savignonblanc 16.05.21, 17:01 Zrobiłam 4 duże porcje. Dzieci i mąż stwierdziły, ze nie są głodne. Nie zjedzą w tej formie już dziś a jutro będzie do niczego. Co mam z nim zrobić żeby nie wywalać stu złotych do kosza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daniela34 Re: Duża ilość łososia z pieca 16.05.21, 17:05 Ravioli z łososiem i szpinakiem. Albo swojskie pierogi Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Duża ilość łososia z pieca 16.05.21, 17:06 Malo tego, jak dziś nie masz składników to nie problem. Ten łosoś upieczony do jutra wytrzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Duża ilość łososia z pieca 16.05.21, 23:43 U mnie rawioli ale z łososiem i brokułem Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Duża ilość łososia z pieca 16.05.21, 22:31 To trzeba bylo jak byl zywy. Martwego sie zjada, zeby chociaz smierc nie poszla na marne Chyba, ze nieswiezy byl. Wtedy lepiej do kosza, zeby nie bylo wiecej smierci jak ktos nie przezyje bakcyli Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Duża ilość łososia z pieca 16.05.21, 23:37 W takim razie pochować. Z honorami. W puszce. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Duża ilość łososia z pieca 16.05.21, 17:05 Do lodowki a jutro może posłużyć do makaronu z sosem/stir fry. Lub podziel na porche i zamroź. Może być tez nadzieniem do naleśników. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Duża ilość łososia z pieca 16.05.21, 17:06 A nie mozesz jakiejs zapiekanki z makaronem, lososiem i szpinakiem zrobic na jutro? Przeciez swiezy, upieczony los powinien przetrzymac noc w lodowce. Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Duża ilość łososia z pieca 16.05.21, 17:12 Mogę, tylko muszę mieć pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Duża ilość łososia z pieca 16.05.21, 17:31 Kucharka ze mnie kiepska, ale ja bym wymieszala tego lososia ze szpinakiem, jakimis suszonymi pomidorami, czosnkiem, makaronem i zalala miksem ze smietany, parmezanu i zoltka. Siup do piekarnika I gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
mus_tang1 Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 00:02 Prosta zapiekanka :makaron, łosoś z pieca plus opakowanie wędzonego w plastrach dla smaku i brokuł. Sos :na 500g makaronu - 500ml śmietany kwaśnej 18% do zup, 5jajek,sól, pieprz. 20min /180st + posypać mozzarellą - 5min. Odpowiedz Link Zgłoś
shmu Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 10:58 Oczywiście w odpowiednio dużej lodówce. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 13:58 😂😂😂 dopiero teraz zobaczyłam tego łosia. Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 14:54 😂 wyobraziłam to sobie Odpowiedz Link Zgłoś
asiairma Re: Duża ilość łososia z pieca 16.05.21, 17:12 * pastę do kanapek * sałatkę z łososiem na bazie makronu i warzyw/sałat * makaron na ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Duża ilość łososia z pieca 16.05.21, 17:14 grzegorzcaputa.com/2020/12/29/super-kremowy-makaron-z-lososiem-przepis-na-obiad-w-8-minut-z-produktow-z-biedronki/ Odpowiedz Link Zgłoś
donica35 Re: Duża ilość łososia z pieca 16.05.21, 17:15 Ze szparagami i/lub suszonymi pomidorami z makaronem, z serem i liśćmi szpinaku - farsz do pierogów lub krokietów, składnik tarty? Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Duża ilość łososia z pieca 16.05.21, 17:23 A dlaczego jutro będzie do niczego? Akurat łososia jemy dość często i zazwyczaj robię od razu na dwa dni. Chowam do lodówki, potem odgrzewam w piekarniku. Po skropieniu cytryną przykrywam folią i smakuje jak pierwszego dnia. Ważne żeby nie wysuszyć na wiór ale jak kawałek jest gruby i robisz go pod folią aluminiową to wychodzi znakomicie. Odpowiedz Link Zgłoś
molik28 Re: Duża ilość łososia z pieca 16.05.21, 17:32 Robię tak jak ty. Od razu na dwa dni. Z koperkiem, masełkiem i cytryną mniam. Mam obiad na cały weekend z głowy. Proste, szybkie. Wszyscy w mnie lubią. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 01:00 Ja co prawda zwykle nie robię łososia na dwa dni, ale jak wyjdzie mi dużo albo jakoś mniej zjemy, to też chowam do lodówki i następnego dnia odgrzewam. Czasem jak ty w piekarniku, czasem w mikrofali. Smakuje bardzo dobrze, nic złego się z nim nie dzieje. Na miejscu autorki wątku zwyczajnie schowałabym tego łososia do lodówki i cieszyła się, że obiad na jutro mam z głowy 🤷♀️. Odpowiedz Link Zgłoś
huang_he Re: Duża ilość łososia z pieca 16.05.21, 17:28 Sałatka sushi, idealna na śniadanie Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Duża ilość łososia z pieca 16.05.21, 17:30 czemu jutro bedzie do niczego? Odgrzejesz i bedzie dobry np. z sosem holenderski i szparagami. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Duża ilość łososia z pieca 16.05.21, 17:39 wkladasz do lodowki przykry folia, jutro ogrzewasz w piekarniku dodajac masla i cytryny nie lubie makaronow i zapiekanek z lososiem, wiec jak zostanie to albo robie paste/salatke albo (jak mi sie chce bawic) 'pasztet' w sloiczach Odpowiedz Link Zgłoś
laura.palmer Re: Duża ilość łososia z pieca 16.05.21, 17:44 Dlaczego jutro miałby być do niczego? Ja bym zjadła. Możesz też przerobić na farsz do pierogów. Taki farsz można spokojnie zamrozić, jak nie masz dzisiaj czasu lepić. Jakiś czas temu jadłam w restauracji przepyszne gołąbki z karpiem. Gdybym miała nadmiar ryby, to spróbowałabym zrobić takie w domu, z łososia powinny wyjść. Nie wiem tylko, czy wam to podpasuje, bo swego czasu czytałam tu na forum, że kapusta+ryba to zgroza, ale mi smakowały. Akurat jest sezon na młodą kapustę. Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwa Re: Duża ilość łososia z pieca 16.05.21, 17:52 Dlaczego juto będzie do niczego? Na zimno jest przecież bardzo dobry. Kanapkę można z łososiem zjeść. Sushi można zrobić. Podgrzać też można, więc czemu chcesz wywalać? Odpowiedz Link Zgłoś
gorgonzola.novara Re: Duża ilość łososia z pieca 16.05.21, 21:47 Wspominałaś, ze nie umiesz gotować. Ale ze aż tak, ze rodzina niedzielnego obiadu nie zje Ci? Szok. Może do mamy, teściowej albo cioci na kurs gotowania? Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Duża ilość łososia z pieca 16.05.21, 21:59 Trudno nazwać gotowaniem wsadzenie ryby w folii, z przyprawami do piekarnika i odpalenie grilla. I właśnie dlatego ze moi wybredni to mi się nie chce i rzadko coś robię. Teściowa akurat jest najgorsza kucharka jaka znam. Odpowiedz Link Zgłoś
gorgonzola.novara Re: Duża ilość łososia z pieca 16.05.21, 22:13 Nie wiem, jak moja żona robi łososia z piekarnika z warzywami to jest przepyszny i cała rodzina się zajada. Jak mogłaś to schrzanić? Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Duża ilość łososia z pieca 16.05.21, 22:19 Ale wiesz, ze tobie z tą wymyśloną rodziną żyje się o wiele łatwiej, niż savignonblanc z prawdziwą? Odpowiedz Link Zgłoś
gorgonzola.novara Re: Duża ilość łososia z pieca 16.05.21, 22:21 a wiesz Marku z Rzeszowa ze wszyscy cie poznają po 1 zdaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
gorgonzola.novara Re: Duża ilość łososia z pieca 16.05.21, 22:15 poza tym teściowa może być słaba kucharka ale syn może lubić tak jak ona gotuje, bo to jest smak dzieciństwa. A z łososia pieczonego można zrobić choćby sushi. To nie jest trudne, trzeba tylko odpowiednio ugotować odpowiedni ryż. Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 06:04 Dla mnie sushi jedynie słuszne to ryba surowa. Poza tym wolimy sashimi. Odpowiedz Link Zgłoś
gorgonzola.novara Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 09:12 Sushi można robić na wiele sposobów. Pieczony i grillowany łosoś też dają radę. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 09:51 Łosoś ogólnie jest dla mnie paskudny, nie da się tego zrobić tak żebym zjadła ze smakiem. Ile ja miałam podejśc do tej ryby... No bo jak to, wszyscy jedzą i chwalą to coś w tym musi być. No nie, nic nie ma, sprawdzałam rózne przepisy, rózne wersje ryby, nawet w polecanych knajpach. Bleh, bleh, bleh... Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 10:34 O! O! O! To był ten dzień, kiedy pomyślałam „ile można gzik i pyry na zmianę ze spagetti i mielonym? Zrobię zdrowy pożywny obiad jak porządna ematka”. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 11:21 > Zrobię zdrowy pożywny obiad jak porządna ematka”. Dobrze ci idzie we wszystkim czego sie podejmiesz. Swiecisz przykladem Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Duża ilość łososia z pieca 16.05.21, 21:56 Dobra, wywaliłam. Każda propozycja została storpedowana przez rodzine. Odpowiedz Link Zgłoś
bakis1 Re: Duża ilość łososia z pieca 16.05.21, 22:26 Szkoda, tyle kasy do śmieci. Ja bym zjadła j następnego dnia. U mnie obiad: łosoś, brokuły i ziemniaki z koperkiem należy do ulubionych. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 09:47 Kasa kasą, ale wyrzucanie jedzenia dobrej jakości i w takiej ilości, jest nieakceptowalne . U mnie lodówkę opróżnia 20 latek, ale czasami i tak jest za dużo więc oddaję na grupie foodsharingowej. Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Duża ilość łososia z pieca 16.05.21, 22:26 Moze kota wezcie, jesli lososia wywalacie do kosza? Takie porzucone w schronisku tylko sucha karme maja. A jak nie kota, to psa. Bedzie kochal Twoja kuchnie miloscia dozgonna i wciagnie wszystko bez zadnych przypraw, byle bylo swieze i jadalne dla ps. Albo chociaz zacznijcie karmic jeze czy szopy. O ile nie przesadzilas z przyprawami i dalas same ziola, dzika fauna by to zjadla. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Duża ilość łososia z pieca 16.05.21, 22:26 Ale oni dziś znienawidzili łososia, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Duża ilość łososia z pieca 16.05.21, 22:28 Dla mnie wywalenie jedzenia jest MEGA słabe Ja zamrażam jak coś zostaje i potem jest jak znalazł, jak mi się nie chce gotować. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Duża ilość łososia z pieca 16.05.21, 22:43 savignonblanc napisał: > Dobra, wywaliłam. Każda propozycja została storpedowana przez rodzine. To wyjatkowo niesmaczna prowokacja. Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 06:08 Mój błąd - chciałam zdrowo i bez mięsa. Każdy skubnął kawałeczek i najmłodszy stwierdził ze on rybkę tylko w panierce, najstarszy, ze on tylko nad morzem i w restauracjach, średnie zjadło ze mną na pół, ale powiedziało, ze w sumie to teraz ma fazę na mięso, a mąż od początku był przeciwko rybie, ale myślałam ze zmieni zdanie. Pomyślałam o tym, ze będę tego łososia jeść przez dwa dni i zrobiło mi się słabo, a jak pomyślałam o tym żeby go zamrozić to znam siebie i łosoś tkwiłby tam do BN. Jestem tragiczna panią domu. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 06:16 akurat losos to za zdrowy nie jest a co by sie stalo jakby jedli go przez dwa dni? upieczony zamrozony smaczny nie zbytnio nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 09:29 Bywa zdrowy - zależy jaki Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 22:04 Lososia w panierke tez mozna wsadzic. Prawie wszystko da sie wsadzic w panierke i usmazyc. Jak Ci jeszcze kiedys cos zostanie, zrob paste na kanapki po prostu. Pasty mozna bardzo ciekawe robic, zalezy co dodasz (a do glownej bazy wrzuca sie to, co sie lubi). Jak nie na kanapki, to np. jako deep do przegryzek (przegryzkami moga byc np. warzywa pokrojone w slupki, a dla wolacych cos ciezszego domowe frytki - z ziemniakow albo zdrowsze, z batata). Jak przyjda koledzy do dzieci, dosc szybko to zniknie. Zeby byc soba i obronic moj zlosliwy wizerunek na forum, dopisze tez rade umisiowa - zagon te wybredne dzieci do kuchni. Niech troche popracuja tez, a Ty oceniaj Odpowiedz Link Zgłoś
maeve_binchy Re: Duża ilość łososia z pieca 16.05.21, 22:50 Oszalalas? Sama bym tego lososia przez 3 dni jadla, zreszta b czesto tak robie, bo uwielbiam pieczone ryby. Kocham salate z lososiem, mozna na kanapki, makaron. A rodzina niech sobie robi co innego przez kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Duża ilość łososia z pieca 16.05.21, 23:22 a bys zrobila 'pasztet' (roboty niewiele) w malych sloiczkach i bylby do kanapek czy krakersow, ale pewnie sloikow tez nie masz 😋 Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Duża ilość łososia z pieca 16.05.21, 23:34 wywalilas 4 porcje swiezego lososia, bo rodzina ma fochy? Wynioslabym wszelkie przegryzki z domu i bez pytania zaserwowala lososia i nie ugotowala niczego innego dopoki nie zjedza. Plus bym zaserwowala wyklad na temat marnowania jedzenia. Jedna porcje moglas zostawic dla siebie na jutro, niczego innego by nie ugotowala. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 00:38 To samo! Zarli by u mnie tego lososia dopoki by sie nie skonczyl. Ewentualnie zrobilabym z nim jakas zupe rybna i zamrozila. Ale ja jestem kuchenne gestapo, wszyscy jedza, co kuchnia wyda, albo robia sobie kanapki. Kto to widzial, tak wydziwiac??😀 Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 01:11 akurat moje dziecko wydziwia i nie robie czegos, czego nie lubi, ale nie akceptuje naglego nielubienia, wiec moze okreslic swoje aktualne preferencje przed kolejnymi zakupami. Ale tu focha strzelil dorosly maz i 3 dzieci, wiec sa mocno rozbestwieni. Moga wlasnie nie miec ochoty, nie byc glodni (czegos musieli sie objesc, ze nagle nikt glodny nie byl), bywa, do jutra by zglodnieli. Ba, watek byl o 17, mysle, ze do kolacji by juz zglodnieli i bylby wylacznie losos. Odpowiedz Link Zgłoś
laura.palmer Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 07:55 No to sorry, ale jesteś skończoną idiotką. Jak nigdy nikomu źle nie życzę, tak was powinien teraz los pokarać okresem konkretnej biedy. Ręka by mi uschła, gdybym wywaliła 4 duże porcje dobrej ryby do kosza. Tak jak niżej napisano - zwierzę straciło życie, a wy po prostu wywaliliście je do śmieci. Brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 08:30 Oj... uważałabym na Twoim miejscu bardzo z takimi życzeniami... ostatnim razem jak ktoś mi życzył czegoś równie nieprzyjemnego, skończył w dokładnie takiej sytuacji, jakiej mi życzył... Wyluzuj. Czuje się z tym okropnie. I tak, postąpiłam głupio wsadzając do piekarnika tyle ryby. Ba! Kupując jej tyle. Zostawiłam pol porcji dla siebie na dzisiaj. Nie znoszę marnowania jedzenia i bardzo złe się z tym czuje. Rzadko zdarza mi się taka głupota. Życzę Ci miłego i spokojnego dnia oraz uśmiechu i mnóstwa pieniędzy. Pozdrawiam 🙌 Odpowiedz Link Zgłoś
laura.palmer Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 08:51 Dobra niech będzie, że mnie poniosło z tymi życzeniami i cofam. Ale nie rozumiem, czemu nie mogłaś zostawić tego łososia na jutro na zasadzie - kto nie chce, nie je obiadu? Z tego co piszesz, to nie jest tak, że łosoś napawa rodzinę obrzydzeniem, tylko po prostu grymaszą. Z 5 osób ktoś by się chyba skusił. Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 09:04 Pokój 🙌 Raz na ruski rok zjedzą rybę. Liczyłam ze to będzie ten dzień. Z pewnych względów okolozdrowotnych. I się przeliczylam. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 10:44 > I tak, postąpiłam głupio wsadzając do piekarnika tyle ryby. Nie tylko, dalas caly koncert bezdennej glupoty. Moglas sie chociaz tym nie chwalic. Pytasz forum o rady co zrobic z pogardzonym przez rodzine lososiem, a po tysiacu dobrych rad prowokujaco obwieszczasz zes w cholere wywalila. Tez ci zycze konkretnej biedy, niech bedzie ze okresowej. Rodzina grymasnikow nauczylaby sie szybko wykorzystywac resztki do ostatniej kruszynki. Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 13:08 🙌 życzę ci kochana wszystkiego najlepszego. Przede wszystkim mnóstwa spokoju ducha i pogody życia, które pomogą Ci z większa doza cierpliwości bez takiej frustracji i bezsensownej złości oceniać innych. Łosoś dzięki radom SZG został wydobyty z kosza i włożony do miseczek a następnie wystawiony na tarasie i przy furtce dla okolicznych kotów, które wcześniej próbowałam bezskutecznie zanęcić mlekiem (tak, już wiem, ze mleko nie działa i jest złe dla kotów). Ps. Nie wiem co tu niby jest do chwalenia się. Czuje się zażenowana swoim zaćmieniem umysłu. Pozdrawiam serdecznie ❤️ Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 14:14 > które wcześniej próbowałam bezskutecznie zanęcić mlekiem (..- Denialna jestes, teraz zanęcisz sobie nie tylko okoliczne koty ale i szczury. > Czuje się zażenowana swoim zaćmieniem umysłu. Acha, wlasnie widac. Nastepnym razem łosia kup. Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 14:30 Jaki sposób okazania mojego zażenowania byłby dla ciebie kochanie wystarczająco przekonujący? Wątpię, żeby przy tej ilości kotów przetrwał w okolicy jakikolwiek gryzoń. I nie wiem czemu miałby się pojawić po jednej czy dwóch miseczce z jedzeniem dla kota, które pewnie zniknie do mojego powrotu do domu. Ale rozumiem, ze masz gorąca potrzebę trwania w przekonaniu, ze jestem gorsza od ciebie i należy mi się pogarda i kolejne kopniaki. Mam serdeczna nadzieje, ze to choć trochę pomogło ci się rozładować i uwolnić stres i napięcie. 🙌 jeszcze raz wszystkiego dobrego! Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 14:36 off top jeszcze raz wszystkiego dobrego! Konsekwentnie rozwijasz myśl, że to czego życzymy innym wraca do nas Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 14:42 😁🙌 I właśnie przed chwila okazało się, ze działa jak zwykle rewelacyjnie, bo otrzymałam radosnego newsa 🥳 Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 14:37 > i kolejne kopniaki. Moglas sie nie wystawiac, kazal ci ktos? Zreszta sama sie kopiesz glupimi decyzjami. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 14:38 Ciekawe, czy koty się skuszą na tego łososia? Mój kot jest jeszcze bardziej wybredny niż Twoja rodzina- pogardliwie reaguje na wszelkie ryby i owoce morza. Dawałam mu do spróbowania najświeższe, najlepsze krewetki i łososia-oczywiście maleńki kawałeczek (żeby nikt mi nie zarzucił, ze marnuję żarcie na kota)- nawet nie polizał Za to na suchą bułkę rzuca się jakby nie jadł przez tydzień🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 22:07 Bo koty sa neurotyczne. Jak sie nauczy, tak bedzie jadl, chocby mial na to zdechnac pod plotem Ale te polujace na wlasna lape i znajace glod bardziej reformowalne sa. A dzikia fauna juz w ogole, jesli sa w poblizu np. szopy, zrobia nalot na smietnik. Odpowiedz Link Zgłoś
black.emma Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 13:04 asia.sthm napisała: >> Tez ci zycze konkretnej biedy, niech bedzie ze okresowej. Rodzina grymasnikow n > auczylaby sie szybko wykorzystywac resztki do ostatniej kruszynki. > Coś chyba ci coś mocno poszło nie tak, że rzucasz ludziom takie życzenia.Pandemia padła na głowę? Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 13:27 black.emma napisała: > asia.sthm napisała: > > >> Tez ci zycze konkretnej biedy, niech bedzie ze okresowej. Rodzina gr > ymasnikow n > > auczylaby sie szybko wykorzystywac resztki do ostatniej kruszynki. > Coś chyba ci coś mocno poszło nie tak, że rzucasz ludziom takie życzenia.Pandem > ia padła na głowę? Uwazaj, bo ja gorzej potrafie. Zeby ci ustawicznie z nosa cieklo do konca pandemii. To tylko przyklad. Odpowiedz Link Zgłoś
black.emma Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 14:14 O! A kiedy będzie koniec pandemii? Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 18:47 Nie bądź taka hej do przodu, bo ci tylu zabraknie. Odpowiedz Link Zgłoś
black.emma Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 21:11 Ot i głupiutki przedszkolaczek. Jestem alergikiem, więc się nie martw. Z nosa mi będzie leciało do grudnia spokojnie. Nie życzę nikomu. Tobie też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 13:52 savignonblanc napisał: > Nie znoszę marnowania jedzenia i bardzo złe się z tym czuje. Goowno prawda. Gdyby tak było, to byś nie wyrzuciła. Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 14:10 Nie lubię wyrzucania i marnowania jedzenia. Rzadko mi się to zdarza. Ale jednocześnie szanuje swój żołądek i oczekiwania rodziny. I nie będę jeść na sile, ani wymuszać na rodzinie jedzenia czegoś tylko w imię zasady i przesądu, ze jak wyrzucę, to dopadnie mnie kara boska. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 14:43 Nie w imię przesądu nie powinnaś wyrzucać tylko w imię niemarnowania żywności. I życia istoty, która zginęła żebyś mogła ją kupić i wywalić. Spytałas co zrobić, dostałaś porady, wszystkie okazały się złe, zamrozić nie mogłaś bo nie, i nawet na to żeby dać kotom sama nie wpadłaś tylko wyjmowałas pod wpływem forum? No serio? Kojarzę wcześniejsze twoje wpisy, myślałam że poza chorobliwą koncentracja na własnej osobie jednak jakiś kontakt z rzeczywistością posiadasz, no jak się człowiek może zdziwić... Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 14:52 Wiesz co? Tu widuje bardzo często posty „co zrobić z 10 kg czegoś tam”. Naprawdę często. Mi taka sytuacja zdarzyła się 3 raz. Pierwszy to była tez ryba kupiona 3 lata temu na BN. Na wigilie dla 20 osób. Połowa ryby wtedy została i wmuszalam ja w siebie przez tydzień w różnych formach. Cześć zamroziłam. Wypieprzylam przy okazji porządków na Wielkanoc. Druga taka akcja miała miejsce na kolejne BN - z pierogami, których tez moi nie jedzą i robiam je bardziej dla gości. W tym roku przy okazji przeprowadzki wyrzuciłam jakieś 50 szt. Teraz ta trzecia wtopa. Wiec nieco pochopnie skarbie oceniasz mnie przez pryzmat jednego wątku. Błędem było przyznanie się do wyrzucenia. Mogłam tego nie pisać, bo faktycznie to trochę nietaktowne biorąc pod uwagę rożna sytuacje materialno życiowa ludzi. Naprawiłam swój błąd na tyle ile mogłam i dałam radę. Teraz żyjmy dalej Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 16:12 > robiam je bardziej dla gości. W tym roku przy okazji przeprowadzki wyrzuciłam jakieś 50 szt. Od wszystkiego wybitny geniusz jestes. Na wigilie zapraszasz obcych ludzi o ktorych nic nie wiesz, a pomimo tego zakladasz z gory ze uwielbiaja twoje pierogi. Z miesem je zrobilas? Czy to moze wasza pierwsza i ostatnia wigilia? Rozrywkowa jestes Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 18:03 Jednak Ci nie ulżyło pierogów łącznie było ponad 100... tak, było dwoje obcych ludzi 😁 I ludzie pierogi jedli, tylko ze pierogi nie były jedynym daniem na stole. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 09:12 To trzeba było im dać resztę do domu. Nie ogarniam tego. Idziesz do sklepu, wydajesz pieniądze, potem wkładasz wysiłek, żeby coś ugotować, a następnie wyrzucasz to do śmieci? Pominę niegospodarność, ale w tym jakaś taka ostentacja jest. Tak samo jak ostentacją śmierdzi mi ten wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 10:36 Pade, wybacz ale doszukiwanie się ostentacji w marnowaniu żywności w wątku, w którym kilkakrotnie przyznałam, ze czułam się z tym niefajnie, zakrawa na jakieś nieprzepracowane problemy z pieniędzmi w twojej głowie. Miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 11:06 Daruj sobie diagnozy, bo będę się musiała odwdzięczyć i zrobi się niemiło. Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 11:14 Niemiło robi się tu przez takie nieprzyjemne uwagi, na które Ty i kilka innych dziewczyn z problemami emocjonalnymi sobie pozwalacie, bez cienia autorefleksji o tym, jak poczuje się z nimi ja, a wręcz obliczonymi na to, żeby mnie jak najmocniej dotknęły. Miłego dnia i dużo radości i spokoju 🙌 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 11:22 Widzę, że Ci się z wiekiem pogarsza. Zmień terapeutę albo idź po leki, bo jak dalej będziesz się tak "rozwijać", to Ci nawet koleżanki nie pomogą. A życzenia możesz sobie darować. Są zwyczajnie fałszywe. Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 11:27 Świetna riposta na brak merytorycznych argumentów. Spójrz w lustro. Życzenia nie są fałszywe. Nie mam powodu być fałszywa wobec ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 11:28 Riposta przy braku miało być oczywiście. Udało Ci się mi zrobić przykrość, wiec tym bardziej powinnaś mieć udany dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 11:37 savignonblanc napisał: > Riposta przy braku miało być oczywiście. Udało Ci się mi zrobić przykrość, wiec > tym bardziej powinnaś mieć udany dzień. Nie manipuluj i nie rób z siebie ofiary. Ten cień auto refleksji przydałby się przede wszystkim Tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 11:41 Gdybys przeczytała cały wątek, wiedziałabys ze wątek powstał z powodu tejże autorefleksji i poczucia, ze postępuje niefajnie. Ale masz widocznie taki moment, ze wolisz widzieć we mnie cruelle, mc scrooge’a czy innego utracjusza / atencjusza, niż przyjąć inny punkt widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 11:45 dla mnie błyskawiczne przejście od zrobienia rzeczy bardzo złej to teletubisiowego tulimy się i jest fajnie ...jest niedojrzałe Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 12:00 chococaffe napisała: > dla mnie błyskawiczne przejście od zrobienia rzeczy bardzo złej to teletubisiow > ego tulimy się i jest fajnie ...jest niedojrzałe Ona dała rybe kotu, to chyba ciężko zakwalifikować do czynów bardzo złych 🤔 Oczywiście wszystko zależy od kota, mój byłby rozczarowany, bo woli chemiczne saszetki. Z tym że pierwszy raz należy potraktować łagodniej, bo recydywa faktycznie nadawałaby się do zgłoszenia TOZowi, za dręczenie zwierzęcia niechcianym pokarmem. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 12:02 trochę inny był porządek zdarzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 11:46 Nie, założyłaś wątek zanim wyrzuciłaś jedzenie do śmieci. Skoro pod wpływem wątku naszła Cię refleksja, że lepiej wyrzucić niż przetwarzać/oddać komuś, to gratuluję zdrowego rozsądku. W tym co piszesz nie trzeba się niczego doszukiwać, sama podajesz wszystko na tacy. Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 12:03 No widzisz... a jednak... po prostu nie wiem czego się spodziewałam... może przepisu na to jak przemycić łososia w potrawie, tak żeby nikt nie poczuł ze to łosoś? Wiesz... coś jak ciasto z fasoli? Mieszkam w nowym miejscu i nie znam jeszcze nikogo na tyle, żeby wbijać mu na chatę z rybą i proponować, żeby zjadł bo my nie dajemy rady... w poprzednim miejscu faktycznie czasem dzieliłam się z sąsiadami. I jak widzisz, albo nie bo ci to nie bardzo na rękę, po tym jak przeczytałam, ze wyrzucenie było głupie, wygrzebalismy rybę z kosza (była w osobnym czystym worku, dodatkowo każda porcja w folii) i daliśmy kotom. Jedna miska została wyczyszczona do zera. Wiec jakos naprawiłam swój błąd, prawda?... Bywam roztrzepana, w gorącej wodzie kąpana, czasem bezmyślna, ale nie jestem zła, fałszywa ani głupia. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 12:15 Mogłaś inaczej sformułować pytanie. "Słuchajcie, zrobiłam łososia, rodzina nie zje, więc przetwarzanie nie ma sensu, sąsiadom nie dam, co z nim zrobić?". Uniknęłabyś grzebania w śmietniku i "niemiłych" komentarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 12:33 Mogłam mogłam... wiele mogłam... mogłam pójść na prawo na przykład... albo kupić bitcoiny jak były tanie... mogłam nie kasować dawnego bloga, mogłam... czasu nie cofniemy - skupmy się zatem na budowaniu dobrej teraźniejszości i przyszłości ☺️ Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 11:31 Ja wierzę, że są szczere - już wczoraj wytłumaczyłaś, że wierzysz, że jak komuś coś życzysz to spotka to ciebie. I od wczoraj na lewo i prawo ślesz życzenia Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 11:37 😁 ESD uskuteczniam Wychodzę z założenia, ze ludzie nie są źli czy niemili sami z siebie tylko dlatego, ze coś ich trapi. Szczęśliwy człowiek nie próbuje drugiego kopać, gryźć i doszukiwać się negatywnych rzeczy. Więc swoim nastawieniem staram się z jednej strony zrobić dobrze sobie, bo wierze ze wraca do nas to ci dajemy z siebie innym, a z drugiej mam nadzieje, ze cześć tej pozytywnej energii naprawdę zadziała w życiu tych, którzy chwilowo maja spadek formy. #godvibesonly 🤓 Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 11:42 Wiesz, specjalnie nie trzeba było się doszukiwać - żywe stworzenie straciło życie ..po co? To nie jest pozytywna energia. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 11:45 Ale ono straciło życie ZANIM je kupiła blanc. Ona nie zleciła zabicia. Peron wam odjeżdża. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 12:00 Cieszę się, że tobie nie. eot Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 11:55 No nie jest, ale jak już podkreślałam - zdarzyło mi się to po raz 3 w karierze 🤷♀️ Do sprzątania używam octu i sody oczyszczonej, nie kupuje reklamówek tylko wożę ze sobą torby, nie pale w kominku mimo ze mogę, grilla mam gazowego, oszczędzam wodę i światło w imię dobra naszej planety, mam psa i świnie morskie z adopcji, nie kupione, regularnie pomagam schronisku dla zwierząt, rzadko jem mięso, przestałam kupować avokado od kiedy wiem jak bardzo ich uprawa szkodzi naturze... myśle, ze jeden błąd nie rozzłości wszechświata... poza tym wychodzę z założenia, ze nie popełnia błędów ten, kto nic nie robi. Plus... jestem przekonana, ze ten wątek z pewnością zainspiruje kogoś do zrobienia pasty rybnej, czy odsmażenia pieczonego łososia następnego dnia 🤷♀️ Wiec hurra! 😊 I bądźmy dla siebie mili i trochę bardziej wyrozumiali. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 11:58 No i ok, bardzo fajny post. Na pewno fajniejszy, niz swiatle uwagi twoich obronczyn w tym watku Nikt nie jest swiety, wazne, zeby sie starac Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 11:45 Ojej, zazdrosna jesteś o koleżanki? Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 11:50 A w życiu! Prawdziwa koleżanka powiedziałaby "ej, shell, nie rób tego, a jak już musisz, to przynajmniej o tym nie pisz", a nie puszczała pit bulle z łańcucha w obronie. Tu nie ma czego bronić i w ogóle nie chodzi o kasę. Tu chodzi o to, że wyrzucanie jedzenia do śmieci jest niemoralne. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 11:56 Niemoralne. Idź swój kaganek moralności nieść w Holandii, tam marnuje się więcej jedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 11:58 zuleyka.z.talgaru napisała: > Niemoralne. Idź swój kaganek moralności nieść w Holandii, tam marnuje się więce > j jedzenia. A jakie? I co z tego, że w Holandii marnuje się więcej? To trzeba jeszcze od siebie dołożyć? Inni wyrzucają śmieci do lasu, to Ty też? Co to w ogóle za argument? Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 12:01 Taki jak Twoje wchodzenie blanc do portfela. Po tym wątku widać, że skala głodu w Polsce jest przerażająca. Taka walka o kawałek łososia...bosz. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 12:03 zuleyka.z.talgaru napisała: > Taki jak Twoje wchodzenie blanc do portfela. > > Po tym wątku widać, że skala głodu w Polsce jest przerażająca. Taka walka o kaw > ałek łososia...bosz. Z całego szeregu czynności które wymieniłam Ty zapamiętałaś tylko portfel? Znamienne... Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 12:04 Znamienne jest Twoje ciskanie się tu. Ale ok, mogę Ci zrobić zakupy jak chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 12:07 zuleyka.z.talgaru napisała: > Znamienne jest Twoje ciskanie się tu. Ale ok, mogę Ci zrobić zakupy jak chcesz. > Póki co stać mnie na nie. Masz nieaktualne informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 12:14 Nie mam żadnych informacji oprócz Twojego histerycznego zachowania w tym wątku. Skoro tak się ciskasz, to można założyć, że bardzo potrzebujesz tego łososia. Mogę Ci kupić 10kg i Ci wysłać. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 12:20 zuleyka.z.talgaru napisała: > Nie mam żadnych informacji oprócz Twojego histerycznego zachowania w tym wątku. > Skoro tak się ciskasz, to można założyć, że bardzo potrzebujesz tego łososia. > Mogę Ci kupić 10kg i Ci wysłać. Kolejna manipulantka. Sama się ciskasz i histerycznie bronisz Shell. Co do łososia, lubię, ale nie potrzebuję, mam w zamrażarce, także dzięki, nie wysilaj się. A jeśli już kupiłaś, to wywal do śmieci. W końcu w Holandii wywalają więcej, więc co za różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 12:27 Nie kupiłam, bo nie jem ryb i nic co ma podobny zapach. Chciałam specjalnie dla Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 13:00 zuleyka ma ostatnio kłpoty z agresją zuleyka.z.talgaru Re: 4 fala w czerwcu, po puszczeniu dzieci do szk 09.05.21, 08:25 Barany 60+ zaszczepiły się w połowie a tak wkur.ały społeczeństwo, że ludzie chcą ich zabić. I co? I chujomaty teraz się nie szczepią. szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 11:57 Uważasz, ze powinnam przed napisaniem postu na forum skonsultować jego temat bądź treść z koleżankami? Gruuubooo 😳 Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 12:02 savignonblanc napisał: > Uważasz, ze powinnam przed napisaniem postu na forum skonsultować jego temat bą > dź treść z koleżankami? > Gruuubooo 😳 Może dzięki temu uniknęłabyś tylu wtop? Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 11:27 > Niemiło robi się tu przez takie nieprzyjemne uwagi,... Powinno ci w piety pojsc i czerwone uszy spowodowac, a tobie tylko niemilo? Wytrzymasz jakos. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 11:40 asia.sthm napisała: > > Niemiło robi się tu przez takie nieprzyjemne uwagi,... > > Powinno ci w piety pojsc i czerwone uszy spowodowac, a tobie tylko niemilo? Wy > trzymasz jakos. > Ematka dysponuje cudzą rybą, portfelem a nawet reakcją na połajanki. Władza absolutna. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 12:00 mid.week napisała: > Ematka dysponuje cudzą rybą, portfelem a nawet reakcją na połajanki. > Władza absolutna. Ale tylko na wyraźne zamówienie. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 11:16 A co Cię jej portfel obchodzi? Twoje prawo do osądzania nie jest nad prawem blanc do osądzania. Jak Ci żal, że wywaliła kasę w błoto to weź sobie i idź zarób tyle, żeby Cię to nie ruszało. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 16:32 savignonblanc napisał: > Wiesz co? Tu widuje bardzo często posty „co zrobić z 10 kg czegoś tam”. Naprawd > ę często. No i...? Ktoś pisał "wyrzucić"? Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 16:40 savignonblanc napisał: > Wiesz co? Tu widuje bardzo często posty „co zrobić z 10 kg czegoś tam”. Naprawdę często. No pytaja tak dla sportu a po 100 dobrych radach wszystko fruuu do smietnika. I jeszcze w podziece doradcom na forum oglaszaja czekajac na poklask. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 16:46 > Wiesz co? Tu widuje bardzo często posty „co zrobić z 10 kg czegoś tam”. Naprawdę często i fajnie, dziewczyny szukaja inspiracji zamiast wyrzucac. I zapewne wykorzystuja pomysly. Z wigilia troche trudno rozplanowac i pewnie wcisnelabym gosciom na wynos ale pierogi? Nikt z domownikow nie lubi pierogow? Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 16:49 wyjasnie czemu ten watek tak rozkwitl - najpierw zwierze zostalo zabite, zebyscie mieli obiad a tu foch a potem forumki sie przescigaja z pomyslami na lososia a tu bach na smietnik. Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 18:04 No nikt. Ja tez nie lubię pierogów. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 18:17 savignonblanc napisał: > No nikt. Ja tez nie lubię pierogów. I dlatego zrobilas az 100. Musialy wyjsc ci po mistrzowsku Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 18:29 Złotko, ale szukasz zaczepki... pierogi wyszły bardzo o.k. Tyle, ze było ich za dużo. Liczyłam na to, ze w ciągu roku je spożytkuje na jakims spotkaniu, ale nie było okazji. I tak przeleżały w zapomnieniu, smutku i żalu. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 19:04 > ale nie było okazji Ty to jednak ostatnia sierotka jestes Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 21:28 Nie nazwałabym tak siebie, ale skoro z jakiegoś powodu masz pragnienie tak o mnie myśleć, to już twoje zmartwienie 🤷♀️ Spokojnej nocy 🙌 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 12:02 savignonblanc napisał: > No nikt. Ja tez nie lubię pierogów. Teraz to mnie wqrwilas. Kolejne pierogi mają trafić do mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 12:17 😀 dobra! Ale najpierw pytanie: czy wiesz gdzie masz najbliższa jadlodzielnie?... Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 08:39 Ojapierdole, peron ci odfrunal, bo juz nawet nie odjechal. Odpowiedz Link Zgłoś
laura.palmer Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 08:51 A co, u ciebie też dobre jedzenie ląduje w śmieciach? Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 10:36 No coś ty. Ja to do ludzi wyrzucajacych jedzenie strzelam. Zyczenie im skrajnej biedy to amatorszczyzna 🤦♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
asiairma Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 18:23 Ale smutno się Ciebie czyta. Kurcze, ja się czuję źle bo zdarzy mi się znaleźć lekko zapleśniałą marchewkę w lodówce lub jakiś serek czy smarowidło otwarte które gdzieś się schowało i nie nadaje się już do użycia, a Ty z taką radością i satysfakcją oznajmiasz "storpedowane - nie wymyśliłyście nic ciekawego co zadowoliło by moją rodzinę". Nie będę Ci życzyć abyś zaznała kefiru i ziemniaków tygodniami, bo i po co. Nikomu tego nie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 18:35 asiairma napisała: > > Nie będę Ci życzyć abyś zaznała kefiru i ziemniaków tygodniami, bo i po co. Nik > omu tego nie życzę. Zeby rozladowac troche atmosfere, przyznaje, ze to jedno z moich ulubionych dan i moge jesc to tygodniami. Wiec mozesz mi pozyczyc tych kefirow i ziemniakow- ja od siebie dodam koperek i jajko sadzone raz w tygodniu🙃 Odpowiedz Link Zgłoś
asiairma Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 19:11 Ja też lubię- a najbardziej same ziemniaki z mizerią na kefirze i jogurcie śmietankowym z koperkiem. Ale jako wybór a nie konieczność. Swoją drogą pamiętam jak w zeszłą zimę kilogram ziemniaków był 1,5 a może i z 2 razy droższy niż kilogram bananów lub pomarańczy - szaleństwo. Odpowiedz Link Zgłoś