ludzikmichelin4245 Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 11:38 Nie wiem jaka ematka była kiedyś, ale mam wrażenie wobec kilku nicków, że jest w ich życiu bardzo dużo frustracji. Wydaje mi się to smutne, że ktoś musi funkcjonować w takim ciągłym napięciu. Boję się, że może to jakaś nieodłączna część mid-life crisis i też mnie to kiedyś czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 19:49 Luuuuuzik Nie jest nieodłączna Jak dotąd nie bywałaś wredna (a raczej nie bywałaś, przynajmniej tu na forum, z tego, co kojarzę), to się nagle taka nie zrobisz, nawet z wiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kermicia Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 11:43 Na mnie wrażenie niedawno zrobił wątek, w którym forumka została poprawiona, bo coś tam przeoczyła czy nie wiedziała, napisała "faktycznie, nie wiedziałam tego/nie pomyślałam" i osoba poprawiająca odpisała jej "to znacze ze jesteś debilem". No WTF? Menelice spod żabki się kulturalniej do ludzi odzywają. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 13:54 kermicia napisała: > Na mnie wrażenie niedawno zrobił wątek, w którym forumka została poprawiona, bo > coś tam przeoczyła czy nie wiedziała, napisała "faktycznie, nie wiedziałam teg > o/nie pomyślałam" i osoba poprawiająca odpisała jej "to znacze ze jesteś debile > m". No WTF? Menelice spod żabki się kulturalniej do ludzi odzywają. Czyżby alicia033? To bardzo w jej stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 14:50 a tam, pewnie ma nadczynność tarczycy i jej nerwy puszczają. Odpowiedz Link Zgłoś
swinki_trzy Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 11:53 „A za moich czasów to...” 😂😂😂😂 Ematka sprzed 16 lat a obecna niewiele się różnią, powiedziałabym że bywała nawet bardziej wredna i nawalanki mocniejsze, no ale pani, za moich czasów 😂😂 Odpowiedz Link Zgłoś
escott Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 11:59 Szczerze mówiąc, mam wrażenie, że co do jadu i cynizmu, to się trochę poprawiło. Ale też systematycznie wygaszałam najbardziej nienadające się do czytania autorki mądrości na poziomie jaskiniowca... Natomiast czepialstwo o przecinki i słówka to plaga całego internetu, to samo jest na fejsie, nic nie jest ważne, żaden temat, o niczym nie warto rozmawiać, wszystko puszcza się mimo uszu, BO TAM JEST BŁĄD!!! CZY TO PISAŁA STAŻYSTKA??? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 12:41 escott napisała: > . Natomiast czepialstwo o przecinki i sł > ówka to plaga całego internetu, to samo jest na fejsie, nic nie jest ważne, żad > en temat, o niczym nie warto rozmawiać, wszystko puszcza się mimo uszu, BO TAM > JEST BŁĄD!!! CZY TO PISAŁA STAŻYSTKA??? Ale to też ulega fluktuacji. Czasem forumki walą byki jak w przedszkolu, piszą świerzy, zamiast świeży i nikt nie reaguje, a czasem ktoś przyfandzoli się jak wesz do podpaski, bo napisze się tą, zmiast tę. Mam na to okrutną alergię, dlatego świadomie zdecydowałam się pisać jak mówię, albo mówiło się w moim środowisku. Regionalizmy, błędy gramatyczne typowe dla gwary, czy lokalnego języka są wzbogaceniem, które lubię. Za każdy błąd językowy obniżano nam ocenę matury pisemnej z polskiego. Było to 35 lat temu i dziś mam to w doopie. Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 12:56 A ogarniasz ze dużo osób pisze z komorek, które miewają fatalne słowniki? Mi słownik np notorycznie poprawia które na "kture", i co zrobisz, jak nie zauważysz to pójdzie... A mam naprawdę bardzo dobry model telefonu, ale słownik coś strasznego. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 13:03 Weź nic nie mów... Ile razy w pośpiechu zdarzyło mi się wysłać maila do szefa w złożonego z randomowych słów w trzech językach 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 13:06 Mnie to jest rybka, czy to słownik, brak wykształcenia, czy przejściowe zaćmienie. Też zdarzyło mi się napisać coś z fatalnym bykiem, czasem trafi się niefortunna literówka i zaraz znajdzie się ktoś, kto się przyczepi. Ale ciesz się, jak się czepiają, to znaczy, że zasłużyłaś sobie na to wyróżnienie, do bezbronnych ofiar nikt się nie czepia, te budzą tylko litość. Wiele razy też były dyskusje na temat języka niektórych forumek, takiej biscotti na przykład, a ona nadal z uporem czołgu robi swoje. Jak nikogo nie wkurzasz, to nie istniejesz. Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 12:09 Ojojojo, cztery kilo w dwa tygodnie, a dziewczyny zamiasz pochwalic zaproponowaly sprawdzian w terminie nieco bardziej odleglym. No co za wredoty, faktycznie. Twierdzisz, ze te lata swietlne temu byloby inaczej ? Hm. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 18:05 Mogłoby być. Na przykład jeśli spamerzy wyciągną wątek typu "co włożyć na komunię dziecka", "jakie menu na chrzest" to rozpoznaję, że wątek jest wyciągnięty bez patrzenia na daty, bo odpowiedzi dotyczą ubrań i menu. Kiedyś były dyskusje na tematy światopoglądowe, w tej chwili bodajże Nandze mało głowy nie urawali za użycie (odruchowe ewidentnie) zwrotu dzięki Bogu. Tolerancja się zawęziła zdecydowanie i wzrósł poziom agresji. Poziom uszczypliwości być może pozostał ten sam. Może być też tak, że mój poziom tolerancji na nietolerancję i agresję się obniżył, bo po drodze zaliczyłam forum rówieśnicze, grupę wsparcia na Facebooku i grupy plastyczne, gdzie jeżeli wrzucisz kółko narysowane długopisem, to pochwalą twój zeszyt, długopis, kółko, zapał oraz kota/ dziecko, którzy przypadkiem złapali się w kadr. I nikomu od tego nie ubywa, że jest miły. Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Wredne ematki na na ematce 07.05.21, 08:04 "gdzie jeżeli wrzucisz kółko narysowane długopisem, to pochwalą twój zeszyt, długopis, kółko, zapał oraz kota/ dziecko, którzy przypadkiem złapali się w kadr." Ale za to, jak już ematka Cię za coś pochwali, to wiesz, że to coś znaczy!!! Nawet, gdy jest to pochwała w stylu "jak cię nie lubię, tak w tym temacie dobrze piszesz" Odpowiedz Link Zgłoś
aguha Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 12:11 Zaglądam na ematkę z przerwami od 2005 roku. Czasem mnie ta ematkowa zjadliwość męczy i robię sobie przerwę. Zresztą to była zawsze cecha charakterystyczna tej grupy (co mi pasowało😉). Ostatnio mam również wrażenie, że niektóre ematki zrobiły zawody, kto jest bardziej uszczypliwy i złośliwy. Niektóre ematki mylą dwie sprawy: cięta riposta a zwyczajna złośliwość, to są dwie różne sprawy. Tak jak cięta riposta świadczy o inteligencji, to rzucanie chamskimi tekstami niekoniecznie. Ja raczej unikam nawalanek i nie czytam takich wątków. Zresztą na forum zachowuję się tak jak w rzeczywistości. Nie mam drugiej twarzy w wirtualnej przestrzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
12gram Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 15:12 Wiele z matek to osoby przemocowe. Myslą że sa dowcipne "ripostując" a tymczasem ich wypowiedzi to zwyczajna agresja i zachowanie psychiczno-przemocowe. Niektóre pochodziły na terapie i z tego "wyrosły" a inne przemocowe będa do końca żywota. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 15:19 Naturalnie ty nie zaliczasz się do przemocowców. Wcale, a wcale. Tylko z twoich dwóch ostatnich postów wyłazi tyle frustacji, wredoty i nieprzepracowanej traumy, że automatycznie ma się ochotę kopnąć i syknąć "sio kundlu". Odpowiedz Link Zgłoś
adriana.la.cerva Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 15:50 Snake, widzisz o ile Cię bardzo cenię I dziękuję za rady dotyczące odchudzania I ogólnej wiedzy na temat fizjologii kobiety I jej zdrowia, o tyle jak Ty coś napiszesz jest to tak niemiłe I grubianskie że aż strach. Nie wiem skąd taka agresywna postawa 💁♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 18:08 Ona jest chyba nie do końca zrealizowana w życiu i jej się ulewa od czasu do czasu. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 19:57 A ja mam raczej wrażenie, że Snake ma alergię na głupotę i wtedy wali na odlew. I jeszcze, jak jej ktoś wejdzie na odcisk, to mu odda z nawiązką. Sama z siebie raczej na żadną niewinną leliję nie napada (w przeciwieństwie do wielu innych forumek). Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 21:45 chatgris01 napisała: > A ja mam raczej wrażenie, że Snake ma alergię na głupotę i wtedy wali na odlew. > I jeszcze, jak jej ktoś wejdzie na odcisk, Duzo ma tych odciskow w takim razie... Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 21:53 Wystarczy niewiele, ale często przydeptywanych... Odpowiedz Link Zgłoś
aguha Re: Wredne ematki na na ematce 07.05.21, 09:05 Taka mała dygresja: nie wierzę, że ktoś znajduje ujście swojej frustracji np. na ematce, a realnym świecie jest osobą do rany przyłóż. W takie cuda to ja nie wierzę. Łatwiej na forum napisać komuś, że jest idiotą, czy „sio kundlu”, a w realnym świecie raczej tak nikt nie robi. Powtarzam zresztą mojemu synowi, że przecież nikomu prosto w twarz nie powie, że jest głupi i ta sama zasada dotyczy świata internetowego. Lubię krwiste dyskusje, zresztą dlatego od tylu lat zaglądam na ematkę. Nie lubię jednak chamstwa, a niektóre forumki tę delikatną granicę przekraczają. Jak mam niezbyt fajny okres w życiu, to nie upuszczam sobie krwi na ematce, tylko idę np. pobiegać. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Wredne ematki na na ematce 07.05.21, 11:30 aguha napisała: > Taka mała dygresja: nie wierzę, że ktoś znajduje ujście swojej frustracji np. n > a ematce, a realnym świecie jest osobą do rany przyłóż. W takie cuda to ja nie > wierzę. > Łatwiej na forum napisać komuś, że jest idiotą, czy „sio kundlu”, a w realnym ś > wiecie raczej tak nikt nie robi. Jeżeli ktoś agresywnie i pogardliwie wyraża się o forumkach, wyrzuca im na przykład menopauzę, to nie zasłużył ma grzecze traktowanie. Do takich mówi się prosto z mostu. Gdzieś czytałam, że kobietom po urodzenu dziecka spada IQ, to podobno jest naukowy fakt związany z hormonami czy czymś tam. Dla mnie bez znaczenia, bo inteligentna osoba zastanie taką nawet, jak IQ spadnie jej o 1 punkt, czy dwa. Ale gdybym ciągle tu przypominała, że ktoś ogłupiał przez dzieci, to pewnie też by mi się dostało. Inne mogą jednak pisać o "okołomenopauzalnych" forumkach i mało kto reaguje. Kundla zobaczyłaś jednak natychmiast. Wybiórcza percepcja czyli. Czym to wytłumaczysz? - Odpowiedz Link Zgłoś
aguha Re: Wredne ematki na na ematce 07.05.21, 12:50 "Sio kundlu" rzuciło mi się w oczy. Przepraszam, nie traktuj tego osobiście. Można prowadzić dyskusję na pewnym poziomie bez obrażania drugiej osoby. Przynajmniej na tej grupie. Masz na pewno rację, że trzeba reagować na chamstwo, tylko nie jestem pewna, czy trzeba odpowiadać tym samym. Chociaż ostatnio usłyszałam radę (sprawy rozwodowe), że jestem zbyt grzeczna i pewnej osobie mam odpowiedzieć w jedyny sposób, który zrozumie, czyli dwa krótkie słowa Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Wredne ematki na na ematce 07.05.21, 13:04 aguha napisała: > "Sio kundlu" rzuciło mi się w oczy. Przepraszam, nie traktuj tego osobiście. Nie o to chodzi. Napisałam tylko, że na wredny post, które nie jest wcale krytyką, a moralizatorstwem i obraźliwym szczekaniem na innych, automatycznie chce się zareagować w taki, a nie w inny sposób. Chce się kopnąć i nazwać kogoś po imieniu, co nie znaczy, że uważam kogoś za kundla. Po prostu należy wiedzieć, że jak się krzyknie w las, tak ci odpowie. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Wredne ematki na na ematce 07.05.21, 13:31 "mam odpowiedzieć w jedyny sposób, który zrozumie, czyli dwa krótkie słowa wink" Przychodzi facet do fryzjera i mowi - prosze mnie krotko opierdolic. A fryzjer na to - ty chuju! Odpowiedz Link Zgłoś
mitovita Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 22:12 Nie od czasu do czasu a właściwie ciągle. Nawet w wątkach o fryzurach czy kosmetykach wypowiedzi ma agresywne i właśnie grubiańskie, pogardliwe do rozmówcy. Widać, że frustracja życiowa się ulewa i szuka ujścia. Widać, że jest nieszczęśliwa i nie lubi ludzi i odbija to sobie na forum. Czasem mam wrażenie że straszne prostaczki wyemigrowały do tych Niemiec i dlatego tam z kimś zyją bo on ich języka i tego co gadają nie rozumie. A jak do kompletu dołączy TrissMerigold z fazą wyzwisk jako przecinka to już czytać wątków się odechciewa. Do tego kilku panów, nie pamiętam nicka ale jeden ytaki którego wypowiedzi są aż oślizgłe i wolę nie wiedzieć co on w życiu robi, to co jakis czas lepiej tu nie zaglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Wredne ematki na na ematce 07.05.21, 06:52 Bardzo dziękuję za wrzucanie wszystkich emigrantek do Niemiec do jednego worka 🤣🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Wredne ematki na na ematce 07.05.21, 06:54 Aha, mój słowacki eksmąż rozumie po polsku, a aktualny też (choć z mówieniem dużo gorzej), bo miał matkę urodzoną i mieszkającą do 1968 r w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
wkswks Re: Wredne ematki na na ematce 07.05.21, 10:22 Chciałam powiedzieć, ze mój mąż mnie doskonale rozumie.(i po raz kolejny zwrócę uwagę na specyfikę kraju z duża ilością imigrantów: pary mieszane, rodzice lub/i dziadkowie z rożnych krajów, co wpływa na fakt, ze ludzie nawet jak nie mówią językiem „przodków” to sporo kumają). Chociaż w sumie myśl o posiadanie męża, który niewiele rozumie, wydaje sie kuszącą alternatywą. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Wredne ematki na na ematce 07.05.21, 13:25 🤣🤣🤣. Spotkałam się z takimi związkami w Danii - poznałam sporo Polek w średnim wieku, które wyszły za Duńczyków nie znając języka, a małżeństwo z ich strony polegało na tym, że prowadziły gospodarstwo domowe. Były na swój sposób szczęśliwe, zwłaszcza że często uciekły wcześniej od małżeństwa z przemocowcem. Oczywiście ani to polska, ani duńska specjalnosc takie małżeństwa, ale ja akurat w takich okolicznościach się z tym spotkałam. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana.la.cerva Re: Wredne ematki na na ematce 07.05.21, 13:31 A ja bym chciała, żeby wypowiedziała się lajtova vel mozantropka! Pewnie bym usłyszała, że wcale nie znam angielskiego I z moim brytyjskim chłopem porozumiewam się na migi. Bo w końcu jak mam się nauczyć języka na zmywaku 💁♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Wredne ematki na na ematce 07.05.21, 18:02 Ja tam z moim bardzo chetnie porozumiewam sie eh, eh ... po francusku . Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Wredne ematki na na ematce 07.05.21, 11:19 mitovita napisał(a): > Nie od czasu do czasu a właściwie ciągle. Nawet w wątkach o fryzurach czy kosm > etykach wypowiedzi ma agresywne i właśnie grubiańskie, pogardliwe do rozmówcy. Oczywiście. I tobą też gardzę, bo jesteś małych obślizgłym tchórzem. Ukrywasz się pod nowym nickiem i pozwalasz na ocenę mojej osoby, ale z ukrycia. Nie mogę ci oddać, bo nie wiem, coś ty za jedna, ale masz pewnie sama dużo z uszami. Obryzasz mi więc kostki, sikasz na nogę, no do czego kogoś takiego można porównać? Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Wredne ematki na na ematce 07.05.21, 13:26 Po co takie wielkie uczucia jak pogarda w odniesieniu do nicka internetowego? Odpowiedz Link Zgłoś
12gram Re: Wredne ematki na na ematce 07.05.21, 14:44 Uderz w stół . Pierwszy przykład sam sie zgłosił po 7 minutach Oto pani bardzo opanowana, poukładana i kulturalna, której NATURALNYM odruchem w rozmowach na forum jest reakcja - "automatycznie ma się ochotę kopnąć i syknąć sio kundlu". Nie wiem czy tatuś z mamusią taki przykład jej dali że się wyzwiskami i kopami porozumiwali, czy z swoim może istniejącym partnerem się na kopy napierdala, ale widać, że lubi ten sport i na forum z chęcią szuka okazji by się realizować. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 12:34 Zawsze mnie fascynowało poważne osobiste traktowanie jatek internetowych, w ogóle emocjonalne traktowanie tego co się dzieje w społecznościach netowych. To znak czasów czy jakaś defekt umysłowy? Nie, ematka nie jest bardziej wredna niż parę lat temu, możesz mi wierzyć, chłodny ogląd zachowuję bo nie wzruszają mnie tutejsze rozgrywki i jazdy. Natomiast jest trolskie pospolite ruszenie, trzeba się napracować bardziej niż kiedyś żeby odsiać te plewy, ale jest to do zrobienia. I mamy większe przyzwolenie na przeklinanie, to już znak czasów. Odpowiedz Link Zgłoś
trudneslowa Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 12:54 A pamięta któraś z ematek wspólne konto na naszej klasie? Oczywiście konto istniało parę godzin, zanim ktoś zmienił hasło i się nim nie podzielił. Odpowiedz Link Zgłoś
sundace46 Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 13:13 lopezka42 napisała: > Nigdzie nie ma tak wrednych osób jak na ematce > To po co tu zaglądasz? Skoro ci nie pasuje wypisz się. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 13:22 Juz tu gdzies napisalam, ze powinni ematke na wscieklizne szczepic ,a nie na covid co kilka mies. Odpowiedz Link Zgłoś
mitovita Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 22:20 ciekawe czy by były kolejki do szczepionek Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 13:57 Nie osłabiaj mnie... może dopiero teraz oberwało Ci się osobiście, ale ematka wredna była od zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 14:06 Generalnie pistrolle, katotrolle i męskie incele są do wykasowania. Poza tym niektóre trolle dodają tu specyficznego klimatu jak Woman in love czy wcielenia gazety. A tak przy okazji napiszę coś, co od dawna chciałam napisać, pewną obserwację. Otóż przychodzę na ematkę, dlatego, że na stałe pracuję zdalnie, cierpię na niedobór kontaktów międzyludzkich, a zwłaszcza z innymi kobietami, mieszkam z samymi facetami, a następną po nich osobą, z którą mam bliską relację jest mój ojciec...z matką nie gadam, siostra daleko. Przychodzę więc tu, aby porozmawiać z kobietami, ale widzę, że często gdy napiszę coś niekontrowersyjnego np. jakąś życzliwą, lecz banalną radę, jakieś zwyczajne pocieszenie, odpowiedź na pytanie w tytule, jak coś u mnie wygląda (gdy wygląda dość przeciętnie) itd. itp., to jest na to zero reakcji. Wisi sobie ten mój wpis, a pod nim żadnej odpowiedzi, gdzieś w innych rejonach wątek się rozrasta. Tak więc, czasem czuję, że jak mam potrzebę na tę interakcję, to muszę napisać coś bardziej skrajnego, kontrowersyjnego, "mocniejszego", bez hipokryzji (w stylu: ludzie tak robią, ale nie przyznają się do tego sami przed sobą), zaatakować jakąś postawę (chociaż staram się nie kogoś personalnie) itd. itp. Odpowiedz Link Zgłoś
swinki_trzy Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 14:41 Aguar, twoje ss-mańskie zapędy odnośnie kp niejedną świeżą matkę w depresję wpędziły. Ot, takaś ty delikatna, niekontrowersyjna, nikogo nie atakująca, nigdy nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 14:49 no i jak tu nie uwielbiać ematki, jak przyjdą takie świnki trzy, co to pewnie miały wcześniej z pięć innych nicków i pozamiatają. Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 15:01 Ale właśnie naprawdę mnóstwo moich delikatnych, niekontrowersyjnych i nieatakujących wpisów przepadło niezauważonych, a jak zaczęłam pisać o kp, to dopiero miałam z kim gadać I nadal się upieram, że atakowałam postawę: niekarmienie piersią, a nie doczepiałam się personalnie do jakiejś konkretnej forumki. (Dodam, że to było kilka lat temu, wiem, że nigdy mi nie zostanie zapomniane, ale teraz będąc matką nastolatka, mam mniej radykalne poglądy.) Odpowiedz Link Zgłoś
12gram Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 15:06 E? na każdym forum bywaja wredziole, wydaje mi się, że teraz akurat ematka jest umiarkowana pod względem ilości hejtu na dzień dobry Dawniej bywało tworzenie się klik TWA. Obrzydliwe zjawisko. Potrafiła taka grupka znajomych lafindryn rozwalić wyśmiewając kazdy wątek i zadziobać każdego co do ich TWA nie należał. Teraz się chyba zestarzały, albo już tyle razy w ramach TWA pokłóciły ze sobą, że już tak ślepo jedna przez drugą nie klepią klawiaturą, i na szczęście tych grupowych linczów jest mniej. Albo tez inni dorośli i im zwisa i powiewa co tam jakas pani w okresie okołomenopauzalnym pisze, bo wyraźnie widac kto jest merytoryczny a kto tylko szuka zaczepki żeby się wyżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.org Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 15:38 Na forum to już Twoje zadanie odizolować się od komentarzy. Świadomość, że są osoby, które mają taki a nie inny charakter, zły dzień, gorszy moment lub takie hobby jest bezcenna. Pomijając złą interpretację. Pamiętam takie zdarzenie sprzed lat. Poszłam prywatnie do lekarza, zapłaciłam sporo za badanie USG, na którym mi zależało. Czekałam prawie 3 godziny na wizytę i zbliżała się godzina pracy (zajęcia, a właściwie egzamin ze studentami, nie było jak zmienić terminu) Więc po wejściu najszybciej jak mogłam wyłuszczyłam moje problemy z oczekiwaniem "skanuj mnie pan wreszcie do licha". Na co on, że najprawdopodobniej jestem bardzo nerwową osobą, stąd takie a nie inne objawy. Myślałam, że go wtedy strzelę, okazałabym się potwierdzeniem jego diagnozy. Na forum zdarzają się posty takich pacjentek i takich lekarzy. Na to się patrzy przez kilka filtrów. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 15:38 To ja zaprezentuje troche inna perspektywe- Wy wszystkie siedzicie tutaj od lat, ja od kwietnia zeszlego roku. Udzielalam sie wczesniej na roznych grupach fejsowych, ale poziom tych grup i TWA spijajace sobie z dziobkow byly po prostu zenujace. Ematka byla powiewem swiezosci- mozesz dostac zyebe, ale jesli 5 osob mowi ci, ze jestes koniem, moze warto odwrocic sie i sprawdzic, czy z tylu nie masz ogona? Ja zweryfikowalam kilka swoich postaw wobec dziecka, wyszla nam to obu na dobre i jest to zasluga moze nie zimnego, a letniego prysznica, ktory dostalam na forum. Znalazlam tutaj swoja mala nisze i miejsce w internecie- jest mi smutno, kiedy mowicie, ze to koniec tego forum, albo, ze forum schodzi na psy. Wygaszam trolle, ktorych nie lubie, omijam watki covidowe i wiecej mi do szczescia nie potrzeba😉Chyba tylko raz porzadnie sie tutaj zbulwersowalam, kiedy forumka o nicku Whitney costam zalozyla rozpaczliwie smutny watek o zyciu po rozwodzie z trojka dzieci, a jedna z udzielajacych sie tutaj w tym watku, wylala na nia takie wiadro obrzydliwego scieku, ze przykro bylo to czytac. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 15:59 Nie smuć się, jaki koniec, odkąd pamiętam końce się tu wieszczy. Jeszcze ematka nie zginęła póki parę forumek żyje Odpowiedz Link Zgłoś
azalee Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 16:11 Podejrzewam ze pozniej paleczke przejma corki forumek i beda opisywac zle relacje z toksycznymi matkami i tak sie bedzie krecic Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 18:01 No proszę cie, jaki koniec ematki! Przecież tu prawie każda ematka ma dopiero 18 za plecami, zanim zejdzie, to trochę czasu jdnak upłynie, no chyba ze zejdzie po szczepieniu🙈 Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Wredne ematki na na ematce 07.05.21, 14:15 Towarzystwo wzajemnej adoracji. Internet ci ukradli? Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 18:29 Również uważam, że ematki sa wredne. Wyciagaja prywatne dane, potrafia komuś zniszczyć życie dla zabawy. Z frustracji, bo się nudza, czy huk wie, po co. Nie pomyśli taka jedna z druga, że może to się skończyć samobójcza śmiercia człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 22:16 Lojezu, tos pojechala. Juz bez przesady z tym niszczeniem zycia i samobojstwami, znaj miare. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 18:37 Nie wiem, jestem od kilkunastu lat, w kilku pierwszych moich wątkach dostałam nieźle po tyłku, teraz bym się nie przejęła Ale też gdy o coś pytam to dostaję masę życzliwych i mądrych rad. Może dla tego, że nie jestem kontrowersyjną ematką, ot przeciętna Życie jest trudne, gdzieś trzeba się wygadać albo wykrzyczeć, albo komuś dowalić, żeby zrzucić własne stresy, a siłownie pozamykane Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 19:30 ga-ti napisała: > Nie wiem, jestem od kilkunastu lat, w kilku pierwszych moich wątkach dostałam n > ieźle po tyłku, teraz bym się nie przejęła > Ale też gdy o coś pytam to dostaję masę życzliwych i mądrych rad. Może dla tego > , że nie jestem kontrowersyjną ematką, ot przeciętna > > Życie jest trudne, gdzieś trzeba się wygadać albo wykrzyczeć, albo komuś dowali > ć, żeby zrzucić własne stresy, a siłownie pozamykane Tu większość jest kobiet co nie chce wchodzieć w pyskówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 18:51 Z historii odchudzań w twoim życiu, jak i reakcji na tamten wątek, wnioskuję, że jesteś kompulsywną osobą, z poczuciem własnej wartości uzależnionym od opinii innych. To nie wróży ani satysfakcji z odchudzania ani z forumowania. Jakbym miała coś poradzić, to nie przejmuj się tak bardzo opinia innych. Ona zawsze będzie bardzo różna, często niezgodna z twoimi oczekiwaniami, nawet jeśli nie będzie wyrażona wprost. Chcę przez to powiedzieć, ze te opinie z forum, które cię tak zbulwersowały, pewnie powiela wiele osób z twego otoczenia, tylko ich nIe werbalizuje. Rób tak, jak ci samej pasuje, a opinie innych pozostaw innym. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Ty udzielasz rady 06.05.21, 19:26 livia.kalina napisała: > Z historii odchudzań w twoim życiu, jak i reakcji na tamten wątek, wnioskuję, ż > e jesteś kompulsywną osobą, z poczuciem własnej wartości uzależnionym od opini > i innych. To nie wróży ani satysfakcji z odchudzania ani z forumowania. Jakbym > miała coś poradzić, to nie przejmuj się tak bardzo opinia innych. Ona zawsze bę > dzie bardzo różna, często niezgodna z twoimi oczekiwaniami, nawet jeśli nie będ > zie wyrażona wprost. Chcę przez to powiedzieć, ze te opinie z forum, które cię > tak zbulwersowały, pewnie powiela wiele osób z twego otoczenia, tylko ich nIe w > erbalizuje. Rób tak, jak ci samej pasuje, a opinie innych pozostaw innym. > Nawet masz sygnaturkę idiotyczną.Ty mówisz do faceta co jest od ciebie starszy leję na ciebie.Ja po takim czymś to bym się zapadł pod ziemię.Ty nie masz tu prawa głosu. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 19:23 Niektóre tu mają czas siedzieć od rana do wieczora.Jedne się specjalizują w wątkach religijnych .Inne w politycznych.Grupka powiązań .Taka livia kalina potrafi powiedzieć do dojrzałego faceta co ma dwoje dorosłych dzieci i milutkie wnuczęta "leję na ciebie.To to nie kobieta to facet pod tym nickiem.Spotkałem przeuroczą kobietę o poglądach odmiennych od moich.Jakie ona młoda kobieta ma przemyślenia i wizje .To ja co niejednego pieca chleb jadłem to normalnie oczy w słup.Można sobie pogadać bez napinki i wyzwisk.Nie dawno glanowano annę justynę wspaniała matkę dzieci że miała odmienne zdanie.Pełno nowych nicków połapać się nie można .Ale to forum jest najlepsze z całej GW.I są tu wspaniale istoty kobiece. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 21:39 Wytrzeźwiej zakonniku z dwójką dzieci i malutkimi wnuczętami Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Wredne ematki na na ematce 07.05.21, 08:14 livia.kalina napisała: > Wytrzeźwiej zakonniku z dwójką dzieci i malutkimi wnuczętami > Dobry lekarz od leczenia paranoji by ci pomógł .Nie dość że nie błyszczysz intelektem to choroba cię wykańcza .Żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Wredne ematki na na ematce 07.05.21, 11:56 Jak wszyscy wiemy, na forum jest tylko jedna dama- tiszantul, klasa sama w sobie i zakochany w nim zakonnik, taniarada, który jakiś czas temu opisywał, ze jego żona miała aborcje a teraz, że ma dzieci i wnuczęta. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 19:28 lopezka42 napisała: > Nigdzie nie ma tak wrednych osób jak na ematce Według moich obserwacji nie prawda. Na każdym form na którym byłam, na każdym na którym czasem jestem kiedy sobie coś wyszukuje jest tak samo. > > Są osoby które mądrze radzą, wspierają, rozumieją, lub też tłumaczą, gdy mają i > nne zdanie też potrafią je kulturalnie wypowiedzieć. Ale najczęściej niestety t > e odp gnią wśród tych którzy zawsze atakują. Tu się niestety zgadzam, zwłaszcza z tym, ze te normalne odpowiedzi często giną > Zakładkam że większość to dorosłe kobiety, czasem faceci, skąd takie zapędy by > zawsze kogoś skrytykować? (bo najczęściej to te same osoby) Czy to niskie poczu > cie wartości i chęć dowartościowania się? Czy to że jest się tutaj w miarę anon > imowym? Czy traktowanie ematki jako worka do bicia i tu mogę się wyżyć, wylądow > ać złość ? To już pytanie o genezę hejtu, ale też o to dlaczego często mamy (jako społeczeństwo) brak kultury dyskusji, i kiedy ktoś prezentuje inne poglądy, to pojawia się albo atak albo kpina zamiast kulturalnej wymiany argumentów, co zresztą uważam za bardzo przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 19:57 lopezka42 napisała: > Nigdzie nie ma tak wrednych osób jak na ematce > > Byłam tutaj 16 lat temu przez kilka lat, potem nie wchodziłam. > Jestem teraz od może roku. > I stwierdzam, że naprawdę nigdzie nie ma tak wrednych o ludzi. > I nie chodzi tutaj o moje wątki a o wszystkie. > Przykre to. > czy przykre? Dla mnie nudne. Niektórzy to lubią jak programy Jerry Springera, mnie to osobiście głównie nudzi, bo to takie "ple, ple, ple" o niczym byle dosrać i zwrócić na siebie uwagę. I też bez przesady, że akurat na ematce największe wredoty, wszędzie ludzie tacy sami. Owszem czasem robi się kumulacja wredot ale to raczej na zasadzie "klonowania zachowań" coś w tym stylu jak obecnie wysyp wątków o włosach czy o odchudzaniu. Jedna napisze, to potem druga, trzecia, czwartej się coś w temacie przypomni i tak leci. Tu też się przyjął taki styl "twardej żylety" i dosrywania, czasem każdy w to mimowolnie wchodzi. Ale na dłuższą metę to nużące, bo powtarzalne i tendencyjne. Za te same przywary lubianą forumkę pogłaszcze się po głowie, zaś inną kopnie z półobrotu, bo jak wiadomo ten sam fakt, może z łatwością zinterpretować sobie na dwa odmienne sposoby. Lubiana forumka która pije wino do obiadu będzie uchodzić za smakosza, nielubiana za alkoholiczkę albo w najlepszym przypadku snobkę. Choć każda będzie robić dokładnie to samo. Dlatego osobiście zlewam te wszystkie złośliwości i traktuję coś jak upierdliwe muchy. Znak, że ktoś ma problemy z głównie z sobą. A to już jego sprawa. To tak samo jak się przejmować tym co mówi chory psychicznie. Przejmujesz się wtedy? Analizujesz dlaczego to robi? Starasz się mu wytłumaczyć? Tu dokładnie tak samo, ktoś rozgrywa swoje problemy, nie twoje, ty jesteś tylko narzędziem do ujścia jego problemów, na serio można tylko wzruszyć ramionami albo zacząć ziewać. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 20:13 Guzik prawda, jestem na forum od 2002, na emotke zaglądałam częściej od 2005 ale bałam się cokolwiek napisać 😁 Aczkolwiek dziewczyny żarły się w trochę bardziej wyrafinowany sposób, tych maniaków przecinków nie było widać. Odpowiedz Link Zgłoś
katiemorag Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 21:44 To jedno z nielicznych forów do których lubię wracać. Może i jest wredota ale nie ma slodkopierdzenia. To forum, gdzie możesz napisać prawdę i swoją opinie mimo iż nie jest to popularna opinia. I nikt Ciebie za to nie wywali. Gdzie nie ma pochwały i usprawiedliwiała głupoty. Gdzie wytykane sa błędy. Ale aby tutaj być trzeba posiadać trochę dystansu do siebie, pewności siebie i samokrytyki. A nie każdy to posiada i nie każdy to udźwignie. Odpowiedz Link Zgłoś
paskap Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 22:39 Jam też tu już długo siedzę, gdzieś od 2007 . Forum jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
wkswks Re: Wredne ematki na na ematce 07.05.21, 10:33 O toto! Na grupach na fejsie łatwo wyłapać bana, jak ma sie inny pogląd niz admin. Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Wredne ematki na na ematce 06.05.21, 22:36 No są wredne te ematki, cóż zrobić 😁. Ale wredota na forum nie boli, często bawi i pozwala na sucho potrenować przed spotkaniem z prawdziwą wredotą w realu. Odpowiedz Link Zgłoś