mid.week Re: Puka czy wchodzi? 28.06.21, 14:11 Ale co ma KOD do domofonu do wchodzenia do mieszkania? Jeszcze drzwi wejściowe trzeba jakoś otworzyć. Tak czy owak, posiadanie kodów i kluczy nie zwalnia z dzwonienia kiedy się wchodzi do czyjegoś mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Puka czy wchodzi? 28.06.21, 16:07 Drzwi i tak mam zamknięte na klucz, więc kod do domofonu nie rozwiązuje sprawy Ale oczywiście, że pukać - jeszcze rodzice, ekipa remontowa, czy listonosz? Jakikolwiek listonosz włazi do domu bez pukania? Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Puka czy wchodzi? 28.06.21, 16:16 Mam problem z glowy bo mam drzwi zatrzaskowe- z zewnątrz nie można ich otworzyć. Bardzo przydatne, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Puka czy wchodzi? 29.06.21, 00:47 Dziwne pytanie. Oczywiście że pukać. Między innymi dlatego mam zawsze drzwi zamknięte na 4 spusty. Żeby mój pies nie pożarł intruza. Mimo że mój pies nie gryzie i jest nieagresywny, ale wuj wie co 50 kilowe bydlę by zrobiło, gdyby ktoś obcy znienacka wbił mu na chatę. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Puka czy wchodzi? 29.06.21, 07:54 U mnie domofon jest na klatkę schodową, mogą tam włazić, do domu trzeba i tak zapukać/zadzwonić. A do domu? Zabrałam klucze do swojego domu mamusi, bo mamusia "nie mogła" się nauczyć, że nie otwiera po prostu i nie włazi kiedy jej się żywnie podoba, tylko może dzwoni i czeka, klucza używają jak rzeczywiście nikogo w domu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_2009 Re: Puka czy wchodzi? 29.06.21, 08:38 Nie zamykasz drzwi? Nawet jeśli ktoś miałby kod do domofonu, to nie ma klucza do drzwi. Odpowiedz Link Zgłoś
jehanette Re: Puka czy wchodzi? 29.06.21, 10:07 U mnie muszą pukać, bo drzwi mam zawsze zamknięte na zasuwkę Odpowiedz Link Zgłoś