Dodaj do ulubionych

Pomylony rozmiar co robić

02.06.21, 21:51
Jesteście kawałem baby 175 cm, 70 kg, szerokie bary, stanik 70E.Mierzycie w sklepie sukienkę, leży świetnie. Fason sportowy, góra jak t-shirt, dół w literę A. Sukienka na was leży bosko, góra jest dopasowana, długość w punkt do waszych kolan. Jedynie pod szyją wycięcie wydaje się lekko wąskie, ale nie ciśnie. W domu zdajecie sobie sprawę, że L na metce to było włoskie L, a kiecka to jest angielska 8, czyli nasze 36(?).
Wymieniacie na większą, czy paradujecie w za małej ze świadomością, że nosicie nie swój rozmiar?
Obserwuj wątek
    • nickbezznaczenia Re: Pomylony rozmiar co robić 02.06.21, 21:53
      Wymieniam oczywiście jeżeli to nie jest ta, którą mierzyłam.
      • ajr27 Re: Pomylony rozmiar co robić 02.06.21, 22:00
        To ta.
        • nickbezznaczenia Re: Pomylony rozmiar co robić 02.06.21, 22:03
          Czyli nie masz nic do wymiany.
    • szmytka1 Re: Pomylony rozmiar co robić 02.06.21, 21:55
      Jak się dobrze czuję i wyglądam też ok, to wlai mnie to jaki rozmiar jest na metce. NIkt ci nie bedzie metek oglądał. Ostatecznie metkę odpruj tongue_out
    • ludzikmichelin4245 Re: Pomylony rozmiar co robić 02.06.21, 21:56
      Jak leży dobrze, to w czym problem?
      • ajr27 Re: Pomylony rozmiar co robić 02.06.21, 22:00
        Jestem niemal pewna, że nosząc ją będę przekonana, że ona jest ciasna, za małą i wygląda źle. Chociaż w przymierzalni wyglądała super.
        • kanna Re: Pomylony rozmiar co robić 03.06.21, 07:58
          Do psychologa. :p
        • shmu Re: Pomylony rozmiar co robić 03.06.21, 22:35
          A w domu nadal wygląda super? Bo w przymierzalniach stosują różne triki. Jak w domu wygląda dobrze to zostawiasz i cieszysz się, że mieścisz się w rozmiar S smile
    • bye-bye Re: Pomylony rozmiar co robić 02.06.21, 21:58
      Jak pasuje to nosić.
      Swoją drogą nigdy wcześniej nie spotkałam się z włoskim L. Co to za sklep?
      • ajr27 Re: Pomylony rozmiar co robić 02.06.21, 23:37
        Światowy potentat sportowy.
    • konsta-is-me Re: Pomylony rozmiar co robić 02.06.21, 21:59
      Ale przeszkadza ci że ciśnie na szyi czy główny problem to "paradowanie w złym rozmiarze"??
      Jak cisnie to wymieniam.
      Rozmiar metki mnie nic nie obchodzi, bo dlaczego miałby?
      • ajr27 Re: Pomylony rozmiar co robić 02.06.21, 22:02
        Bo to znaczy, że ona wg producenta ma leżeć inaczej? Pewnie ma być luźniejsza, może dłuższa.
        • black.emma Re: Pomylony rozmiar co robić 02.06.21, 22:29
          Ty to nosisz a nie producent smile
        • konsta-is-me Re: Pomylony rozmiar co robić 02.06.21, 23:31
          Ale co ciebie to obchodzi ?
          Na tobie dobrze leży ?-to nos na zdrowie, metkę odetnij i już.
        • hosta_73 Re: Pomylony rozmiar co robić 03.06.21, 15:06
          Chyba żartujesz! Jestem dość niska i zdarzało mi się nosić tunikę jako sukienkę albo spodnie z założenia 7/8, jako zwykłej długości. Albo sweter oversize jako sukienkę. I wiele innych. Nie obchodzi mnie jaką producent miał wizję tylko jak ja wyglądam i czuje się w tych ubraniach.
          Noś na zdrowie.
    • mc.dongs Re: Pomylony rozmiar co robić 02.06.21, 22:00
      70 kg przy wzroście 175 to kawał baby????
      Aha
      • ajr27 Re: Pomylony rozmiar co robić 02.06.21, 22:12
        Taką mam budowę, że 70 to dużo. Jak się całe życie ważyło 62, ech.
        • zerlinda Re: Pomylony rozmiar co robić 03.06.21, 09:28
          Do Twojego wzrostu to jest akurat. Jestem przekonana, że wyglądasz bardzo dobrze. Wiesz, większość osób kiedyś ważyło mniej. Z wiekiem, po ciążach, może być kilka kg więcej. Metka na sukience nie ma znaczenia. Ważne, jak w niej wyglądasz
      • kiddy Re: Pomylony rozmiar co robić 03.06.21, 09:28
        I biust 70E. Taaa...
      • leia33 Re: Pomylony rozmiar co robić 03.06.21, 22:35
        Trzeba było mnie zobaczyć kilka lat temu - 185 cm wzrostu i 134 kg na wadze. Ludzie się mnie bali.
    • magdallenac Re: Pomylony rozmiar co robić 02.06.21, 22:01
      ajr27 napisała:

> Jesteście kawałem baby 175 cm, 70 kg,

To sa wymiary mojej bliskiej osoby- jest laska nie z tej ziemi, ostatnie co bym mogla o niej powiedziec, to to, ze kawal baby z niej...
      • ajr27 Re: Pomylony rozmiar co robić 02.06.21, 23:47
        To nie mój przypadek. Poszło mi w brzuch, uda i ręce, a całe życie ważyłam maks 63 kg. C, uję się teraz i wyglądam jak kaszalot.
        • shmu Re: Pomylony rozmiar co robić 03.06.21, 22:38
          ...no to znaczy, że nosisz nieodpowiednie ubrania. Dobrze, że kupiłaś sukienke w której świetnie się czujesz smile
    • arthwen Re: Pomylony rozmiar co robić 02.06.21, 22:13
      Ale serio chcesz wymienić sukienkę, która jak piszesz "leży bosko", bo rozmiar nie ten, który myślałaś? Ktokolwiek tak robi, że patrzy bardziej na rozmiar niż na to jak ciuch faktycznie leży?

Mam wrażenie, że to taki zakamuflowany sposób, żeby się pochwalić, że weszłaś w 36 i jeszcze bosko wink Głupio trochę, bo trzeba się było pochwalić wprost, tak to wyszło dziwnie.
      • ajr27 Re: Pomylony rozmiar co robić 02.06.21, 23:40
        Nie, tonie kokieteria. We wszystkich mediach trąbią, że Polki kupują sobie za małe ciuchy. Jestem tego żywym dowodem. Wszystko mam L lub 40 i nie wstydzę się tego odkąd dobiłam do 70 kg.
        • konsta-is-me Re: Pomylony rozmiar co robić 02.06.21, 23:46
          W mediach trąbią ze Polki kupują za małe ciuchy ??
          Że co ??😳😳
        • koraleznasturcji Re: Pomylony rozmiar co robić 03.06.21, 09:17
          W jakich mediach o tym trąbią?! Poza tym, tak na oko, to się nie za bardzo zgadza. Polki noszą raczej luźne rzeczy, a jeżeli je porównać np. do Brytyjek, to bym powiedziała nawet, że Polska jest królestwem ołwersajzu.
          • konsta-is-me Re: Pomylony rozmiar co robić 03.06.21, 10:11
            Ja nie wiem o co chodzi - w mediach rzekomo trąbią ze Polki są grube i noszą za małe ciuchy, autorka ma 175 cm i 70 kg uważa za "nadwagę", w dodatku ma "aż" 70cm pod biustem, w dodatku nie można nosić innego rodzaju z metki bo producent sobie tak życzy - albo autorka ma ciężka dysforie nt.swojego ciała/depresję może ? albo to jakieś nonsensy kompletne są.
            To wszystko razem nie ma sensu.
    • primula.alpicola Re: Pomylony rozmiar co robić 02.06.21, 22:14
      Skoro leży bosko, to co mnie obchodzą literki i cyferki?
    • szara.myszka.555 Re: Pomylony rozmiar co robić 02.06.21, 22:15
      Mam w szafie ciuchy zarówno XXS i XL, bo każdy producent szyje inaczej. I co, mam wywalić niektóre z nich, bo nie pasują do mojej wizji mojego rozmiaru?
    • marcelinasok Re: Pomylony rozmiar co robić 02.06.21, 22:16
      Te kawał baby nosi 70 pod biusten?
      • saszanasza Re: Pomylony rozmiar co robić 02.06.21, 23:09
        marcelinasok napisała:

> Te kawał baby nosi 70 pod biusten?

Też jestem w szoku!🙈
        • ajr27 Re: Pomylony rozmiar co robić 02.06.21, 23:41
          Ledwo się dopinam, staniki się rozciągają😉 Za to ramiona mam jak pływaczka.
          • 21mada Re: Pomylony rozmiar co robić 03.06.21, 08:19
            Skoro ledwo się dopinasz to czemu nie kupisz większego stanika? Obwód 70 jest na drobne osoby a nie kawał baby. Skoro pod biustem masz 70cm to w talii musisz mieć mniej. 65cm? Przy tej wadze? Coś mi się nie klei.
            I dlaczego każdy nosi te magiczne '70'? Czy waży 50kg czy 80. Po co się wciskać w za ciasny obwód?
          • figa_z_makiem99 Re: Pomylony rozmiar co robić 03.06.21, 15:05
            Mam 70E i rozmiar XS, wzrost 168. Mam spore ramiona w stosunku do bioder. Ważę 50 kg. Kup większy biustonosz, większy obwód a mniejszą miseczkę.
            • 21mada Re: Pomylony rozmiar co robić 03.06.21, 20:07
              Dokładnie. Dziwi mnie że osoby ważące 20kg więcej ode mnie noszą ten sam rozmiar ubrań co ja.
              • ajr27 Re: Pomylony rozmiar co robić 03.06.21, 21:44
                Nie noszę tego samego rozmiaru, co osoby ważące 50 kg, tego jestem pewna. Gdybyś założyła tę moją sukienkę, wyglądałabyś zapewne dobrze, ale zupełnie inaczej. Miałabyś oversizową suknię za kolano na sobie, ta sukienka ma się układać bardzo luźno.
                • figa_z_makiem99 Re: Pomylony rozmiar co robić 03.06.21, 22:26
                  Skoro ją kupiłaś i dobrze się w niej czujesz, to zostawilabym i co kogo obchodzi metka z rozmiarem?
    • fil.lo Re: Pomylony rozmiar co robić 02.06.21, 22:45
      Dziwny problem. Jak jest dobrze, to dobrze. Zdarza mi się brać trzy rozmiary do przymierzalni i biorę ten, który wg mnie najlepiej leży. Nie obchodzi mnie zdanie producenta/projektanta ("jak powinno leżeć"). Jeśli wg mnie leży dobrze, wyglądam fajnie - biorę.
      Jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości, to idź do tego sklepu i przymierz "swój rozmiar", zobaczysz, czy jest lepiej czy gorzej i zdecydujesz, co zrobić.
      • aqua48 Re: Pomylony rozmiar co robić 02.06.21, 22:51
        Mnie rozmiary dawno przestały interesować. Biorę to co na mnie leży dobrze, obojętne czy ma rozmiar xxl czy xs. Bliska mi osoba pracowała niegdyś w dużej hurtowni odzieży i wiem od niej że metki wszywane są często "po uważaniu".
        • annajustyna Re: Pomylony rozmiar co robić 02.06.21, 23:00
          Ja np modele oversized kupuję w rozmiarze S, bo wolę mniej luźne.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Pomylony rozmiar co robić 02.06.21, 22:50
      Mam z jednej sieciówki sukienki w rozniarze 36 i 40, kupione w ten sam dzień, obie leżą jak powinny.
      Nim kupiłam 2 koleżanki potwierdzaly, że obie są w moim rozmiarze.

• berdebul Re: Pomylony rozmiar co robić 02.06.21, 23:02
      Mam ciuchy w 4 rozmiarach, a buty w 5 i wszystkie są dobre. Niezbadane są ścieżki jakimi chadza umysł producentów.
      • sofia_87 Re: Pomylony rozmiar co robić 03.06.21, 09:35
        Ja tylko z jednego Tatuum mam ubrania w trzech rozmiarach 😀
    • saszanasza Re: Pomylony rozmiar co robić 02.06.21, 23:07
      No wymieniamy😅
    • kaki11 Re: Pomylony rozmiar co robić 02.06.21, 23:23
      Jeżeli podoba mi się jak sukienka na mnie wygląda i nie jest niekomfortowa w noszeniu, czyli nic nie ciśnie, nic się brzydko nie zwija to noszę oczywiście smile Jeśli jest inaczej to wymieniam.
      Serio, ważniejsze jest jak się w czymś czuje i jak wyglądam niż jaki to ma rozmiar na metce.
    • triismegistos Re: Pomylony rozmiar co robić 02.06.21, 23:25
      Nie rozumiem. Albo dobrze leży albo nie, co za różnica co jest na metce nabazgrane?
    • profes79 Re: Pomylony rozmiar co robić 02.06.21, 23:42
      Ciuch ma wyglądać i leżeć. Ja się metkami kompletnie nie przejmuję chociaż zdarzyło mi się naciąć w drugą stronę - kupiłem XXL i się okazało, że to rozmiar amerykański - mimo, że nie jestem mały to w kupowany ciuch zmieściłyby się jeszcze ze dwie osoby smile
      • nuta15 Re: Pomylony rozmiar co robić 03.06.21, 07:48
        Zmierz o rozmiar większą, może okazać się, że jednak lepiej leży, dekolt jest trochę większy i czujesz się bardziej komfortowo.
    • feniks_z_popiolu Re: Pomylony rozmiar co robić 03.06.21, 07:59
      Ważne jak się w tym czujesz a nie co jest napisane na metce
    • mama-ola Re: Pomylony rozmiar co robić 03.06.21, 08:11
      Kawał baby obwód pod biustem 70? Ja mam 80, a jestem i niższa, i mniej ważę. Sukienkę noś, skoro ładna.
      • 21mada Re: Pomylony rozmiar co robić 03.06.21, 08:22
        Prawda? I po co lobbystki walczyły o większą rozpiętość rozmiarów skoro i tak każda nosi 70? 😂 Czy ma rozmiar 36 czy 46.
    • kiddy Re: Pomylony rozmiar co robić 03.06.21, 09:29
      Kto cię skrzywidził wmawianiem, że jesteś "kawał baby"? I że masz nosić to, co ktoś inny uznał za stosowne dla ciebie, a nie to, co podoba się tobie?
    • lilia-anna Re: Pomylony rozmiar co robić 03.06.21, 09:55
      Jeśli dobrze leży, zostawiam. Jeśli pod szyją ciśnie, wymieniam. Wytnij metke, jeśli boli Cie ta eska wink
    • rexona_sport Re: Pomylony rozmiar co robić 03.06.21, 14:57
      Jestem w szoku czytając odpowiedzi, może warto wprowadzić trochę ładu do swojego życia. Ja skoro wiem ze mam rozmiar 36 to się tego konsekwentnie trzymam, wybieram i przymierzam ubrania wyłącznie tego rozmiaru a gdyby np 36 nie pasowało a 38 tak to nie kupuje bo wyraźnie nie taki był zamysł producenta. Mam nadzieje ze autorka zwróci sukienkę jak najszybciej.
      • panna.w.paski Re: Pomylony rozmiar co robić 03.06.21, 15:43
        Przyklaskuję Twojemu pomysłowi. Ematka postuluje regularne ćwiczenia, do szkoły (online i offline) szykuje dziubdziusia punktualnie, nie daj Boże w sobotę zaaplikuje sobie olej z pestek brokuła zamiast z nasion baobabu na sesji włosingowej - a tu taka wolna amerykanka z rozmiarami ubrań i butów!
        "Wolność ematki w zakresie wyboru rozmiaru obuwia i odzieży kończy się tam, gdzie zaczyna się wizja producenta".
        Ja w ogóle nie idę na kompromisy - co wejdę do sklepu to kupuję przypisany mi rozmiar, nawet jeśli dana rzecz nie leży na mnie dobrze i do niczego mi nie pasuje! Rozmiar, rozmiar się liczy, czym muszę z przyganą przypomnieć ematkom oraz forumowym męskim trollom.
        • rexona_sport Re: Pomylony rozmiar co robić 03.06.21, 16:48
          Otóż to. Bo tez co to znaczy zle leży, skoro rozmiar odpowiedni to widać wg producenta ma leżeć jak leży a nie jakieś cudowanie.
      • figa_z_makiem99 Re: Pomylony rozmiar co robić 03.06.21, 15:55
        Jak mam rozmiar stopy 37, 24 cm to taki mam i tyle. Czasem czytam jak dziewczyny piszą, że noszą 37 albo 38,39 jakim cudem? Rozmiarówka jest czasem zawyżona albo zaniżona ale nadal stopa ma 24 cm. A ubranie albo pasuje albo nie, oglądam się w lustrze i nie pytam na forum.
    • mashcaron Re: Pomylony rozmiar co robić 03.06.21, 16:32
      Skoro leży bosko, to co mnie obchodzi metka?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka