Dodaj do ulubionych

A po 2 dawce Pfizera?

16.06.21, 18:23
Pytam, bo o ile ja OK (od soboty), o tyle moja bliska kolezanka 3 dzień z kolei ma po południu podwyższona temperaturę. Szczepilysmy się razem, ona zagoraczkowala w niedzielę wieczorem, w poniedziałek rano jak młoda bogini, ale wieczorem znów, i dzisiaj podobnie. Jakie są Wasze doświadczenia? Czy któraś z Was tak miała?
Obserwuj wątek
    • aguha Re: A po 2 dawce Pfizera? 16.06.21, 18:45
      Nie miałam żadnych skutków ubocznych, podobnie jak większość moich znajomych szczepionych Pfizerem.
      • mia_mia Re: A po 2 dawce Pfizera? 16.06.21, 18:59
        Mnie po modernie, a to prawie to samo trzepnęło po drugiej dawce na 24 godziny, gorączka chyba do 38,5 i dreszcze.
    • mia_mia Re: A po 2 dawce Pfizera? 16.06.21, 18:57
      Ile tej gorączki? To gorączka czy „gorączka”?
      • joana012 Re: A po 2 dawce Pfizera? 16.06.21, 19:10
        Moja koleżanka po 2 dawce nie była 1 dzień w pracy, rozłożyło ją ale nie wiem czy gorączka czy osłabienie
      • moze_sprobowac_inaczej Re: A po 2 dawce Pfizera? 16.06.21, 21:35
        mia_mia napisał(a):

> Ile tej gorączki? To gorączka czy „gorączka”?

Dowiedziałam się, że 37, 3 😊
        • aamarzena Re: A po 2 dawce Pfizera? 17.06.21, 10:54
          A normalnie mierzy temperaturę codziennie wieczorem? Moze być typem co tak ma i nie ma to związku ze szczepieniem.
    • nenia1 Re: A po 2 dawce Pfizera? 16.06.21, 19:17
      Szczepiłam się w piątek, a w sobotę od rana miałam dość silne bóle mięśni i stawów, temperatury nie mierzyłam, ale nie czułam gorączki. W niedzielę już było jak gdyby nigdy nic.
      • nelamela Re: A po 2 dawce Pfizera? 16.06.21, 19:25
        U mnie po drugiej dawce Pfizera nic.Troche bolał mnie mięsień po zastrzyku. Gorzej było po pierwszej dawce.
    • mika_p Re: A po 2 dawce Pfizera? 16.06.21, 19:34
      Nie.
      Po II dawce ręka mnie bolała w dniu sczzepienia, jak się wyciągnęłam na całą długość, żeby ściągnać coś z szafki z trudnym dostępem.
      Po I dawce gorzej, bolała już jak zaplatałam włosy do spania i przestała dopiero rano.
    • kamin Re: A po 2 dawce Pfizera? 16.06.21, 20:38
      Po drugiej dawce w nocy dreszcze, stan podgorączkowy (pewnie byłaby gorączka, ale wzięłam paracetamol). Natapnego dnia silny ból głowy, uczucie rozbicia, pieczenie oczu.
      Po kilkunastu godzinach przeszło.
      Pracować byłam w stanie tyle że gorzej się czułam
    • ela.dzi Re: A po 2 dawce Pfizera? 16.06.21, 20:56
      Może aż tak nie, ale miałam podwyższoną temperaturę dzień po. 2 dni po czułam się jeszcze słabo, a 3 i 4 jak zaraz po chorobie. Generalnie jakbym przeszła infekcję.
    • kosmos_pierzasty Re: A po 2 dawce Pfizera? 16.06.21, 21:11
      Jeden dzień lekko rozbita byłam i tyle.
    • heca7 Re: A po 2 dawce Pfizera? 16.06.21, 21:15
      Żadnych skutków ubocznych. Ani ja ani mąż ani córka.
    • saszanasza Re: A po 2 dawce Pfizera? 16.06.21, 21:35
      Ja gorączki nie mialam ale objawy takie, jakby mnie „rozkładało”. Bolała mnie skóra na całym ciele i kosteczki w paluszkach (pewnie bóle stawów)🙈 Nasilało się wieczorem, trwało dwa dni.
    • anorektycznazdzira Re: A po 2 dawce Pfizera? 16.06.21, 21:38
      Kumpel z pracy miał w tym stylu
    • enigma81 Re: A po 2 dawce Pfizera? 16.06.21, 22:13
      Jutro ci powiem, bo akurat rano dostanę drugą dawkę.
      Sama jestem ciekawa. Po pierwszej tylko duży ból ręki był, nic poza tym.
    • sol_13 Re: A po 2 dawce Pfizera? 16.06.21, 22:16
      Ani po pierwszej, ani po drugiej nic. Mąż tak samo.
    • gama2003 Re: A po 2 dawce Pfizera? 16.06.21, 22:40
      Tak z przerwami goraczkę mial mój mąż. Po modernie, fakt , ale to ten sam typ szczepionki. Tylko wieczorem, przez trzy dni. W miedzyczasie zero objawów.

Kilka dni temu znajoma po II pfizerze dwa dni wieczornej goraczki.
    • taje Re: A po 2 dawce Pfizera? 16.06.21, 22:50
      Po pierwszej ból glowy, po drugiej silny ból ręki z drętwieniem palców i gorączka 38,5.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: A po 2 dawce Pfizera? 16.06.21, 22:54
      Po modernie mialam po dobie 37,8 a potem rano 35,8 i tak przez 2 dni.
    • ursula.iguaran Re: A po 2 dawce Pfizera? 17.06.21, 09:55
      Mnie trzepnęło po drugiej dawce mocno.
      Inna sprawa że w tym samym czasie miałam w domu chorego przedszkolaka więc możliwe że przypętał się do mnie jego wirus.
      We wtorek miałam szczepienie.
      W środę - uczucie rozbicia, problem z myśleniem (nagle przestałam rozumieć po angielsku), zmęczenie,
      W czwartek - podobnie jak w środę (ale doszło niewyspanie bo przedszkolak miał występy nocne)
      W piątek - ból gardła, mocny, mokry kaszel,
      W sobotę - wszystko to co wcześniej plus straciłam głos
      W niedzielę - wszystko puściło, tylko głos zmieniony został

No i nie wiem co było powikłałaniem poszczepiennym, a co dodatkowym wiruskiem przedszkolnym.
    • aamarzena Re: A po 2 dawce Pfizera? 17.06.21, 10:57
      Reka bolała ze trzy dni i popołudniu w dzień szczepienia i następny do poludnia byłam słaba, bolały mięśnie, stawy.
    • nimaletko Re: A po 2 dawce Pfizera? 17.06.21, 13:37
      Po ok. 12 godzinach od szczepienia dostaam gorączki ok 38 stopni, miałam dreszcze i bolało mnie "wszystko", ale na serio, całe ciało, aż po koniuszki palców.
      Pomagał ibuprom, a trzymało mnie tak ok. 24h, potem przeszło jak ręką odjął, pozostał tylko ból ramienia, który zmniejszał się stopniowo. Po dwóch dniach od szczepienia nie miałam już kompletnie żadnych objawów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka