21mada 13.05.21, 19:53 Pytanie do emam, które ćwiczyły a efektów brak. Czy dałyście sobie w końcu spokój (po jakim czasie?) czy próbujecie dalej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chatgris01 Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 19:57 Mam odwrotnie. Przestałam intensywnie jeździć na rowerze prawie 20 lat temu, ale efekty nadal widać Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 20:00 O? A jak to sie dzieje, przecież nieużywane mięsnie zanikają? Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 20:02 Dość ciężko nie używać mięśni pośladków i ud Na rowerze (jeździłam bardzo intensywnie przez kilka lat) je rozwinęłam i ujędrniłam, i takie zostały (przecież się codziennie ruszam, choć już nie jeżdżę). Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 20:10 A inne forumki wielokrotnie tu pisały, że jazda na rowerze nie dała im absolutnie żadnych efektów. To jak to w końcu jest? Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 20:14 Zależy od stylu jazdy chyba.. jak jeździsz spacerowym tempem po płaskim i wyasfaltowanym to efektów może nie być. Jak po górach i dolinach w terenie to chyba nie ma bata żeby kompletnie żądnych efektów nie było. Codziennie widuję gości na kolażówkach, jeżdżących intensywnie i mają bardzo zgrabne, umięśnione tyłeczki i nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 20:24 Ja jeździłam na góralu, przez 8 miesięcy w roku około 300 km tygodniowo, i tak przez kilka lat (więcej po asfalcie niż po terenie, ale po terenie też, np. w Bieszczadach). Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 20:27 mashcaron napisała: > Zależy od stylu jazdy chyba.. jak jeździsz spacerowym tempem po płaskim i wyasf > altowanym to efektów może nie być. Taka jazda w ogóle nic nie daje. Większy efekt byłby, gdyby połowę tej drogi przeszło się na nogach. Mnie osobiście to popularne ostatnio wożenie doopy strasznie denerwuje. Nigdzie nie można już wyjść pochodzić, bo wszędzie te upierdliwe kaleki na rowerach. Do wyrobienia nóg, pupy (oraz brzucha) trzeba mieć spory opór i trochę się napocić. Jeżeli nie ma się takiej możliwości w terenie, to warto kupić rower stacjonarny. Odpowiedz Link Zgłoś
allijja Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 20:37 a to uważasz, ze każdy wozi doope na rowerze, zeby właśnie ową doope sobie ukształtować? ja jeżdże na rowerze, po lesie. Może i chodzilabym gdybym sie nie bała, że mnie ktos napadnie - na rowerze jednak szybciej sie oddale. Poza wszystkim u mnie takie jedno okrazenie to jakieś 20 km, nie wiem czy byłabym w stanie tyle przejsc - a tak to sobie podjade do stawku, do miejsca gdzie sarenki wychodza czy do pomnika, gdzie spadł samolot. Lubie. I mam prawo. Za to nie wpi....am sie na jezdnie, gdzie jestem zawalidroga dla samochodow. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 21:04 Nie wiem co mają na celu ludzie wożący w chmarach doopy na rowerach. Ale jeżeli nie mamy do czynienia z osobami 75 plus, dla których może to być jedyna forma sprawnego ruchu na świeżym powietrzu, to proponowałabym od czasu do czasu dla eksperymentu zmianę pozycji ciała. Jeżeli ktoś przekłada tylko doopę z siedzenia samochodu na domowy fotel, a z fotelu na siodełko rowera, to efekty czegoś takiego nie będą najlepsze. I nie zabieram ci do tego prawa, mam jednak też prawo być zdania, że na rekreacyjnych trasach w miejskiej zieleni, na których rowerzyści dzielą miejsce z pieszymi, bywa to dla pieszych wyjątkowo upierdliwe. Nie miałabym jednak nic przeciwko, gdyby ci ludzie maszerowali albo uprawiali jogging. Przynajmniej nie musiałabym ciągle się oglądać i uważać, by taka kaleka nie wjechała mi do tyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
huang_he Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 21:14 Ty to jednak nie jestes normalna... Odpowiedz Link Zgłoś
allijja Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 21:24 >Przynajmniej nie musiałabym ciągle się oglądać i uważać, by taka kaleka nie wjechała mi do tyłka. podobnie jak ja nie musiałabym sie ciągle ogladac na spacerowiczów ze swoimi kundlami, puszczanymi luzem w lesie (pomimo zakazu wprowadzania w ogole). A trasy rowero-piesze sa na ogół wystarczająco szerokie dla wszystkich - pominawszy chyba grubasów, którzy zajmuja 2/3 sciezki lesnej. Ci moga miec klopoty.... A dla twojej wiadomości - oprocz jazdy na rowerze uprawiam pilates, joge i treningi interwałowe/rozne inne. I to codziennie. No..moze poza weekendami. Rower jest dodatkiem. Bo ten lubie - lubie pooddychac świeżym powietrzem. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 01:19 allijja napisała: > A trasy rowero-piesze sa na ogół wystarczająco szerokie dla wszystkich - pomina > wszy chyba grubasów, którzy zajmuja 2/3 sciezki lesnej. Ci moga miec klopoty... > To może gdzieś u ciebie w Disneylandzie. U mnie wiele atrakcyjnych tras spacerowych nie zmieniło się od wielu lat, bo warunki topograficzne nie pozwalają na poszerzenie dróg i na wyznaczenie osobnych ścieżek. Już napisałam, gdyby ci rowerzyści trzymali się swoich ścieżek rowerowych, to mnie to rybka, co za rodzaj aktywności na nich uprawiają. Ale te są często mniej atrakcyjnie pejzażowo i przebiegają wzdłuż dróg samochodowych, więc lepiej wepchnąć się na chama pomiędzy pieszych. Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 22:19 Snake straszne dyrdymały piszesz. To "wożenie" d... wspaniałe robi kondycję, wpływa dobroczynnie na krążenie, ciśnienie, bardzo dobrze ze tyle osób jeździ, że rowery są modne i że jest tyle ścieżek rowerowych. Nie wiem jakim cudem jeśli ktoś regularnie jeździ mieśnie mają stę nie rozwinąć, pracują nogi, ręce, brzuch, cale ciało, nie ma opcji aby w mieśnie nie poszło. Nawet jak sie jeździ wolno po prostej drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 00:01 milupaa napisała: > Snake straszne dyrdymały piszesz. To "wożenie" d... wspaniałe robi kondycję, wp > ływa dobroczynnie na krążenie, ciśnienie, bardzo dobrze ze tyle osób jeździ, że > rowery są modne i że jest tyle ścieżek rowerowych. Przestań pierniczyć. Ja piszę o wożeniu doopy przez ludzi, którzy od lat nie zrobili kroku na własnych nogach, tych wożących na rowerach swoje doopy i grube brzuchy. I nie na ścieżkach rowerowych, bo na nich nie chodzę, a na trasach, które wcześniej używane były przez ludzi chodzących. Dziś chodzenie najwidoczniej przerasta całą masę ludzi i jest zbyt męczące, a byłoby lepsze chociaż dla kręgosłupa. Z takiego jeżdżenia ma się mniej niż ze zwykłego spaceru aktywującego o wiele większą ilość mięśni. Odpowiedz Link Zgłoś
allijja Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 00:16 >Ja piszę o wożeniu doopy przez ludzi, którzy od lat nie zrobili kroku na własnych >nogach, tych wożących na rowerach swoje doopy i grube brzuchy. ciekawe jak to odrożniasz??? jeszcze jakis inny kolor skory mają niż ta twoja podstarzala? Weź trochę zastanów się nad swoją starczą "obmierzłością" bo juz stajesz się nie do zniesienia.... Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 00:47 allijja napisała: > ciekawe jak to odrożniasz??? > jeszcze jakis inny kolor skory mają niż ta twoja podstarzala? > Weź trochę zastanów się nad swoją starczą "obmierzłością" bo juz stajesz się ni > e do zniesienia.... A co? Masz brzucho na rachitycznych nóżkach, że czujesz się osobiście dotknięta? Lepiej zacznij się ruszać, a nie markować aktywność wożąc tyłek na kolejnym siedzeniu, bo starczy uwiąd dopadnie cię prędzej ode mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bib24 Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 09:45 czytasz w ogóle swoje posty przed wysłaniem czy jedziesz tak chamsko celowo? Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 15:15 Snake czy ty zdajesz sobie sprawę jaka jestes żałosna w swoich niektórych wypowiedziach?🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 16:15 milupaa napisała: > Snake czy ty zdajesz sobie sprawę jaka jestes żałosna w swoich niektórych wypo > wiedziach?🙂 Żałosne są moje psychofanki, które nie przeczytały dokładnie mojego postu i fantazują sobie na temat napisanych przeze mnie treści. Ja bowiem o trasach rekreacyjnych na terenach zielonych, a te będą walczyć o prawo do jeżdzenia na rowerze na zakupy, albo ścieżkach rowerowych. Gdzie, qrwa komuś tego zabraniam? A potem jakaś chamówa naubliża mi jeszcze od staruch, a te ciągle będą pi...dolić, że JA jestem agresywna. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 16:42 》 Gdzie, qrwa komuś tego zabraniam? A potem jakaś chamówa naubliża mi jeszcze od staruch, a te ciągle będą pi...dolić, że JA jestem agresywna. Żenada.《 Ty Snake agresywna? 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 16:51 To musisz chyba jasniej pisac „ Mnie osobiście to popularne ostatnio wożenie doopy strasznie denerwuje. Nigdzie nie można już wyjść pochodzić, bo wszędzie te upierdliwe kaleki na rowerach.” Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 00:24 > Dziś chodzenie najwidoczniej przerasta całą masę ludzi i jest zbyt męczące fakt, mnie 50km do przejscia przerasta; natomiast po gorach o wiele latwiej mi sie chodzi niz jedzie rowerem; no chyba, ze na elektryku. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 00:59 mikams75 napisała: > fakt, mnie 50km do przejscia przerasta; natomiast po gorach o wiele latwiej mi > sie chodzi niz jedzie rowerem; no chyba, ze na elektryku. A czy ja piszę o tobie? Piszę o ludziach, którzy nie przechodzą piechotą nawet 5 km, bo nie dadzą rady. Za to wsiadając na wypasiony rower, chętnie elektryczny, zapychają drogi przeznaczone do chodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 09:42 >A czy ja piszę o tobie? Piszę o ludziach, którzy nie przechodzą piechotą nawet 5 km, bo nie dadzą rady. Ludzie co nie przejdą 5 km to raczej nie korzystają z rowerów, tylko z samochodów. Na rowerze też trzeba się poruszać. Chodzić można wolno, ale jak pedałujesz za wolno to się przecież przewrócisz. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 09:58 Mozna zejsc z rowera gdy sie jest zmeczonym. A swoja droga pretense (zmiji) do ludzi o to ze jezdza rowerami sa absurdalne. Ja rozumiem ze jezdzenie posrod pieszych jest czy moze byc dla tych pieszych uciazliwe ale tez bez przesady. Jedzenie rowerem jest lepsze niz autem bo jednak to ruch i nawet rekreacyjne jest pozyteczne. A drogi rowerowe nie sa wszedzie. Czesto zeby do nich dotrzec trzeba uzyc drog a na forum wielki lament bo rowerzysci na drogach krolom drog przeszkadzaja. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 09:46 piszesz ogolnie, wiec o mnie i o innych; skad wiesz w jakim celu i jak daleko jezdza ci wszyscy, ktorych napotykasz na drodze? I tak, 5km przejsc potrafie ale np. do sklepu wole podjechac roweem. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 10:02 jak się ma koszyk to w ogóle... w pewnym wieku należy się oszczędzać i nie dźwigać. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 10:18 mysle, ze jeszcze nie jestem w takim wieku, zeby miec problemy przez siatke z zakupami, a w plecaku to juz w ogole luksus, ale po co? plus skad brac na to czas? Nie oszukujmy sie, wiekszosc jak sie wybiera 5km do sklepu, to jedzie samochodem. Juz widze jak snejkowa i inne "spotsmenki" leca pieszo Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 09:00 mikams75 napisała: > fakt, mnie 50km do przejscia przerasta; Serio? Myślę, że tak Ci się wydaje, a jak byś spróbowała (zwłaszcza zaczynając stopniowo), to bez problemu byś dała radę. Mój ojciec emeryt chodzi od lat, żeby utrzymać formę, i gdzieś do wieku 78 lat robił około 40 km dziennie (teraz ma lat prawie 84 i robi dziennie 10-20 km, zależnie od pogody i samopoczucia). Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 09:06 Większość ludzi nie ma czasu na długie takie wędrówki, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 09:12 Wiem, że raczej tylko emeryci mogą sobie na to pozwolić. Chodziło mi o samą fizyczną możliwość (nie namawiam do praktykowania od razu). Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 09:50 10-20 to luz, choc ja mam wokolo glownie teren gorzysty, wiec luz to tylko po plaskim. 50km to jest 10h marszu non stop. Stopy by odmowily wspolpracy a otarcia leczylabym chyba miesiac. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 14:22 mikams75 napisała: > 50km to jest 10h marszu non stop. Niekoniecznie, można rozdzielić na minimum dwa wyjścia w tym samym dniu (nie namawiam Cię tu, tylko przekonuję, że to technicznie możliwe). Mój ojciec na swój pierwszy spacer wychodzi około 4 rano (całe życie jest skowronkiem). Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 10:34 Codziennie chodzi ok. 5 godzin, bo tyle trzeba liczyć na przejscie 20 km. 40km to nie jest popołudniowy codzienny spacerek. Wydaje mi się, że albo źle liczy te kilometry, albo ty kolorujesz sytuację. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 14:17 Napisałam, że obecnie chodzi 10-20 km, nie 40. I tak, zajmuje mu to kilka godzin dziennie-2-3 bardzo wcześnie rano i 2-3 po południu. Może oraz lubi chodzić, ma oceany wolnego czasu i motywację, by zachować formę (lekarze go za to chodzenie bardzo chwalą od lat) i nie przytyć, więc co w tym dziwnego? A jak dawniej chodził do 40 km, to też w dwóch częściach, rano i po południu, no i wtedy chodził dużo szybciej, 6 km/h (całe życie bardzo szybko chodził, zwolnił dopiero od paru ostatnich lat). I mogło mu to zająć nawet cały dzień, nie było przeszkód. Np. szedł do wsi odległej o 10 km i potem wracał, to już jest 20 km, i powtarzał po południu, niekoniecznie w tym samym kierunku. Droga bardzo przyjemna, przez las. A na krótsze dystanse chodzi do miejskiego parku i ma miarkę w postaci okrężnej alejki o długości 1 km. Obleci 5 razy rano i 5 razy za drugim wyjściem po południu i już ma 10 km (na dłuższe dystanse chodzi poza miasto). Nieraz, jak jestem u rodziców, to chodzę z nim na te spacery. Naprawdę nie widzę w tym nic nadzwyczajnego, trzeba mieć tylko czas, chęć i zdrowe nogi (oraz wygodne buty). Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 17:47 chatgris01 napisała: > Napisałam, że obecnie chodzi 10-20 km, nie 40. I tak, zajmuje mu to kilka godzi > n dziennie-2-3 bardzo wcześnie rano i 2-3 po południu. Może oraz lubi chodzić, > ma oceany wolnego czasu i motywację, by zachować formę (lekarze go za to chodze > nie bardzo chwalą od lat) i nie przytyć, więc co w tym dziwnego? > A jak dawniej chodził do 40 km, to też w dwóch częściach, rano i po południu, n > o i wtedy chodził dużo szybciej, 6 km/h (całe życie bardzo szybko chodził, zwol > nił dopiero od paru ostatnich lat). I mogło mu to zająć nawet cały dzień, nie b > yło przeszkód. Np. szedł do wsi odległej o 10 km i potem wracał, to już jest 20 > km, i powtarzał po południu, niekoniecznie w tym samym kierunku. Droga bardzo > przyjemna, przez las. > A na krótsze dystanse chodzi do miejskiego parku i ma miarkę w postaci okrężnej > alejki o długości 1 km. Obleci 5 razy rano i 5 razy za drugim wyjściem po połu > dniu i już ma 10 km (na dłuższe dystanse chodzi poza miasto). Nieraz, jak jeste > m u rodziców, to chodzę z nim na te spacery. Naprawdę nie widzę w tym nic nadzw > yczajnego, trzeba mieć tylko czas, chęć i zdrowe nogi (oraz wygodne buty). > Pamiętam, już kiedyś pisałaś o tacie W dalszym ciągu brawa dla niego Wspomnę też tu o dziadku mojego M, który mając 80 tke jeździł codziennie po 80km. Teraz ma 85 i tylko po 30km Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 17:52 Dziękuję Brawa dla dziadka. Tu też czasem widuję kolarzy w mocno podeszłym wieku, prują jak maszyny (i mają perfekcyjnie wyrzeźbione mięśnie). Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 21:02 nadal piszesz o 10-20 km a nie o 50. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 21:10 mikams75 napisała: > nadal piszesz o 10-20 km a nie o 50. Ale co ma 50 do tych 10-20, bo nie rozumiem? O 50 pisałam tylko, że technicznie możliwe, jeśli ktoś ma dużo czasu, i absolutnie nie porównywałam do 10-20, które mój ojciec robi TERAZ, bo już mu wiek i zdrowie nie pozwalają na więcej. A dawniej, jak był młodszy i przed operacją serca, robił do 40 (i to ewentualnie można porównać do 50, jeśli rozbić na dwa wyjścia dziennie, tam i z powrotem po 12,5 km). Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 22:43 to, ze mi wmawiasz, ze jak ktos chodzi 10-20 a kiedys 40, to 50 idzie tez jak z platka. A nie jest tak, bo kolejne kilometry ida coraz trudniej. Jakbym z jakiegos powodu musiala i wyszla w nocy to moze bym przeszla, choc watpie, pzyjemnosci bym z tego nie miala i juz wczesniej leczylabym rany od moich super wygodnych butow, obawiam sie, ze kolana tez by odmowily wspolpracy. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 22:58 mikams75 napisała: > to, ze mi wmawiasz, ze jak ktos chodzi 10-20 a kiedys 40, to 50 idzie tez jak z > platka. Naprawdę nie o to mi chodziło, żeby Ci cokolwiek wmawiać I skoro uważasz, że Ty byś nie dała rady, bo by Ci obtarło stopy i nie wytrzymały kolana, to Ci oczywiście wierzę, w końcu Ty najlepiej znasz swoje możliwości. Ja pisałam że teoretycznie (i pod warunkiem posiadania chęci, dużej ilości wolnego czasu, zdrowych nóg i wygodnych butów), a nie że każdy da radę i to jak z płatka. A jeśli wiesz, że nie miałabyś z tego przyjemności, to już w ogóle bez sensu, żebyś nawet próbowała. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 00:21 kaleka na rowerze? nie przesadzasz? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 22:31 tak to ja! kaleka na rowerze! i co gorsza elektrycznym! uwielbiam go. Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 09:35 >Mnie osobiście to popularne ostatnio wożenie doopy strasznie denerwuje. Nigdzie nie można już wyjść pochodzić, bo wszędzie te upierdliwe kaleki na rowerach. Brawo Snake! 30 lat na emigracji, a polskość cię nie opuściła Aż się łezka w oku kręci, polskość bije germańszczyznę niczym kamień nożyce! >Do wyrobienia nóg, pupy (oraz brzucha) trzeba mieć spory opór i trochę się napocić. Jeżeli nie ma się takiej możliwości w terenie, to warto kupić rower stacjonarny. Wyobraź sobie, że ludzie traktują rowery jako środek transportu a nie środek do wyrabiania czegokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 10:46 To nie polskosc, to ogolnoludzkie, agesywne chamstwo ponad podzialami narodowymi Ona ma po prostu przewlekla wscieklizne. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 11:55 Jak sobie przypomnę Twój post: forum.gazeta.pl/forum/w,567,169993067,169993067,Czy_Polki_sa_piekne_.html?p=170003657 I połączę to, co w nim napisałaś z tym, co zostało napisane w tym wątku na temat talii (wiadomo, Cameron Diaz jako jeden z ideałów figury i urody ) to łkam Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 12:30 leosia-wspaniala napisał(a): > Brawo Snake! 30 lat na emigracji, a polskość cię nie opuściła Aż się łezka w > oku kręci, polskość bije germańszczyznę niczym kamień nożyce! Brawa to możesz mi bić za sprawne posługiwanie się językiem polskim. Umiejętność, której tobie, najwidoczniej brakuje, patriotko od siedmiu boleści. Nie zauważyłaś bowiem w tej swojej histeryczenej reakcji, że nie piszę ani o drogach transportowych, ani o ścieżkach rowerowych, a o trasach rekreacyjnych w terenach zielonych, czyli tam gdzie ludzie idą pospacerować, pomaszerować i pobiegać. Więc na ten temat nie będą pisać, bo mam wrażenie, że mam do czynienia z upośledzonymi umysłowo dyskutującymi z własnymi chochołami. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 21:08 brniesz bez sensu, przeciez na zakupy/do pracy/gdziekolwiek moge jechac trasa rekreacyjna na terenach zielonych, bo mi akurat tak pasuje. Po lesie dla rozrywki i sportu tez jezdze a to teren zielony rekreacyjny. Nie pasuje Ci, ze rowerzysci gdzies tam jezdza, mozesz napisac do gminy, jesli jest to zasadne, to poustawiaja znaki drogowe i bedzie to teren wylacznie dla pieszych. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 09:01 Ja jeżdżę na stacjonarnym w dość spacerowym tempie i widzę efekty, to wszystko zależy od jednostki, mnie nogi schudły ładnie, łydki pierwsze, teraz powoli ta szczupłość idzie coraz wyżej. Zamiast baleronów mam teraz smukłe nogi, jeszcze trochę a będą jak 30 lat temu. Co ważniejsze, to że mi przestały puchnąć, zwłaszcza jedna, bo wcześniej potrafiła prawie podwoić obwód między pobudką a wieczorem. Poza tym jeżdżę zwłaszcza by poprawić wydolność i samopoczucie, działa. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 21:29 nie wiem jak to się ma . ale kiedyś przyszła do nas do klubu dziewczyna - każdy się gapił bo nie dość ze gracje baletnicy to jeszcze ramiona i obręcz barkowa miała widowiskowe. az się zapytaliśmy co ćwiczyła - powiedziała ze pływanie ale lata temu. dobrze zrobiona baza - zostaje na długo. Odpowiedz Link Zgłoś
nikita1908 Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 20:28 Znam taki przypadek - były lekkoatleta a nogi i pośladki wyrzeźbione na całe życie😌 Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 19:58 przyznam się ze ćwiczę bo lubię a efekty traktuje jako miły bonus. dlaczego rezygnować? 😲😲😲 Odpowiedz Link Zgłoś
allijja Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 22:39 >przyznam się ze ćwiczę bo lubię a efekty traktuje jako miły bonus to tak jak ja. Lubie te lekkosc w brzuchu, w mięsniach - że je czuje w ogole i że nie musze łapać się za krzyz przy schylaniu (jak moj mąż). Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 23:52 To po tych dwóch pierogach pewnie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 00:04 chicarica napisała: > To po tych dwóch pierogach pewnie. > I kieliszku zupy😂 Odpowiedz Link Zgłoś
allijja Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 00:11 najprawdopodobniej tyż....he he... Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 20:10 A ty znowu swoje, paskudna szkodnico. Każde ćwiczenia dają pozytywne efekty, ciśnienia, poziomu glukozy, samopoczucia, silnych mięśni, stawów i kości. Ruch to nie jest coś, co się robi chwilowo "dla efektów" (w twoim ograniczonym umyśle chodzi pewnie o chude ciało); to jest rzecz na całe życie. Odpowiedz Link Zgłoś
szara.myszka.555 Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 20:10 Ale na jaki efekt liczysz konkretnie? Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 20:12 Mieć umięśniony brzuch. Jak widać, po ciążach to niemożliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 20:14 To jednak odbiłaś faceta grubej z księgowości? Odpowiedz Link Zgłoś
pani_up Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 20:15 Ciążę nie powodują utraty masy mięśniowej (przynajmniej nie na stałe) Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 20:23 Ciąże powodują nieodwracalnie sflaczały brzuch. Nawet Scarlet O'Hara nie wróciła do swoich 54cm w talii. No sorry, cudów nie ma. To se ne vrati. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 20:28 21mada napisała: >Nawet Scarlet O'Hara nie wrócił > a do swoich 54cm w talii. Nie pogrubiaj Scarlett, ona miała 43 cm w talii, a po ciążach 51 cm. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 20:40 Wąska talia nie świadczy o dobrej i wysportowanej sylwetce. Wolisz numer 1, czy numer 2? Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 20:42 Szczerze mówiąc, to żaden (nr 2 jest ładnie umięśniona, ale talii nie ma w ogóle). Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 20:49 chatgris01 napisała: > Szczerze mówiąc, to żaden (nr 2 jest ładnie umięśniona, ale talii nie ma w o > góle). > Wyrobić coś takiego jak na 2 jest bardzo trudno. Większość kobiet ma szansę by być gdzieś pośrodku. Ale jeżeli musiałabym wybierać, to zdecydowanie 2. To nie brak talii, a szczupłe biodra. Po xuja komuś talia jak ma się sylwetkę jak młoda Cameron Diaz? Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 20:50 Bo talia ładnie wygląda na kobiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 21:10 primula.alpicola napisała: > Bo talia ładnie wygląda na kobiecie. Powiedział kto? Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 16:41 Przeciez sa nawet badania mowiace o tym, ze mezczyzni preferuja kobiety o duzej roznicy miedzy talia a biodrami - min 30 cm. To atawizm jak ladne posladki i piersi. A Cameron ma na tym zdjeciu chlopieca figure bez talii, moze nogi rekompensuja ten klocowaty tulow ale nie widac ich na zdjeciu. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 17:17 Klocowaty, no proszę Cię, bardzo szczupła dziewczyna, fakt- bez talii- ale klocowata? Gdzieś w innym wątku było o "męskich łydkach", a tu chude wysportowane ciało "klocowate"? Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 17:55 Cameron? Wklejono jej zdjecie jako przyklad piekenej sylwetki, jak dla mnie jest malo kobieca. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 18:08 Malo ktora kobieta ma wszystkie atuty sylwetki: waska talie, plaski brzuch, ladne piersi i pupe i szczuple, dlugie nogi. I wcale nie trzeba miec wszystkich tych zalet, zeby byc zgrabna. No ale tez nie ma co zaklinac rzeczywistosci, ze wciecie w talii jest be, bo komus go akurat matka natura poskapila Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 18:22 Przy takich watkach zawsze zdumiewa mnie, jak malo wyrafinowana jest moja - bądź co bądź intensywna - body-negatywnosc. Otoz sylwetki dziele generalnie na grube, misiowate (wylacznie rodzaj meski), chude i wysportowane. Detale jak klocowatosc, chlopięcość, wciecia, krągłości i wyciecia kompletnie mi unikają 🤦 nie jest źle ze mną, uwazalam sie za gorszą osobę. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 19:01 Zaawansowana bodyobojetnosc- bardzo zdrowe podejscie Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 19:04 fornita111 napisała: > Zaawansowana bodyobojetnosc- bardzo zdrowe podejscie O wiele lepsze niż ciałopozytywność Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 18:08 Ok, ale nie "klocowata". Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 20:55 Wolę moją sylwetkę Z wyraźnym wcięciem (przy wąskich biodrach). W tym typie: Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 21:10 Gdzie tu jest wyraźne wcięcie? To także słabo zaznaczona talia, do tego ramiona szersze od bioder. Sportowy typ sylwetki, na pewno nie hołubiona na forum klepsydra. Ale mnie się podoba. Sama jestem podobnym typem i w życiu nie zamieniałabym na odwłok kardashianki, przy którym każda talia wygląda na wąską. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 21:13 No ja mam powiedzmy wyraźniejsze (30 cm różnicy z biustem i biodrami), ale przecież nie będę wklejać swoich fot na forum Ramiona też mam szersze od bioder, sportowy typ, tak. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 21:32 Ta sylwetka jest męska. Nie ma wcięcia w talii, biodra jak u faceta. Ne. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 21:27 Ta pani nie ma talii. Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 21:32 > Po xuja komuś talia jak ma się sylwetkę jak młoda Cameron Diaz? No ta pani ze zdjęcia akurat wyglądałaby znacznie ładniej i bardziej kobieco, gdyby miała szersze biodra. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 20:43 Cameron akurat nie ma za bardzo talii. Wyraźna talia służy imo każdej sylwetce i szpeci, gdy jest szeroka. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 21:31 do tego ona ta najmniejsza talie w trzech powiatach miała w wieku lat 16. trudno mieć ta sama figurę jako 16 i jako 35... Odpowiedz Link Zgłoś
pani_up Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 21:16 Moja mama po ciążach miała płaski jak deska. Silne mięśnie głębokie, brak nadwagi i dobra postawa. Sflaczałą nieodwracalnie można mieć skórę na brzuchu, ale tego cwiczeniami nie poprawisz. Odpowiedz Link Zgłoś
szara.myszka.555 Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 20:15 Jeśli masz na brzuchu tłuszcz albo spory nadmiar skóry, to te ćwiczenia Ci nic nie dadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 20:21 Tak myślałam. Nie warto. Ile ja czasu straciłam, a mogłam w tym czasie poczytać książkę. 😤Szkoda życia, dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
szara.myszka.555 Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 20:23 Każdy rodzaj ćwieczeń jest dla nas dobry, więc czasu nie straciłaś. Musisz się skupić na odżywianiu, to 80% sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 20:24 Ale mam przytyć czy schudnąć? Jestem teraz pośrodku zdrowego BMI. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 21:33 na robieniu mięśni. czyli najpierw masa potem rzeźba. Odpowiedz Link Zgłoś
szara.myszka.555 Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 21:40 Ale może mada "masę" i mięśnie już ma, tylko schowane pod tłuszczem 😆 Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 21:43 no to masę zrzuca w tym wypadku. co tu dużo mówić to nie rocker ścienne. silka i białko. no i brokuły...0 Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 23:40 Nie rocket science ale mam jednocześnie przytyć i schudnąć. Nie wiem jak to osiągnąć. 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 23:43 Podpowiem że obecnie mam wagę idealną dla mojego wzrostu. Jak schudnę to będę za chuda, a jak przytyję to będę miała jeszcze więcej tłuszczu na brzuchu. Ćwiczenia na brzuch ponoć nie pomogą. Czyli d.pa blada. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 23:39 Czyli jak mam pół kilo tłuszczu na brzuchu to mam przytyć jeszcze żeby wyrobić tam mięśnie? Czy jednak schudnąć żeby pozbyć się tego tłuszczu. Serio pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
szara.myszka.555 Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 06:14 Nie, masz schudnąć. Tak, będziesz przez chwilę za chuda. Jak się odchudzisz, to zaczynasz wciskać dużo białka (mięso, jaja, etc) i zaczynasz wyciskać na siłce, by zbudować mięśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 08:51 nie wiem pokaz ten brzuch bo może masz paranoje. zasadniczo NIE MA SZANS żeby będąc w środku BMI było ci widać mięśnie brzucha. Musiałabyś być zawodowym sportowcem z tłuszczem poniżej 20% Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 09:05 To zależy od tego, jak tłuszcz się rozkłada na sylwetce. Jeśli odkłada się głównie na nogach, biodrach i tyłku, to brzuch może zostać płaski z widocznymi mięśniami przy ogólnej zawartości tłuszczu grubo wyższej niż 20% (zwłaszcza przy normalnym BMI). Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 10:36 serio chciałabyś mieć figurę w której masz kratę na brzuchu a cała resztę tłuszczu na biodrach...? Odpowiedz Link Zgłoś
szara.myszka.555 Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 13:33 Nikt by nie chciał, ale niektóre babki tak mają. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 14:43 ichi51e napisała: > serio chciałabyś mieć figurę w której masz kratę na brzuchu a cała resztę tłusz > czu na biodrach...? > Przy BMI w normie przecież tego tłuszczu niżej nie musi być jakoś monstrualnie dużo: Odpowiedz Link Zgłoś
szara.myszka.555 Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 14:50 Te pozowane, obrabiane foty z instagrama to mega fikcja - zawsze mi się przypominają takie porównania: Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 15:06 O! Ja mam takie coś jak pani na ostatnim zdjęciu! Takie wybrzuszenie.Co z tym zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 15:28 szara.myszka.555 napisał(a): > Te pozowane, obrabiane foty z instagrama to mega fikcja - zawsze mi się przypom > inają takie porównania: >...) Podałam to tylko jako przykład, więc nieistotne, czy te konkretne zdjęcia były obrabiane czy nie-gdyż widziałam tego typu brzuchy plus dół w naturze, na własne oczy. To się zdarza, naprawdę. I nawet niekoniecznie te brzuchy wypracowane na siłce, zdarzają się wrodzone. Odpowiedz Link Zgłoś
paniusiapobuleczki Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 12:30 Pół kilo to sobie wymroź. Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 09:38 Dadzą. Silny korpus to nie tylko kwestia estetyki. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 21:30 ja po oczy miałam brzuch życia. kluczem jest noszenie dziecka i kilometry. jak skala! Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 12:01 Ja po drugiej mam jak przed ciążą. Ale tez byłam bardzo aktywna w ciązy i mysle ze to z tego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 12:00 MOżliwe. Piałeś kolego o wyimaginowaym rozejsciu sie mieśni, to trzeba rehabilitować albo operować. Bez tego ani rusz. Natomiast znam sporo dziewczyn po ciązach z umiesnionym szczupłym brzuchem. MOja szwagierka ma super brzuch po ciązy bliźniaczej... Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 12:12 To sa kwestie indywidualne czesto genetyka. Ja mam elastyczna skore i moj brzuch po obu ciazach wyglada zupelnie jak przez ciazami. Nie mam tez rozstapow. Moja babcia i mama mialy tak samo. Znam natomiast kobiety szczuple, calkiem wysportowane ktore w ciazy przytyly niewiele a brzychy maja w fatalnym stanie czyli rozstapy i zwisajaca skora. Kremy ani aktywnosc nie uchronily przed tym. Odpowiedz Link Zgłoś
margerytka73 Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 12:37 ritual2019 napisał(a): > To sa kwestie indywidualne czesto genetyka. Ja mam elastyczna skore i moj brzu > ch po obu ciazach wyglada zupelnie jak przez ciazami. Nie mam tez rozstapow. M > oja babcia i mama mialy tak samo. Znam natomiast kobiety szczuple, calkiem wysp > ortowane ktore w ciazy przytyly niewiele a brzychy maja w fatalnym stanie czyli > rozstapy i zwisajaca skora. Kremy ani aktywnosc nie uchronily przed tym. To prawda. Nigdy nie rodziłam, a odkąd pamiętam brzuch ma miękki, mam taką jakby fałdkę, a nie mam nadwagi. Gdy ćwidzę, to brzuch jak się naciśnie na mięśnie to wyczuwam mięśnie, ale fałdka (skóra? tłuszcz) jest. Pewnie po ciąży byłaby duża fałda, ale tego się nie dowiemy. Natomiast jak już ćwiczę np na nogi - efekty szybko widać, mięśnie sie wzmacniają i modelują Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 12:41 "brzuch ma miękki, mam taką jakby fałdkę, a nie mam nadwagi" To sie nazywa "primordial pouch" 😂Koty też to mają, nawet te szczupłe. Odpowiedz Link Zgłoś
margerytka73 Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 18:23 kalafiorowa.es napisał(a): > "brzuch ma miękki, mam taką jakby fałdkę, a nie mam nadwagi" > > To sie nazywa "primordial pouch" 😂Koty też to mają, nawet te szczupłe. > Kotem nie jestem Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 18:28 Ja tez nie, ale okreslenie "bolsa primordial" moj facet i ja przyjelismy z entuzjazmem, jako kociarze. Odpowiedz Link Zgłoś
margerytka73 Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 18:44 kalafiorowa.es napisał(a): > Ja tez nie, ale okreslenie "bolsa primordial" moj facet i ja przyjelismy z entu > zjazmem, jako kociarze. > Ale serio, szczupła jestem, a fałdke zawsze miałam, cobym nie robiła. Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 18:47 Ja z kolei jestem szczupla, a po obiedzie czasem jak w piątym miesiącu Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 14:08 Jak stoję to brzuch jest płaski. Mam zarysowaną linię pośrodku. Ale w pozycji "na czworakach" jak wypuszczę brzuch i nie spinam mięśni... no cóż, płaski nie jest. Ciekawi mnie czy każdy tak ma czy inni mają w tej pozycji tak samo płaski brzuch jak na stojąco. Mój się robi wypukły. 😥 Odpowiedz Link Zgłoś
mandre_polo Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 14:57 Może też być tak że w trakcie ciąży rozeszły się mięśnie. Potrzebna rehabilitacja tego rejonu -laser itp Mało się o tym mówi ale jak ktoś chce zgłębić temat to znajduje info. Potrzebna porada u specjalisty Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 14:57 Czyli klasyczny "primordial pouch" 😂 😂 😂 Mój chudy kot też tak ma Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 15:32 Czyli nic się z tym nie da zrobić. A więc nie warto się męczyć skoro i tak nie da to żadnych efektów. Lepiej ( i łatwiej) się zaakceptować. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 15:38 Jednak nie przenosiłabym anatomii kociej na ludzką Spróbuj sposobu Francuzek (podałam niżej). Odpowiedz Link Zgłoś
mandre_polo Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 19:48 chatgris01 napisała: > Czyli klasyczny "primordial pouch" 😂 😂 😂 > Mój chudy kot też tak ma > U kobiet jest to wystający brzuch. Dobrym przykładem Socha po 3 ciąży - z tyłu mini tyłeczek a bokiem wystający brzuch choć od porodu minęły miesiące. Ona chodziła z tym do gabinetu medycyny estetycznej. Najlepiej niech wypowiedzą się kobiety które mieszkają w Anglii czy Francji bo słyszałam o tamtejszej rehabilitacji mięśni po ciąży. Raz znana mi Polka mówiła o sesji zabiegów laserowych Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 19:54 Ale we Francji to chyba głównie rehabilitują mięśnie krocza po porodzie SN, to jest w standardowym pakiecie z NFZ (brzuch to przy rozejściu się mięśni albo fałdzie skóry zwisającej aż do kości łonowej, wyłącznie ze względów estetycznych raczej nie). Odpowiedz Link Zgłoś
mandre_polo Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 20:09 Tak, słyszałam że we Francji rehabilitacja krocza jest standardem. Stąd pomysł że może w razie rozejścia się mięśni brzucha też mają wsparcie. Znajoma miała rehabilitację mięśni brzucha w Anglii. Po drugim dziecku. Generalnie kobiety po wielu ciążach mają wydatne brzuchu. Ocena należy do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 20:20 Ja mialam na « nfz » dziesiec godzinnych seansow z fizjoterapeuta po cesarce, zadnej faldy ani rozejscia sie miesni; pilates byl i troche innych cwiczen na miesnie brzucha. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 20:23 Albo to bylo z dodatkowego ubezpieczenia?🤔 nie pamietam dokladnie Pamietam, ze wychodzilam stamtad zmachana jak po niezlym treningu Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 15:26 21mada napisała: > Mieć umięśniony brzuch. Jak widać, po ciążach to niemożliwe. No bo to po ciąży Najpierw zajdz Jak już w swoim babskim wcieleniu znajdziesz amanta do zapłodnienia A potem pozbądź się tej galarety i szach prast- będzie brzuch Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 20:15 Przyczyną braku efektów są: 1. Nierealistyczne oczekiwania. Z żabki z szeroką miednicą na krótkich, grubawych nóżkach nie zrobisz gazeli. 2. Twój trening jest do dudy. Coś tam może robisz, ale popełniasz przy tym kardynalne błędy. 3. Źle się odżywiasz. Efektem treningu mają być przed wszystkim mięśnie zmiast flaków. Jeżeli jednak jesz za mało/brakuje ci esencjalnych składników odżywczych, to organizm pokaże ci wała, a nie mięśnie. Gorzej, przez długi negatywny bilans kaloryczny można dorobić się mega flaków i super cellulitu. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 20:18 Czytałam, że IF wpływa negatywnie na właśnie tłuszcz na brzuchu, czy w brzuchu. Badania oczywiście na gryzoniach, ale naukowcy wnioskują, że u ludzi podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 20:24 Ok, a wciąganie brzucha i hulahop robiłaś? I skłony boczne? Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 14:59 Nie znasz kultowego ćwiczenia Francuzek na płaski brzuch? Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 15:34 Przecież od co najmniej 40 lat regularnie wspominają o tym w czasopismach kobiecych? (pierwszy raz się natknęłam w polskich, KiŻ albo Przyjaciólce). Nic skomplikowanego, w wolnej chwili (stojąc w kolejce, czekając na przystanku zbiorkomu jakiegokolwiek, czy przy innej okazji, jak się stoi) wciągnąć z całej siły brzuch, napiąć maksymalnie jego mięśnie, po czym z wolna policzyć do 10, rozluźnić mięśnie, znów policzyć do 10 i od nowa co najmniej 10 razy. Powtarzane systematycznie kilka razy dziennie, dość szybko wyrabia mięśnie brzucha twarde jak deska. Tylko trzeba pamiętać i robić systematycznie codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 15:50 Aaa, ok, ciekawe, choć ja mam płaski brzuch i umięśniony dzięki siłowni. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 17:00 chatgris01 napisała: > Przecież od co najmniej 40 lat regularnie wspominają o tym w czasopismach kobie > cych? (pierwszy raz się natknęłam w polskich, KiŻ albo Przyjaciólce). > Nic skomplikowanego, w wolnej chwili (stojąc w kolejce, czekając na przystanku > zbiorkomu jakiegokolwiek, czy przy innej okazji, jak się stoi) wciągnąć z całej > siły brzuch, napiąć maksymalnie jego mięśnie, po czym z wolna policzyć do 10, > rozluźnić mięśnie, znów policzyć do 10 i od nowa co najmniej 10 razy. > Powtarzane systematycznie kilka razy dziennie, dość szybko wyrabia mięśnie brzu > cha twarde jak deska. Tylko trzeba pamiętać i robić systematycznie codziennie. > chętnie poczytam co napisze kokomaroko- jesli wejdzie w ten wątek ale jakoś nie mam do końca przekonania co do zdrowotności tego ćwiczenia - głownie mam na myśli tworzenie w pozycji pionowej niepotrzebnych napięć w obrębie miednicy mniejszej Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 17:08 Na to ćwiczenie się później też natknęłam w książeczce o ćwiczeniach izometrycznych (Ilse Buck "Gimnastyka izometryczna dla zdrowia i sylwetki", Państwowy Zakład Wydawnictw Lekarskich, Warszawa 1991)-tam zalecają (w trakcie mycia, golenia czy mycia zębów) wciągnąć brzuch na 6 sekund tak silnie, jak się tylko potrafi i bez zatrzymywania oddechu, potem pozwolić mięśniom na pełne odprężenie i powtórzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 17:13 Nie neguję, że takie cos było zalecane ale od 1991 r minęły lata świetlne i wiedza nt kobiecej fizjologi bardzo się powiększyła ( choćby "zniknęły" tzw mięśnie kegla) Mam mocne mieśnie brzucha, potrafię poprawnie jak mniemam zrobić to ćwiczenie ale nie jestem pewna czy osoba mająca słabe mięśnie brzucha, słaby core-wykona jej poprawnie bez zbędnego napinania mięsni miednicy ( zwieraczy, pochwy itd ) Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 09:39 >Z żabki z szeroką miednicą na krótkich, grubawych nóżkach nie zrobisz gazeli. A próbowałaś ? Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 15:01 Z perszerona na długich, ale masywnych nogach i z wąską miednicą gazela nie wyjdzie, więc podejrzewam, że z w/w opisanej żabki tym bardziej (chlip). Odpowiedz Link Zgłoś
allijja Re: Brak efektów ćwiczeń 13.05.21, 20:39 ja ćwiczę dlatego, żeby mieć kondycje. I to zauważam. jakbym chciała schudnąc czy ukształtowac jakas część ciała to pewnie poszłabym na silownie, do osobistego trenera. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 00:29 cwiczenia i jakakolwiek aktywnosc fizyczna to dzialanie na zawsze nawet jak nie ma takiego efektu o jakim by sie marzylo. Ot dla zdrowia, zachowania sprawnosci. Tak, mam zamiar dzialac dalej choc tak ogolnie to efektow zadnych (w sensie figury, miesni, superkondycji) nie mam ale licze na to, ze bede sprawna emerytka. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 00:36 Dla zdrowia cwicz, nie dla urody bo z takim nastawieniem motywacje bedzie ciezko utrzymac Ja cwicze glownie dla glowy, jak zwolnie to mi sie czarne chmury nad glowa pojawiaja, wole cwiczeniami niz pastylkami... Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 09:06 może na mięśniach masz zbyt grubą warstwę tłuszczu i przez to nie widać wfektów, jeśli tak to ja bym ograniczyła węglowodany, ale to jak chcesz, musu nie ma poza tym zmien nastawienie, pewnie jesteś jeszcze młodą kobietą i nie myślisz o starości, ale każde ćwiczenie wspomagające sylwetkę zaprocentuje w przyszłości, słabe mięśnie brzucha to ból pleców gwarantowany kiedy będziesz starsza, nie trać motywacji Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 10:00 Jak mawiają zawodowi sportowcy: płaski brzuch robi się w kuchni, nie na siłowni Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 10:12 Plaski brzuch na pewno sie da "zrobic" nie wiem jak z wcieciem w talii. Tutaj chyba trzeba po prostu miec szczescie w loterii genowej Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 10:14 Aaaa. Wcięcie to raczej jak cycki. Bozia daje Odpowiedz Link Zgłoś
waleria_s Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 11:00 Wcięcia się nie wyrobi. Z robieniem brzucha w kuchni- 100% prawdy. Brzuch mam niezły, ładnie rysujące się mięśnie skośne, ale wystarczy za dużo owsianek, owoców, strączków i dorabiam się balonika. Baardzo dużą uciążliwiścią byłoby dla mnie trzymanie cały czas diety, która pozwala mieć brzuch jak deska. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 15:24 waleria_s napisał(a): > Wcięcia się nie wyrobi. Z robieniem brzucha w kuchni- 100% prawdy. Brzuch mam n > iezły, ładnie rysujące się mięśnie skośne, ale wystarczy za dużo owsianek, owoc > ów, strączków i dorabiam się balonika. Baardzo dużą uciążliwiścią byłoby dla mn > ie trzymanie cały czas diety, która pozwala mieć brzuch jak deska. często brak talii jest efektem....mocnych mięśni skośnych Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 16:14 "często brak talii jest efektem....mocnych mięśni skośnych" No niestety. Coś za coś. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 16:55 dokładnie coś o tym wiem, bo tak mam ( różnica między talią to ok 13-15cm) Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 17:21 U mnie 22 cm (dawno temu było więcej). Odpuściłam robienie skośnych z obciążeniem, bo się cholery za mocno nadbudowały. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 17:50 Masz zupełnie inną budowę . Ja niestety załatwiłam się za młodu i tak zostało- a budowa nie pomaga, trzeba kombinować z ciuchami Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 17:54 Zawsze coś trzeba kombinować Odpowiedz Link Zgłoś
margerytka73 Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 12:04 21mada napisała: > Pytanie do emam, które ćwiczyły a efektów brak. Czy dałyście sobie w końcu spok > ój (po jakim czasie?) czy próbujecie dalej? Oczekiwałaś schudnięcia, zarysów mięśni czy wyrobienie kondycji?> Ile ważysz, jaki wzrost? Odpowiedz Link Zgłoś
mandre_polo Re: Brak efektów ćwiczeń 14.05.21, 14:20 Zależy jak się odżywiasz, jakie masz wymiary wzrost, waga. Ile aktywności? Odpowiedz Link Zgłoś