Dodaj do ulubionych

Duża ilość łososia z pieca

• szaraiwka Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 15:00
      Ja robię pastę kanapkowa. Rozdrobniony widelcem losos, majonezu ciut. I co kto lubi - może być jajko może być suszony pomidor, cebulka itp, ale u mnie idzie sam losos a na kanapkę dodatkowo klade ogórka, kiełki cebuli czy co kto lubi.
    • fornita111 Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 19:39
      Jeden ze smutniejszych watkow ostatnio.
      • ludborka Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 23:16
        Prawda
      • zuleyka.z.talgaru Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 23:21
        Z jakiego powodu? Smutne to jest to co sie dzieje w Strefie Gazy a nie, że dziewczyna wyrzucila śmierdzącą rybę...no ludzie.
        • fornita111 Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 08:35
          Nie, smutne jest to, ile ton zywnosci sie ciagle i ciagle marnuje, bo ludzie maja takie podejscie jak ty i watkodajka. Na bombardowania masz zerowy wplyw, to mozesz sie smucic do upojenia i g z tego wynika. Ale juz to, czy marnujesz zarcie zalezy tylko od ciebie. Super ten nasz swiat- swiat ludzi tlustych i przezerajacych dwa razy wiecej niz potrzebuja i tych, ktorzy "musza" wypieprzac jedzenie i jeszcze sie tym chwala na forum.
          • fornita111 Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 08:36
            *a ryba nie byla smierdzaca, nie dorabiaj dupie uszu.
            • zuleyka.z.talgaru Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 10:34
              każda ryba śmierdzi. Dlatego nie kupuję ryb. I poza tym skąd wiesz czy ja marnuję jedzenie? Hę?
              Przeżerasz się to chyba Ty, skoro masz taką obsesję na tym punkcie. Widocznie musisz być tłustym kabanem.
              • fornita111 Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 11:45
                Juz mnie zmierzylas swoja tlusta miara? tongue_out Wrzucalas na forum fotki, szczupla nie jestes skarbie smile
        • chococaffe Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 09:17
          To już smierdząca się zrobiła? Czy po prostu nie czytasz a komentujesz?
      • borsuczyca.klusek Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 09:59
        A ja się od dwóch dni dziwiłam dlaczego wątek o łososiu naprodukował tyle postów 🤷‍♀️
        Jednak niektóre nicki w starym czy nowym wydaniu są niezawodne.
    • sineado Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 21:48
      Dzisiaj robiłam pastę z łososia, będzie jeszcze na jutro. Do łososia dodaję pęczek koperku lub szczypiorku, 6 lub 8 jaj zależy ile ryby, twarożek 150g, łyżkę majonezu. Przez dwa dni coś by się wymyśliło żeby to przerobić. Z sałatą do pudełka zjadłabym w pracy. Do makaronu. Nie wyrzuciłabym takiej ilości świeżego jedzenia.
    • zuleyka.z.talgaru Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 23:15
      Nie czytalam odpowiedzi, ale moja rada - wyrzucic psu albo kotu i wiecej nie kupowac ryb. Ryby trują i smierdzoooo
    • loganberry Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 09:34
      To dość proste, można nawet rozrysować: Jeśli rodzina lubi łososia, tylko ma chwilowego focha, to chowamy do lodówki i podajemy następnego dnia. Jeśli rodzina nie lubi łososia, to nie kupujemy kilograma łososia.
    • waleria_s Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 09:40
      Cóż, wyrzucania dobrego łososia nie wyobrażam sobie. To nie kosztuje 2 zł. Nie ukrywam, wyrzucam stosunkowo często resztkę hummusu, jakiegoś jogurtu, nadpsute warzywo, ale jak piszę, resztkę. W dodatku u mnie to wynika z tego, że kupuję produkty tylko dla siebie, partner ma dietę pudełkową i czasem zwyczajnie nie zmęczę sama opakowania. Wiem, że już musztarda po obiedzie, ale następnego dnia po prostu podałabym tego łososia w bułce/zrobiła kanapki. Dzieci jak dzieci, rozumiem grymaszenie i kręcenie głową na dużo produktów spożywczych, ale w fajnej formie (kolorowe kanapki, dobry sos do tego) pewnie zjadłyby rybę.
      • savignonblanc Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 10:31
        Nie umiem „fajnych form”, dzieci lubią „formy proste”.

• chococaffe Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 10:35
          No chyba jednak nie lubią wink
        • waleria_s Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 12:05
          Myślę, że postawienie sprawy by pomogło: są takie kanapki, jakie zrobiłam. Jeśli wam nie odpowiadają, proszę bardzo, tam jest chleb, masło itd., możecie skomponować własne. Szybko dzieciom podpasuje forma kanapek.
    • ursula.iguaran Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 09:46
      Schowałabym do lodówki w pudełku i zużyła w najbliższych dnia na:
      - sałatkę (pomidor, ogórek, papryka, sałata lodowa, łosoś, dressing z musztardą francuską i octem balsamicznym)
      - tartę z brokułem i łososiem
      - pastę łososiowo - jajeczną z majonezem i ketchupem
    • mid.week Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 09:48
      Kminiasty byłby zachwycony jakby mu do michy wpadło tyle rybyyyy
      Następnym razem pisz od razu do mnie, przyślę ci DHL po odbiór smile
      • gama2003 Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 20:19
        No właśnie. Tam w domu jest pies.
        Autorka pominęła psa !!!!!!

To jest powód ,, na jatkę,,
        • mid.week Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 20:44
          na miejscu psa wystawiłabym walizki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się