hamerykanka Re: Czytelniczo 20.04.21, 00:59 Serie Grahama Mastersona o kobiecie detektyw w Irlandii, Katie Maguire. Jestem na piatym tomie z 11. Odpowiedz Link Zgłoś
zartynabok80 Re: Czytelniczo 20.04.21, 01:05 "Gorzko, gorzko" Joanny Bator. Chwilami trochę zalatuje grafomanią, ale się wciągnęłam. Odpowiedz Link Zgłoś
pampelune Re: Czytelniczo 20.04.21, 09:09 zartynabok80 napisał(a): > "Gorzko, gorzko" Joanny Bator. Chwilami trochę zalatuje grafomanią, ale się wciągnęłam. Zaczęłam Gorzko, gorzko, ale co czytałam, to myśli mi uciekały w stronę Chmurdalii i tak mnie ciągnęło, ciągnęło, aż porzuciłam Gorzko i czytam Chmurdalię trzeci raz <3 Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Czytelniczo 20.04.21, 08:34 Widzę, że węgierska literatura u Ciebie króluje ostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: Czytelniczo 20.04.21, 08:52 To prawda skończyłam na razie Sandora Marai wszystkie tomy Dziennika, Wyznania Patrycjusza, Ziemia! Ziemia! Swoją drogą gorąco polecam Sandora Marai. Kiedyś tak miałam z literaturą skandynawską zaczęłam od Knuta Hamsuna a skończyłam na Vilhelmie Mobergu. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Czytelniczo 20.04.21, 11:26 Sandor Marai jest jednym z moich ulubionych pisarzy. Inne rzeczy jego czytałam niż Ty: "Żar", "Trzydzieści srebrników", "Maruderów", pierwszy tom Dziennika i tę wersję skróconą, jednotomową. Na pewno jeszcze do niego wrócę. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: Czytelniczo 20.04.21, 15:46 Po przeczytaniu dziennika też jest moim ulubionym, jego obserwacja świata, spostrzeżenia.. Nie przeczytałam tylko V tomu Dziennika, który pisał aż do śmierci. Żar czeka w kolejce. Teraz zrobiłam sobie przerwę od Sandora Marai.. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Czytelniczo 20.04.21, 08:14 Silva rerum Pasje utajone Tajemnica Hintersee (słabe) Odpowiedz Link Zgłoś
paola.brunetti Re: Czytelniczo 20.04.21, 08:15 "Moja rodzina i inne zwierzęta" Geralda Durrella, miło się czyta, zwłaszcza po obejrzeniu serialu. Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Czytelniczo 20.04.21, 09:15 Zaczynam, zapowiada sie bardzo smacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Czytelniczo 20.04.21, 09:33 kalafiorowa.es napisał(a): > Zaczynam, zapowiada sie bardzo smacznie. > Zamówiłam to na prezent dla przyjaciółki, jeździ na rowerze, jest historyczką, przypasowało mi Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Czytelniczo 20.04.21, 12:12 Mysle ze bedzie bardzo zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Czytelniczo 20.04.21, 09:18 "Kajś. Opowieść o Górnym Śląsku" Zbigniewa Rokity. Bardzo dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
mja-15 Re: Czytelniczo 20.04.21, 09:34 Tak każdą po trochu, ale najbardziej zaawansowana jestem w Open. Autobiografia tenisisty Andre Agassi. A także poczytuję Malarza dusz I. Falcones i na raty Sodomę. Hipokryzja i władza w Watykanie F. Martel, bo tutaj jeszcze lecę na google doczytując wydarzenia, nazwiska, cytaty itp. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Czytelniczo 09.05.21, 01:17 Polecane w którymś wątku 7EW Stephensona. Trochę mi przypomina ulubionego Wattsa. Lubię SF oparte na nauce. Odpowiedz Link Zgłoś