januszekxxl 24.07.21, 18:20 Emamy często używają słowa "małż". Jest to skrót od słowa "małżonek", czy pogardliwe/obraźliwe określenie męża? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
plain-vanilla Re: Skrót czy obraza? 24.07.21, 19:57 A ja zawsze myślałam, że to rzeczownik w liczbie pojedynczej i rodzaju męskim (od pl. małże). Gatunek mało aktywnych lub osiadłych mięczaków (Mollusca) o bocznie spłaszczonym ciele okrytym dwuklapową muszlą. Ciało małża składa się z tułowia (zwanego workiem trzewiowym) i nogi. Jest pozbawione głowy, szczęki i tarki. Małże pełzają, żyją w dnie, ryją, pływają lub przytwierdzają się bisiorem do podłoża. Ja myślę, że idealnie pasuje ten opis do niektórych małżów (bieżących i eksiów) niektórych forumek. ) Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Skrót czy obraza? 24.07.21, 20:03 plain-vanilla napisała: > A ja zawsze myślałam, że to rzeczownik w liczbie pojedynczej i rodzaju męskim ( > od pl. małże). > > Gatunek mało aktywnych lub osiadłych mięczaków (Mollusca) o bocznie spłaszczony > m ciele okrytym dwuklapową muszlą. Ciało małża składa się z tułowia (zwanego wo > rkiem trzewiowym) i nogi. Jest pozbawione głowy, szczęki i tarki. Małże pełzają > , żyją w dnie, ryją, pływają lub przytwierdzają się bisiorem do podłoża. > > Ja myślę, że idealnie pasuje ten opis do niektórych małżów (bieżących i eksiów) > niektórych forumek. ) No ale emamy są ponadprzeciętnie inteligentne, więc nigdy by się nie związały z małżem. Trzebaby zrobić jaką statystykę rozwodów emam z małżami. Chodzi mi o winę rozwodu. Ciekawe ile emam miało rozwód ze swojej winy? Odpowiedz Link Zgłoś
plain-vanilla Re: Skrót czy obraza? 24.07.21, 20:06 Z niektórych małżów pozyskuje się perły i masę perłową, więc może tak do końca nie są bezproduktywni, a w związku z tym inteligentne emamy mogły się skusić na takiego małża. Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Skrót czy obraza? 24.07.21, 20:10 plain-vanilla napisała: > Z niektórych małżów pozyskuje się perły i masę perłową, więc może tak do końca > nie są bezproduktywni, a w związku z tym inteligentne emamy mogły się skusić na > takiego małża. No tak, ma się małża żeby pozyskiwać perły. To się nazywa prostytucja a nie małżeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Skrót czy obraza? 24.07.21, 20:20 Znajdź sobie wreszcie babę Józek... Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Skrót czy obraza? 24.07.21, 20:23 tanebo001 napisał: > Znajdź sobie wreszcie babę Józek... > Pytanie zadałem emamom a nie kryptogejom. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Skrót czy obraza? 25.07.21, 00:53 Kogo nazywasz kryptogejrm? Ty marzysz o napalonej dziewicy... Odpowiedz Link Zgłoś