Dodaj do ulubionych

Nowak, Sławomir

11.08.21, 20:45
Ja wiem, że oni są niepełnosprytni - ale żeby taką sprawę uwalić przez zwykły poślizg we wprowadzaniu przepisów na ostatnią chwilę, a nie wtedy, kiedy są potrzebne???
Cyt. "Decyzją Sądu Apelacyjnego w Warszawie Sławomir Nowak pozostanie na wolności i odzyska milion złotych, które wpłacono w ramach poręczenia majątkowego. Decyzja jest ostateczna, prokuraturze nie przysługuje już od niej odwołanie."

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,27442609,slawomir-nowak-pozostanie-na-wolnosci-odzyska-tez-milion-zlotych.html#s=BoxOpImg1
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Nowak, Sławomir 11.08.21, 20:51
      Nobardzo się śpieszyli, ale nie zdążyli. Life
    • myfaith Re: Nowak, Sławomir 11.08.21, 20:53
      A o jakich przepisach mowa?
      • daniela34 Re: Nowak, Sławomir 11.08.21, 20:57
        Zmienili przepisy dotyczące poręczenia majątkowego, teraz nie może pochodzić ze zbiórki od znajomych chociażby. No ale rodzina Nowaka zdążyła wpłacić zanim ustawa weszła w życie.
        • myfaith Re: Nowak, Sławomir 11.08.21, 21:08
          Aa no ok - dzięki.

Nawiasem mówiąc sędzia która wydala wyrok - poręczenie lub miesiąc odsiadki - tak wydala wyrok ze nawet gdyby mial siedzieć ten miesiąc (bo nie wpłacilby poręczenia) to po miesiącu i tak musieliby go wypuścić na wolność.

Sprytnie wybrnęła nie narazając się ( no takie czasy ze sędziowie kombinują jakie wyroki wydać żeby nie podpaść a jednak żeby wydać sprawiedliwy zgodny z prawem wyrok)

daniela34 napisała:

> Zmienili przepisy dotyczące poręczenia majątkowego, teraz nie może pochodzić ze
          > zbiórki od znajomych chociażby. No ale rodzina Nowaka zdążyła wpłacić zanim us
          > tawa weszła w życie.
        • hannibal_lectourer Re: Nowak, Sławomir 11.08.21, 23:11
          A jak już jesteś, to już wiem, że przed pcc luba nie ucieknie, ale jest następny problem - nie zrobim dożywocia u notariusza bez założonej księgi wieczystej. Akt notarialny z developerem i z vatem (bo rynek pierwotny) na początku marca był zrobiony we wrocku. Wydział właściwy KW w Środzie Śląskiej. Według sekretarki notariuszowskiej z kątów wrocławskich tydzień temu, teraz wpisują akty z lutego... W wyszukiwarce po adresie też jeszcze nie ma księgi, czyli nie zmyślała. I jak mi ktoś powie, że to państwo doskonale działa to po mordzie śmieciowi dam.
          • daniela34 Re: Nowak, Sławomir 11.08.21, 23:18
            A to mnie się nie oberwie w takim razie. Bo nigdy takiej herezji usta me nie wypowiedziały. W Krakowie t to trwa jeszcze dłużej. Próbujcie pisać wniosek do przewodniczącego wydziału ksiąg wieczystych o przyspieszenie. Czasem działa. A czasem nie. Gwarancji nie dam
    • angazetka Re: Nowak, Sławomir 11.08.21, 23:13
      Jak to dziś westchnął mój luby: "Tęsknię za czasami, gdy zegarek Nowaka był poważnym problemem".
      • heca7 Re: Nowak, Sławomir 11.08.21, 23:40
        big_grin
    • livia.kalina Re: Nowak, Sławomir 11.08.21, 23:38
      Oni nic na niego nie mają wiec sami całą sprawę rozmydlają.
      • kubek0802 Re: Nowak, Sławomir 12.08.21, 09:35
        Nowak wzorem cnót wszelakich zapewne nie jest, ale cała sprawa uwalona koncertowo. Lecąc nomenklaturą śmieciową zabrali się za gabaryty, a wystarczyło opróżnić mały kontener.
        • livia.kalina Re: Nowak, Sławomir 12.08.21, 11:56
          Oni podłożyli mu jakieś pieniądze i już w 10 laboratoriach badali na nich jego ślady biologiczne. Nigdzie nic nie znaleźli. Żadnych innych dowodów nie udało się geniuszom znaleźć.

Dojdzie do tego, jak po poprzednich rządach PiS, że trzeba będzie Nowakowi, jak Weronice Marczuk, wypłacić odszkodowanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka