzw opieka zdrowotna wie coś na temat pieniędzy idących za pacjentem.
            Porzuć temat, bo wyłazi na wierzch, jak mało jesteś zorientowana. W czymkolwiek.
            • araceli Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 12:32
              andaba napisała:
              > Nikt ci tu prawdy nie napisze, bo to byłoby naruszenie dóbr pracodawcy,

Momento! Ja się pytam czy pan "ratownik" na tym materiale podał ile mu płacą za wpisanie covida w kartę zgonu - bo takie teorie chodziły. Stawiam, że pan szeroko mówi o różnych rzeczach "naruszających dobra pracodawcy" - o tym milczy? big_grin
              • andaba Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 12:36
                Pierwsza, zasadnicza sprawa - ratownik nie wypełnia kart zgonu.

Nawet tak podstawowych rzeczy nie wiesz?
                To po co sie w ogóle wypowiadasz?
                • araceli Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 12:38
                  andaba napisała:
                  > Pierwsza, zasadnicza sprawa - ratownik nie wypełnia kart zgonu.

No pacz pani! A tutaj foliary twierdziły że przyjeżdżaj do trupa i pyta rodziny czy może covida do karty wpisać bo za to więcej płacą big_grin

Ja WIEM, że ratownik karty nie wypełnia - pytam, czy pan na filmiku się do tego typu bzdur odnosi, czy głosi tylko własne.
                  • andaba Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 12:43
                    Obejrzyj, to się dowiesz.
                    Jak ci szkoda czasu, to trudno, bo mnie szkoda czasu na dyskusje z kimś, kto ma wiedzę zaczerpnietą z SE i TVP i magla.
                    • araceli Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 12:55
                      andaba napisała:
                      > Obejrzyj, to się dowiesz.

Nie zamierzam.

> Jak ci szkoda czasu, to trudno, bo mnie szkoda czasu na dyskusje z kimś, kto ma
                      > wiedzę zaczerpnietą z SE i TVP i magla.

Nie mam telewizji ale rozumiem, że odpowiedź brzmi NIE. Spoko.
                      • andaba Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 12:59
                        Ach, czyli tylko SE i magiel.
                        To wiele wyjaśnia.
                        • araceli Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 13:02
                          andaba napisała:
                          > Ach, czyli tylko SE i magiel.

Moja droga - ja nie jestem bezrobotną kurą domową - na magiel nie mam czasu big_grin
                          • andaba Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 13:22
                            Rozkoszna jesteś smile
          • berber_rock Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 20:33
            araceli napisała:

> Paszporty szczepionkowe działają od lat więc nie wiem na czym miałby ów spisek
            > polegać.

Buhahahaha...
      • dr.amy.farrah.fowler Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 12:53
        Niestety nie, ale ogólnie złoto, człowiek leje na test sól fizjologiczną zamiast bufora i bulwersuje się, że mu nie wychodzi.
        • fibi00 Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 13:15

> Niestety nie, ale ogólnie złoto, człowiek leje na test sól fizjologiczną zamias
          > t bufora i bulwersuje się, że mu nie wychodzi.
          >

A czy w takim wypadku test nie powinien wyjść nieważny/fałszywy? Są trzy opcje: dodatni, ujemny i nieważny. Jak polejesz test czymś innym się powinno to powinien wyjść nieważny a nie dodatni!
          • dr.amy.farrah.fowler Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 13:48
            Jaaaasne, bo producenci testu powinni go zrobić tak, żeby zawsze dawał miarodajny wynik, niezależnie od tego, czy zostanie polany budyniem, końskim moczem czy szampanem.

Nie wiesz, jak działają takie testy, co nie? To Ci wytłumaczę: to dość skomplikowany ciąg reakcji. To nie jest tak, że wirus reaguje bezpośrednio z bibułką.
    • saszanasza Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 11:43
      Środowisko ratownicze twierdzi że to manipulacja. Niestety wchodze na ich fb i nie mogę znaleźć tego konkretnego wpisu, pewnie trzeba przejrzeć ich wpisy
      • sumire Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 11:52
        Myślę, że To Nie Z Mojej Karetki całkiem dobrze to skomentowało:
        www.facebook.com/niezmojejkaretki/posts/1366327577063462
        • fifiriffi Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 12:49
          Dokładnie
          • joasia33 Re: Spowiedź ratownika 17.04.21, 20:30
            Otóż to.
      • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 13:03
        saszanasza napisała:

> Środowisko ratownicze twierdzi że to manipulacja. Niestety wchodze na ich fb i
        > nie mogę znaleźć tego konkretnego wpisu, pewnie trzeba przejrzeć ich wpisy
        >

Ciekawe co ma twierdzić innego, skoro bierze w tym udział. Pandemio trwaj! big_grin
        • saszanasza Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 18:17
          tarsyliaa napisał(a):

> saszanasza napisała:
          >
          > > Środowisko ratownicze twierdzi że to manipulacja. Niestety wchodze na
          > ich fb i
          > > nie mogę znaleźć tego konkretnego wpisu, pewnie trzeba przejrzeć ich wpis
          > y
          > >

>
          > Ciekawe co ma twierdzić innego, skoro bierze w tym udział. Pandemio trwaj! big_grin

No tak, bo to spisek, lekarzy, rządu, rządu swiatowego, Gatsa i WHO🤦‍♀️
          Światowa ekstarminacja lub robotyzacja ludzi🤣
          • doubledoublejoyandtrouble Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 18:21
            saszanasza napisała:

> No tak, bo to spisek, lekarzy, rządu, rządu swiatowego, Gatsa i WHO🤦‍♀️
            > Światowa ekstarminacja lub robotyzacja ludzi🤣

Wiem, że nie opowiada się dowcipów obrazkowych, ale zawsze przy tym temacie przypomina mi się któraś z wersji tego mema z biednym Gatesem, który via czip dostał się do umysłu takiej tarsylii i ma takie JEZU TO WY TU TAK ŻYJECIE wink

Kierując się natomiast zasadą "cui bono" o spisek podejrzewałabym raczej nasz rodzimy ZUS, przecież tam chyba codziennie korki od szampana strzelają... Z drugiej strony trudno ZUS podejrzewać o tak sprawną organizację pandemii, nieszczęśnicy by się wyłożyli już na planowaniu tego informatycznie wink)
          • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 18:23
            saszanasza napisała:

>
            > No tak, bo to spisek, lekarzy, rządu, rządu swiatowego, Gatsa i WHO🤦‍♀️
            > Światowa ekstarminacja lub robotyzacja ludzi🤣

Przekonamy się już niedługo. Rok 2030 nie jest aż tak odległy.
            • dr.amy.farrah.fowler Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 13:13
              Pomyliło Ci się, koniec kalendarza Majów miał być w 2012.
      • 7katipo Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 23:08
        był. Ale już zniknął. Sporo coorev tam poleciało, zdaje mi się
    • chococaffe Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 12:02
      O tym plagiatorze, który sam przyznał, że do cudzej biografii wkleił fragmenty znanych książek sensacyjnych?

Ciekawsze jest pytanie co sądzę o ludziach którzy się na to nabierająwink
      • andaba Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 12:05
        Ktokolwiek to redagował - w tym co facet mówi jest bardzo dużo prawdy. Gdybyś miała jakieś pojęcie i zawodowy kontakt, to byś sobie zdawała z tego sprawę.
        • chococaffe Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 12:34
          Mam. Niestety o to chodzi, że mam
          • andaba Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 12:38
            Nie masz.
            To wychodzi na jaw w każdym poście na tety covidowe, w którym uderzasz w klawiaturę.
            • chococaffe Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 13:04
              Wybacz andabo, miom zdaniem Ty nie masz. I to wychodzi w tematach covidowych.
              • andaba Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 13:33
                Wybaczam.

• chococaffe Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 21:32
                  Na zdrowie
    • piesiedwa Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 12:05
      Ze od poczatku sciemy pandemii wychodza rozne kwiatki ale ludzie sie boja prawdy bo TV nie klamie...cale zycie by sie im zawalilo wiec beeee beeee beeee
      • chococaffe Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 12:35
        Zwłaszcza "Warto rozmawiać" nie kłamie wink prawda? big_grin
        • taniarada Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 12:58
          chococaffe napisała:

> Zwłaszcza "Warto rozmawiać" nie kłamie wink prawda? big_grin
          Warto być uczciwym i rzetelnym .Mam więcej zalet ,ale się nie będę chwalił.
        • piesiedwa Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 13:07
          Nie ogladam tv, ten program wpadl mi od adwokata mojego. I wystepuja tam osoby ktore kojarze. Inne spojrzenie niz tvp stad zdziwienie. Oczywiście ze tv klamie. Raz sie trafilo na pograniczu 😅
    • farfocel_plamisty Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 12:06
      Zmarł mój znajomy równolatek. Dzien wczesniej nie wzięło go pogotowie bo był w miarę dobrym stanie. Potem coraz bardziej kaszlał. Mieszkał sam. Nie wierzył w covid, uważał że to ściema. Rano już nie odbierał telefonu..
      • piesiedwa Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 12:10
        Przykra sprawa ze ludzie umieraja na choroby. Wiara/ niewiara chyba nie miala znaczenia dla jego stanu zdrowia. ... czy "niewierzacy" w istnienie wirusowsa w grupie ryzyka trolu?
      • andaba Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 12:12
        Bywa. Ale jak się to ma do tego wątku?

Facet wcalenie zaprzeczał temu, że covid istnieje i że ludzie na niego umierają. Tacy, którzy w wirusa nie wierzą również.
      • fibi00 Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 12:14
        farfocel_plamisty napisał(a):

> Zmarł mój znajomy równolatek. Dzien wczesniej nie wzięło go pogotowie bo był w
        > miarę dobrym stanie. Potem coraz bardziej kaszlał. Mieszkał sam. Nie wierzył
        > w covid, uważał że to ściema. Rano już nie odbierał telefonu..

Jaki to ma związek z materiałem?
      • joyce_byers Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 12:34
        Yyyy, a ty w ogóle oglądałaś zalinkwany materiał czy komentujesz bez obejrzenia? Ratownik nie zparzecza covidowi i istnieniu wirusa. Mówi tylko o tym, że testy antygenowwe robione w kartetkach sa do dupy.
        • saszanasza Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 12:48
          joyce_byers napisał(a):

> Yyyy, a ty w ogóle oglądałaś zalinkwany materiał czy komentujesz bez obejrzenia
          > ? Ratownik nie zparzecza covidowi i istnieniu wirusa. Mówi tylko o tym, że test
          > y antygenowwe robione w kartetkach sa do dupy.

Jak se pobierzesz do testu PCR wymaz z dupy, albo z ucha to też ci nie wyjdzie.
          • cku1 Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 13:05
            Chinczycy pobieraja z dupy.
            • saszanasza Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 13:22
              cku1 napisała:

> Chinczycy pobieraja z dupy.

podobno...ale to jest inna metoda badania. jak pobierają z dupy, to nie pobiorą z nosa, czy z krwi bo test „będzie do dupy😉🤪”
    • taniarada Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 13:01
      Strasznie się boicie covida.Dajecie się sterować.Na nic nie macie wpływu.A takie tu wolne i wyzwolone kobiety.Ciągłe narzekanie .
    • sumire Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 13:18
      Swoją drogą, zawsze przy okazji takich spowiedzi zastanawia mnie niesamowita dbałość o zachowanie anonimowości, do tego stopnia, że właściwie nie sposób potwierdzić, że spowiadający się faktycznie jest tym, za kogo się podaje, a nie bezrobotnym sąsiadem pana Sumlińskiego, który zgodził się wystąpić w filmiku za butelkę Johnny'ego.
      No i to, że zamiast poinformować bardziej masowe środki przekazu, nasz spowiadający się wybiera umiarkowanie popularny kanał pana, którego nazwisko kojarzy się z plagiatami. Ja bym wybrała coś poważniejszego, no ale.
      • piesiedwa Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 13:29
        Nikt kto dostaje kase od szefow z jednej paczki nie podetnie galezi. Fajne filmy na yt pokazuja jak rozne niby media identycznie przedstawiaja info. Ten sam skrypt.
      • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 13:35
        sumire napisała:

> No i to, że zamiast poinformować bardziej masowe środki przekazu, nasz spowiada
        > jący się wybiera umiarkowanie popularny kanał pana, którego nazwisko kojarzy si
        > ę z plagiatami. Ja bym wybrała coś poważniejszego, no ale.

Pomówienia, plagiacik - dziwne, że nikt Sumlińskiego za taki zarzut przed sądem nie postawił. Gdyby tylko mieli dowody, dawno by to zrobili. Polują na niego cały czas, bo jest niewygodny.

Tak więc jak nie masz dowodów, to spadaj z tymi wstrętnymi oszczerstwami.
        To samo robiłyście z prof. Zielińskim i teraz ze wstydu musicie się po piwnicach chować.

www.facebook.com/wojciech.sumlinski/posts/10204271202858771
        • sumire Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 13:42
          Plażo, proszę. W internetach można bez trudu można znaleźć fragmenty oryginalnych treści i odpowiadające im akapity u Sumlińskiego. Nawet ze Steinbecka rżnął. Szacunek, że oczytany.
          • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 13:54
            sumire napisała:

> Plażo, proszę. W internetach można bez trudu można znaleźć fragmenty oryginalny
            > ch treści i odpowiadające im akapity u Sumlińskiego. Nawet ze Steinbecka rżnął.
            > Szacunek, że oczytany.

No to znajdź i się ciesz. Jakoś nie wystarczyło to, żeby postawić mu oskarżenie o plagiat, a po sądach z radością Sumlińskiego ciągają. Gdyby i tu dowody im na to pozwoliły, to nie ma wątpliwości, żeby to zrobili.

Nie ma dowodów, człowiek niewinny. Tego nie wiesz?
            • sumire Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 13:57
              Ale kto ma go oskarżyć o plagiat? Nieżyjący autorzy? Jeśli koleś nie umie sam od siebie niczego napisać, to niech się zajmie czymś, co potrafi.
              • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 14:09
                sumire napisała:

> Jeśli koleś nie umie sam od siebie niczego napisać, to niech się zajmie czymś, co potrafi.

A ty zarzuty z d**y idź gdzie indziej stawiać, zamiast oceniać co ktoś potrafi. Akurat Sumliński sporo potrafi, niejedną aferę, przekręt czy bandytyzm rządzących ujawnił, a ty widać nie czytałaś ani jednej jego książki, tylko jakieś opinie z internetów. A może "fact checkers" podpowiedzieli, że to plagiat? No to z ich opinią nie możesz się nie zgodzić big_grin
                • sumire Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 14:38
                  Proszę.
                  Oryginał: "Przejrzałem się w lustrze. Ujrzałem własnego dziadka. Twarz dziadka na łożu śmierci.
                  [...]
                  Mimo półmroku moja szyja przedstawiała okropny widok. Była opuchnięta, sina, przecięta czterema obrzydliwymi, granatowymi sińcami w tych miejscach, gdzie palce dusiciela głęboko wbiły się w ciało. Niebieski, zielony, fioletowy."

Sumliński:
                  Gdy spojrzałem w lustro, zobaczyłem twarz własnego dziadka - twarz dziadka na łożu śmierci.
                  [...]
                  Utwierdziłem się w tym przekonaniu, gdy w jasnym świetle obejrzałem moją lewą nogę. Była na swoim miejscu i to jedyne dobre, co mogłem o niej powiedzieć, bo poza tym przedstawiała okropny widok. Tuż nad kolanem widniała szeroka rana, która krwawiła. Noga była opuchnięta od kolana w górę, sina, przecięta kilkoma obrzydliwymi sińcami. Niebieski, zielony, fioletowy"

Oryginał:
                  "Cała ta sprawa coraz mniej mi się podobała, o czym pułkownik Raine łatwo mógłby się przekonać, gdyby zobaczył moją minę. On jednak z drobiazgową skrupulatnością lustrował sufit, jak gdyby spodziewał się, że w każdej chwili może mu zlecieć na głowę"

Sumliński:
                  "Cała ta sprawa coraz mniej mi się podobała, o czym nadkomisarz łatwo mógłby się przekonać, gdyby zobaczył moją minę. On jednak z drobiazgową skrupulatnością lustrował sufit, jak gdyby spodziewał się, że w każdej chwili może zlecieć nam na głowę"

Oryginał:
                  "Kontrwywiad, pomyślałem z goryczą, a to dobre! Nie powinni mnie wypuścić z przedszkola, Bentall nie nadaje się do zmagania ze złymi ludźmi na tym złym świecie, jedyne, czego można od niego wymagać, to żeby nauczył się chodzić, nie łamiąc sobie przy tym nóg. Oczywiście po płaskim. Wkrótce moje morale i szacunek do samego siebie skurczyły się tak, że trzeba by ich szukać pod mikroskopem elektronowym, dokonałem więc powtórnego przeglądu ostatnich wydarzeń, w nadziei, że znajdę coś, co mnie podtrzyma na duchu. Ale nie - dzierżyłem wspaniały, niezrównany rekord: przez cały czas popełniałem tylko i wyłącznie błędy. Ciekawe, czy ktoś mi w tym kiedyś dorówna?"

Sumliński:
                  ""Dziennikarstwo śledcze" - pomyślałem z goryczą - a to dobre! Nie powinni mnie wypuścić z przedszkola, nie nadaję się do zmagania ze złymi ludźmi na tym złym świecie. Jedyne, czego można ode mnie oczekiwać, to bym nauczył się chodzić nie łamiąc przy tym nóg. Oczywiście po płaskim. Wkrótce moje morale i szacunek do samego siebie skurczyły się tak, że trzeba by ich szukać pod mikroskopem elektronowym, dokonałem więc powtórnej analizy wydarzeń w nadziei, że znajdę coś, co mnie podtrzyma na duchu. Ale nie, dzierżyłem wspaniały niezrównany rekord: przez cały czas popełniałem tylko i wyłącznie błędy. Ciekawe, czy ktoś mi w tym kiedyś dorówna?"

Oryginał:
                  "Miałem szczery zamiar pogłówkować, bo dawno już powinienem wykazać choćby szczątkowe przejawy inteligencji, ale nie wziąłem pod uwagę zmęczenia, ciepła, dwóch dużych whisky na czczo i usypiającego zawodzenia wiatru, szemrzącego i świszczącego pośród rozkołysanych palm. Pomyślałem więc o wyspie"

Sumliński:
                  "Miałem szczery zamiar pogłówkować, bo dawno już powinienem wykazać choćby szczątkowe objawy inteligencji, ale nie wziąłem pod uwagę zmęczenia, panującego w pokoju ciepła, szklanki ginu z tonikiem i usypiającego zawodzenia wiatru, szemrzącego i świszczącego pośród rozkołysanych nadmorskich drzew. Pomyślałem więc o Darłówku"

Oryginał:
                  "Obróciłem się i popatrzyłem na człowieka, który tam stał, wysokiego mężczyznę w dobrze skrojonym, ciemnym garniturze, z chłodnymi, przenikliwymi, szarymi oczami, sympatyczną twarzą, która bardzo szybko mogła przestać być sympatyczna, wyglądającego bardzo fachowo. Nie było wątpliwości, co do jego zawodu. Policjant, i to nie taki, którego można by lekceważyć"

Sumliński:
                  "Obróciłem się i popatrzyłem na człowieka, który tam stał, wysokiego mężczyznę w dobrze skrojonym ciemnym garniturze, z chłodnymi, przenikliwymi szarymi oczami i twarzą, którą mógłbym nawet uznać za sympatyczną, gdybym tylko zapomniał o okolicznościach, w jakich się tu znalazłem. Jednym słowem mój rozmówca nie wyglądał na tępego ubola, przeciwnie, wyglądał bardzo fachowo. Twardy i wyglądający na przebiegłego osobnik po pięćdziesiątce. Glina, i to nie taki, którego można by lekceważyć."

Oryginał:
                  "Wśród całej niepewności pewien jestem, że pod wierzchnią warstwą swych przywar ludzie pragną być dobrzy i pragną być kochani. Zaiste większość ich wad jest próbą znalezienia skróconej drogi do miłości. Kiedy człowiek umiera nie kochany, wówczas bez względu na swoje talenty, wpływy i geniusz musi uznać własne życie za porażkę, a konanie za zimną potworność. Wydaje mi się, że jeśli wy czy ja mamy wybierać pomiędzy dwoma sposobami myślenia czy postępowania, winniśmy pamiętać o śmierci i starać się żyć tak, aby nasz zgon nie przyniósł światu radości"

Sumliński:
                  "Wśród całej niepewności jutra i wszystkiego wokół byłem pewien, że pod wierzchnią warstwą swoich przywar ludzie pragną być dobrzy i pragną być kochani, a większość ich wad, to po prostu próby odnalezienia skróconej drogi do miłości. Kiedy człowiek umiera niekochany, wówczas bez względu na swój majątek, władzę, wpływy czy talenty musi uznać własne życie za porażkę, a konanie za zimną potworność. Gdy zatem możemy wybierać pomiędzy dwoma sposobami myślenia, czy nie powinniśmy zawsze pamiętać o śmierci i starać się żyć tak, by nasza śmierć nie przyniosła światu radości?"

Tego jest dużo więcej, ale nie będę cię już dręczyć.
                  W każdym razie tajemniczy "ratownik" jest zapewne tak samo oryginalny, jak twórczość pana Sumlińskiego.
                  • doubledoublejoyandtrouble Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 14:49
                    ojojoj i co teraz big_grin big_grin
                    • doubledoublejoyandtrouble Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 17:28
                      I widzisz, sumire, widzisz. Facet nawet nie inspiruje się, tylko po prostu ordynarnie przekleja całe fragmety. Twoja urocza rozmówczyni natomiast pyta, co widzisz w lustrze big_grin To jest beznadziejny przypadek i smutny dowód na zapaść polskiej psychiatrii.
                      • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 17:41
                        doubledoublejoyandtrouble napisała:

> I widzisz, sumire, widzisz. Facet nawet nie inspiruje się, tylko po prostu ordy
                        > narnie przekleja całe fragmety. Twoja urocza rozmówczyni natomiast pyta, co wi
                        > dzisz w lustrze big_grin To jest beznadziejny przypadek i smutny dowód na zapaść pols
                        > kiej psychiatrii.

Następna, która patrząc w lustro powinna go przykrywać, żeby własna głupota jej nie poraziła big_grin
                  • dramatika Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 16:08
                    sumire napisała:

> Proszę.

Tropicielko plagiatów, poczytaj sobie jak czecia erpe niszczyła dziennikarza:

web.archive.org/web/20160111013646/http://polska.newsweek.pl/niebezpieczne-zwiazki-komorowskiego-to-plagiat-sumlinski-odpowiada-nw,artykuly,376872,1.html
                    Sumliński odpowiada na zarzuty o plagiacie, ale w tej sprawie nie kwestia plagiatu jest ciekawa, ale to, dlaczego Komorowski nie pozwał Sumlińskiego za to, ze ten zarzucał Komorowskiemu przestępczą działalność, mimo tego że nikt mu procesów nie oszczędzał - Polska Tuska nękała Sumlińskiego tak, że aż podjął próbę samobójczą. Ostatecznie wszystkie procesy wygrał.
                    Innymi słowy czepianie się Sumlińskiego, że w książce zarzucającej Komorowskiemu przestępstwa, popełnił plagiat jest jak czepianie się zdradzonej żony, że dowiedziała się o zdradzie z prywatnej korespondencji. Albo jak czepianie się o nielegalność podsłuchu, zamiast czepiać się, że podsłuchani politycy się całkowicie skompromitowali.
                  • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 17:10
                    sumire napisała:

> Proszę.
                    > Oryginał: "Przejrzałem się w lustrze. Ujrzałem własnego dziadka. Twarz dziadka
                    > na łożu śmierci.
                    > [...]

>

A ty kogo ujrzałaś w lustrze, jak się w nim przejrzałaś? Podejrzewam, że nie była to twarz inteligentnej osoby.

Jeśli dla kogoś z tej książki najważniejsze są podobieństwa do oryginału (do których autor sam się przyznaje, celowo nawiązał do tego klimatu), a nie potrafi docenić, co w książce ujawnił jako dziennikarz śledczy, to świadczy to tylko o jego umysłowym dnie.

Na twoim miejscu lustro bym przykryła, żeby na siebie nie patrzeć.
                    • sumire Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 17:38
                      Do jakiego oryginału? Przecież tu chodzi o książki kilku różnych autorów big_grin Steinbeck, Coelho, Alistair MacLean, Larsson, Chandler...
                      I celowe nawiązanie to nie jest przepisywanie słowo w słowo z kosmetycznymi zmianami. Nawiązywał to Dehnel w swoich kryminałach o Szczupaczyńskiej. To jest ordynarne zrzynanie.
                      A w ogóle to bardzo zabawna jesteś w tym, że jak ktoś ci rzuci w pyszczek faktami, to od razu go wyzywasz od nieinteligentnych big_grin Mało to merytoryczne, no ale chyba nikt zbyt wiele się nie spodziewa.
                      • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 17:42
                        sumire napisała:

> Do jakiego oryginału? Przecież tu chodzi o książki kilku różnych autorów big_grin Ste
                        > inbeck, Coelho, Alistair MacLean, Larsson, Chandler...
                        > I celowe nawiązanie to nie jest przepisywanie słowo w słowo z kosmetycznymi zmi
                        > anami. Nawiązywał to Dehnel w swoich kryminałach o Szczupaczyńskiej. To jest or
                        > dynarne zrzynanie.
                        > A w ogóle to bardzo zabawna jesteś w tym, że jak ktoś ci rzuci w pyszczek fakta
                        > mi, to od razu go wyzywasz od nieinteligentnych big_grin Mało to merytoryczne, no ale
                        > chyba nikt zbyt wiele się nie spodziewa.

Jej to chyba nie warto tłumaczyć, człowiek z namiastką mózgu raczej tego nie pojmie wink
                        • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 17:51
                          * Tobie nie jej.

I ps dodam jeszcze: Faktami rzuciłaś? big_grin Jakimi faktami, sam Sumliński o tym mówi, więc Ameryki nie odkrywasz. Zastanów się, co było celem książki Sumlińskiego, bo to o co się pienisz raczej mało istotne jest.
                          • sumire Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 17:59
                            Ależ ja się nie pienię, dziubku, ja tylko uważam, że kanał pana Sumlińskiego, znanego z kreatywnego podejścia do twórczości wszelakiej nie jest wiarygodny.
                            A kompulsywną kradzież własności intelektualnej uważam za ogromną bucówę i twierdzę, że osobie zdolnej do takich posunięć nie należy nadmiernie ufać. Ty sobie możesz wierzyć we wszystko, co oglądasz w internetach - zresztą całe forum już wie, że to robisz kiss

PS I całkiem serio, zrezygnuj z tych personalnych wycieczek w odpowiedzi na merytoryczne posty, może forum wtedy przestanie drzeć z ciebie łacha. Dobra rada za darmo.
                            • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 18:11
                              sumire napisała:
                              >
                              > PS I całkiem serio, zrezygnuj z tych personalnych wycieczek w odpowiedzi na mer
                              > ytoryczne posty
                              , może forum wtedy przestanie drzeć z ciebie łacha. Dobra rada z
                              > a darmo.

Merytoryczne posty?! big_grin Bierzesz coś? Bo, że w odrealnionym świecie żyjesz, to już wiem big_grin

• doubledoublejoyandtrouble Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 17:43
                        sumire napisała:
                        .
                        > A w ogóle to bardzo zabawna jesteś w tym, że jak ktoś ci rzuci w pyszczek fakta
                        > mi, to od razu go wyzywasz od nieinteligentnych big_grin Mało to merytoryczne, no ale
                        > chyba nikt zbyt wiele się nie spodziewa.

Tak, ona jest niesamowita, naplujesz jej w twarz, a ta twardo - deszcz pada. Trzymam ją poza listą zblokowanych tylko po to, żeby oglądać to dziwowisko i cieszyć oko, kuriozum jakich mało big_grin
                        • doubledoublejoyandtrouble Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 17:45
                          Teraz, zauważ, pisze o sobie w trzeciej osobie big_grin
                      • dramatika Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 18:59
                        sumire napisała:

> To jest or
                        > dynarne zrzynanie.

Książki Sumlińskiego nie czytałam, ale spokojnie mogę sobie wyobrazić sytuację użycia całych akapitów z innych autorów, które to użycie stanowi środek wyrazu, nawet (a moze zwłaszcza), gdy te fragmenty nie są ujęte w cytat ani nie mają odnośnika. Podobnym środkiem wyrazu byłoby np. skopiowanie fragmentu z "roku 1984" w książce o obecnej pandemii. Przekaz takiego zabiegu byłby oczywisty dla kazdego.

Całe to pierniczenie o plagiacie miało i ma do dziś na celu przykrycie faktu, że Sumliński w książce imiennie oskarzył Komorowskiego o przestępstwa i nie doczekał się za to procesu, choć w innych sprawach nikt Sumlińskiemu procesów nie szczędził.
                • olena.s Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 14:49
                  Gdybyś nie była taka straszliwie, rozpaczliwie głupia, to dotarło by do ciebie, że "fact checking", a nawet, o zgrozo "doublechecking" to pewien proces, który rozsądne osoby stosują, aby nie zrobić z siebie publicznie tarsylii.
                  • doubledoublejoyandtrouble Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 15:04
                    olena.s napisała:

> Gdybyś nie była taka straszliwie, rozpaczliwie głupia, to dotarło by do ciebie,
                    > że "fact checking", a nawet, o zgrozo "doublechecking" to pewien proces, który
                    > rozsądne osoby stosują, aby nie zrobić z siebie publicznie tarsylii.

Ona w innym wątku mówi o tym jako O ŹRÓDLE. Rozumiesz, nie jako o metodzie, procesie - tylko O ŹRÓDLE. I to nie raz, przez pomyłkę, w ferworze dyskusji, bynajmniej. Notorycznie 🤣
                    • olena.s Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 17:23
                      Litościwie można uznać, że istnieje utarty i o rozszerzonym znaczeniu zwrot (a może i nazwa własna) "factcheckers", na przykład. I jak ktoś najpierw się nań nadzieje, a dopiero potem zetknie się z normalnym "check your facts" czy spolszczonym "faktczeking" to może mu się merdać.
                      • doubledoublejoyandtrouble Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 17:25
                        Nie mam litości tutaj, zero smile
                        • olena.s Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 18:25
                          Przeczytawszy komentarz tarsylii nie mogę się z tobą nie zgodzić. Istotnie, zero.
                          • doubledoublejoyandtrouble Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 18:37
                            olena.s napisała:

> Przeczytawszy komentarz tarsylii nie mogę się z tobą nie zgodzić. Istotnie, zero.

Żeby nie było, w pełni rozumiem odruchową chęć obdarzenia kredytem zaufania, na zasadzie: "omg, nikt nie może być tak odklejony i chodzić luzem", ale sądzę, że nasza dzielna dyskutantka już udowodniła, że owszem - może wink
                          • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 18:39
                            olena.s napisała:

> Przeczytawszy komentarz tarsylii nie mogę się z tobą nie zgodzić. Istotnie, zer
                            > o.

Powiedziała mądra olena.s i pobiegła się zaszczepić eksperymentalną szczepionką po to, żeby nie zachorowała na covida, żeby ludzi nie zarażała, nie musiała nosić maseczki, bo tak jej powiedzieli na infolinii szczepień.
                            Bo olena.s jest tak inteligentna, że nie umie zweryfikować tych informacji sama, jedynie pomaga jej w tym PROCES zwacy fact checking, który niestety często się myli. I teraz biedna Olena.s jest rozczarowana, bo przyjęła substancję, która nie wiadomo, czy jest bezpieczna, bo jest w fazie badań, a do tego okazuje się, że wcale przed covidkiem nie chroni, ani przed jego łagodnym przejściem, ani przed nosicielstwem i biedna Olena.s dalej musi chodzic w maseczce i chować się po piwnicy. Bądź jak olena.s! Zaszczep się! big_grin big_grin big_grin
                            • olena.s Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 18:43
                              Nie chcę być bardziej nieuprzejma, ale proces nie może ani "się mylić" ani się "nie mylić". Proces to proces - jak mycie zębów, dodawanie pod kreską albo zszywanie dwóch kawałków materiału.
                              • doubledoublejoyandtrouble Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 18:52
                                olena.s napisała:

> Nie chcę być bardziej nieuprzejma, ale proces nie może ani "się mylić" ani się
                                > "nie mylić". Proces to proces - jak mycie zębów, dodawanie pod kreską albo zszy
                                > wanie dwóch kawałków materiału.

Radujmy się jednak postępem - obiekt po setce postów finalnie (?) przyswaja, że proces jest procesem, nie jest natomiast źródłem. Jakież jednak to taszczenie kaganka wiedzy jest wyczerpujące...
                                • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 19:31
                                  >
                                  > Radujmy się jednak postępem - obiekt po setce postów finalnie (?) przyswaja, że
                                  > proces jest procesem, nie jest natomiast źródłem. Jakież jednak to taszczenie
                                  > kaganka wiedzy jest wyczerpujące...

Kagnek oświaty (nie wiedzy jak już lubimy czepiać się słówek) to nieś sobie. To na co się powoływałam, to były artykuły napisane przez osoby, które uważają się za "sprawdzaczy faktów", więc dla mnie to było źródło.

Ponieważ z inteligencją u ciebie marnie, to wyjaśnię - słowo PROCES, które użyłam, to była ironia. big_grin
                                  • doubledoublejoyandtrouble Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 19:43
                                    tarsyliaa napisał(a):

>
                                    > Ponieważ z inteligencją u ciebie marnie, to wyjaśnię - słowo PROCES, które użył
                                    > am, to była ironia. big_grin

"Którego użyłam" - nie "które użyłam" big_grin big_grin big_grin
                                    OMG, jesteś jak wiejski festyn <3
                                    • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 19:48

> OMG, jesteś jak wiejski festyn <3

Na którym ty przygrywasz big_grin
                                    • myslozbrodniarka Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 22:12
                                      " słowo PROCES, które użyłam" - jest poprawne

Gdyby było " słowa proces", to należaloby zastosować "którego użyłam"

• myslozbrodniarka Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 22:15
                                        1 przykład - Biernik kogo?Co? Słowo, które użyłam
                                        2 przykład Dopełniacz Kogo? Czego? Słowa, którego użyłam.

Słowo daję, debile.
                              • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 19:25
                                olena.s napisała:

> Nie chcę być bardziej nieuprzejma, ale proces nie może ani "się mylić" ani się
                                > "nie mylić". Proces to proces - jak mycie zębów, dodawanie pod kreską albo zszy
                                > wanie dwóch kawałków materiału
                                .

Ty jesteś i nieuprzejma i durna. Czepiałaś się słowa "źródło", a PROCES, to twój albo twojej równie mądrej koleżanki (sprawdzać mi się nie chce) wynalazek.
                                Po za tym, jak się nie wie, co odpowiedzieć, to się słówek czepia, typowe u niektórych ematek.
                                • olena.s Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 19:55
                                  No i nie łapiesz. Nie chodzi o to, że używasz dyskutowanych zwrotów błędnie, jak "bynajmniej" zamiast "przynajmniej". To jest oczywiście trochę śmieszne, ale nie tu leży sedno problemu.
                                  Sedno problemu, moja droga, leży mianowicie w tym, że nie rozumiesz, dlaczego należy sprawdzać fakty. Czy procenty sumują się do stu, czy linkowana przez ciebie strona jest istotnie stroną organizacji/instytucji na którą się powołujesz, czy ktoś, kogo cytujesz jako znawcę ma wykształcenie i doświadczenie, które go do tej roli predestynują. Czyli - sprawdzić fakty. PROCES sprawdzania faktów, nie jest - na szczęście - moim czy którejś innej dyskutantki "wynalazkiem", tylko oczywistą oczywistością dla każdego, kto nie chce robić z gęby cholewy.

Jeżeli tego nie robisz, to po prostu dajesz w glebę w co drugim poście. A że przy okazji ryczysz tu od tygodni jak ranny bawół, obrazając, urągając - wybacz - znacznie lepiej wykształconym i bystrzejszym od siebie - to i nie dziw się reakcji otoczenia.

Fact-checking. Zapamietaj to sobie na przyszłość. I, za mistrzem Bułhakowem (był lekarzem, ale zajmował się raczej kiłą niż covidem) zapamiętaj również, że "fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem".
                                  • doubledoublejoyandtrouble Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 20:01
                                    olena.s napisała:

> Fact-checking. Zapamietaj to sobie na przyszłość. I, za mistrzem Bułhakowem (by
                                    > ł lekarzem, ale zajmował się raczej kiłą niż covidem) zapamiętaj również, że "f
                                    > akty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem".

Oleno, jesteś bardzo cierpliwym człowiekiem (jestem tej cnoty pozbawiona, tym bardziej i szczerze! najszczerzej! podziwiam) i uwielbiam Cię czytać, ale naprawdę - Bułhakow? Takie perły przed naszą forumową... oj, wiesz co big_grin
                                    • olena.s Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 20:11
                                      Bułhakow jest nieśmiertelny i wierzę, że może się spodobać każdemu.
                                      A "Mistrza" kocham.
                                      • doubledoublejoyandtrouble Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 20:19
                                        olena.s napisała:

> Bułhakow jest nieśmiertelny i wierzę, że może się spodobać każdemu.
                                        > A "Mistrza" kocham.

smile Ba, "Mistrza" można czytac cale zycie i za kazdym razem inaczej smile A to czytalas? lubimyczytac.pl/ksiazka/159334/dziennik-mistrza-i-malgorzaty ?
                                  • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 20:17
                                    olena.s napisała:

> Sedno problemu, moja droga, leży mianowicie w tym, że nie rozumiesz, dlaczego n
                                    > ależy sprawdzać fakty.

Sedno problemu polega na tym, że ty w ogóle nie wiesz o czym piszesz. Tak sprawdzasz fakty, że otrzymujesz błędne informacje, a tego już nie potrafisz sama zweryfikować. Więc może zweryfikuj swój PROCES, żeby ci takich żartów nie robił, bo źle na nich wychodzisz.
                  • dr.amy.farrah.fowler Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 15:33
                    > nie zrobić z siebie publicznie tarsylii

Kupuję to!
                  • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 17:37
                    olena.s napisała:

> Gdybyś nie była taka straszliwie, rozpaczliwie głupia, to dotarło by do ciebie,
                    > że "fact checking", a nawet, o zgrozo "doublechecking" to pewien proces,

A gdybyś ty nie była tak straszliwie, rozpaczliwie i beznadziejnie głupia, to byś wiedziała, że ten jak to nazywasz "proces" przeprowadzają osoby, które pojęcia nie mają o czym piszą, ale piszą, bo tak im kazano i potem produkują fake newsy, w które wierzą tylko takie głąby jak olena i spółka.

Nie wierzę, że można czepiać się słowa "źródło" a nie widzieć sedna problemu. Ten durny "fact checking" zrobiły osoby, których twarze albo nazwiska możesz sprawdzić. I nie ma nic dziwnego, że powołując się na ich durną analizę, nazywa się to "źródłem". Tak jest to źródło, tyle, że głupoty,a wy durne baby płyniecie z jego nurtem.

sprawdzam.afp.com/nie-profesor-roman-zielinski-nie-ma-racji
                    demagog.org.pl/fake_news/wywiad-z-romanem-zielinskim-zawiera-nieprawdziwe-informacje/
                    www.snopes.com/fact-check/mrna-alter-dna/
    • mia_mia Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 13:38
      Myślimy, że jeśli ktoś wie o przestępstwie to zgłasza je odpowiednim organom, a nie bierze w nim czynny udział zwłaszcza narażając zdrowie i życie ludzi, jeśli anonimowo wypowiada się przed kamerą jest niewiarygodny.
      • piesiedwa Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 13:40
        To czemu polowa policji nie odeszla z pracy? Ludzie sie boja, mysla ze nie maja wyjscia. Taki rodzaj mentalnej niewoli. Tu na forum spotykany czesto.
        • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 14:00
          piesiedwa napisał(a):

> To czemu polowa policji nie odeszla z pracy? Ludzie sie boja, mysla ze nie maja
          > wyjscia. Taki rodzaj mentalnej niewoli. Tu na forum spotykany czesto.

W punkt. Cała policja powinna doniesienie do prokuratury na swoich pracodawców złożyć, że każą im działać niezgodnie z prawem. A nie robi tego, tylko pałuje obywateli za brak maseczek.
          • piesiedwa Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 16:19
            Znam kilku policjantow. Wiekszisc z nich ma sprane mozgi, wierzy ze musi bo tak kazali....
    • pitupitt Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 13:54
      Myślimy, że jakiś przebieraniec podszywa się pod ratownika i pitoli, co mu ślina na język przyniesie (tzn. to co mu pan reżyser kazał gadać uprzednio za to zapłaciwszy). Jakby był taki pewny tego co mówi to stanąłby przodem do kamery, a dodatkowo podał imię i nazwisko. Jak chcesz, to mogę ci podać numer do prawdziwego ratownika pracującego m. In. na narodowym, na bank nie potwierdzi tych "rewelacji".
      • andaba Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 14:12
        Serio jestes taka naiwna?

Podpisujac umowe o pracę podpisujesz, że nie będziesz udzielać żadnych informacji mogących naruszyć dobra osobiste pracodawcy.
        Nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie się narażał na utratę pracy, pozew i inne problemy.
        Szeregowy pracownik ma nikłe szanse w starciu z całym środowiskiem. Pazernym na kasę.
        Zły to ptak co własne gniazdo kala - nikt tego pod własnym nazwiskiem nie zrobi.
        • saszanasza Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 14:37
          andaba napisała:

> Serio jestes taka naiwna?
          >
          > Podpisujac umowe o pracę podpisujesz, że nie będziesz udzielać żadnych informac
          > ji mogących naruszyć dobra osobiste pracodawcy.
          > Nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie się narażał na utratę pracy, pozew i inn
          > e problemy.
          > Szeregowy pracownik ma nikłe szanse w starciu z całym środowiskiem. Pazernym na
          > kasę.
          > Zły to ptak co własne gniazdo kala - nikt tego pod własnym nazwiskiem nie zrobi
          > .
          No dobrze, czemu więc ma służyć ten „wylew prawdy”? Gdyby facet był normalny i rzeczywiście dbał o zdrowie innych ludzi, to przede wszystkim pokazałby twarz. W tym czasie, kiedy on odgrywa cwaniaka, jego koledzy zapierdalają by ratować innych? Co on robi? Ano nic. Nic nie wnosi tymi anonimowymi głupotami, które wygaduje i robi postępując niezgodnie z instrukcją obsługi. Kurwa, żeby wykazać, że coś nie działa, trzeba postępować zgodnie z wytycznymi. Jak ja wsadzę suszarkę pod strumień bieżącej wody i ta mi się apali, to nie będę lecieć do producenta, żeby udowadniać że suszarka nie działa.
        • sumire Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 14:43
          No to dobrze, niech zrobi anonimowo, dziennikarze mają obowiązek chronić dane swoich informatorów. Tylko właśnie, dziennikarze. Dlaczego pan ratownik nie poinformował o tym RMF, Rzeczpospolitej, Onetu, WP, ba, nawet TVP?
          • andaba Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 14:51
            No ale o czym? O tym, że testy są używane niezgodnie z wytycznymi producenta? Bo anonimowe zgłoszenia nie są rozpatrywane, a podpisując wydałby na siebie wyrok.

O kasie, łóżkach mówi prawdę.
            Teraz to się już zmieniło, nikt nie wypala ogniem oddziałów po covidowcach, ale na początku tak było, jeden zakażony i zamykali szpital. Teraz już tak nie jest, przynajmniej u nas.
            Ale korytarzem się nie da przejechać, bo... łóżka stoją. Poskładane w stosiki.
          • dr.amy.farrah.fowler Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 15:07
            No każdy rzetelny dziennikarz by go wyśmiał przy pomyśle lania soli fizjologicznej zamiast buforu (ale tradycja robienia eksperymentów metodą wybuchających parówek i podobnych ma u nas znaczną historię).
          • droch Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 16:23
            No to dobrze, niech zrobi anonimowo, dziennikarze mają obowiązek chronić dane swoich informatorów.

Dla ustalenia uwagi, masz na myśli dziennikarzy podsłuchiwanych 24/dobę?
      • dr.amy.farrah.fowler Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 14:18
        Mam nadzieję - a jeśli to prawdziwy ratownik, to że kumple go zidentyfikują i wytłumaczą ręcznie, czym grozi głoszenie oszczerstw. Najlepiej żeby dobrali do towarzystwa paru lekarzy z covidowego. Gdyby dali znać, gdzie i kiedy, chętnie pomogę, mogę coś potrzymać albo co.
        • andaba Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 14:21
          Typowe. Jak brakuje argumentów to po mordzie.
          • dr.amy.farrah.fowler Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 14:25
            Czasem trzeba.
    • smillla Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 14:48
      Moim zdaniem to jest prawda, tylko wypowiedziana zbyt dramatycznie,Że w nieodpowiednim tonie, przez co przypomina spiskową teorię. Ten tytuł "spowiedź", te dziwne zniekształcenia głosu... Łatwo wrzucić do pudełka "kolejny nawiedzony".
      Ale zobaczmy, jakie mamy tezy:

1. Że mniej więcej od rozkręcenia się szczepień jest presja na wielkie testowanie.
      Tak, jak kiedyś nie można było doprosić się skierowania na test (ściśle reglamentowany!), tak od czasu, gdy rządowi zaczęło zależeć na tym, by zmotywować ludzi do szczepień, nagle stało się możliwe zapisanie się na test przez internet, ba, w każdym sklepie na rogu można kupić test... No to ludzie kupują domowe testy. Masa ludzi się testuje. I jest więcej wyników pozytywnych. No to biegną na właściwy test, żeby w razie pogorszenia stanu od razu było wiadomo, że covid. Rozmiary 3 fali to efekt znacznego zwiększenia dostępu do testów.

2. Że dużo testów jest fałszywie pozytywnych, bo się nie dochowuje procedur. Wierzę, że w wielu miejscach inteligentni inaczej przełożeni mogli nakazać ratownikom używanie soli fizjologicznej. Wszak "Polak to i na drzwiach stodoły..." a w Rzeszowie to i jedną strzykawka obleci się 50-tkę pacjentów... Wierzę w sprawę z solą.

3. Znając dość powszechne w naszej ojczyźnie upodobanie do bałaganu i ignorowania zasad, wierzę, że miesza się pacjentów covidowych z niecovidowymi, narażając zdrowych. Pamiętam, jak moje dziecko z zapaleniem płuc umieszczono w sali z dzieckiem z rotawirusem - i musiałam tę jedną noc nosić malucha po szpitalnym korytarzu, bo rano był wypis i nie chciałam wrócić do domu z rota. Z narażaniem zdrowych na covid może być podobnie.

4. Wierzę, że presonel medyczny biega od pacjenta do pacjenta, od zdrowego covidowo do chorego, i się nie zabezpiecza i nie dezynfekuje jak należy. Bo ciężko jest wytrzymać w tych strojach, a człowiek jest tylko człowiekiem. Tak, jak przeciętny Kowalski średnio już po roku pandemii przestrzega DDM, tak dr Kowalski średnio już przestrzega zabezpieczeń w pracy. Normalne, wiarygodne, choć niepoprawne.

5. Że ludzie chorują po szczepionce i są zatajane przypadki zgonów. Wierzę, ze jest tak w przypadku AZ, którą do niedawna tak wychwalano i ją wmuszano strasząc wyrzuceniem niechętnych z kolejki do szczepień. Gdy przyszło dużo Pfizera, nagle można wybierać szczepionkę i pojawiło się pojęcie przeciwwskazań do AZ... Poziom krzyku rządu i mediów na temat absolutnego bezpieczeństwa AZ sugeruje, że wiele tu wątpliwości zagłuszano. I o wielu sprawach nie powiedziano.

Na koniec: Ratownik chce się szczepić, ale chce z tym poczekać. Nie neguje, że szczepionka może być ok., ale na razie, jak rozumiem, jest ozdrowieńcem i nie musi się spieszyć. Ok. Poczeka i zaszczepi się później. Wierzę.
      • farfocel_plamisty Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 15:14
        Przecież dla ozdrowieńców przesunięcie szczepienia na później jest wręcz zalecane, więc normalne, że NIE POWINIEN się szczepić w ciągu kilku miesiący po przechorowaniu.
        • smillla Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 18:05
          Mam wrażenie, że ratownika próbowano wciągnąć w tryby radykalnie antyszczepionkowe, a on się nie dał i finalnie stwierdził, że mimo świadomości wielu przekrętów, nie zaprzecza, że się ew. zaszczepi. Przedtem mówił, że jest ozdrowieńcem, więc naprawdę, jak piszesz, nie musi już teraz decydować.
      • dr.amy.farrah.fowler Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 07:15
        >Rozmiary 3 fali to efekt znacznego zwiększenia dostępu do testów.

Zgony podchodzące po 1000 dziennie też?
        • tanebo001 Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 07:18
          Przecież to są statyści. Zabijają ich żeby podbić statystykę...
        • fibi00 Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 08:28

> >Rozmiary 3 fali to efekt znacznego zwiększenia dostępu do testów.
          >
          > Zgony podchodzące po 1000 dziennie też?
          >

Jeśli to co mówi ten ratownik to prawda to też tłumaczyłoby ilość zgonów. Jadą do zawałowca, robią wymaz który wychodzi dodatni, pacjent umiera- wchodzi w statystyki zgonów na covid.
          • tanebo001 Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 08:33
            Tylko co z tymi co się duszą i umierają pod respiratorem?
            • fibi00 Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 08:39
              tanebo001 napisał:

> Tylko co z tymi co się duszą i umierają pod respiratorem?

Umierają na covid. Nie twierdzę że covidu nie ma i ludzie na niego nie umierają.
          • dr.amy.farrah.fowler Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 08:36
            I znowu się popisujesz ignorancją. Jeśli umiera zawałowiec, człowiek z zapaleniem wyrostka albo rakiem jako przyczynę zgonu wpisuje zawał, zapalenie wyrostka albo raka , nawet jeśli miał COVID-a.
            • fibi00 Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 08:41

> I znowu się popisujesz ignorancją. Jeśli umiera zawałowiec, człowiek z zapaleni
              > em wyrostka albo rakiem jako przyczynę zgonu wpisuje zawał, zapalenie wyrostka
              > albo raka , nawet jeśli miał COVID-a.
              >

Nie byłabym tego taka pewna. Znam osobiście przypadek wpisania covidu w kartę zgonu u zawałowca, który nawet nie miał robionego testu.
              • fibi00 Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 08:45
                fibi00 napisała:

> dr.amy.farrah.fowler napisał(a):
                >
                > > I znowu się popisujesz ignorancją. Jeśli umiera zawałowiec, człowiek z za
                > paleni
                > > em wyrostka albo rakiem jako przyczynę zgonu wpisuje zawał, zapalenie wyr
                > ostka
                > > albo raka , nawet jeśli miał COVID-a.
                > >
                >
                >
                > Nie byłabym tego taka pewna. Znam osobiście przypadek wpisania covidu w kartę z
                > gonu u zawałowca, który nawet nie miał robionego testu.

Aha, to akurat przypadek z bliskiego otoczenia. Z dalszego znam jeszcze dwa podobne.
              • dr.amy.farrah.fowler Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 13:18
                Jasne, i jak wrzucał to kucał.
                • fibi00 Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 14:57

> Jasne, i jak wrzucał to kucał.
                  >

Jak nie chcesz nie musisz wierzyć. Przekonywać cię nie będę.
            • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 10:09

> I znowu się popisujesz ignorancją. Jeśli umiera zawałowiec, człowiek z zapaleni
              > em wyrostka albo rakiem jako przyczynę zgonu wpisuje zawał, zapalenie wyrostka
              > albo raka , nawet jeśli miał COVID-a.
              >

He, he, he ... A czym codziennie w pasku straszą? Nie tymi, którzy zmarli wyłącznie na covid, tylko do nich dodają "współistniejące wraz z covid". A nawet te zgony wyłącznie na covid, nie wykluczają przypadków, że ktoś kto zmarł na raka a miał pozytywny test jest traktowany, jako zgon covidowy. Rok czasu minął a wy dalej nie zapoznaliście się, jak wg WHO liczy się zgon na covid.
              Wczorajsza statystyka podaje:
        • smillla Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 15:58
          Pisałam o liczbie zakażeń i nie negowałam 3 fali. Owszem, jest, a świadczą o niej zgony i liczni pacjenci w szpitalach. Zakażenia nie są najlepszym wskaźnikiem.
          • anvalley Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 16:28
            Do tego należy dodać, że jak schorowanej na serce babuleńce po 80 zrobią test, który wyjdzie fałszywie pozytywny i umieszczą ją z chorymi na covid, to babcia ma 100% pewności, że się zarazi i spore szanse że już z tego nie wyjdzie. Myślę że stąd się biorą wysokie statystyki zgonów w Polsce i mniejsza ilość zgonów w Niemczech mimo wysokiej liczby zakażeń - zakładam że tam nie dolewają soli do testu i nie trzymają "false positives" w szpitalu covidowym
            • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 17:02
              anvalley napisał(a):

> Do tego należy dodać, że jak schorowanej na serce babuleńce po 80 zrobią test,
              > który wyjdzie fałszywie pozytywny i umieszczą ją z chorymi na covid, to babcia
              > ma 100% pewności, że się zarazi i spore szanse że już z tego nie wyjdzie. Myślę
              > że stąd się biorą wysokie statystyki zgonów w Polsce i mniejsza ilość zgonów w
              > Niemczech mimo wysokiej liczby zakażeń - zakładam że tam nie dolewają soli do
              > testu i nie trzymają "false positives" w szpitalu covidowym

Kiedyś krążył po necie taki filmik, nagrany przez faceta niemal siłą przetrzymywanego w szpitalu covidowym, bo test mu ciągle pozytywny wychodził. Niestety nie był sam, większość pacjentów była w podobnym stanie, część się bardzo denerwowała, bo mieli do szpitala trafić na zabieg albo leczenie, a przez pozytywny test zostali więźniami szpitala covidowego. A potem w telewizji mamy informacje, jakie to szpitale cowidowe przepełnione są. Pora skończyć ten cyrk. Założę się, że gdyby poobcinali dodatki covidowe, to pandemia szybko dobiegła by końca.
            • geez_louise Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 19:22
              Ale jak babuleńka z fałszywym testem ma się zarazić od zdrowych statystów? Ludzie, przecież one zdrowe umierają, zagłodzone i nieuczesane, od kołtuna po prostu! Włączcie myślenie, bo wierzycie w jakieś zarażanie nieistniejącym covidem!
              • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 19:45
                geez_louise napisała:

> Ale jak babuleńka z fałszywym testem ma się zarazić od zdrowych statystów? Ludz
                > ie, przecież one zdrowe umierają, zagłodzone i nieuczesane, od kołtuna po prost
                > u! Włączcie myślenie, bo wierzycie w jakieś zarażanie nieistniejącym covidem!
                >

A ty tak w skrajności w skrajność musisz? Nie ma nic pośrodku?

Nikt tu nie twierdzi, że covid nie istnieje, owszem istnieje, ale jego śmiertelność nie różni się od tej na grypę, więc robienie tego cyrku i niszczenie nam życia było zbyteczne.

A teraz po cudownych szczepionkach, to dopiero nam się rozjedzie, już mamy do czynienia z gorszymi mutacjami, o czym ostrzegali naukowcy, tylko ich nie słuchano. Szczepcie się dalej na nieistniejącą już mutację i produkujcie coraz więcej nowych, dużo groźniejszych. Taka wasza logika covidianki.

A tu sobie zerknijcie na ilość mutacji przed i po szczepieniach. Choć wątpię, że będziecie umiały wyciągnąć wnioski uncertain

www.gisaid.org/phylodynamics/global/nextstrain/
                • geez_louise Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 19:51
                  Szczypionki nie działają, to spiseg Big farmy, a polscy lenie i durnie trzymają je rozłożone, więc nie działają dwa razy. Durniście. Pracuję w szpitalu to wiem, o czym chcecie teraz film? Może wam nagrać jak trzymamy fajzera na kaloryferze? Albo jak bijemy się o 15 tysi za wpisanie covidu do karty zgonu?
                  • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 20:02
                    geez_louise napisała:

> Szczypionki nie działają, to spiseg Big farmy, a polscy lenie i durnie trzymają
                    > je rozłożone, więc nie działają dwa razy. Durniście. Pracuję w szpitalu to wie
                    > m, o czym chcecie teraz film? Może wam nagrać jak trzymamy fajzera na kaloryfer
                    > ze? Albo jak bijemy się o 15 tysi za wpisanie covidu do karty zgonu?

>

No jak w szpitalu takie durnoty jak ty pracują, to co się dziwić, że mamy to co mamy.

Ależ szczypionki działają, nawet rewelacyjnie działają, tak jak to sobie Big Farma założyła, tyle, że nie tak, jakbyś ty chciała i inne mądre inaczej, co się zaszczepiły big_grin

PS. Tak jak mówiłam, przy waszym intelekcie zinterpretowanie wykresu nie będzie możliwe.
                    • geez_louise Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 20:08
                      Przykro mi, nie kończyliśmy uniwersytetu fejsbuka i jutuba sad
                      • geez_louise Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 20:10
                        Naszych braków w wiedzy już nie nadrobimy.

To chcesz ten film o kaloryferze? Świetnie mi wychodzi udawanie jednej znanej pani profesor.
                      • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 20:24
                        geez_louise napisała:

> Przykro mi, nie kończyliśmy uniwersytetu fejsbuka i jutuba sad
                        >

Za to kończyliście uniwersytet propagandy telewizji głównego ścieku.

Ciekawe, gdzie lekarze o innych poglądach mają nadawać, skoro główny ściek dopuszcza tylko jedną prawdę.
                        • snajper55 Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 20:27
                          tarsyliaa napisał(a):

> Ciekawe, gdzie lekarze o innych poglądach mają nadawać, skoro główny ściek dopu
                          > szcza tylko jedną prawdę.

Gdyż tylko jedna prawda istnieje. Reszta to kłamstwa.

S.
                          • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 20:38
                            snajper55 napisał:

> Gdyż tylko jedna prawda istnieje. Reszta to kłamstwa.
                            >

Tylko tej prawdy nie usłyszysz nigdy w telewizji propagandowej. Ale barany tego nie wiedzą.
                          • myslozbrodniarka Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 20:41
                            snajper55 napisał:

>
                            > Gdyż tylko jedna prawda istnieje. Reszta to kłamstwa.
                            >
                            > S.

Jasne, twoja prawda jest najtwojsza

• tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 20:30
                          tarsyliaa napisał(a):

> geez_louise napisała:
                          >
                          > > Przykro mi, nie kończyliśmy uniwersytetu fejsbuka i jutuba sad
                          > >
                          >

>

A po za tym, to ja ci wrzuciłam oficjalną stronę z wykresami, a nie film na "jutubie". Tylko do tego nie umiesz się już odnieść. Wiem, wiem, na uniwersytecie telewizji głównego ścieku nie uczą, jak interpretować dane czy wykresy.
                          • geez_louise Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 20:36
                            Wykresy uczą interpretować, ale ten jest na 100% sfałszowany. Gdzie są mutacje od noszenia maseczek!? Cały rok mi obiecywaliście, że nosząc maseczkę mutuję wirusa, a tu okazuje się, że psuję sobie cerę na darmo??

Naprawdę, włącz myślenie, bo ogarniasz na razie tylko jeden spiseg, a to jednocześnie trzeba łączyć wszystkie!
                            • doubledoublejoyandtrouble Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 20:46
                              geez_louise napisała:

> Wykresy uczą interpretować, ale ten jest na 100% sfałszowany. Gdzie są mutacje
                              > od noszenia maseczek!? Cały rok mi obiecywaliście, że nosząc maseczkę mutuję wi
                              > rusa, a tu okazuje się, że psuję sobie cerę na darmo??

Spokojnie, na pewno masz już wolno postępującą grzybicę płuc, jak wszyscy lekarze zresztą!
                              Przybijam piątkę, mnie wedle tarsylii zostały trzy miesiące życia. Bardzo gorąco namawia mnie na pisanie testamentu. Ale tak jestem sparaliżowana myślą o moim rychłym zgonie, że chyba poprzestanę na dziedziczeniu ustawowym!
                              Tak więc ja zejdę od szczepionki, Ty przez maseczkę i tylko nasza forumowa mądraska sie ostanie, bo ona nie jest baranem i nie wierzy mediom i słucha mądrych dziennikarzy, którzy co prawda zostali wielokrotnie przyłapani na plagiacie, ale to nie jest ważne wink
                              >
                              > Naprawdę, włącz myślenie, bo ogarniasz na razie tylko jeden spiseg, a to jednoc
                              > ześnie trzeba łączyć wszystkie!
                              >
                              • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 20:50

> Spokojnie, na pewno masz już wolno postępującą grzybicę płuc, jak wszyscy lekar
                                > ze zresztą!
                                > Przybijam piątkę, mnie wedle tarsylii zostały trzy miesiące życia. Bardzo gorąc
                                > o namawia mnie na pisanie testamentu. Ale tak jestem sparaliżowana myślą o moim
                                > rychłym zgonie, że chyba poprzestanę na dziedziczeniu ustawowym!
                                > Tak więc ja zejdę od szczepionki, Ty przez maseczkę i tylko nasza forumowa mądr
                                > aska sie ostanie, bo ona nie jest baranem i nie wierzy mediom i słucha mądrych
                                > dziennikarzy, którzy co prawda zostali wielokrotnie przyłapani na plagiacie, al
                                > e to nie jest ważne wink
                                > >
                                > > Naprawdę, włącz myślenie, bo ogarniasz na razie tylko jeden spiseg, a to
                                > jednoc
                                > > ześnie trzeba łączyć wszystkie!
                                > >

Myślałam, że swoimi wpisami sięgnęłaś już dna. Jednak się myliłam big_grin
                                Pokaż, na co jeszcze cię stać! Daj nam się jeszcze pośmiać! big_grin
                                • doubledoublejoyandtrouble Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 21:04
                                  >Jednak się myliłam big_grin

Bo to raz... big_grin
                                  > Pokaż, na co jeszcze cię stać! Daj nam się jeszcze pośmiać! big_grin

Kiciuś, ale to ty jesteś tu pośmiewiskiem smile to z ciebie całe forum ma zabawę big_grin Jeżeli natomiast piszesz o sobie per "my" (bo, niestety, tak się składa, że nikt nie stoi po twojej stronie, wiesz? Nie ma żadnych "my", jesteś sama, samiutka w tej rozpaczliwej próbie obronienia tutaj swoich rojeń big_grin) to problem jest poważniejszy, niż myślałam i każe mi się zastanawiać czy aby etycznym, będzie dalsze robienie sobie z ciebie jaj big_grin

Ale to za chwilę, proszę, napisz nam jeszcze o mediach, które kłamią, na co dowody przynoszą dziennikarze śledczy, wielokrotnie przyłapani na plagiacie big_grin
                                  • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 21:26

> Kiciuś, ale to ty jesteś tu pośmiewiskiem smile to z ciebie całe forum ma zabawę :
                                    > D Jeżeli natomiast piszesz o sobie per "my" (bo, niestety, tak się składa, że
                                    > nikt nie stoi po twojej stronie, wiesz? Nie ma żadnych "my", jesteś sama, sami
                                    > utka w tej rozpaczliwej próbie obronienia tutaj swoich rojeń big_grin) to problem jes
                                    > t poważniejszy, niż myślałam i każe mi się zastanawiać czy aby etycznym, będzie
                                    > dalsze robienie sobie z ciebie jaj big_grin
                                    >

No proszę, jak ty wszystko wiesz big_grin Całe forum powiadasz? I jesteś pewna tego co mówisz, tak samo jak jesteś pewna, że występujący ratownik u Sumlińskiego nie jest ratownikem? big_grin No pogratulować ci tej pewności big_grin

Myślę, że w tym momencie należy zacytować ci kim jest pandemiczny głupiec, bo to wypisz wymaluj cała ty, kiciu! big_grin

1 Pandemiczny głupiec to ktoś, komu brakuje elementarnej wiedzy z zakresu ekonomii. Nie wie, jak zadłużony jest przez politykę swego rządu, nie umie powiązać bogacenia się miliarderów z lockdownami, nie rozumie koncepcji modelu biznesowego a już zupełnie nie jest w stanie wywnioskować, czemu ani komu on służy. Nie wie, co to znaczy zarabiać na kryzysie i nie rozumie finansowej strony istniejącej sytuacji.
                                    2 Pandemiczny głupiec ślepo ufa wizerunkowi autorytetów i nie analizuje treści ich przekazu. Słyszy, jak doradca premiera sugeruje przedsiębiorcom dotkniętym kryzysem przebranżowienie się i szycie masek i nie myśli, że ten profesor wykazuje się przerażającym brakiem empatii i taktu oraz poniża się brakiem wiedzy. Głupiec to łyka jak gąsior kluski i nie zadaje sobie pytań, jak nielegalnie blokowany restaurator bez technologii na którą nie ma pieniędzy ma zacząć konkurować z maskami chińskimi produkowanymi masowo.
                                    3 Głupiec, jak każda ofiara prawa Dunniga - Krugera, ma wysoki poziom pewności siebie odwrotnie proporcjonalny do jego poziomu wiedzy. Pokazuje ono, że pewność siebie ignoranta jest większa niż u eksperta, który mając wiedzę jest świadomy swoich braków i przez to bardziej pokorny. To podwójne związanie tworzy złą dynamikę - głupiec nie wie, że jest głupcem, co uniemożliwia mu naukę i wyjście z głupoty. Tym samym jest głęboko przekonany, że to inni są głupi i nazywa bazujących na faktach ludzi foliarzami, a prawdziwe informacje teoriami konspiracyjnymi - tymczasem to on sam nie jest w stanie dojrzeć swych braków.
                                    4 Głupiec korzysta dużo z mediów bez świadomości, że jest w nich karmiony określonym i strategicznie zaplanowanym przekazem. Sądzi, że poznaje w nich "prawdę" i nie uwzględnia interesów właścicieli ani reklamodawców używających ich jako narzędzia do tworzenia rzeczywistości określoną narracją. Nie wie, jakie grupy interesów kształtują mu światopogląd i jak ten przekaz wpływa na jego zachowania i podejmowane decyzje. Jest bezwiednym konsumentem treści i narzędziem w rękach tych, którzy go prowadzą.
                                    5 Głupiec nie ma elastyczności poznawczej i nie potrafi zmienić perspektywy. Nie patrzy więc na pandemię wielowymiarowo, przez pryzmat paradygmatu kulturowego, biznesowego, pedagogicznego, technologicznego, politycznego i tym samym nie może zrozumieć tego złożonego zjawiska. Nie wie, że lockdown prowadzi m.in. do samotności, ta do depresji, a ta zabija, bo nie wychodzi w swych wnioskach poza słowo: wirus. Głupiec nie widzi, że systematycznie, pod osłoną tematów zastępczych albo w formie demagogii, traci swoje prawa i boi się tego, czym go straszą, nie zauważając dyktatorskich działań.
                                    6 Głupiec nie myśli długoterminowo i nie umie łączyć informacji w spójną całość. Naiwnie myśli, że "to się zaraz skończy", bo nie widzi celów grup mających władzę, jak np. wrogie przejęcia bankrutujących hoteli czy restauracji. Trzyma się tej fiksacji, choć musiał przecież słyszeć o kolejnych pandemiach, o wariantach z nowych krajów, musiał widzieć rządowy podział kraju na strefy zakażeń, który przezeń nie był postrzegany. Niestety głupiec nie rozumie, że to się nie skończy też dopóki on jest głupcem, bo to jego pasywność, lęki, zamiatanie pod dywan, ignorancja i arogancja powodują grzech zaniechania i utrudniają hamowanie tych, z których niektórzy powinni być sądzeni za zdradę stanu albo zamknięci w szpitalu z kratami jako narcystyczni psychopaci ze zdiagnozowaną megalomanią.
                                    Uważajcie na pandemicznych głupców. Edukujcie,
                                    • doubledoublejoyandtrouble Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 21:29
                                      Ale ty naprawdę myślisz, że będę czytać to, co wklejasz? Zieeeew big_grin Żabko, idź powtórz odmianę przez przypadki, bo się na tym dramatycznie wykładasz smile Choć kto wie, może do czytania plagiatorów i skazanych szarlatanów wystarczy? big_grin
                                      A teraz odliczam sekundy do momentu, aż się odpalisz i znowu zaczniesz bluzgać, to jest takie śmieszne big_grin
                                      • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 22:03

> Ale ty naprawdę myślisz, że będę czytać to, co wklejasz? Zieeeew big_grin Żabko, idź
                                        > powtórz odmianę przez przypadki, bo się na tym dramatycznie wykładasz smile Choć
                                        > kto wie, może do czytania plagiatorów i skazanych szarlatanów wystarczy? big_grin
                                        > A teraz odliczam sekundy do momentu, aż się odpalisz i znowu zaczniesz bluzgać,
                                        > to jest takie śmieszne big_grin

Żabko, odmiana przez przypadki i zdania podrzędnie złożone, to dla ciebie problem nie do ogarnięcia, ale jak na pandemicznego głupca przystało, wydaje ci się, że wiesz big_grin

Pośmiewiskiem jesteś tych wszystkich, którzy cię czytają ale nie piszą, bo nie chcą się zniżać do twojego poziomu. A takich jest sporo. Mnie też się już nie chce tracić na ciebie czasu, chociaż mam ubaw czytając twoje brednie i tak cię podpuszczam, żeby zobaczyć, jak za każdym razem osiągasz kolejny poziom dna. I wiem, że z każdym postem upadniesz jeszcze niżej. Więc proszę, popisuj się swoją głupotą dalej, dostarczaj nam tej rozrywki, bo screeny z nich robię i posyłam w świat. A co - niech inni też mają ubaw, żabko! big_grin
                                        • doubledoublejoyandtrouble Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 22:17
                                          tarsyliaa napisał(a):

> doubledoublejoyandtrouble napisała:
                                          >
                                          > > Ale ty naprawdę myślisz, że będę czytać to, co wklejasz? Zieeeew big_grin Ż
                                          > abko, idź
                                          > > powtórz odmianę przez przypadki, bo się na tym dramatycznie wykładasz smile
                                          > Choć
                                          > > kto wie, może do czytania plagiatorów i skazanych szarlatanów wystarczy?
                                          > big_grin
                                          > > A teraz odliczam sekundy do momentu, aż się odpalisz i znowu zaczniesz bl
                                          > uzgać,
                                          > > to jest takie śmieszne big_grin

>
                                          > Żabko, odmiana przez przypadki i zdania podrzędnie złożone, to dla ciebie probl
                                          > em nie do ogarnięcia,
                                          ale jak na pandemicznego głupca przystało, wydaje ci się,
                                          > że wiesz big_grin

Oj, chyba jednak NIE DLA MNIE: "tarsyliaa napisał(a):

>
                                          > Ponieważ z inteligencją u ciebie marnie, to wyjaśnię - słowo PROCES, które użył
                                          > am, to była ironia. big_grin

"Którego użyłam" - nie "które użyłam"
                                          >
                                          > Pośmiewiskiem jesteś tych wszystkich, którzy cię czytają
                                          ale nie piszą, bo nie
                                          > chcą się zniżać do twojego poziomu.

Wiedziałam! Wiedziałam, że nie będziesz w stanie wymyślić nic ponad: "NIEPRAWDA BO TO TY". Ale cóż, nie na darmo twoim guru jest plagiator : D

> Mnie też się już nie c
                                          > hce tracić na ciebie czasu,

A nieprawda, nieprawda, chce ci się i będziesz mi odpisywać za każdym razem, kiedy cię sprowokuję big_grin

> głupotą dalej, dostarczaj nam tej rozrywki, bo screeny z nich robię

"Z nich"? Z jakich "nich"? Mistrzyni gramatyczna nasza? big_grin

> i posyłam
                                          > w świat.

W świat? Miesięcznik "Świat foliarza"? big_grin
                                          • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 22:32

> W świat? Miesięcznik "Świat foliarza"? big_grin

Nie, "Świat Pandemicznego Foliarza" big_grin
                                            • doubledoublejoyandtrouble Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 22:43
                                              Tarsylia: NIE BĘDĘ NA CIEBIE TRACIĆ CZASU
                                              Również Tarsylia: OJEJKU JEJKU, LECĘ CI ODPISAĆ!

big_grin
                                              • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 22:46

> Tarsylia: NIE BĘDĘ NA CIEBIE TRACIĆ CZASU
                                                > Również Tarsylia: OJEJKU JEJKU, LECĘ CI ODPISAĆ!
                                                >

Ty pijesz, albo bierzesz coś? Może karetkę ci zawołać? Tylko co, jak test ci pozytywny wyjdzie? big_grin

Przecież mówiłam, że mi się nie chce, ale mam taką radochę, że nie mogę się oprzeć, żabko! big_grin
                                                • doubledoublejoyandtrouble Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 22:56
                                                  O niee.. naprawdę będziesz mi się tłumaczyć? To strasznie krępujące... I troszkę bezcelowe, dla mnie i tak będziesz pośmiewiskiem wink
                                                  Ej, tarsylia, słuchaj, weź wrzuć jeszcze cytat z jakiegoś plagiatora! To jest takie śmieszne, jak się na ciebie pstryknie, a ty pilnie kopiujesz tu całe ekrany tych bzdur big_grin
                                                  Albo nie, albo nie, pobawimy się inaczej: napisz jedno - chociaż jedno! - zdanie bez żadnego błędu: gramatycznego, ortograficznego, interpunkcyjnego, stylistycznego. Masz całą noc. Czas start! big_grin
                                                  • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 23:05

> O niee.. naprawdę będziesz mi się tłumaczyć? To strasznie krępujące... I troszk
                                                    > ę bezcelowe, dla mnie i tak będziesz pośmiewiskiem wink
                                                    > Ej, tarsylia, słuchaj, weź wrzuć jeszcze cytat z jakiegoś plagiatora! To jest t
                                                    > akie śmieszne, jak się na ciebie pstryknie, a ty pilnie kopiujesz tu całe ekran
                                                    > y tych bzdur big_grin
                                                    > Albo nie, albo nie, pobawimy się inaczej: napisz jedno - chociaż jedno! - zdani
                                                    > e bez żadnego błędu: gramatycznego, ortograficznego, interpunkcyjnego, stylisty
                                                    > cznego. Masz całą noc. Czas start! big_grin

No mówiłam, że za każdym razem pobijasz swój rekord w osiąganiu dna. No to dalej, produkuj się jeszcze, pokaż co potrafisz, kiciu! big_grin
                                    • geez_louise Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 21:32
                                      Uuuu, był grany wykład u największego amerykańskiego naukowca Copiego Pejsta 🤣

Och, pandemicznie oświeceni analizujący samodzielnie dane 🤣
                                      • doubledoublejoyandtrouble Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 21:44
                                        geez_louise napisała:

> Uuuu, był grany wykład u największego amerykańskiego naukowca Copiego Pejsta 🤣

Tak, wzruszyła mnie jej wiara, że będę czytać te ekrany bełkotu big_grin
                                        >
                                        > Och, pandemicznie oświeceni analizujący samodzielnie dane 🤣

Muszę Ci wyznać, że z tych wszystkich wariatek - tarsylia z jej vajbem na Violkę Kołakowską jest moją ulubioną (a może to ona??) big_grin Centralnie nawet nie mam ochoty jej zbanować, jest mega zabawna z tymi odjazdami, a jak się zaczyna wściekać, to już w ogóle big_grin No i te jej mocarne riposty, zwykle bazujące na schemacie: "NIEPRAWDA BO TO TY" big_grin Może to wpływ jej idoli - plagiatorów? <3
                                        >
                            • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 20:47
                              geez_louise napisała:

> Wykresy uczą interpretować, ale ten jest na 100% sfałszowany. Gdzie są mutacje
                              > od noszenia maseczek!? Cały rok mi obiecywaliście, że nosząc maseczkę mutuję wi
                              > rusa, a tu okazuje się, że psuję sobie cerę na darmo??
                              >

Sfałszowana to ty jesteś, trollu!
                              • doubledoublejoyandtrouble Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 21:46
                                tarsyliaa napisał(a):

>
                                > Sfałszowana to ty jesteś, trollu!

Hiihii big_grin Geez_louise, a nie mówiłam? "NIEPRAWDA BO TO TYYYYYY" smile))
                            • myslozbrodniarka Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 20:48
                              >Cały rok mi obiecywaliście, że nosząc maseczkę mutuję wirusa

Zalinkuj albo odszczekaj.
                              Czekam.
                              Mutacje to dopiero będą, po waszych szczepionkach - patrz -tzw. "ucieczka immunologiczna".
                              ]
                • snajper55 Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 20:32
                  tarsyliaa napisał(a):

> A tu sobie zerknijcie na ilość mutacji przed i po szczepieniach. Choć wątpię, ż
                  > e będziecie umiały wyciągnąć wnioski uncertain

Z wykresu wynika, że liczba mutacji nie ma żadnego związku ze szczepieniami. Ty widzisz, ale nawet nie masz pojęcia co widzisz.

S.
                  • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 20:58
                    snajper55 napisał:

>
                    > Z wykresu wynika, że liczba mutacji nie ma żadnego związku ze szczepieniami. Ty
                    > widzisz, ale nawet nie masz pojęcia co widzisz.
                    >
                    > S.

Powiedział ślepy baran big_grin A może u ciebie te wykresy inaczej się wyświetlają, albo PROCES mówi ci jak je należy interpretować?

Ja wiem, że twój mózg jest mało rozwinięty, ale inni naprawdę potrafią się domyślić, że jak jesteś "snajper", to twoja pierwsza litera to "S", nie musisz tego w każdym poście zaznaczać.
                    • snajper55 Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 23:03
                      tarsyliaa napisał(a):

> Powiedział ślepy baran big_grin A może u ciebie te wykresy inaczej się wyświetlają
                      > , albo PROCES mówi ci jak je należy interpretować?

Wyświetlają się tak samo, tylko ja wiem jak wyglądają grafy drzewiaste o stałym mnożniku, a dla ciebie to jest czarna magia.

S.
                      • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 23:06
                        snajper55 napisał:

> Wyświetlają się tak samo, tylko ja wiem jak wyglądają grafy drzewiaste o stałym
                        > mnożniku, a dla ciebie to jest czarna magia.
                        >

big_grin big_grin big_grin
                        • snajper55 Re: Spowiedź ratownika 19.04.21, 00:26
                          tarsyliaa napisał(a):

> snajper55 napisał:
                          >
                          >
                          > > Wyświetlają się tak samo, tylko ja wiem jak wyglądają grafy drzewiaste o
                          > stałym
                          > > mnożniku, a dla ciebie to jest czarna magia.
                          > >
                          >

>
                          > big_grin big_grin big_grin

Kretyni mają napady śmiechu w zaskakujących momentach. Jesteś potwierdzeniem tej tezy.

S.
                          • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 19.04.21, 09:58
                            snajper55 napisał:

> Kretyni mają napady śmiechu w zaskakujących momentach. Jesteś potwierdzeniem te
                            > j tezy.

Trudno się nie śmiać, jeśli rozmawia się z baranem.

T. (na wszelki wypadek, gdybyś nie wiedział, kto pisze big_grin )
              • fibi00 Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 20:17
                geez_louise napisała:

> Ale jak babuleńka z fałszywym testem ma się zarazić od zdrowych statystów? !
                >

A czy ktoś w tym wątku pisze o statystach w szpitalach? Ja wiem że covid istnieje i ludzie na niego umierają ale ta duża ilość zgonów w naszym kraju zastanawia. Jeśli ten ratownik mówi prawdę, że część testów wychodzi fałszywie dodatnich to tłumaczyłoby tak dużą liczbę zgonów...
                • tanebo001 Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 20:19
                  Bredzisz. To od czego ludzie umierają?
                  • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 20:26
                    tanebo001 napisał:

> Bredzisz. To od czego ludzie umierają?

Pewnie na twój widok.

Choć bym ci i 100 razy to napisała, i tak do ciebie nie dotrze. Dlatego tak jak pisałam wcześniej, idź się utop.
                  • dr.amy.farrah.fowler Re: Spowiedź ratownika 19.04.21, 06:27
                    No przecież Ci wyjaśniła. Test wychodzi fałszywie dodatni, wsadzają pacjenta siłą do szpitala covidowego, tam się zaraża COVID-em i umiera.
                    • tanebo001 Re: Spowiedź ratownika 19.04.21, 07:52
                      To na co umierają ci w domach?
                      • fibi00 Re: Spowiedź ratownika 19.04.21, 08:05
                        tanebo001 napisał:

> To na co umierają ci w domach?

🤦🤦🤦
                        Ręce opadajo....
                        • tanebo001 Re: Spowiedź ratownika 19.04.21, 08:08
                          Tak. Jak pierdolicie głupoty. Gdzie się zarażają objawowi którzy nigdy w szpitalu nie byli?
                          • fibi00 Re: Spowiedź ratownika 19.04.21, 08:29
                            tanebo001 napisał:

> Tak. Jak pierdolicie głupoty. Gdzie się zarażają objawowi którzy nigdy w szpita
                            > lu nie byli?

Serio? Serio o to pytasz? 🤦🤦🤦
                            Dobra,to wytłumaczę jeszcze raz jak kilkulatkowi.
                            Nikt tu w tym wątku nie twierdzi że covid nie istnieje, nikt nie twierdzi że ludzie na niego nie umierają, nikt nie twierdzi że zarażają się tylko w szpitalu.
                            Covid istnieje, ludzie na niego umierają. Zarażają się w bardzo różnych miejscach ale jeśli to co twierdzi ten ratowników jest prawdą to zarażają się również w szpitalach covidowych w których są być może umieszczani niepotrzebnie. Staruszka z udarem której w karetce wychodzi (być może fałszywie) pozytywny test jest umieszczana w szpitalu covidowym. Jeśli w rzeczywistości nie miała covida to dopiero w szpitalu się nim zaraża i być może umiera. A na co umierają ludzie w domu? Na wszystko- począwszy od zawału a na covidzie skończywszy. Tak, tak- na covida też! Nikt w tym wątku nie twierdzi że nie więc chyba masz jakieś urojenia (to się leczy wiesz?). A dlaczego umierają w domu? Bo nie nie chcą iść do szpitala, leczą się na własną rękę. Tak, są tacy ludzie którzy panicznie boją się szpitali. Jeszcze dziecku coś wyjaśnić?
                            • tanebo001 Re: Spowiedź ratownika 19.04.21, 08:40
                              Wasze pieprzenie kupy się nie trzyma. Ludzie wzywają karetkę do zawału, lekarze robią test i wiozą pacenta do szpitala covidowego gdzie zaraża się? Przecież ten wirus jest jak grypa i nie można na niego umrzeć! Poza tym są jeszcze ci którzy mają objawy, nie byli testowani. Co z nimi?
                              • fibi00 Re: Spowiedź ratownika 19.04.21, 08:59
                                tanebo001 napisał:

> Wasze pieprzenie kupy się nie trzyma. Ludzie wzywają karetkę do zawału, lekarze
                                > robią test i wiozą pacenta do szpitala covidowego gdzie zaraża się?

Wg tego ratownika tak się zdarza.

Przecież t
                                > en wirus jest jak grypa i nie można na niego umrzeć! Poza tym są jeszcze ci któ
                                > rzy mają objawy, nie byli testowani. Co z nimi?

A co ma z nimi być?
                                • tanebo001 Re: Spowiedź ratownika 19.04.21, 09:26
                                  fibi00 napisała:

> A co ma z nimi być?
                                  Przecież zarazić się można tylko w szpitalu...
                                  • fibi00 Re: Spowiedź ratownika 19.04.21, 10:24
                                    tanebo001 napisał:

> fibi00 napisała:
                                    >
                                    > > A co ma z nimi być?
                                    > Przecież zarazić się można tylko w szpitalu...

🤦🤦🤦
                                    Wskaż kto i gdzie tak napisał? Masz urojenia, lecz się.
                              • alicia033 Re: Spowiedź ratownika 19.04.21, 09:06
                                tanebo001 napisał:

> Przecież ten wirus jest jak grypa i nie można na niego umrzeć!

zamierzasz twierdzić, że na grypę się nie umiera?

Gdyby głupota dawała skrzydła, latałbyś jak gołębica, covidohisteryku.
                • snajper55 Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 20:29
                  fibi00 napisała:

> A czy ktoś w tym wątku pisze o statystach w szpitalach? Ja wiem że covid istnie
                  > je i ludzie na niego umierają ale ta duża ilość zgonów w naszym kraju zastanawi
                  > a. Jeśli ten ratownik mówi prawdę, że część testów wychodzi fałszywie dodatnich
                  > to tłumaczyłoby tak dużą liczbę zgonów...

Ludzie umierają po fałszywie dodatnim teście? A może są zabijani?

S.
                  • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 20:36
                    snajper55 napisał:

> Ludzie umierają po fałszywie dodatnim teście? A może są zabijani?
                    >

Tak baranie, są "zabijani" tym, że nie leczy się ich na problemy, z którymi do szpitala trafiają, ale przez fałszywie pozytywny test umieszcza się ich na oddziale covidowym, gdzie naprawdę zarażają się koronawirusem i umierają często przez to, że dla nich nieleczona podstawowa choroba+koronawirus jest wyrokiem śmierci.
                    Naprawdę w każdym wpisie musisz być takim baranem?! Nie obrażając barana oczywiście.

• geez_louise Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 20:39
                      A ich wyniki badań obrazowych i laboratoryjnych spuszcza się w klozecie! Na własne oczy widziałam!

Włączcie myślenie bardziej, za słabo ogarniacie rozmiary spisgu.
                  • fibi00 Re: Spowiedź ratownika 19.04.21, 07:39
                    snajper55 napisał:

> fibi00 napisała:
                    >
                    > > A czy ktoś w tym wątku pisze o statystach w szpitalach? Ja wiem że covid
                    > istnie
                    > > je i ludzie na niego umierają ale ta duża ilość zgonów w naszym kraju zas
                    > tanawi
                    > > a. Jeśli ten ratownik mówi prawdę, że część testów wychodzi fałszywie dod
                    > atnich
                    > > to tłumaczyłoby tak dużą liczbę zgonów...
                    >
                    > Ludzie umierają po fałszywie dodatnim teście? A może są zabijani?
                    >
                    > S.

Serio jesteś tak niekumaty? Czy nie umiesz czytać ze zrozumieniem? Było nto powtarzane po kilkanaście razy, nie będę ci tłumaczyć jak małemu dziecku kolejny raz.
    • farfocel_plamisty Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 15:12
      www.youtube.com/watch?v=-B3h6aU4iYA
      • smillla Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 16:20
        To w takim razie nie mam pewności co do kwestii soli, ale w całą resztę, o tym bałaganie, wierzę, i nawet ratownik nie musi mi tego mówić, bym wierzyła.
        • anvalley Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 17:38
          Z tą wiarą w ten zalinkowany filmik od "naszej kochanej służby zdrowia" to bym się wstrzymała - dlaczego testy były otwarte już przed nagrywaniem? Dlaczego rzekoma sól też już jest otwarta przed nagrywaniem? Równie dobrze we fiolce może być cokolwiek innego. Dlaczego zrobiono cięcie w 0:30 sekundzie?
          Dlaczego nie pokazano tej próbki na kilku testach - i przede wszystkim - nie otworzono ich przy włączonej kamerze? W ten sposób jak pokazano na tym filmiku to ja mogę udowodnić, że jestem w ciąży, a zaręczam że nie jestem.
          Sorry, ale jak dla mnie to tym filmikiem to tylko potwierdzili że chyba jednak rzeczywiście coś tu jest nie tak...
          Jak tak bardzo chcą ratować honor służby zdrowia to niech to chociaż robią rzetelnie.
          • smillla Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 17:43
            Tak, sposób przeprowadzania eksperymentu wydawał się bardziej rzetelny w wydaniu ratownika. Ktoś powinien to sprawdzić, tak uczciwie.
            • zuzanna_a Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 17:52
              Jak ktos powaznie podchodzi do eksperymentu tego pseudoratownika to jest skonczonym debilem.
              To jakby nalać benzyny do samochodu. silnikiem diesla i sie dziwic ze silnik szlag trafil a auto nie jedzie i na tej podstawie sformuowac teze o spisku.

Ktokolwiek kto sie zna na chemii ma swiadomosc ze badanie jest wiarygodne pod warunkiem zachowania scislej procedury co do odczynnika.
              Jak ciezarna napluje do testu zamiast nasikać tez wyjdzie ze w ciazy nie jest nawet jak bedzie w 6 miesiacu z bliznietami.
              Dziwi mnie ze dorosli ludzie uwierzyli tym idiotom robiacym te cyrki z testami.
              • anvalley Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 17:58
                Aha - a "eksperymenty" służby zdrowia, które pokazują w kontrataku są niby wiarygodne? To dopiero śmierdzi przekrętem.
              • smillla Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 17:59
                Ale ratownik to właśnie udowadniał. Że często test jest przeprowadzany nieprawidłowo, przez głupie oszczędnościowe założenia zarządzających, i daje dzikie wyniki. Nie ma tu powodu do polemiki.
              • doubledoublejoyandtrouble Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 18:01
                Nie przemówisz, nie przetłumaczysz. Tam wyżej sumire udowadnia foliarze, że jej idol i guru to ordynarny plagiator. Nic nie działa. Kota ogonem i trzyma się swoich teorii typu: "ksiądz proboszcz na sumie mówił - musi prawda", jak pijany płotu. Nie wiem, jak czytam takich ludzi, to myślę, że cholera, wygińmy już w końcu, bo tu nie ma nadziei.
                • doubledoublejoyandtrouble Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 18:01

> Nie przemówisz, nie przetłumaczysz. Tam wyżej sumire udowadnia foliarze, że jej
                  > idol i guru to ordynarny plagiator. Nic nie działa. Kota ogonem i trzyma się s
                  > woich teorii typu: "ksiądz proboszcz na sumie mówił - musi prawda", jak pijany
                  > płotu. Nie wiem, jak czytam takich ludzi, to myślę, że cholera, wygińmy już w
                  > końcu, bo tu nie ma nadziei.

To było do Zuzanny smile
                  • smillla Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 18:09
                    Jeśli dyrektor firmy jest oszustem to niekoniecznie musi oznaczać, że pracownik firmy jest oszustem.
                    • doubledoublejoyandtrouble Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 18:23
                      smillla napisała:

> Jeśli dyrektor firmy jest oszustem to niekoniecznie musi oznaczać, że pracownik
                      > firmy jest oszustem.

Oczywiście, tu masz rację. Natomiast jeżeli ktoś jest oszustem i złodziejem własności intelektualnej - do jakichkolwiek jego dokonań podchodzę z dużą dozą uprzedzeń.
                • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 18:09

wygińmy już w końcu, bo tu nie ma nadziei.

Wyginiemy, nie bój się. Przez takich jak ty.
      • fibi00 Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 19:58
        farfocel_plamisty napisał(a):

> www.youtube.com/watch?v=-B3h6aU4iYA

Film usunięty 😐
        • myslozbrodniarka Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 21:50
          Bo miej negatywne komentarze, ze to oszustwo.
    • farfocel_plamisty Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 16:34
      • sumire Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 18:02
        No.
        I ten pan ratownik jakoś nie miał problemu, żeby twarz ujawnić i skomentować wszystko.
        • fibi00 Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 20:03
          sumire napisała:

> No.
          > I ten pan ratownik jakoś nie miał problemu, żeby twarz ujawnić i skomentować ws
          > zystko.

A dlaczego miałby bać się ujawnić swoją tożsamość? Boi się o swoje stanowisko pracy? No raczej nie. Chyba logiczne jest że jeśli ktoś boi się że zostanie zwolniony przez swoją wypowiedź to woli pozostać anonimowy. Nic w tym dziwnego.
          • lajtova Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 20:12
            A może kłamie będąc przebrany za ratownika.
          • saszanasza Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 20:14
            fibi00 napisała:

> sumire napisała:
            >
            > > No.
            > > I ten pan ratownik jakoś nie miał problemu, żeby twarz ujawnić i skomento
            > wać ws
            > > zystko.
            >
            > A dlaczego miałby bać się ujawnić swoją tożsamość? Boi się o swoje stanowisko
            > pracy? No raczej nie. Chyba logiczne jest że jeśli ktoś boi się że zostanie zwo
            > lniony przez swoją wypowiedź to woli pozostać anonimowy. Nic w tym dziwnego.

No ja się nie dziwię, gdyby mi ratownik medyczny udowadniał w ten sposób że testy nie działają, wykopałabym go na zbity pysk
            • fibi00 Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 21:14
              saszanasza napisała:

>
              >
              > No ja się nie dziwię, gdyby mi ratownik medyczny udowadniał w ten sposób że tes
              > ty nie działają, wykopałabym go na zbity pysk
              >

No ale słuchaj,tzn czytaj. Jeżeli to co mówi jest prawdą (o tym że mają zaleconą sól fizjologiczną zamiast buforu ,jeśli go brakuje) to jak miał to inaczej udowodnić?
              Nie upieram się że jest to prawda, być może jest to fake. Tu nie chodzi o to że ratownik chce udowodnić że te testy są do dupy bo może nie są tyle żepod warunkiem że są właściwie używane. Może faktycznie w niektórych karetkach mają zalecenie że jeśli braknie buforu mają używać soli fizjologicznej? Choć jak o tym myślę, wydaje mi się to absurdalne ,żeby ktoś wpadł na tak "genialny" pomysł. Ale w medycynie nie takie przekręty się zdarzały więc już sama nie wiem...
              • b.bujak Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 21:23
                fibi00 napisała:

Choć jak o tym my
                > ślę, wydaje mi się to absurdalne ,żeby ktoś wpadł na tak "genialny" pomysł. Ale
                > w medycynie nie takie przekręty się zdarzały więc już sama nie wiem...

tak samo absurdalny był pomysł z wielokrotnym użyciem strzykawek... pandemia podnosi poprzeczkę absurdu, więc jestem skłonna uwierzyć i w zastąpienie buforu solą fizjologiczną, niestety...
              • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 21:25
                fibi00 napisała:

> No ale słuchaj,tzn czytaj. Jeżeli to co mówi jest prawdą (o tym że mają zalecon
                > ą sól fizjologiczną zamiast buforu ,jeśli go brakuje) to jak miał to inaczej ud
                > owodnić?
                > Nie upieram się że jest to prawda, być może jest to fake
                .

Sumliński twierdzi, że ma kolejne dwie osoby, które potwierdzają słowa tego ratownika. Wystarczy poczytać też komentarze, pod wypowiedzią Sumlińskiego: www.facebook.com/MediaNarodoweMN/videos/4004346139620174

Dużo jest tam wypowiedzi, które niestety potwierdzają słowa tego ratownika odnośnie tego, że pozytywny test antygenowy i zdrowi ludzie umieszczani są w szpitalu covidowym, gdzie zarażają się wirusem.

Pewnie, lepiej by było, żeby ratownik się ujawnił i pokazał twarz, ale nie podejrzewam Sumlińskiego o to, że wypuścił by materiał, jeśli nie był by pewien co do swoich informatorów. Jego już w sądzie nie raz poniewierano i nigdy nie postawiono mu zarzutów.
          • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 20:21
            Ostatnia wypowiedź Sumlińskiego:

www.facebook.com/MediaNarodoweMN/videos/4004346139620174
      • myslozbrodniarka Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 21:54
        To jest ten sam koleś z tego oszukańczego filmiku, który linkowałaś poprzednio, a który został usuniety z powodu komentarzy, które obnarzyły to, że filmik to oszukańcza, zmontowana sciema, a ten brodacz to podnóżek systemu.
        • myslozbrodniarka Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 21:55
          *obnażyły
      • myslozbrodniarka Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 21:57
        Ten filmik to kwik świni, która boi się, że zabiorą jej koryto.
    • myslozbrodniarka Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 21:40
      https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-9/174085056_504090454093075_7081153236258629906_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-3&_nc_sid=ae9488&_nc_ohc=HxMnOGS8ws8AX9c3Uj4&_nc_ht=scontent-frt3-1.xx&oh=6f8db5746edf26bd2373959dc0b7c748&oe=609F944D
      • saszanasza Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 22:25
        myslozbrodniarka napisała:

> https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-9/174085056_5040904540930
> 75_7081153236258629906_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-3&_nc_sid=ae9488&_nc_ohc=HxMnOGS
> 8ws8AX9c3Uj4&_nc_ht=scontent-frt3-1.xx&oh=6f8db5746edf26bd2373959dc0b7c748&oe=6
> 09F944D

hehe...prawda?🤦‍♀️🤣🤣😂
        koleś w przebraniu ratownika jest tak samo prawdziwy, jak moja córka w przebraniu Elzy🙈
    • saszanasza Re: Spowiedź ratownika 16.04.21, 23:47
      No to wygląda na to, że redaktor sobie świetnie zarabia na antyszczepach i płaskoziemcach🙈😂😂😅
      • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 17.04.21, 01:32
        saszanasza napisała:

> No to wygląda na to, że redaktor sobie świetnie zarabia na antyszczepach i płaskoziemcach
        >

Niech sobie redaktor zarabia, zasłużył na to. A ty płaskoziemcu dalej wierz w to, że ziemia jest płaska ...

Oczywiście jak na pandemicznego głupca przystało, zgodnie z punktem 3 będziesz uważać, że to ty jesteś mądra big_grin

3. "Głupiec, jak każda ofiara prawa Dunniga - Krugera, ma wysoki poziom pewności siebie odwrotnie proporcjonalny do jego poziomu wiedzy. Pokazuje ono, że pewność siebie ignoranta jest większa niż u eksperta, który mając wiedzę jest świadomy swoich braków i przez to bardziej pokorny. To podwójne związanie tworzy złą dynamikę - głupiec nie wie, że jest głupcem, co uniemożliwia mu naukę i wyjście z głupoty. Tym samym jest głęboko przekonany, że to inni są głupi i nazywa bazujących na faktach ludzi foliarzami, a prawdziwe informacje teoriami konspiracyjnymi - tymczasem to on sam nie jest w stanie dojrzeć swych braków. "

Oczywiście wasz "PROCES" powie wam, że to fejk, a wy temu uwierzycie. W końcu czego innego można by się spodziewać po pandemicznych głupcach? big_grin

m.cda.pl/video/62672394d?fbclid=IwAR2KotF7qLg1GM-p7SyBS-TLvFTyCO7aEw65Vzgi6o1MRX53EXvb4dCrZ4A
        • tanebo001 Re: Spowiedź ratownika 17.04.21, 08:05
          Mikovits gained attention on social media for promoting her ideas about the COVID-19 pandemic. She does not believe that a vaccine is needed to prevent COVID-19, and claims that the coronavirus was caused by a bad strain of flu vaccine that was circulating between 2013 and 2015. She also claimed masks will “activate” the virus and reinfect a mask-wearer over and over.[36]

One such circulating video gained notoriety in May 2020. Titled Plandemic Part 1, this film is a half-hour long documentary-styled interview of Mikovitss views on a variety of subjects.[45][46] YouTube removed this video from its website a number of times, citing its Community Guidelines.[47][48] It was later removed by Vimeo and Facebook for similar reasons.[5]

David Gorski reviewed the video for his blog and remarked that the amount of nonsense, misinformation, disinformation, and conspiracy mongering in Mikovits’ response to questions is truly epic.[49] The video was fact-checked by the website Maldita.es, which rated the claims she made as either false, or not based on evidence.[50] The Republic World website also fact-checked her claim that the global health system uses vaccines as weapons to make profits, judging that the claim was false.[51] PolitiFact described the video as a deep dive into conspiracy theories about COVID-19, public health and the pharmaceutical industry.[52] When asked to respond to eight questions prepared by the Center for Inquiry, Benjamin Radford and Paul Offit about the accuracy of Mikovits claims, producer Mikki Willis initially agreed, but did not follow through when the questions were sent.[53] As of December 2020, Mikovits had still not provided answers to these questions with Benjamin Radford noting For an expert and filmmaker who claim to have been censored and silenced, Mikovits and Willis were strangely silent about answering legitimate questions.[54]

When asked to comment on some of the allegations Mikovits makes against Anthony Fauci, the NIH and NIAID told NPR, The National Institutes of Health and National Institute of Allergy and Infectious Diseases are focused on critical research aimed at ending the COVID-19 pandemic and preventing further deaths. We are not engaging in tactics by some seeking to derail our efforts.
          • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 17.04.21, 10:36
            Oj Tanebo, Tanebo smile No przecież wyraźnie napisałam, co ten wiarygodny PROCES ci powie big_grin
            A ty biedaku wierzysz, że to prawda. Tak samo, jak wierzysz wszystkiemu, czym karmią nas media.

Akurat Mikovits jest osobą, której można wierzyć, w przeciwieństwie do zakłamanego Faucciego, CDC, NIH czy NIAID.
            Bardzo mało wiesz o tym skorumpowanym i zakłamanym "naukowym" świecie, skoro cytujesz mi, co na temat Mikovits ma do powiedzenia google.

Mikovits to ceniony naukowiec, bezgranicznie oddany nauce i prawdzie, została zniszczona przez ten zakłamany system, bo nie zgodziła się utaić tego co odkryła.

Tym, którzy chcą poznać jej historię polecam do przeczytania książkę "Pandemia kłamstw", bardzo dobitnie pokazuje, w jakim świecie żyjemy, jak bardzo koncerny farmaceutyczne i rządy wielu krajów nas oszukują. Jak manipulują wiadomościami, badaniami i faktami. Książka dla tych, co chcą otworzyć oczy, śpiące owieczki niech śpią dalej.
            • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 17.04.21, 18:41
              Rozmowa z Sumlińskim nt "Spowiedzi Ratownika" www.youtube.com/watch?v=PepKjhHbgTQ
    • mdro Re: Spowiedź ratownika 17.04.21, 23:07
      Wojciech Sumliński, plagiator patologiczny big_grinbig_grinbig_grin
    • zosia_1 Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 10:27
      Uważam, że powinno się ustalić personalia tego ratownika i pociągnąć go do odpowiedzialności za głupoty, które opowiada, a inni w to uwierza
      • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 11:04
        zosia_1 napisała:

> Uważam, że powinno się ustalić personalia tego ratownika i pociągnąć go do odpo
        > wiedzialności za głupoty, które opowiada, a inni w to uwierza

Grunt się pali pod nogami, co? wink

Widzę, że nie wysłuchałaś wywiadu z Sumlińskim. Ma na to twarde dowody, a to co ujawnił, to dopiero początek.

www.youtube.com/watch?v=PepKjhHbgTQ
    • myslozbrodniarka Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 10:28
      Zmarł nagle we wtorek 13.04.2021 r. Ojciec trójki dzieci, sportowiec, żołnierz 21 Brygady Strzelców Podhalańskich. Zaszczepiony w sobotę 10.04.2021 r. szczepionką Astra Zeneca.

Miał tylko 37 lat, zmarł 3 dni po zaszczepieniu. W mediach praktycznie cicho, no może napisano tu
      Gazeta Jarosławska podała 14.04.2021 r.:

„Zmarł Grzegorz Olech, były prezes, trener i zawodnik MKS-u Radymno. 37-letni Grzegorz Olech był znaną postacią w lokalnym środowisku sportowym. Jako piłkarz prócz MKS Radymno reprezentował między innymi barwy LKS-u Skołoszów, JKS-u Jarosław, Santosu Piwoda, czy Sanoczanki Święte. Ostatnio prowadził zespół GKS-u Orły. Rodzinie i najbliższym przesyłamy wyrazy współczucia.”

Zmarłby na covid19, glosno by było wszędzie, na wszystkich portalach wielkie napisy na czerwono, a tak...
      Ale nic to , szczepcie się.
      • tanebo001 Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 10:36
        Po pierwsze szczepionka chroni w 90 paru procentach a nie w 100%. Po drugie 3 dni po szczepieniu nie masz jeszcze pełnej odporności. Po trzecie nie wiadomo na co zmarł. Szczepienie nie czyni nieśmiertelnym. Po czwarte - nie szczepcie się. A za jakiś czas będzie jak w Brazylii - intubacje bez znieczulenia i trupy na ulicach. Powodzenia świry!!!
        • myslozbrodniarka Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 11:10
          tanebo001 napisał:

> Po pierwsze szczepionka chroni w 90 paru procentach a nie w 100%. Po drugie
          > 3 dni po szczepieniu nie masz jeszcze pełnej odporności. Po trzecie nie wiadom
          > o na co zmarł.
          Szczepienie nie czyni nieśmiertelnym. Po czwarte - nie szczepcie
          > się. A za jakiś czas będzie jak w Brazylii - intubacje bez znieczulenia i trup
          > y na ulicach. Powodzenia świry!!!

Świrze, nim coś skomentujesz, najpierw to przeczytaj. Chyba, że jesteś analfabetą wtórnym i mimo że przeczytałeś, przypadłość ta nie pozwoliła ci zrozumieć tego prostego tekstu.
      • sumire Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 10:49
        A czemu pani Justyna Socha uważa, że ma prawo grzebać w historii zdrowia lub chorób zmarłego? JPRDL, trzeba być naprawdę porąbanym, żeby coś takiego robić. Jeśli pani Justyna Socha to czyta, niech wie, że z niej pospolita hiena, że nie nazwę jej dosadniej. Rodzina powinna sucz pozwać.
        • myslozbrodniarka Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 11:16
          JPRDL i to jest meritum dla "myślących" inaczej

"A czemu pani Justyna Socha uważa, że ma prawo grzebać "

Zmienianie tematu level hard.
          • sumire Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 11:22
            Nie zmienianie tematu, tylko pytanie. Skoro pani Socha może grzebać w prywatnych sprawach obcych ludzi, to ja mogę być ciekawa, czemu uważa, że ma do tego prawo. Dla mnie to hienizm i sqrwysyństwo, ale antyszczepy ewidentnie myślą, że wszystko im wolno.

Mam też drugie pytanie, o wykształcenie owej pani pozwalające jej sugerować, że nieznany jej człowiek zmarł wskutek otrzymania szczepionki.
            • myslozbrodniarka Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 11:30
              "Mam też drugie pytanie, o wykształcenie owej pani pozwalające jej sugerować, że nieznany jej człowiek zmarł wskutek otrzymania szczepionki."

Miotasz się, bo bardzo chcesz się zaszczepić, jednakże takie informacje, jak ta dotycząca smierci żolnierza trzy dni po zaszczepieniu powodują u ciebie obawę, więc czepiasz się jak pijany płotu tego, że Zieliński to profesor od sosen, Socha nie ma wykształcenia . Weź nie PRDL i się szczep. Ja nad tobą nie zapłaczę, jak zejdziesz z tego lez padołu.
              • sumire Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 11:34

> Miotasz się, bo bardzo chcesz się zaszczepić, jednakże takie informacje, jak ta
                > dotycząca smierci żolnierza trzy dni po zaszczepieniu powodują u ciebie obawę,

Jestem już zaszczepiona, świrze

> Ja nad tobą nie zapłaczę,
                > jak zejdziesz z tego lez padołu.

Nie oczekuję, żeby świry po mnie płakały.
            • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 11:48
              sumire napisała:

> Nie zmienianie tematu, tylko pytanie. Skoro pani Socha może grzebać w prywatnyc
              > h sprawach obcych ludzi, to ja mogę być ciekawa, czemu uważa, że ma do tego pra
              > wo. Dla mnie to hienizm i sqrwysyństwo, ale antyszczepy ewidentnie myślą, że ws
              > zystko im wolno.
              >
              > Mam też drugie pytanie, o wykształcenie owej pani pozwalające jej sugerować, że
              > nieznany jej człowiek zmarł wskutek otrzymania szczepionki.

I to co napisałaś pokazuje, jaką jesteś wstrętną hipokrytką - ty i twoje równie wstrętne koleżanki.

Pani Socha "grzebie", bo nie zgadza się na narrację podobnych tobie wstrętnych hipokrytów, którzy każdą śmierć po szczepionce traktują jako koincydencję. "Grzebie" po to, żeby nie było więcej niepotrzebnych śmierci.

Czy wiesz wstrętna hipokrytko, że wg Vaers po szczepieniach na Covid w ciagu trzech miesięcy zmarło o 20% więcej ludzi niż po wszystkich szczepieniach od 1990 roku? Wiesz to? I cały czas próbuje się to przed ludźmi ukryć, przymuszając ich do szczepień.

Uważasz, że tylko nad śmiercią na covid należy się pochylić? Przy okazji lekceważąc ponad 100 tys Polaków, którzy zmarli PRZEZ covid, bo ich nie leczono na inne choroby, jak i tych, którzy teraz będą umierać po szczepieniach? Wstrętni z was HIPOKRYCI!!!
              • tanebo001 Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 11:56
                tarsyliaa napisał(a):
                " po to, żeby nie było więcej niepotrzebnych śmierci.
                >
                > Czy wiesz wstrętna hipokrytko, że wg Vaers po szczepieniach na Covid w ciagu tr
                > zech miesięcy zmarło o 20% więcej ludzi niż po wszystkich szczepieniach od 1990
                > roku? Wiesz to? I cały czas próbuje się to przed ludźmi ukryć, przymuszając ic
                > h do szczepień.
                >
                > Uważasz, że tylko nad śmiercią na covid należy się pochylić? Przy okazji lekcew
                > ażąc ponad 100 tys Polaków, którzy zmarli PRZEZ covid, bo ich nie leczon
                > o na inne choroby, jak i tych, którzy teraz będą umierać po szczepieniach?
                > Wstrętni z was HIPOKRYCI!!!

Jednak szczególnie istotne podczas interpretacji tych danych jest zastrzeżenie, że w systemach, takich jak VAERS, nie można udowodnić lub wykluczyć związku pomiędzy szczepieniem a wystąpieniem zdarzenia niepożądanego (...) Z powyższych powodów zgłoszeń do VAERS, a także publicznie udostępnianych ich podsumowań, nie można bezkrytycznie traktować jako efektów działania szczepionek. Napisali o tym wyraźnie administratorzy bazy VAERS na stronie internetowej systemu oraz na stronach CDC, a osoby, które ten fakt ignorują - wykorzystując te „surowe” dane jako dowód „szkodliwości” szczepień – trudno nie posądzić o manipulację i celowe wprowadzanie pacjentów oraz rodziców dzieci w błąd.
                • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 12:07
                  tanebo001 napisał:

Idź ty tanebo się utop, bo ratunku dla ciebie już nie ma.

A wcześniej jeszcze w odbyt wsadź sobie tą 90% odporność po szczepieniach.

Idiotów nie sieją, sami się rodzą.
          • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 11:59

> JPRDL i to jest meritum dla "myślących" inaczej
            >
            > "A czemu pani Justyna Socha uważa, że ma prawo grzebać "
            >
            > Zmienianie tematu level hard.

Cały czas to samo, jak nie wiedzą co napisać, bo argumentów im brak, to zmieniają temat, próbując ośmieszyć naukowców, lekarzy czy dziennikarzy. Ale co się dziwić, skoro jest tu tylu bęcwałów, którzy się zaszczepili, a wychodzi coraz więcej negatywnych wiadomości, kompromitujących te szczepienia, to co mają robić. Robią dobrą minę do złej gry i namawiają innych, żeby wpuścić ich w to samo bagno, w którym teraz tkwią.

• sumire Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 12:09
              Pani nie jest naukowcem, lekarzem ani dziennikarzem, tylko suczą naruszającą prywatność obcego człowieka, nie pierwszy zresztą raz. Ciekawe, czy jego rodzina wie, że sucz sugeruje, że facet zmarł od szczepionki. Skazana za pomówienia agentka ubezpieczeniowa może być autorytetem medycznym tylko dla ciemnogrodu waszego pokroju.
              • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 12:31
                sumire napisała:

> Pani nie jest naukowcem, lekarzem ani dziennikarzem, tylko suczą naruszającą pr
                > ywatność obcego człowieka, nie pierwszy zresztą raz. Ciekawe, czy jego rodzina
                > wie, że sucz sugeruje, że facet zmarł od szczepionki. Skazana za pomówienia age
                > ntka ubezpieczeniowa może być autorytetem medycznym tylko dla ciemnogrodu wasze
                > go pokroju.

Nawet gdyby była, to i tak znalazłabyś jakieś ale.

Radziłabym wszystkich do pierdla wsadzić, którzy sugerują, że ktokolwiek umarł na covid. Jaki mają dowód? Pozytywnie fałszywy test? A takim autorytetom ty ciemnogrodzie wierzysz.
                • sumire Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 12:34
                  tarsyliaa napisał(a):

> Nawet gdyby była

No ale nie jest. W ogóle nie ma zbyt wielu dokonań życiowych, poza seryjnym lansowaniem się na cudzej krzywdzie.
                  • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 13:08
                    sumire napisała:

> No ale nie jest. W ogóle nie ma zbyt wielu dokonań życiowych, poza seryjnym lan
                    > sowaniem się na cudzej krzywdzie.

I znów zmieniłaś temat. Nie odpisałaś dlaczego jesteś hipokrytką i dlaczego inne śmierci nie mają dla ciebie znaczenia, pomimo, że jest ich dużo więcej. I dlaczego tak wierzysz zakłamanym statystykom, jeśli nikt nie udowodnił, że ci ludzie zmarli na covid.
                    • sumire Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 13:12
                      Ależ ja nie twierdzę, że inne śmierci nie mają dla mnie znaczenia, to tylko ty mi tak wmawiasz, dziunia.
                      • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 13:33
                        sumire napisała:

> Ależ ja nie twierdzę, że inne śmierci nie mają dla mnie znaczenia, to tylko ty
                        > mi tak wmawiasz, dziunia.

Ja ci nic nie wmawiam, to ty innych śmierci nie uznajesz za warte uwagi. Twoja własna narracja: śmierć po szczepionce - udowodnij, że ktoś kto zmarł kilka dni czy godzin po zastrzyku zmarł od zastrzyku.
                        Za to jak umrzesz na raka z fałszywie pozytywnym testem na covid, to mamy śmierć na cowid. A śmierci spowodowane w wyniku covidowego szaleństwa pomija się milczeniem.
                        Obłuda i hipokryzja!
              • myslozbrodniarka Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 13:25
                > Ciekawe, czy jego rodzina wie, że sucz sugeruje, że facet zmarł od szczepionki.

To, że rodzina nie wie, to Twoja następna konfabulacja.
                Ddybym była żoną tego żolnierza, na pewno nie milczałabym na temat przyczyny śmierci mojego męża, tym bardziej, że żołnierze do tej szczepionki są ZMUSZANI.
                • sumire Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 13:30
                  Wskaż mi dowód na to, że rodzina wie, iż pani, która przed zrobieniem kariery jako agresywny antyszczep opychała ubezpieczenia, próbuje w sieci wiązać śmierć tego faceta z podaną mu szczepionką i wyciągnąć poufne informacje dotyczące świadczeń medycznych mu udzielonych.
                  • myslozbrodniarka Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 13:34
                    >Wskaż mi dowód na to, że rodzina wie,

A ty wskaż, że nie wie.
                    • sumire Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 13:41
                      W samym tekście stoi jak byk, że ze względu na dobro rodziny rzeczniczka odmówiła hienie podawania szczegółów. Gdyby rodzina chciała, by hiena prowadziła swoje śledztwo, to sama podałaby jej szczegóły i hiena nie musiałaby węszyć, nie sądzisz?

Jeszcze do prosektoriów zacznijcie się włamywać, idioci.
                      • myslozbrodniarka Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 13:59
                        >W samym tekście stoi jak byk, że ze względu na dobro rodziny rzeczniczka odmówiła >hienie podawania szczegółów

Udowodnij, że żona zmarłego żołnierza sama nie skontaktowała się z Sochą.
                        Wiele rozgoryczonych żon zmuszanych do szczepień żołnierzy by tak zrobiło.
                        • sumire Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 15:43
                          Ale dlaczego ja mam ci cokolwiek udowadniać? smile Bez żartów, dziecko. To w pani hieny najlepszym interesie jest dbałość o wiarygodność.
                          • myslozbrodniarka Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 15:49
                            > To w pani hieny najlepszym interesie jest dbałość o wiarygodność.

P. Justyna Socha jest wirygodniejsza niż ty, anonimowy byt internetowy, zważywszy, że jest RODO. Wiesz, jaka kara by groziła za ujawnienie tego typu danych bez zgody? Nie wiesz, to się dokształć.
                            • sumire Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 15:57

> P. Justyna Socha jest wirygodniejsza niż ty, anonimowy byt internetowy, zważyws
                              > zy, że jest RODO. Wiesz, jaka kara by groziła za ujawnienie tego typu danych be
                              > z zgody? Nie wiesz, to się dokształć.

Tak, hiena od opychania ubezpieczeń na pewno świetnie zna prawo, jak to zwykle ludzie z wyrokami smile
                              • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 16:07
                                sumire napisała:
                                >
                                > Tak, hiena od opychania ubezpieczeń na pewno świetnie zna prawo, jak to zwykle
                                > ludzie z wyrokami smile

No proszę, a firmy z wyrokami to mogą dalej funkcjonować i uznajesz je za wiarygodne, o pani, której pierwsze imię to Hipokryzja wink
                                • sumire Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 16:10
                                  W dowodzie mam inaczej, ale niech ci będzie. Waszym następnym autorytetem szczepionkowym będzie sprzątaczka.
                                  • myslozbrodniarka Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 16:25
                                    A ty się dokształć w prawie, bo pisanie o człowieku - sucz, może cię wiele kosztować. Wystarczy, że pani Socha będzie się chciała bawić w występowanie na drogę prawną za publiczne obelgi.
                                    • sumire Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 16:28
                                      Z pewnością. Dotychczas w sądach odnosiła liczne sukcesy. Oh wait...
                                  • myslozbrodniarka Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 17:14
                                    > Waszym następnym autorytetem szczepionkowym będzie sprzątaczka.

?????????????????????????
                                    • tarsyliaa Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 19:08

> > Waszym następnym autorytetem szczepionkowym będzie sprzątaczka.
                                      >
                                      > ?????????????????????????

Ona chyba z butelką procentów siedzi i co chlust, to coraz mądrzejsza wypowiedź big_grin
                                      • myslozbrodniarka Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 19:33
                                        Też tak sądzę. Wyskoczyła z tą sprzataczką jak Filip z (nomen omen) konopi.
            • myslozbrodniarka Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 13:30
              >Robią dobrą minę do złej gry i namawiają innych, żeby wpuścić ich w to samo bagno, w którym teraz tkwią.

Już się nie odszczepią i nie chcą być w tym szambie sami. A wróbelki ćwierkają, że prawdziwy boom śmierci po tej szczepionce ma się zacząć po dwóch latach od zaszczepienia.
              • cku1 Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 13:39
                Bo gwarancja się skończy jak na agd? Dlaczego dwa lata a nie rok? Albo 3?
              • sumire Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 13:42
                Uff, co za ulga, dopiero słyszałam, że za trzy miesiące umrę.
                • doubledoublejoyandtrouble Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 14:05
                  sumire napisała:

> Uff, co za ulga, dopiero słyszałam, że za trzy miesiące umrę.

Nie oczekuj tu spójności w narracji, ta sama foliareczka twierdzi, że media i dziennikarze nas oszukują, na dowód przytacza przykłady podawane w mediach i słowa dziennikarzy wink Albo próbuje poprawiać to, co ktoś pisze, choć prosta odmiana przez przypadki sprawia jej ciężkie kłopoty wink)
                  • myslozbrodniarka Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 15:05
                    > Albo próbuje poprawiać to, co ktoś pisze, choć prosta odmiana przez przypadki sprawia jej ciężkie kłopoty wink)

Cóż za samokrytyka, doubledoublejoyandtrouble.
                • cku1 Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 16:18
                  Mnie jeszcze nurtuhe czy ten czas liczy się od pierwszej czy od drugiej dawki?
                  • myslozbrodniarka Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 16:27
                    >Mnie jeszcze nurtuhe czy ten czas liczy się od pierwszej czy od drugiej dawki?

Pozyjesz to zobaczysz. Jak nie pożyjesz, to nie zobaczysz. Proste. Zaszczepiłaś się, mleko się wylało.
                    • saszanasza Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 23:20

> >Mnie jeszcze nurtuhe czy ten czas liczy się od pierwszej czy od drugiej da
                      > wki?
                      >
                      > Pozyjesz to zobaczysz. Jak nie pożyjesz, to nie zobaczysz. Proste. Zaszczepiłaś
                      > się, mleko się wylało.

U ciebie też mleko wylane. Czekamy jak przejdziesz covid.
      • myslozbrodniarka Re: Spowiedź ratownika 18.04.21, 11:07
        Trzy dni po szczepieniu wystąpiła niewydolność sercowo-płucna.

Moja koleżanka zaszczepiła się Astrą, piątego dnia po, poczula się na tyle źle, że musiała wezwać karetkę i zabrano ją do szpitala. Teraz już jest ok. Widocznie miałą więcej szczescia niż ten żołnierz.
        • saszanasza Re: Spowiedź ratownika 19.04.21, 11:30

> Trzy dni po szczepieniu wystąpiła niewydolność sercowo-płucna.
          >
          > Moja koleżanka zaszczepiła się Astrą, piątego dnia po, poczula się na tyle źle,
          > że musiała wezwać karetkę i zabrano ją do szpitala. Teraz już jest ok. Widoczn
          > ie miałą więcej szczescia niż ten żołnierz.

Ciekawe jakby poczuła się po zarażeniu covidem...ach wtedy byłoby to normalne, bo przecież od covidu się umiera🙈🤣🤣😅nie to co po szczepieniu, tutaj nie wolno🤦‍♀️
    • tanebo001 Re: Spowiedź ratownika 21.04.21, 10:59
      www.tokfm.pl/Tokfm/7,171710,26998521,sol-fizjologiczna-wypacza-wynik-testu-na-covid-19-a-film-ze.html#s=BoxOpImg1 i jak zwykle foliarze okazali się debilami...
      • fibi00 Re: Spowiedź ratownika 21.04.21, 11:47
        tanebo001 napisał:

> www.tokfm.pl/Tokfm/7,171710,26998521,sol-fizjologiczna-wypacza-wynik-testu-na-covid-19-a-film-ze.html#s=BoxOpImg1 i jak zwykle foliarze okazali się debilami...

W sumie nie jest tu nic więcej napisane niż było wcześniej wiadomo. Tu jest bardziej słowo przeciwko słowu. Co najlepsze w zalinkowanym artykule potwierdzają że sól fizjologiczna wypacza wynik , natomiast w jednym z filmików "prawdziwi ratownicy" udowadniali że sól fizjologiczna nie daje dodatniego wyniku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka