Dodaj do ulubionych

Skoki do wody na glowke

08.08.21, 12:36
Wlasnie widzialam kolejna zbiorke dla pewnego mlodzienca, sparalizowanego po skoku na glowke do jeziora.

Dziewczyny nie kumam, co roku media trabia, mnostwo przykladow jak sie takie skoki koncza, ba, nie trzeba jakiejs szczegolnej wyobrazni... a I tak co roku wielu smialkow konczy jak konczy I potem jest placz I zgrzytanie zebami.

Nie miesci mi sie to we lbie.
Obserwuj wątek
    • woman_in_love Re: Skoki do wody na glowke 08.08.21, 12:46
      Mi tez.

Na szczęście dotyczy to w 99,999999% młodych inceli, a ja mam córkę, gdyż incela wyskrobałam - same kłopoty z takiego a i pożytku na starość też nie ma.
      • adriana.la.cerva Re: Skoki do wody na glowke 08.08.21, 12:51
        Ja mam syna, 9 lat ale od zawsze tluke mu do glowy, ze skoki sa zabronione. Metoda wstrzasowa pokazuje mu te zbiorki
        • woman_in_love Re: Skoki do wody na glowke 08.08.21, 12:55
          powodzenia
        • abecadlowa1 Re: Skoki do wody na glowke 08.08.21, 16:04
          adriana.la.cerva napisał(a):

> Ja mam syna, 9 lat ale od zawsze tluke mu do glowy, ze skoki sa zabronione. Met
          > oda wstrzasowa pokazuje mu te zbiorki

Mi matka też tłukła. Ciekawość i zabawa były ważniejsze. Z dzisiejszej perspektywy myślę, że miałam więcej szczęścia niż rozumu.
      • heniek.8 Re: Skoki do wody na glowke 08.08.21, 13:14
        woman_in_love napisała:

> same kłopoty z takiego a i pożytku na starość też nie ma.

a z córki jakie są pożytki na starość?
        • szare_kolory Re: Skoki do wody na glowke 08.08.21, 15:15
          Jeśli zostanie kopią woman in love to na starość pokaże jej te pożytki w praktyce.
          • woman_in_love Re: Skoki do wody na glowke 08.08.21, 17:56
            współczuję ci matko syna / synów: przegrałaś swoje życie sad
    • tanebo001 Re: Skoki do wody na glowke 08.08.21, 12:48
      Bo od wieków wbija się chłopcom że brawura to cnota męska
      • heniek.8 Re: Skoki do wody na glowke 08.08.21, 13:20
        tanebo001 napisał:

> Bo od wieków wbija się chłopcom że brawura to cnota męska

od wieków? przecież ten koleś był nastolatkiem
        to raczej większa wariancja, ciekawość "co się stanie?" , skłonność do ryzyka
        to faceci wyjeżdżali w jakieś wyprawy w których albo coś odkryli, albo poumierali z głodu, wysoka stawka

ten koleś przegrał w tej grze, ale nie z powodu że od wieków go do tego namawiali
      • rozaliaolaboga Re: Skoki do wody na glowke 08.08.21, 19:04
        Nie. Wbija się, że odwaga to cnota, ale też, że brawura to nie odwaga.
        A ludzie robią głupie rzeczy tak czy inaczej.
    • dolcenera Re: Skoki do wody na glowke 08.08.21, 12:51
      U mnie w podstawówce jeden tak skoczył, wyłowili go później z prętem w oku. Jakoś ochłodziło to moje skoczne zapędy na kolejne dekady życia.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Skoki do wody na glowke 08.08.21, 12:59
      Ja nie skaczę bo się boje, nawet na basenie z trenerem miałam sraczkę.
      Ale chłopaki chcąc się pochwalić łamią karki.
      • tiszantul Re: Skoki do wody na glowke 08.08.21, 15:26
        "Ale chłopaki chcąc się pochwalić łamią karki."

Bez przesady, łamie jakiś promil promila, a reszta ma się świetnie. Znacznie więcej jest zwykłych utonięć niż śmierci i kalectwa po skoku, a jednak ludzie masowo się kąpią
    • kropkaa Re: Skoki do wody na glowke 08.08.21, 13:20
      Nawet na basenie boję się skakać na główkę i skakałam tylko na w-fie. Poznałam kiedyś gościa, jako nastolatek skoczył do rzeki i od tamtej pory był sparaliżowany. Ruszał głową i w ograniczonym zakresie lewą ręką. Całe życie na wózku.
    • lot_w_kosmos Re: Skoki do wody na glowke 08.08.21, 13:21
      A tam, mówią....
      W której szkole przed końcem roku wyświetlono dzieciakom jakiś film na ten temat?
      Niby się gada, a tak naprawdę zero konkretów.
      • heniek.8 Re: Skoki do wody na glowke 08.08.21, 13:24
        lot_w_kosmos napisała:

> W której szkole przed końcem roku wyświetlono dzieciakom jakiś film na ten tema

pewnie na religii smile
        "po palach" xD
      • ponis1990 Re: Skoki do wody na glowke 08.08.21, 14:04
        A szkoda. reżyser Życia na swoim kanale z dwa lata temu wypuścił świetny filmik dla młodzieży na ten temat, dosc mocny.
        • adriana.la.cerva Re: Skoki do wody na glowke 08.08.21, 14:09
          Dokladnie, powinno byc to obowiazkowe a kazdej szkole przed wakacjami
          • tiszantul Re: Skoki do wody na glowke 08.08.21, 15:36
            "Dokladnie, powinno byc to obowiazkowe a kazdej szkole przed wakacjami"

Gdyby w szkole wprowadzić wszystko to, co "powinno być obowiązkowe", to nie byłoby żadnych wakacji, z braku czasu.
            Po obejrzeniu takiego filmu żadna uczennica ani prymus Ananiasz pupilek naszej pani nigdy by nie próbowali skakać na główkę. Reszta na wakacjach raczej nie myśli o wskazówkach wychowawczyni. Co więcej, masowe zajęcia na temat skakania na główkę mogłyby mieć pewien odwrotny od oczekiwanego efekt. Część chłopaków takie zajęcia mogłyby zainspirować
        • lot_w_kosmos Re: Skoki do wody na glowke 08.08.21, 14:40
          pełno jest na youtubie filmików , i reżyser życia, i małe krótkie etiudy - dokumenty
          szkoda, że w szkołach o tym nie mówią
          powinien byc w ostatnich 2 tygodniach cykl zajęć z filmikami i dyskusja o najgorszych zagrożeniach dla młodzieży
          o skokach na główkę, o kapielach po alkoholu i na niestrzeżonych plażach, o prądach wstecznych, o pigułce gwałtu, o pedofilach, itd
          • sarah_black38 Re: Skoki do wody na glowke 08.08.21, 20:14
            lot_w_kosmos napisała:

> pełno jest na youtubie filmików , i reżyser życia, i małe krótkie etiudy - doku

> szkoda, że w szkołach o tym nie mówią
            > powinien byc w ostatnich 2 tygodniach cykl zajęć z filmikami i dyskusja o najgo
            > rszych zagrożeniach dla młodzieży
            > o skokach na główkę, o kapielach po alkoholu i na niestrzeżonych plażach, o prą
            > dach wstecznych, o pigułce gwałtu, o pedofilach, itd

A ematka jak zwykle oderwana od rzeczywistości i wie najlepiej o czym się mowi w szkole swojego bombelka tongue_out

Lekcje o bezpiecznych feriach/wakacjach są jak najbardziej na godzinach wychowawczych. Na EdB też się o tym mówi. Do szkoły przychodzą specjaliści typu : ratownicy z pogotowia, policjanci itp. Są warsztaty dla uczniów i tym podobne zajęcia. Ale ile z tego zapamięta bombelek zapamięta to już inna kwestia. Wychowuje sie dzieci w domu, szkoła może jedynie wesprzeć w tym procesie !!!!
            • wapaha Re: Skoki do wody na glowke 08.08.21, 20:19
              sarah_black38 napisała:

> Lekcje o bezpiecznych feriach/wakacjach są jak najbardziej na godzinach wychowa
              > wczych. Na EdB też się o tym mówi. Do szkoły przychodzą specjaliści typu : rato
              > wnicy z pogotowia, policjanci itp. Są warsztaty dla uczniów i tym podobne zajęc
              > ia. Ale ile z tego zapamięta bombelek zapamięta to już inna kwestia. Wychowuje
              > sie dzieci w domu, szkoła może jedynie wesprzeć w tym procesie !!!!

I dobrze
              Ale powinny być zajęcia praktyczne
              Ja przy okazji nauki pływania-pokazuję mechanizm topienia się ale również ćwiczymy sytuacje typu :wpadłam do wody i naukę wskakiwania do wody
              Do dzieciaków lepiej trafia przykład związany z działaniem-a nie suche fakty i pismo obrazkowe
              >
              >
              >
    • cosmetic.wipes Re: Skoki do wody na glowke 08.08.21, 13:54
      Tak samo mówią, żeby nie pływać po pijaku, na niestrzeżonych kąpieliskach, nie łazić po falochronach. I co?
      Nico. Nadal jest mnóstwo idiotów.
      • adriana.la.cerva Re: Skoki do wody na glowke 08.08.21, 13:59
        To prawda
    • pani_tau Re: Skoki do wody na glowke 08.08.21, 14:16
      Skoki do wody, nadmierna szybkość, profilaktyka zdrowotna...kto by się tym przejmował.
      • tenjedennick Re: Skoki do wody na glowke 08.08.21, 15:04
        Moje chłopaki uwielbiają skakać. Ostatnio na wakacjach mieliśmy zaraz obok taką wysuniętą skałkę, ze 4 metry.
        • cosmetic.wipes Re: Skoki do wody na glowke 08.08.21, 15:44
          Stać cię na ewentualną pielęgnację warzywa?
          • tiszantul Re: Skoki do wody na glowke 08.08.21, 15:51
            Zaraz się okaże, ze ludzi nie stać na skoki do wody. Skoki na główkę tylko dla bogatych
          • tenjedennick Re: Skoki do wody na glowke 08.08.21, 18:48
            Dlaczego warzywa?
          • rozaliaolaboga Re: Skoki do wody na glowke 08.08.21, 19:07
            Chyba jednak nie zrozumiałaś do końca tych filmików, które puszczają w szkole... Niebezpieczne są skoki na główkę do nieznanej lub płytkiej wody.
            Jeśli woda jest odpowiednio głęboka i sprawdzona, generalnie mozna skakać. I nawet sportowcy to robią wink
    • lotka_5 Re: Skoki do wody na glowke 08.08.21, 15:48
      Tak samo jak trąbią o wypadkach samochodowych i dziwnym trafem ludzie nadal wsiadają do aut wink
      Tak samo jak trąbią o utonięciach w sezonie letnim, a ludzie nadal wchodzą do wody. Ot życie.
      A tak poważnie to każdy myśli, że jemu się to akurat nie przytrafi i tyle, żadna filozofia.
      • tiszantul Re: Skoki do wody na glowke 08.08.21, 15:53
        "A tak poważnie to każdy myśli, że jemu się to akurat nie przytrafi i tyle, żadna filozofia."

I 99,99% ma rację
      • berdebul Re: Skoki do wody na glowke 08.08.21, 17:54
        Przy spełnieniu odpowiednich warunków się nie przytrafi. Trzeba skakać w znanym miejscu, najlepiej bardzo głębokim, bez skałek/pni/kamieni. Skaczę na główkę wyłącznie z łodzi, mając pod sobą kilkadziesiąt metrów wody.
        • bistian Re: Skoki do wody na glowke 08.08.21, 19:15
          berdebul napisała:

> Przy spełnieniu odpowiednich warunków się nie przytrafi. Trzeba skakać w znanym
          > miejscu, najlepiej bardzo głębokim, bez skałek/pni/kamieni.

To też nie daje pewności, że czegoś nie ma pod spodem. Nawet w jeziorach są prądy, które potrafią przywlec wielki konar. Chłopak skacze i się zaplątuje w gałęziach albo przywala głową w pień. Przy małej widoczności i glonach latem można się zdziwić.
          • berdebul Re: Skoki do wody na glowke 08.08.21, 20:00
            W Bałtyku czy innym zielono-gloniastym akwenie, w miejscu gdzie wizurka jest na kilkadziesiąt metrów - 100% pewności.
    • wapaha Re: Skoki do wody na glowke 08.08.21, 17:36
      No, to ten uszkodzony męski gen uncertain
      Musza rywalizować -tak mają zapisane- z tym że w poyebany sposób się to przejawia
      • tenjedennick Re: Skoki do wody na glowke 08.08.21, 18:49
        Zależy gdzie się skacze i do czego się skacze. Na Korfu do Kanału Miłości skacze się z wysokości kilku pięter. i robią to zwyczajni turyści.
        • tenjedennick Re: Skoki do wody na glowke 08.08.21, 18:52
          https://theworldpursuit.com/wp-content/uploads/2021/07/Kanali-Tou-Erota.jpg
          • wapaha Re: Skoki do wody na glowke 08.08.21, 18:54
            uszkodzenia o których mowa są wynikiem skoków na główkę do nieznanych akwenów o nieznanym niezbadanym dnie nieznanej głębokości w nieumiejętny sposób ( w dół niemal pionowo zamiast na odległość płasko)
            Tak jak na zdjęciu -ja tez skacze wink
          • tenjedennick Re: Skoki do wody na glowke 08.08.21, 18:54
            https://theworldpursuit.com/wp-content/uploads/2021/07/Diving-in-to-Corfu.jpg
            • tenjedennick Re: Skoki do wody na glowke 08.08.21, 18:55
              Dlatego skoki ze skałki w Chorwacji do wody o głębokości 10m i przezroczystości pozwalającej widzieć każdy kamyk na dnie, uważam za całkiem fajną zabawę smile
              • wapaha Re: Skoki do wody na glowke 08.08.21, 18:56
                zgadzam się- zauważ jednak że jakos z Cro doniesień o takich wypadkach nie ma..
            • wapaha Re: Skoki do wody na glowke 08.08.21, 18:55
              Uszkodzenia powstają w wyniku zazwyczaj takich skoków
              • tenjedennick Re: Skoki do wody na glowke 08.08.21, 19:19
                Ostatnie zdjęcie wygląda mi na skok do morza do głębokiej czystej wody, niebezpieczne jest pokazane tam skakanie jednego za drugim, albo wygłupu typu skakania na kogoś, kto właśnie skoczył i się wynurza.

A Turcji w Alanyi jest taka skała, podpływa się łodzią, wdrapuje kilkanaście metrów i przeciska ciemnym wąskim tunelem na drugą stronę, stamtąd można tylko skoczyć, nie ma innej drogi. Mąż się zdecydował, ale potem powiedział, że drugi raz czegoś takiego nie powtórzy. Obił sobie co nieco 4 litery bo podkurczył nogi przy skoku wink
                • wapaha Re: Skoki do wody na glowke 08.08.21, 19:22
                  tenjedennick napisała:

> Ostatnie zdjęcie wygląda mi na skok do morza do głębokiej czystej wody, niebezp
                  > ieczne jest pokazane tam skakanie jednego za drugim, albo wygłupu typu skakani
                  > a na kogoś, kto właśnie skoczył i się wynurza.

To swoją droga
                  Chodziło mi o ukazanie błędnego skoku - w głąb pionowo a nie poziomo i płasko

>
                  > A Turcji w Alanyi jest taka skała, podpływa się łodzią, wdrapuje kilkanaście me
                  > trów i przeciska ciemnym wąskim tunelem na drugą stronę, stamtąd można tylko sk
                  > oczyć, nie ma innej drogi. Mąż się zdecydował, ale potem powiedział, że drugi r
                  > az czegoś takiego nie powtórzy. Obił sobie co nieco 4 litery bo podkurczył nogi
                  > przy skoku wink

bo nie umie skakac na główkę wink
                  • tenjedennick Re: Skoki do wody na glowke 08.08.21, 19:28
                    Za takiej wysokości skok na pionowo do głębokiej wody to nie jest coś specjalnie niebezpiecznego

A w Turcji przy tamtej wysokości na główkę to chyba tylko kaskaderzy wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka