szaraiwka Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 15:00 Ja robię pastę kanapkowa. Rozdrobniony widelcem losos, majonezu ciut. I co kto lubi - może być jajko może być suszony pomidor, cebulka itp, ale u mnie idzie sam losos a na kanapkę dodatkowo klade ogórka, kiełki cebuli czy co kto lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 19:39 Jeden ze smutniejszych watkow ostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 23:21 Z jakiego powodu? Smutne to jest to co sie dzieje w Strefie Gazy a nie, że dziewczyna wyrzucila śmierdzącą rybę...no ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 08:35 Nie, smutne jest to, ile ton zywnosci sie ciagle i ciagle marnuje, bo ludzie maja takie podejscie jak ty i watkodajka. Na bombardowania masz zerowy wplyw, to mozesz sie smucic do upojenia i g z tego wynika. Ale juz to, czy marnujesz zarcie zalezy tylko od ciebie. Super ten nasz swiat- swiat ludzi tlustych i przezerajacych dwa razy wiecej niz potrzebuja i tych, ktorzy "musza" wypieprzac jedzenie i jeszcze sie tym chwala na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 08:36 *a ryba nie byla smierdzaca, nie dorabiaj dupie uszu. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 10:34 każda ryba śmierdzi. Dlatego nie kupuję ryb. I poza tym skąd wiesz czy ja marnuję jedzenie? Hę? Przeżerasz się to chyba Ty, skoro masz taką obsesję na tym punkcie. Widocznie musisz być tłustym kabanem. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 11:45 Juz mnie zmierzylas swoja tlusta miara? Wrzucalas na forum fotki, szczupla nie jestes skarbie Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 09:17 To już smierdząca się zrobiła? Czy po prostu nie czytasz a komentujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 09:59 A ja się od dwóch dni dziwiłam dlaczego wątek o łososiu naprodukował tyle postów 🤷♀️ Jednak niektóre nicki w starym czy nowym wydaniu są niezawodne. Odpowiedz Link Zgłoś
sineado Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 21:48 Dzisiaj robiłam pastę z łososia, będzie jeszcze na jutro. Do łososia dodaję pęczek koperku lub szczypiorku, 6 lub 8 jaj zależy ile ryby, twarożek 150g, łyżkę majonezu. Przez dwa dni coś by się wymyśliło żeby to przerobić. Z sałatą do pudełka zjadłabym w pracy. Do makaronu. Nie wyrzuciłabym takiej ilości świeżego jedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Duża ilość łososia z pieca 17.05.21, 23:15 Nie czytalam odpowiedzi, ale moja rada - wyrzucic psu albo kotu i wiecej nie kupowac ryb. Ryby trują i smierdzoooo Odpowiedz Link Zgłoś
loganberry Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 09:34 To dość proste, można nawet rozrysować: Jeśli rodzina lubi łososia, tylko ma chwilowego focha, to chowamy do lodówki i podajemy następnego dnia. Jeśli rodzina nie lubi łososia, to nie kupujemy kilograma łososia. Odpowiedz Link Zgłoś
waleria_s Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 09:40 Cóż, wyrzucania dobrego łososia nie wyobrażam sobie. To nie kosztuje 2 zł. Nie ukrywam, wyrzucam stosunkowo często resztkę hummusu, jakiegoś jogurtu, nadpsute warzywo, ale jak piszę, resztkę. W dodatku u mnie to wynika z tego, że kupuję produkty tylko dla siebie, partner ma dietę pudełkową i czasem zwyczajnie nie zmęczę sama opakowania. Wiem, że już musztarda po obiedzie, ale następnego dnia po prostu podałabym tego łososia w bułce/zrobiła kanapki. Dzieci jak dzieci, rozumiem grymaszenie i kręcenie głową na dużo produktów spożywczych, ale w fajnej formie (kolorowe kanapki, dobry sos do tego) pewnie zjadłyby rybę. Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 10:31 Nie umiem „fajnych form”, dzieci lubią „formy proste”. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 10:35 No chyba jednak nie lubią Odpowiedz Link Zgłoś
waleria_s Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 12:05 Myślę, że postawienie sprawy by pomogło: są takie kanapki, jakie zrobiłam. Jeśli wam nie odpowiadają, proszę bardzo, tam jest chleb, masło itd., możecie skomponować własne. Szybko dzieciom podpasuje forma kanapek. Odpowiedz Link Zgłoś
ursula.iguaran Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 09:46 Schowałabym do lodówki w pudełku i zużyła w najbliższych dnia na: - sałatkę (pomidor, ogórek, papryka, sałata lodowa, łosoś, dressing z musztardą francuską i octem balsamicznym) - tartę z brokułem i łososiem - pastę łososiowo - jajeczną z majonezem i ketchupem Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 09:48 Kminiasty byłby zachwycony jakby mu do michy wpadło tyle rybyyyy Następnym razem pisz od razu do mnie, przyślę ci DHL po odbiór Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 20:19 No właśnie. Tam w domu jest pies. Autorka pominęła psa !!!!!! To jest powód ,, na jatkę,, Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Duża ilość łososia z pieca 18.05.21, 20:44 na miejscu psa wystawiłabym walizki! Odpowiedz Link Zgłoś