Dodaj do ulubionych

a jak przytyć?

• allijja Re: a jak przytyć? 06.05.21, 16:29
      nic sie nie martw, za kilka lat waga zacznie ci przybywac "z powietrza".
      ps. rezerwę to juz powinnaś mieć w czasie ciazy.To wtedy organizm kobiety najbardziej jest narażony na "straty". Jesli wtedy nic ci nie było (nie było?) to teraz też nic sie nie stanie. Ja w ciazy, przy wadze wyjściowej 49 kg, stracilam ząb. Przy drugiej ciąży, waga wyjsciowa ponad 50 kg, nic mi nie było.
      Po co chcesz przytyć? raczej buduj mase mięśniową, dbaj o prawidłowe odżywianie (zamiast wpier...ć kluchy).
      Ja, przy wadze 49 kg i wzroscie 165, czulam sie idealnie.
      Obecnie waga wyzsza i samopoczucie "cięższe".
    • nikita1908 Re: a jak przytyć? 06.05.21, 16:42
      Tez jestem ektomorfikiem - 52 kg - 170 cm. Nie potrafię przytyć i w sumie nie chcę, bo po co. Pewnie ze wolałabym krąglejsze piersi, tyłek ale trudno. Na pewno nie idź w fastfoody i puste kalorie bo sobie zaszkodzisz. Jeśli masz dobre wyniki to jest ok. Różnorodność jest pieknasmile
    • ga-ti Re: a jak przytyć? 06.05.21, 18:18
      Bo Cię przestaniemy lubić tongue_out
      Mam trzy szczupłe koleżanki, jedna jest na zdrowych dietach i ciągle ćwiczy. Druga je jak koń, gdybym ja tyle jadła to bym się w drzwi nie mieściła, serio, ćwiczeń nie lubi, jest zdrowa, po prostu taka jej uroda. Trzecia jest chudziutka i drobniutka, wszystko ma małe, je też niewiele, twierdzi, że tak ma, więcej nie potrzebuje, lubi smaczne potrawy, różne kuchnie, ale wszystkiego po troszku.
      Powiem szczerze, że im zazdroszczę, najbardziej tej drugiej smile

Może jedz słodycze po 22? Wieczorkiem kawusia, herbatka, soczek, ciasteczko, czekoladka, orzeszki, cukiereczki czekoladowe... mmm pycha, no i działa big_grin
      • mia_mia Re: a jak przytyć? 06.05.21, 21:37
        Aż mi się niedobrze zrobiło na myśl o takim wieczorze, ja bym zamówiła sushi albo zjadła jakąś grillowaną kanapkę z sosami i do tego lampka wina. Chciaż ja szczerze mówiąc wieczorem jeść nie lubię, ale mogłabym się poświęcić dla figury😉
    • wlazkotnaplot Re: a jak przytyć? 06.05.21, 21:28
      Byłam z córką i dietetyka. Umówmy się za ok miesiąc, odnów wątek i opiszę...
    • mia_mia Re: a jak przytyć? 06.05.21, 21:30
      Żeby mieć tylko takie problemy jeśli chodzi o figurę, zazdroszczę, zjeść pyszną, tuczącą potrawę bez wyrzutów sumienia, nawet nie pamiętam kiedy ostatnio tak miałam, pewnie ze 30 lat temu. Mnie ratuje to, że jem bardzo mało i dietetyczne jedzenie lubię, a słodkiego nie, ale chciałabym nie myśleć gotując czy zamawiając o kaloryczności, a tylko o smaku.
    • ivaz Re: a jak przytyć? 08.05.21, 09:16
      a no i zapomniałam dodać, że od ponad roku biorę hormony a kilka lat temu rzuciłam fajki i też waga nie drgnęła sad
    • mama-ola Re: a jak przytyć? 09.05.21, 08:28
      Moja koleżanka miała podobnie. Wiesz, po czym nabrała ciała? Po rowerze. Zaczęła regularnie jeździć do pracy rowerem, w sumie z 20-25 km dziennie, przybrała parę kilo, cialo zrobiło się silniejsze, zmieniła jej się twarz/cera na zdrowszą z wyglądu.
      • ivaz Re: a jak przytyć? 09.05.21, 09:57
        ja też jeżdżę, zima kręcę na stacjonarnym a latem jeżdżę na zwykłym, nie widzę żeby u mnie to miało jakieś znaczenie
    • chicarica Re: a jak przytyć? 09.05.21, 10:45
      W takim przypadku skupiłabym się raczej na budowaniu masy mięśniowej, bo tymi bułkami to sobie najwyżej zdrowie zniszczysz.
    • chicarica Re: a jak przytyć? 09.05.21, 10:48
      A druga sprawa - pomyśleć o ciałopozytywności i pokochać siebie taką jaką jesteś. Jesteś z natury szczupła, ok, może nie ma sensu na siłę tyć? Może to jest Twoja idealna waga? Porozmawiaj najpierw z dobrym lekarzem, niech się wypowie na temat Twojego stanu zdrowia i tego, czy naprawdę dla zdrowia masz przytyć.
    • chersona Re: a jak przytyć? 10.05.21, 20:33
      nie mam Twojego problemu, bo ważę powyżej 50 kilo, ale ja jak dorwę się do paluszków 300 g to zjadam na raz, jak do czekolady lindta też na raz, lody grycana 1100 ml także. nie wiem, czy chciałabyś takiej diety spróbować. obiad dwudaniowy może mi się nie zmieści, ale paluszkom i słodyczom nie umiem się oprzeć.
    • makinetka82 Re: a jak przytyć? 23.05.21, 09:21
      Najlepszy sposób to kakao na tłustym mleku pite przed snem, tak twierdzi moja znajoma dietetyczka.
      • ivaz Re: a jak przytyć? 23.05.21, 13:36
        dzięki spróbuje, lubię

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka