Dodaj do ulubionych

Wkładka c. d.

25.07.21, 16:05
Jestem swieżakiem w temacie wkładek, od 2.5 miesiąca mam Levosert. I przez prawie cały ten czas plamienia itd. Lekarz zalecił jeszcze doustnie Liberelle, jutro ostatnia tabletka. Brzuch na dole boli mocno, nie wiem już co tu jest normalne, a co nie jest. Mój lekarz na urlopie do 10.08 Miała któraś takie perypetie na początku stosowania wkładki??
Obserwuj wątek
    • hedna Re: Wkładka c. d. 25.07.21, 20:44
      Nikt?
    • pani_tau Re: Wkładka c. d. 25.07.21, 22:41
      Ból brzucha normalny na pewno nie jest. Idź do lekarza.
      • hedna Re: Wkładka c. d. 25.07.21, 23:04
        No właśnie przez najbliższe 2 tyg mojego nie ma
    • memphis90 Re: Wkładka c. d. 25.07.21, 23:08
      Mocno mnie nigdy nie bolało, pobolewania przez 2-3 miesiące od założenia tak, plamienia może z 2 m-ce. Ale przy poprzedniej, tak z 9 miesięcy od założenia, to myslalam, że mi wypadnie - byłam w górach, nosiłam dzieciaki na plecach, aż dostałam mocniejszych skurczów macicy... Na szczęście została gdzie trzeba...
      • hedna Re: Wkładka c. d. 26.07.21, 00:31
        Dzięki. Kurcze może się to jakoś ułoży jeszcze. Jutro ostatnia tabletka, potem niby powinien być okres. Dziwny ten ból mimo wszystko
    • krypteia Re: Wkładka c. d. 26.07.21, 07:18
      W takim wypadku powinnaś mieć USG przezpochwowe żeby sprawdzić jak ona się ułożyła
      • grey_delphinum Re: Wkładka c. d. 26.07.21, 07:26

W tej sytuacji poszłabym do jakiegokolwiek lekarza, by sprawdzić, czy jest ok.
    • trampki-w-kwiatki Re: Wkładka c. d. 26.07.21, 07:32
      Ja miałam bóle przez kilka cykli, takie kłócia i skurcze. Na szczęście przeszły.
      • hedna Re: Wkładka c. d. 26.07.21, 07:58
        Taki dziwny ból, jakby szyjka. Wkładka powinna być na swoim miejscu, kilka tyg temu na usg tak właśnie było.
        • motyllica Re: Wkładka c. d. 26.07.21, 08:43
          ale sobie możesz sprawdzić czy czujesz nitki
          • hedna Re: Wkładka c. d. 26.07.21, 09:53
            sprawdzalam co jakiś czas, są
        • trampki-w-kwiatki Re: Wkładka c. d. 26.07.21, 13:26
          To nie taki miałam. Mój był jak wczesna ciąża, takie skurcze spowodowane ciałem obcym w macicy.
          Choć szyjka mnie bolała dopóki nitki się nie schowały (miałam skracane, bo były za długie).
    • rozaliaolaboga Re: Wkładka c. d. 26.07.21, 08:48
      Ja mam mirenę. Przez pierwsze 6 tygodni brzuch mnie bolał, chwilami dość mocno. Plamienia miałam i mam dość skąpe.

Dlaczego lekarz kazal ci brać dodatkowo tabletki przez tyle czasu? 🤔
      • karme-lowa Re: Wkładka c. d. 26.07.21, 09:13
        Poszłabym do innego ginekologa.
      • hedna Re: Wkładka c. d. 26.07.21, 09:54
        Na te plamienia tak długie. Inny lekarz też mi powiedzial w rozmowie, że tak się czasem robi
        • memphis90 Re: Wkładka c. d. 27.07.21, 07:40
          Ja kiedyś miałam pigulkę na nadmierne krwawienia, ale to na miedzianej.
    • green_agula Re: Wkładka c. d. 26.07.21, 10:36
      Mam właśnie założona 3 mirene. Zawsze ok 3 tyg plamien potem spokój. Żadnych bóli.
    • piataziuta Re: Wkładka c. d. 26.07.21, 10:40
      Mnie ginekolog ciągle namawia na wkładkę.
      Czy zakładanie boli?
      • hedna Re: Wkładka c. d. 26.07.21, 10:44
        Mnie troszkę, ale krótko
      • rozaliaolaboga Re: Wkładka c. d. 26.07.21, 13:05
        Mnie bolało, ale do przezycia. I szybko idzie zakładanie.
        Zwlekałam z tym z 5 lat, żałuję że tak długo...
      • trampki-w-kwiatki Re: Wkładka c. d. 26.07.21, 13:28
        Muszę to powiedzieć, mnie bolało jak cholera. Ból trwał może kilka sekund, ale był silny.
        Ale warte to było każdej chwili bólu. Brak miesiączek rekompensuje mi każde cierpienie.
        • trudneslowa Re: Wkładka c. d. 26.07.21, 13:35
          Podpisuję się. Bolało zdrowo, choć krótko. Niemniej zalety wkładki przeważają. Życie bez miesiączek nabiera lepszej jakości.
    • trudneslowa Re: Wkładka c. d. 26.07.21, 13:33
      Mam mirenę. Plamiłam i odczuwałam duży dyskomfort przez dobrych kilka tygodni, około dwóch miesięcy. Przeklinałam się za decyzję o wkładce. W międzyczasie miałam usg, wszystko siedziało jak należy. Dzisiaj uważam wkładkę za ósmy cud świata.
      • hedna Re: Wkładka c. d. 26.07.21, 15:52
        Może i ja kiedyś będę zadowolona ze swojej
    • hedna Re: Wkładka c. d. 26.07.21, 23:43
      Udało mi się dostać do innego lekarza wieczorem. Stan zapalny, antybiotyk itd. Boli jak cholera, ale ważne, że leki już mam.
    • wkswks Re: Wkładka c. d. 27.07.21, 07:28
      Przy pierwszej wkładce, dwa pierwsze okresy były koszmarem. Po każdym założeniu odczuwam
      Jakis czas bóle brzucha jak przy okresie, tylko bardziej upierdliwe. Ale nie powiem ile tygodni to trwało. Nie jest to ból ciągły, tylko napadowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka