lifecolor 16.04.21, 12:48 Czy wasze nastoletni dzieci miały moze założony hyrax? Wystepowaly problemy z jedzeniem i seplenieniem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lifecolor Re: Hyrax u nastolatków 16.04.21, 13:30 Jak długo nosiły? Standardowo 3-6miesiecy? Odpowiedz Link Zgłoś
matacznik Re: Hyrax u nastolatków 16.04.21, 15:59 lifecolor napisała: > Czy wasze nastoletni dzieci miały moze założony hyrax? > Tak > Wystepowaly problemy z jedzeniem i seplenieniem? > Minimalne z jedzeniem (jadło wolniej, nie przepadało za twardszym mięsem). Nosiło chyba z pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś
lifecolor Re: Hyrax u nastolatków 16.04.21, 18:00 Dzięki. A mial/miała razem z maska twarzowa? Pojawiał się ból albo jakieś rany, obtarcia? Odpowiedz Link Zgłoś
matacznik Re: Hyrax u nastolatków 16.04.21, 18:41 lifecolor napisała: > A mial/miała razem z maska twarzowa? > Nawet nie wiem, co to jest. Z przodu tylko drut, gumki i zamki. > Pojawiał się ból albo jakieś rany, obtarcia? > Lekki ból tak, częstsze infekcje jamy ustnej (ale to przez cały czas korygowania, nie tylko przy hyraksie). Na nic się nie skarżył, ale to taki typ. Odpowiedz Link Zgłoś
lifecolor Re: Hyrax u nastolatków 16.04.21, 19:50 Ok, dzięki. Czyli drugi raz też byś się zdecydowała założyć? Odpowiedz Link Zgłoś
motyllica Re: Hyrax u nastolatków 16.04.21, 16:16 musiałam zobaczyć o co chodzi moje dziecko chyba ma, nie wiem czy dokładnie ten rodzaj aparatu, ale jest ruchomy, z jakiegoś tworzywa podniebienie i wychodzą z tego druty ściąga do jedzenia, myje zęby, zakłada znowu ortodontka mówiła, że jak sepleni to za mało nosi Odpowiedz Link Zgłoś
palacinka2020 Re: Hyrax u nastolatków 16.04.21, 18:47 Hyrax to nie jest aparat ruchomy tylko podniebienny. Mialam sama, pierwszy tydzien koszmar, nie umialam mowic. Potem juz lepiej. Pamietam ze po kilku tygodniach rozciagania byl zablokowany I potem nosilam jeszcze jakies 6 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
lifecolor Re: Hyrax u nastolatków 16.04.21, 19:51 Dziękuję. Ona boi się seplenienia właśnie. A sama higiena jest bardzo uciążliwa czy do zniesienia? Odpowiedz Link Zgłoś