Dodaj do ulubionych

Chłopcy pogryźli amstafa

14.08.21, 07:23
wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Szczecinek.-Amstaff-pogryzl-chlopcow-kapiacych-sie-w-jeziorze.-Obaj-trafili-do-szpitala jak można być takim idiotą i w publicznym miejscu puszczać agresywnego psa...
Obserwuj wątek
    • ajaksiowa Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 07:32
      Pies atakujący w wodzie?to nie pies tylko jakaś wściekła bestia😵😵😵
    • taniarada Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 07:44
      Nie pierwszy taki przypadek tej rasy .Ale to nie zależy od psa tylko hodowli i szkolenia .Właściciele powinni teraz zapłacić spore odszkodowanie.
      • ajaksiowa Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 08:02
        Nie widziałam psa który w wodzie nie cieszyłby się z frajdy tylko myślał o gryzieniu kogokolwiek😯😯😯
        • taniarada Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 08:29
          ajaksiowa napisała:

> Nie widziałam psa który w wodzie nie cieszyłby się z frajdy tylko myślał o gryz
          > ieniu kogokolwiek😯😯😯
          >
          Nie był szkolony by się cieszyć .Co mają do tego twoje imonki?Był z natury do zabijania .
        • mmk9 Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 13:28
          Hmmm, niektóre psy nie lubią wody. Może nie chciał kąpać się z chłopaczkami?
          • 1matka-polka Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 13:41
            Troll
        • 3-mamuska Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 14:45
          ajaksiowa napisała:

> Nie widziałam psa który w wodzie nie cieszyłby się z frajdy tylko myślał o gryz
          > ieniu kogokolwiek😯😯😯
          >

Może zapolował zobaczył tylko głowy i mu odbiło.
      • kryzys_wieku_sredniego Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 08:26
        Jak nie od psa, a jak człowiek zabija z premedytacja to też nie jego wina?
        Amstafy bez ostrzeżenia przechodzą z trybu macham ogonem do Atak, nie lubię masywnych psów, dużych, ale jak zwykly pies robi się agresywny to widzisz a jak amstaf to czujesz.
        • taniarada Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 08:37
          kryzys_wieku_sredniego napisał(a):

> Jak nie od psa, a jak człowiek zabija z premedytacja to też nie jego wina?
          > Amstafy bez ostrzeżenia przechodzą z trybu macham ogonem do Atak, nie lubię mas
          > ywnych psów, dużych, ale jak zwykly pies robi się agresywny to widzisz a jak am
          > staf to czujesz.
          Czytasz to później moja droga co napisałaś ? Dobrym rozwiązaniem jest kastracja psa, która powoduje mniejszą podaż hormonów. Psy po zabiegu kastracji zazwyczaj łagodnieją i są bardziej skłonne do przyjaznych zachowań.Miałem kiedyś dużego psa i oglądałem portale weterynaryjne. W przypadku większych ras psów należy pamiętać aby po pojawieniu się silniejszych oznak agresji konsultować swoje kroki z doświadczonymi hodowcami/treserami, ponieważ w skrajnych przypadkach pies może silnie bronić tego, co już udało mu się wywalczyć.
          • kryzys_wieku_sredniego Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 09:12
            Tak oczywiscie... błagam, bo ktoś kto kupuje sobie psa rasy uznanej za niebezpieczną będzie go szkolił żeby byl potulnym barankiem, szkoli się psa żeby był posluszny a nie żeby mu charakter zmienić.
            A rasy agresywne powstaly przez selekcjonowanie najbardziej agresywnych przedstawicieli swoich "praras".
        • berdebul Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 11:27
          Nie bez ostrzeżenia. Tak, mają inne wzorce (i dlatego często problem z dogadaniem się z innymi psami), ale jak znasz psa, to widzisz. A jak nie znasz, to nie zaczepiasz.
          Kocham TTB i wkurza mnie nagonka na psy. To nie psy odpowiadaj za pogryzienia, tylko ludzie.
          • panna.nasturcja Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 12:44
            Ale to nie ludzie gryzą tylko psy.
            • berdebul Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 13:16
              Bo mają głupich ludzi. Jestem za obowiązkowym szkoleniem psów/certyfikatem typu CGC i uprawnieniami typu prawo jazdy. Psów jest za dużo, są rozmnażane poza legalnymi hodowlami, każdy może mieć psa, wiec jest dużo pogryzień.
              • panna.nasturcja Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 13:21
                Tylko mi jest dokładnie wszystko jedno czy pies pogryzł mnie lub dziecko dlatego, że był agresywny czy źle prowadzony czy miał panią, która nie powinna mieć psa.
                Psy w przestrzeni publicznej wyłącznie na smyczy i w kagańcu. Wszystkie. Mały pies też może pogryźć.
            • klaviatoorka1 Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 14:40
              panna.nasturcja napisał(a):

> Ale to nie ludzie gryzą tylko psy.

Moja droga, otwórz jakiekolwiek serwisy informacyjne, kroniki kryminalne i zobacz: co ludzie potrafią zobić innym ludziom. I to pomimo znajomości kodeksu moralnego, etycznego, religijnego i prawnego.

Tak czy inaczej- agresywne rasy stały się narzędziem w rękach nieodpowiedzialnie rozmnażających je ludzi, który mieli na uwadze wyrządzenie z ich pomocą krzywdy innym ludziom.

I nie sądzę, że przypadków pogryzienia ludzi przez psy jest więcej, niż śmierci z powodu kopnięć koni, ugryzień owadów, ataków jadowitych węży... Po prostu zamknijmy w klatkach wszystkie zwierzęta, a te na wolności żyjące wybijmy do nogi i będzie po problemie, ludzie będą sobie mogli bezpiecznie hasać i cieszyć się długowiecznością...
            • 3-mamuska Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 14:46

> Ale to nie ludzie gryzą tylko psy.

😂😂😂
              Serioooooo 😳
              • mallard Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 18:16
                3-mamuska napisała:

> 😂😂😂
                > Serioooooo 😳

Tak już bardzo chciałaś puścić "przysrywkę" w eter, że o znaku zapytania zapomniałaś?
                • 3-mamuska Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 18:18
                  Nie miało buc zamku zapytania adwokaczyno jak z koziej dupy trąba
    • laura.palmer Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 08:06
      Nóż się w kieszeni otwiera. Nie wiem co mnie bardziej wpienia w tym kraju - pobłażanie piratom drogowym, czy właścicielom agresywnych psów. Jakby jednemu z drugim przyfasolić kilkaset tysięcy odszkodowania plus kilka lat bezwzględnego więzienia, to może by się reszta zastanowiła nad szkoleniem swoich pupilków.
      • waleria_s Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 09:18
        U nas jest ogólnie bardzo duży problem z puszczaniem psów luzem. To się nie tyczy tylko agresywnych ras.
        • laura.palmer Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 09:32
          Prawda. Gotuję się jak w parku taki puszczony luzem piesek podbiega mi do wózka z niemowlakiem, obwąchuje albo próbuje wsadzić łeb do tego koszyka na dole. Jak właściciel nie potrafi upilnować, to niech bierze na smycz.
        • 3-mamuska Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 14:50
          waleria_s napisał(a):

> U nas jest ogólnie bardzo duży problem z puszczaniem psów luzem. To się nie tyc
          > zy tylko agresywnych ras.

W UK 80% psów jest puszczonych luzem.
          Latem w parkach dzieci psy ludzie egzystują razem. Ale w UK bardzo często psy chodzą do psiego przedszkola ,w dzień przychodzi ktoś i wyprowadza z innymi psami , psy są kastrowane. Jest nacisk na socjalizację.
          Owszem zdarzają się pogryzienia ,ale tylko przez psy żyjące z patologia agresywnymi dresiarzami, którzy nie wychowują a zachęcają do agresji.
    • mamamisi2005 Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 08:20
      Przerażające. Nawet gdyby obrażenia były niewielkie, to traumatyczne przeżycie.
    • julita165 Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 08:55
      Moim zdaniem powinien obowiazywac absolutny zakaz puszczania psa luzem we wszelkich miejscach publicznych. Ktos chce zeby piesek sie wybiegal to niech sobie kupi pol hektara, szczelnie ogrodzi i droga wolna. I bez znaczenia rozmiar, rasa itp to skonczy sie glupie gadanie ze to nie amstaf czy tam cos tylko mieszaniec, piesek niegrozny tylko sobie poszczeka, to nie wina psa tylko wlasciciela itp. A kogo obchodzi czy pies wychowany, czy wlasciciel odpowiedzialny itp. Wazne sa skutki. Zreszta 2 przypadki ugryzienia przez psa znane mi osobiscie potwierdzaja moja teze. 1 to moj wlasny brat. Biegal po osiedlu, troche padalo, wlasciciel "wyprowadzil" psa na spacer tzn stal sobie pod daszkiem a pies biegal po okolicy. Brat go nawet nie zauwazyl tylko poczul na lydce. I bez znaczenia ze to bylo jakies male cos do pol lydki. Wazne ze ugryzl. A 2 przypadek to kolezanka. W podobnych okolicznosciach. Szla ulica, obok zaparkowal jakis facet i wypiscil z samochodu psa a to bydle pierwsze co zrobilo to podbieglo i ugryzlo ja w reke. Poniewaz ludzie sa rozni, psy tez a czlowiek ma prawo czuc sie w miejscu piblicznym bezpiecznie to nalezy wprowadzic jasny nakaz trzymania psow na smyczy. + zakaz w ogole wprowadzania psow w miejsca takie jak plaze, kapieliska czy place zabaw.
      • bistian Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 09:01
        julita165 napisała:

> A 2 przypadek to kolezanka. W podobnych okolicznosciach. Szla ulica, obok zaparkowal jakis facet i wypisc
        > il z samochodu psa a to bydle pierwsze co zrobilo to podbieglo i ugryzlo ja w r
        > eke.

Pies mógł się zestresować, miasto, hałas, dużo bodźców. Jasne, że powinien być przeszkolony do radzenia sobie ze stresem, ale się zastanawiam, czy nie można by wprowadzić dla takich obszarów, zakaz trzymania psów?

Myślałem, że ta rasa nie pływa, tylko tonie od razu sad
        • lauren6 Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 09:11
          Daj ludziom żyć!

Dlaczego pisarz ma mieć zakazane przebywać na plaży że swoim psem tylko dlatego, że jakiś Seba ma amstaffa, który reaguje na stres rozszarpywaniem dzieci? Kogo rozszarpie zestresowany maltańczyk? Ślimaka?

To nie psy są problemem, tylko konkretne rasy psów.
          • julita165 Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 09:21
            Dlarego ze nie jest prawda ze ugryzc moze tylko pies okreslonej rasy
          • waleria_s Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 09:23
            Ale rozumiesz, że ktoś po prostu może źle czuć się na tej plaży, jeśli obok niego biega duży pies? Już nawet nie piszę o agresywnych rasach. Dla mnie powinny być wydzielone strefy dla psiarzy.
            • madame_edith Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 11:17
              Ja myślę, że z wydzielonej strefy to i psiarze by się ucieszyli. Bo może i jakieś gdzieś są plaże dla psów, ale chyba nie za wiele
              • panna.nasturcja Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 12:45
                Oczywiście, że są.
                Na przykład w Łebie jest. Co nie przeszkadza właścicielom psów zabierać ich także na dwie pozostałe plaże, choć jest to zabronione.
                • madame_edith Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 13:01
                  Ja nie twierdzę, że nie ma. Tylko że ich jest za mało.
                  I wierzę, że nie brakuje takich, co ignorują oznaczenia, acz nie rozumiem. Osobiście wolę przebywać tam, gdzie mi wolno, a nie tam gdzie mnie nie chcą.
                • 3-mamuska Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 14:55

> Oczywiście, że są.
                  > Na przykład w Łebie jest. Co nie przeszkadza właścicielom psów zabierać ich tak
                  > że na dwie pozostałe plaże, choć jest to zabronione.

Myślmy raz trafili na plaże z zakazem.
                  Weszliśmy na plaże dozwolona i szliśmy/ dzieci pływały bawiły się biegali z psem brzegiem był odpływ wiec spora przestrzeń i tak jakoś wyszło dopiero schodząc z plaży zobaczyliśmy ze przy wejściu jest zakaz.
            • lauren6 Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 11:36
              Ale rozumiesz, że to nie było żadne publiczne kąpielisko, tylko kawałek piasku przy jeziorze w jakiejś dziurze? Nikt nie będzie wprowadzał zakazu spacerowania z psami przy zbiornikach wodnych. Niby jak go wyegzekwujesz? Postawisz patrol policji przy każdym kawałku piachu?

Ludzie nie powinni posiadać psów rasy i w typie rasy agresywnej. Tylko tyle. Wtedy możesz kąpać się spokojnie, bez strachu, że jakiemuś spacerującemu sebie zerwał się ze smyczy amstaff.
              • aamarzena Re: Chłopcy pogryźli amstafa 15.08.21, 13:29
                A myślisz ze labradory czy owczarki niemieckie nie gryza? Potencjał jak u amstaffa. Ba nawet uważany za przyjaciela wszystkich golden retriever może cię pogryzc/zagryźć. Zreszta wiekszosc osób, które znam i zostały pogryzione, spotkało to że strony wiejskich burków różnej wielkości, zerwanych z łańcucha lub puszczanych bez opieki. Poza tym akurat w Pl amstaff nie jest na liście, a osobiście znam kulka tych psow I wszystkie do rany przyłóż. Problem jest zazwyczaj z właścicielem, brakiem wychowania, socjalizacji.
                • yadaxad Re: Chłopcy pogryźli amstafa 15.08.21, 16:42
                  Te niby amstafy , pitbule to kundle kupowane za osiem stów. Kupno psa powinno mieć normalną umowę, a nielegalne hodowle twardo likwidowane. Jak twierdzisz, że sprzedałeś merca za sto złotych to i tak odprowadzisz podatek od ceny rynkowej. Rozprowadzanie przypadkowych szczeniaczków powinno być "mandatowane" zapłaceniem za sterylizację suki. Niby to na korzyść psa z "jajami", ale kastracja psa ma swoje specyfika. Na ogół spotykam psy, że coś im się pałęta między nogami jest ewenementem. Natomiast - moja suka ma cieczkę, proszę wziąć psa- słyszę co najmniej raz w tygodniu. Natomiast psy przechodzące od zetknięcia do ataku, pomimo, że kastrowane, jak im drugi pies nie odpowiada, normalnie, bo to sprawa ułożenia od szczeniaka.
                • biala_pudlica Re: Chłopcy pogryźli amstafa 16.08.21, 05:25
                  Wybacz, ale twoja wypowiedź rozmija się z danymi statystycznymi.
                  Ot choćby takie zestawienie ze strony dogsbite . org. W USA, gdzie psa biegającego luzem poza specjalnymi wybiegami/parkami nie uświadczysz.
                  Pogryzienia śmiertelne przez psy typu pitbull stanowią 66% wszystkich takich zdarzeń na przestrzeni ostatnich 13 lat. Pitbulle i inne tego typu rasy to mniej niż 6% psiej populacji.
                  Wszystkie psy mogą ugryźć, tylko niektóre jakby częściej i mocniej. To że ty znasz kilka miłych psów, nie znaczy że nie jest to typ psa, który może być śmiertelnie niebezpieczny.
                  • aamarzena Re: Chłopcy pogryźli amstafa 16.08.21, 12:46
                    Każdy duży pies może być śmiertelnie niebezpieczny. Sredni również.
          • 3-mamuska Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 14:53
            lauren6 napisała:

> Daj ludziom żyć!
            >
            > Dlaczego pisarz ma mieć zakazane przebywać na plaży że swoim psem tylko dlatego
            > , że jakiś Seba ma amstaffa, który reaguje na stres rozszarpywaniem dzieci? Kog
            > o rozszarpie zestresowany maltańczyk? Ślimaka?
            >
            > To nie psy są problemem, tylko konkretne rasy psów.

Raczej ludzi i mało świadomości czego pies potrzebuje, a nie rasy.
            Yoki są tez agresywne nawet częściej niż duze psy.
            Nie są wcale tresowane czy uczone.
            Maskoteczki sobie ludzie robią.
          • cruella_demon Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 21:25
            Nie rasy, tylko psy źle prowadzone, albo psychiczne, bo i takie się trafiają.
            Wbrew pozorom rozwścieczony maltańczyk może dokonać wielu szkód, a dziecko dotkliwie pogryźć.
            • dr.amy.farrah.fowler Re: Chłopcy pogryźli amstafa 16.08.21, 11:44
              Rozwścieczonego maltańczyka wystarczy kopnąć. Szarżujące 40 kilo może Cię połamać.
              • cruella_demon Re: Chłopcy pogryźli amstafa 16.08.21, 11:48
                Oczywiście.
                Ale nie zgadzam się z tym że konkretne rasy są problemem. Problemem będzie każdy pies źle prowadzony przez właściciela.
                • aamarzena Re: Chłopcy pogryźli amstafa 16.08.21, 12:50
                  Dokładnie tak
          • hanusinamama Re: Chłopcy pogryźli amstafa 16.08.21, 15:06
            Oj tak i kazdy ci powie "on nie gryzie, on sie chce tylko bawić"...
        • 1matka-polka Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 09:11
          Przeszkolony przez agresywnego pancia, ktory wzial go tylko po to, zeby straszyc ludzi?
          Ps, skoro swinie plywają, to czemu nie amstafy? 🙄
          • bistian Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 09:20
            1matka-polka napisała:

> Ps, skoro swinie plywają, to czemu nie amstafy? 🙄

Myślałem, że wszystkie takie nabite rasy, mają kłopoty z pływaniem? Buldog angielski pływa bardzo słabo, bez pomocy, utonie. Słyszałem o takich sytuacjach na wodzie, że pies wyskoczył z łódki za kaczką i poszedł zaraz na dno.
            • 1matka-polka Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 09:22
              Ja nie slyszalam😃 moze masz jakis film pogladowy?
              • bistian Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 09:37
                1matka-polka napisała:

> Ja nie slyszalam😃 moze masz jakis film pogladowy?

Nowe pokolenie, co wy macie w głowach? big_grin Wszystko musi być nakręcone... big_grin
                • 1matka-polka Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 10:29
                  Łatwiej wykryc fejka na tasmie, niz w czyjejs fantazyjnej gadce...
            • aamarzena Re: Chłopcy pogryźli amstafa 15.08.21, 13:32
              Buldog angielski jest rasa tak zmodyfikowana, że ma problemy nawet z oddychaniem. To nie kwestią nabicia.
      • 3-mamuska Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 14:51
        😂😂😂a agresywnych ludzi to gdzie wypuszczać?
    • woman_in_love Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 09:02
      Nic się nie da zrobić.

Lobby psiarskie jest jak rak: są tam ludzie od lewicy do prawicy, feministki i incele, lesbijki i wyborcy Konfy.

A jest tylko jedna opcja na rozwiązanie tego problemu:
      1) każdy pies po takim ataku powinien być bezwzględnie usypiany,
      2) łącznie z feministkami, incelami, ematkami i kibolami, którzy by protestowali przeciw takiemu prawu,
      3) a właściciel karany mandatem minimum 10 000.
    • lauren6 Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 09:08
      Powinien być zakaz trzymania psów ras niebezpiecznych. Takie psy i tak najczęściej kupują jakieś bezmózgie sebixy.
      • 1matka-polka Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 09:13
        "Takie psy i tak najczęściej kupują jakieś bezmózgie sebixy."

Otoz to, nie przypominam sobie, zebym kiedys widziala normalnego wlasciciela, bez oznak menelstwa, z ktoryms z tych agresywnych pieskow🙄
        • berdebul Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 13:17
          Mieliśmy dwa przygarnięte - mix Amstafa i mix pitbulla. Ani patologia, ani sebix. Psy ułożone, tylko co z tego jak zawsze trafił się jakiś agresor bez smyczy. 🙄
      • 1matka-polka Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 09:15
        Albo, ze mozna posiadac psy do 15 kilo, oprocz psow przewodnikow.
        • 1matka-polka Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 09:16
          Chociaz amstafy akurat lekkie som, to moze do 10kg, taki wiekszy kot, hehehe...
          • aamarzena Re: Chłopcy pogryźli amstafa 15.08.21, 13:33
            Amstaff waży id 25 do 40lg. Mięśnie akurat ciężkie sa
        • madame_edith Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 11:18
          No tu to pojechałaś 😂
      • cruella_demon Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 21:34
        Nie masz racji. Problem nie w rasie, tylko we właścicielu. Pisałam tu nie raz o spanielu który właścicielce prawie odgryzł dłoń, czy onku który pogryzł "własne" dziecko. Obu ras nie ma na tej liście, a do tego spanielki to takie słodziaki.
        A i kundle potrafią dotkliwie pogryźć.
        Ja widzę raczej rozwiązanie w bardzo wysokich mandatach i karach pieniężnych jak pies już coś odwali.
        Taki tysiączek za brak smyczy czy kagańca, od kilku do kilkudziesięciu tysięcy za agresję, czy ugryzienie, to szybciutko by się okazało, że kundle potrafią iść przy nodze, można je szkolić i od przejścia ruchliwą ulicą na smyczy nie umrą.
        • tanebo001 Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 21:38
          Ile razy pisano o agresywnym dalmatyńczyku?
          • cruella_demon Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 21:51
            Najczęściej gryzą kundle, zwłaszcza w sforze. O pogryzieniach przez rasy małe, czy kundle do łydki się nie czyta, bo nie zabiją, ale to nie znaczy że nie potrafią dotkliwie pogryźć, czy zniszczyć rzeczy.
            O amstaffach jest najgłośniej, bo po pierwsze zabijają, po drugie, upatrzyły sobie tą rasę kibolskie sebiksy niestety i trenują je do agresji. Jakby sebiksy się przerzuciły na dalmatyńczyki, efekt by był ten sam.
            • 3-mamuska Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 21:54
              cruella_demon napisała:

> Najczęściej gryzą kundle, zwłaszcza w sforze. O pogryzieniach przez rasy małe,
              > czy kundle do łydki się nie czyta, bo nie zabiją, ale to nie znaczy że nie potr
              > afią dotkliwie pogryźć, czy zniszczyć rzeczy.
              > O amstaffach jest najgłośniej, bo po pierwsze zabijają, po drugie, upatrzyły so
              > bie tą rasę kibolskie sebiksy niestety i trenują je do agresji. Jakby sebiksy s
              > ię przerzuciły na dalmatyńczyki, efekt by był ten sam.
              >

Kiedyś się czytało ze właśnie kufle pogryzły przez pewien czas każda z ras miała zła sławę a to owczarki a to dobermany.
              O i tu się zgodzę w 100%. Każdy pies w nieodpowiednich rękach jest nie bezpieczny.

A o podgryzieniu nogawki przez jamnika nikt czytać i się niezdrowo podniecać nie będzie.
          • mashcaron Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 21:53
            Tak obok tematu, to od bardzo dawna nie widuję dalmatyńczyków. I pekińczyków. A to były popularne rasy kiedy byłam dzieckiem.
            • aamarzena Re: Chłopcy pogryźli amstafa 15.08.21, 13:34
              Pekinczykow trochę jest, ale dalmatyńczyków faktycznie od dobrych 10-15 lat nie widuje.
    • beataj1 Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 09:33
      Powinien być zakaz puszczania psów luzem. Bez wyjątków, bo zawsze znajdzie się jakiś właściciel przekonany ze to on jest wyjątkiem.

Nie mam ochoty jako osoba postronna zastanawiac sie czy to groźna rasa, pół groźna 1/16 groźnej. Nie mam ochoty dokonywać analizy czy właściciel wygląda na takiego który ogarnia pieseczka, czy pieseczek ogarnia właściciela.
      Nie mam ochoty musieć myśleć czy zblizajacy sie do mnie piesek jest słodką kulka która chce się pobawić (wg właścicieli one wszystkie takie sa), czy chce mi zrobić krzywdę.

To nie powinien być mój problem!
      • waleria_s Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 09:35
        100/100
        Mam serdecznie dość zepsutego wypoczynku w parku/na plaży/nad jeziorem przez psy puszczane luzem.
      • huang_he Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 10:03
        No cóż, dlatego od pewnego czasu zawsze mam w torebce środki zaradcze. Mnie moze nie pomogą, jak nie zdążę sięgnąć, ale innym…
        Mogę być nawet potem twarzą kampanii „wez psa na smycz, bo mu łeb odstrzelę”. Proszę, proszę, wystawiam się na hejt i mam to gdzieś.
        • woman_in_love Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 10:25
          Mogę być nawet potem twarzą kampanii „wez psa na smycz, bo mu łeb odstrzelę”

Ja też big_grin.
        • 1matka-polka Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 10:27
          Male, pierdolniete psy, łatwo jest zlapac za tylnie nogi i rzucic przez plot, tudziez inna przeszkode terenową.
        • lauren6 Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 12:25
          My kupiliśmy sobie pałki teleskopowe na wypadek jazdy terenem, gdzie włuczą się puszczone samopas wiejskie burki.
          • 1matka-polka Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 12:31
            "włuczą“

Oczy mi pękli😵
          • woman_in_love Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 12:50
            My kupiliśmy sobie pałki teleskopowe na wypadek jazdy terenem

jesteście złymi ludźmi
            • 1matka-polka Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 12:59
              Problem z palkami jest taki, ze pies jest szybszy niz palka, jest nawet szybszy niz nóż. Najlepsza jest bron palna albo jak juz pisalam, chwyt za tylnie nogi, ale to dopiero, kiedy jest juz zajety gryzieniem kogos innego...
              • mrs.solis Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 17:10
                Ty chyba nie widzialas pitbula zajetego gryzieniem czlowieka. Ten twoj chwyt za tylne nogi gowno daje, poza tym nie ciagnie sie psa za nogi kiedy trzyma w pysku kawal ciala swojej ofiary, bo nawet jesli uda ci sie go oderwac, to wraz z kawalkiem tego co trzymal aktualnie w pysku.
            • mallard Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 18:26
              woman_in_love napisała:

> jesteście złymi ludźmi

Bo nie chcą być pogryzieni przez jakieś parchy biegające luzem
              • yadaxad Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 18:44
                Parę ludzi w amoku to pozagryzały wioskowe kundle.
        • hanusinamama Re: Chłopcy pogryźli amstafa 16.08.21, 15:08
          Ja tez...od czasu jak mały piesek ugryzł sąsiadke tak ze skonczyło sie na leczeniu w szpitalu. Ona sobie biegła chodnikiem...piesek przebiegł; ulice i uje...bał ją w łydkę. Tak sie uczpił i trzymał. Teraz nie wazne czy idę biegać, jadę rowerem z dziecmi czy idziemy na spacer mam spray na psy.
      • julita165 Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 12:45
        Dokladnie! Pies taki czy owaki, wlasciciel madry czy glupi mnie to lotto. To nie moj problem. Ja psy traktuje jak powietrze, nie patrze na nie, nie podchodze o dotykaniu czy glaskaniu w ogole mowy nie ma. i oczekuje aby ich wlasciciele zagwarantowali mi to samo z ich strony. A to zapewnia wylacznie solidny plot albo smycz.
        • 3-mamuska Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 15:08
          julita165 napisała:

> Dokladnie! Pies taki czy owaki, wlasciciel madry czy glupi mnie to lotto. To ni
          > e moj problem. Ja psy traktuje jak powietrze, nie patrze na nie, nie podchodze
          > o dotykaniu czy glaskaniu w ogole mowy nie ma. i oczekuje aby ich wlasciciele z
          > agwarantowali mi to samo z ich strony. A to zapewnia wylacznie solidny plot alb
          > o smycz.

Ja ci zagwarantuje bez płotu i smyczy ,mój pies ignoruje ludzie. Totalnie chodzi bez smyczy po ulicach w biały dzień idzie przy nodze. Nie zwraca uwagi na dorosłych/dzieci na nic, ani rower, ani nic go nie obchodzi. . Jak ktoś chce go pogłaskać pyta wtedy mówię idź przywitaj pies rozpoznaje sytuacje i zaczyna się łasić. Na psa reaguje odwrócenia głowy i powąchania z daleka.
          Psa trzeba wychować i szkolić zmęczyć mu głowę ćwiczeniami węchowymi i bieganiem.

Ma 8.5 roku nigdy nikogo nie ugryzł, nie zaatakował nie dobiega do ludzi. Jest raczej z tych leniwych . Nawet tych leżących na kocach na trawie. Jak był młody reagował szczekaniem z daleka , pierwsza wiosna dziwne zjawisko dla niego jakaś głowa w trawie. , wtedy jeszcze zawsze na smyczy ,był uczony różnych sytuacji i reagowania. Zabieraliśmy go po całym Londynie żeby znał metro autobusy pociągi. Kawiarnie i masa ludzi tak robi. Dobrze ze żyje w normalnym kraju bez takich ludzi jak ty.
          • erzulie Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 15:50
            Ja ciebie nie znam i nie mam powodu, żeby ci wierzyć. Może jesteś dresiarą, która nie wychowała psa. Dlatego powinien być zakaz wyprowadzania psa bez smyczy lub kagańca, a czasem obu. Bez wyjątków.
            • waleria_s Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 22:18
              Otóz to, jak mam na pierwszy rzut oka ocenić właściciela psa i stopień wyszkolenia/agresji jego czworonoga? Mnie pies puszczony luzem naraża na dyskomfort i zastanawianie się, czy zaraz na mnie nie skoczy, nie zechce się przywitać. Zresztą nigdy nie ma 100% pewności, że łagodnemu pieseczkowi nie odwali, nie pojawi się nagły bodziec, na który zareaguje agresją.
          • hanusinamama Re: Chłopcy pogryźli amstafa 16.08.21, 15:09
            Ja mam w dupie takie gawarncje. Kazdy twierdzi, ze jego pies nie ugryzie...
      • cruella_demon Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 21:44
        Zgadzam się. Sama mam psy i szanuję to że ludzie nie chcą wchodzić z nimi w interakcję. Zresztą moje psy były już atakowane przez takie burki bez smyczy.
        Ale w drugą stronę też niestety nie jest dobrze. Całe szczęście że moje psy są bardzo łagodne i kochają dzieci. Ludzie nie mają krzty wyobraźni. Puszczają małe dzieci z łapami do wilka BEZ ZAPYTANIA nawet nie o zgodę, ale choćby czy nie gryzie. Tylko słyszę "patrz jaki ładny piesek, wygląda jak komisarz alex" i taki kilkulatek za aprobatą rodzica rzuca mi się na psa.
        O tym że mniejsze kundle bez smyczy skaczą mu do gardła nie wspomnę. Kiedyś we wqwie chyba mu pozwolę któregoś pożreć.
        • aamarzena Re: Chłopcy pogryźli amstafa 15.08.21, 17:18
          cruella_demon . Tylko słyszę "patrz jaki ładny piesek, wygląda jak komisarz alex" i tak
          > i kilkulatek za aprobatą rodzica rzuca mi się na psa.
          > O tym że mniejsze kundle bez smyczy skaczą mu do gardła nie wspomnę. Kiedyś we
          > wqwie chyba mu pozwolę któregoś pożreć.
          >
          >
          I zostaniesz ta co puściła złego wilka na małego słodkiego pieseczka. Ostatnio tez idę że swoja, trzymam krotko, mloda idzie jak zwykle merdając ogonem i pozytywnie nastawiona do wszelakiego stworzenia, z naprzeciwka idzie pan z małym kundelkiem, któremu piana toczy się z pyska. I gość do mnie, że on swoja spuści to się uspokoi. Nie zgodziłam się. Raz, że nie mam ochoty ma pogryzienie psa, dwa, że w końcu zapewne nastąpi ten dzień, kiedy sucz odpowie agresja na agresję i wtedy będzie, że wielki zły pies zjadł małego pieska. Nie mam ochoty na takie przygody.
          • yadaxad Re: Chłopcy pogryźli amstafa 15.08.21, 18:41
            Małe psy mają "ambicję", która jest pochodną satysfakcji właściciela jak ich mały pies dominuje dużego, który unika konfrontacji, bo jest wychowany. Już dwa razy spotkałam panienkę, której mały się wpadał w podziemię ze strachu przed zetknięcie nosami, ale jak wyczuł, że mój jest nie agresywny dostał wigoru. A panienka spuszcza go ze smyczy i piesek jeździ mojemu na grzbiecie z przekonania, że dominuje. Wiem, że mój się będzie wysuwał, ale jak mu przejdzie, to raz chlamstnie i piesek będzie na pół. Ale najpierw da znać mnie, że ma dość. A że ja odchodzę z psem na smyczy, a wolny mały go wciąż atakuje, to mój czeka czy ja też przybieram pozę, że to ja jako dowodzący przykukizię małemu. Na razie, po raz drugi bez strat. Można jej coś powiedzieć, ale sytuacja były kiedy każdy zajmował się sobą i swoim psem, bo drugi raz weszła w zaprzyjaźnioną grupę psów, które się znają i mają swój rytuał zabawy, a pierwszego po prostu uniknęłam.
    • geez_louise Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 10:06
      Niemożliwe, to takie słodziaki, jak Karyny chcą łagodnego psa świetnego do dzieci to amstaffa kupują.
      • 1matka-polka Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 10:28
        Karyny nie istnieja, to tylko fantazyjny stereotyp wytworzony w twoim nienawistnym łbie😉
    • zuzanna_a Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 10:25
      Wlasnie bylam nad morzem i nie bylo dnia zebym na plazy nie wypoczywala w towarzystwie minimum dwoch psow.
      Pomijam męke futrzastych przyjaciol na plazy w upale, ale niesamowicie irytujace bylo tez aportowanie przez pol plazy a takze ich nieustajace ujadanie.
      Bylam umeczona, psy nigdy nie siedzialy przypięte. Hitem byl pan ktory siedzial z rotwailerem, ktoremu inny plazowicz zwrocil uwage ze pies nieprzypiety. Na to wlasciciel wzial taka małą dziecieca plastikowa łopatke syna, wbil w piasek i na tej lopatce zawiesil smycz i kazal
      sie odwalic.

Poerwszy raz docenilam parawany, przynajmniej mialam nadzieje ze zaden pies nie wbiegnie na nasz pseuro teren.

• ajaksiowa Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 10:38
        Profilaktycznie ludzi w odpowiednim wieku powinno się wsadzać do pierdla🤣🤣🤣
        • grey_delphinum Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 11:34
          Jestem właśnie nad morzem i psów rzeczywiście jest sporo, ale jak na razie są bardzo grzeczne i spokojne. Nie ma swobodnego biegania ani ujadania.
      • julita165 Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 11:54
        Ja kiedys na plazy widzialam takie cos. Przyszla dziewczyna z dosc duzym psem w typie husky czy innego malamuta, nie wiem, nie znam sie. Ulozyla sie na piasku, smycz jakos sobie obwiazala wokol kostki i spokojnie zazywala smażingu, nie zwracajac w ogole uwagi na psa. I wszystko byloby ok gdyby nie fakt, ze ta smycz miala lekko liczac 20m dlugosci. Pies non stop latal wokol na dlugosc tego sznurka praktycznie blokujac przejscie przy wodzie. Skakal, szczekal. No bylo to naprawde upierdliwe dla otoczenia. Ktos jej w koncu zwrocil uwage zeby lepiej przeniosla sie z pupilkiem blizej wydm gdzie jest wiecej wolnej przestrzeni i mniej ludzi. Z mina obrazonej krolowej ruszyla sie kawalek. Po chwili pies jakos sie uwolnil, pewnie mocowanie smyczy wokol kostki to kiepski patent i pognal przez plaze. Gonila go chyba ze trzy wyjscia, w ogole nie reagowal na jej wolanie.
        Oczywiscie wszyscy tzw psiarze zaraz powiedza ze takie zachowanie to wina czlowieka a nie psa i nawet moge przyznac im racje. Tylko co z tego. Niewazna jest przyczyna tylko skutek a ten skutek jest taki ze obecnosc psow w przestrzeni publicznej jest po prostu upierdliwa.
        • waleria_s Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 22:21
          Prawda, jest upierdliwa i koniec kropka. Wyjściem są wydzielone strefy. Najbardziej w psiarzach denerwuje mnie brak zrozumienia, że ktoś może się zwyczajnie bać i czuć dyskomfort, jeśli w pobliżu biega/aportuje/ujada duży pies. Przykładowo na plaży.
        • aamarzena Re: Chłopcy pogryźli amstafa 16.08.21, 14:14
          Ja się dziwię, że i tak dala rade go utrzymać. Przy 20m jest takie przełożenie na smyczy, że przy tak silnym psie mogło jej noge z doopy wyrwać.
    • katiemorag Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 11:33
      Wczoraj byłam na plaży z psem. Bardzo spokojnym ale już starym. Przywiązałam go w dała od ludzi do drzewa. Nagle gromada małych dzieci przychodzi go pogłaskać. On chciał spać. Zaczął na nie warczeć! Dlaczego ludzie pozwalają własnym dzieciom na głaskanie obcych psów! Trzeba najpierw się spytać właściciela czy pozwala. Nie podoba mi się ten zwyczaj w Polsce.
      • grey_delphinum Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 11:36
        A swoją drogą to kolejny wątek o psie tak ułomnie zatytułowany, że nie wiadomo, o co chodzi.
        No chyba że się nie poznałam na wysublimowanym poczuciu humoru...
        • 1matka-polka Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 12:29
          grey_delphinum napisał(a):

> A swoją drogą to kolejny wątek o psie tak ułomnie zatytułowany, że nie wiadomo,
          > o co chodzi.
          > No chyba że się nie poznałam na wysublimowanym poczuciu humoru...

Tu masz odpowiedź:

"nagle gromada małych dzieci przychodzi go pogłaskać. On chciał spać. Zaczął na nie warczeć! Dlaczego ludzie pozwalają własnym dzieciom na głaskanie obcych psów! Trzeba najpierw się spytać właściciela czy pozwala. Nie podoba mi się ten zwyczaj w Polsce."
      • erzulie Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 13:54
        Ciekawe czy na tej płazy mogłaś przebywać z psem.
      • 3-mamuska Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 15:16
        katiemorag napisał(a):

> Wczoraj byłam na plaży z psem. Bardzo spokojnym ale już starym. Przywiązałam go
        > w dała od ludzi do drzewa. Nagle gromada małych dzieci przychodzi go pogłaskać
        > . On chciał spać. Zaczął na nie warczeć! Dlaczego ludzie pozwalają własnym dzie
        > ciom na głaskanie obcych psów! Trzeba najpierw się spytać właściciela czy pozwa
        > la. Nie podoba mi się ten zwyczaj w Polsce.

O to to bardzo często biegną małe dzieci i z łapami.
        I to polskie dzieci. Muszę je stopować i tłumaczyć. A mamusie zdziwione nie dam pogłaskać pieska.
        Najczęściej Anglicy pytają. Inne narodowości rzadko. Ale polskie dzieci są nieuczony , zwierzęta to zabaweczki i muszą znosić tarmoszenie. Bo jak to dziecku odmówisz.
        • wydramarlenka Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 22:24
          Dzisiaj wróciłam znad morza. Dzieci rzeczywiście chciały głaskać mojego psa (nieduży, puchaty , wygląda jak maskotka). Tylko jedno nie zapytało czy może pogłaskać, mama natychmiast powiedziała mu, że najpierw trzeba zapytać.
          Pieska wróciła wygłaskana za wszystkie czasy (ona akurat lubi).

• default Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 11:54
      W mojej okolicy czasem biega samopas taki mieszaniec amstafowaty. Duży, silny, nabity, taki kafar. Mnie lubi (nawet za bardzo uncertain), ale nie zazdroszczę ludziom, którzy boją się psów i natykają się na takie bydle. A ze potrafi wystartowac do kogoś, to wiem - sama widziałam.
      • ajaksiowa Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 12:07
        To ten kafar?
        • default Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 12:37
          Fakt, tu jeszcze jest szczupły, zdjęcie sprzed roku. Teraz niesamowicie zmezniał i rozrosł się w barach i klacie.
      • banicazarbuzem Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 12:17
        Kilka dni szłam ze swoim psem, jest bardzo duży ale ułożony i nie zwraca uwagi na inne psy, nawet jeśli go obszczekują. Mijała nas grupka młodzieży z amstafem, pies był tak agresywny, że 3 osoby go trzymały, żeby się na nas nie rzucił. No i tekst chłopaka: zobacz kundlu jaki pies może być posłuszny a ty co robisz ? I tu posypały się przekleństwa pod adresem amstafa. Zastanawiam się po co takim ludziom pies i to takiej rasy?
      • erzulie Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 13:56
        On coś ty, zaraz tu się zlecą psiary i będą udowadniać, że tylko koty chodzą luzem. Psiarze przecież nigdy, przenigdy nie puszczają psów samopas.
      • tanebo001 Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 14:57
        Dobre imię dla yorka - kafar
      • 3-mamuska Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 15:17
        A gdzie on jest napakowany i masywny? 😳
        • default Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 16:07
          Uwierz - jest. Sięga do kolan, ale wazy ze 25 kilo. Zdjęcie jest z zeszłego roku, gdy był jeszcze dzieciakiem.
          Ostatnio jak go odprowadzałam do domu, to mało mi rręki z barku nie wyrwał, gdy się szarpnął znienacka. Mały czołg.
    • erzulie Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 14:14
      Jakoś naczelne psiary forum siedzą cicho. Bo czymże jest pogryzienie czy atakowanie ludzi, wobec tego, ze kot wchodzi na podwórko. Pff
      • aamarzena Re: Chłopcy pogryźli amstafa 16.08.21, 14:22
        Ty normalna jesteś?
        • erzulie Re: Chłopcy pogryźli amstafa 16.08.21, 15:03
          Ja tak, ale ty najwyraźniej masz jakiś problem.
      • alpepe Re: Chłopcy pogryźli amstafa 16.08.21, 14:51
        A co mam pisać, jak mam cavalierkę, która sądzi, że jak auto się zatrzymuje obok niej, to dlatego, że ktoś z tego auta specjalnie chce ją pogłaskać? I tkwimy tak przy obcych autach obie i czekamy, aż obcy ludzie wysiądą...
        Inna sprawa, że moja chodzi na smyczy, bo po pierwsze wtedy ona wie, gdzie jestem i nie musi się pilnować, po drugie ja wiem że nawet jak jako rasowy pies myśliwski skoczy za kotem, szczurem czy ptakiem na jezdnię, to ja na to nie zezwolę. Z pilnowania i darcia przez nią ryja przez okno na inne psy, jak ona jest w mieszkaniu na parapecie, szkody dla nikogo nie ma.
        • erzulie Re: Chłopcy pogryźli amstafa 16.08.21, 15:05
          Nie ciebie miałam na myśli. Pies drący ryja w mieszkaniu może wkurzać sąsiadów, innych szkód też nie widzę.
    • 3-mamuska Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 14:44
      Szczeniak i agresja wobec ludzi?
      K..a co oni robią z tymi psami.

Niedaleko jak wczoraj szczeniak podgryzał mi ręce, ale nie aż tak żeby zrobić krzywdę. Machając ciagle ogonem. I próbując lizać po twarzy.
      Wystczy trochę pracy aby go tego oduczyć.
      • mashcaron Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 17:39
        Nic tam nie ma o tym, żeby to był szczeniak.
        • 3-mamuska Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 21:12
          OK fakt. Mój błąd. Faktem jest ze szokują mnie takie sytuacje, ale pies w nieodpowiednich rękach to potężna broń.
          • wydramarlenka Re: Chłopcy pogryźli amstafa 14.08.21, 22:33
            Zgadzam się.
            Niestety w dalszym ciągu zdarzają się ludzie, którzy biorą amstaffa jako swojego pierwszego psa (kilka miesięcy temu taki "słodziak" pogryzł psa moich sąsiadów)
            Że nie wspomnę o idiotach, którzy twierdzą, że pies powinien być "ostry"
    • tanebo001 Re: Chłopcy pogryźli amstafa 16.08.21, 07:01
      A tego zrozumieć nie potrafię www.polsatnews.pl/wiadomosc/2019-03-10/husky-odgryzl-reke-dziecku-ludzie-podpisuja-petycje-w-obronie-psa/
      • mashcaron Re: Chłopcy pogryźli amstafa 16.08.21, 09:31
        😱😱 straszne! Biedne dziecko 😟
      • erzulie Re: Chłopcy pogryźli amstafa 16.08.21, 12:27
        Przecież nawet niektóre na forum uważają, że na swoim podwórku można mieć tak pojebanego i agresywnego psa, jak się tylko zamarzy, a jak ktoś włoży rękę przez płot, to pies ma prawo ją odgryźć, bo jest u siebie. W takich wątkach siedzą cicho, ale za chwile znów zaczną pieprzyć od rzeczy o swojej POSESJI.

A to co zalinkowane, to żadna nowość. U nas przecież też idioci zbierali podpisy w obronie psów, które zagryzły tego chłopca, który poszedł w odwiedziny do kolegi. Ktoś wie, jak tamta sprawa się skończyła?
        • mashcaron Re: Chłopcy pogryźli amstafa 16.08.21, 12:37
          Ja zrezygnowałam z kupna domu po tym, jak zobaczyłam w ogrodzie sąsiadów rottweilera i buldoga które na nasz widok dostały wścieku, skakały na płot i szczekały jak oczadziałe.
        • aamarzena Re: Chłopcy pogryźli amstafa 16.08.21, 14:26
          Nijak sie nie skończyła, psy siedzą w schronisku, bo brak przepisow wykonawczych i nie ma kto ich uspic. Albo jakoś tak, szczegółów nie pamiętam, bo dawno o tym czytałam. Poszukaj na stronach lokalnych
          • yadaxad Re: Chłopcy pogryźli amstafa 16.08.21, 18:35
            Wolno po posesji biegające psy, właściciel ogrodzeniem ma mieć je odizolowane tak, by nie dosięgnęły nikogo na zewnątrz, ani nikt z zewnątrz nie mógł ich dosięgnąć. Najlepiej uśpić właściciela. Gdyby ktoś wsadził przez ogrodzenie patyk i psy by go rozgryzły, to też trzeba je uśpić? Chyba, że ktoś wierzy, że posmakowały ludzkiej krwi i teraz będą chcieć się żywić wyłącznie małymi dziećmi. Psy będą na swoim terenie atakować intruza, wcale nie będąc wściekłymi bestiami, bo taki jest charakter psa. Nieszczęśliwy wypadek z winy właściciela. Konia też się z mety nie strzela, jak ktoś głupio zajdzie od tyłu i poskrobie po zadku obrywając kopa. Więcej dzieci ginie u rolników w kontakcie z traktorami, niż zagryzionych przez psy.
            • erzulie Re: Chłopcy pogryźli amstafa 16.08.21, 18:45
              Oho, uderz w stół. A potem taki wypadek, gdzie kundel wypruł do wody, żeby zaatakować dzieci, to pewnie pieseczek, którego przez płot można pogłaskać i tylko będzie merdał ogonem. Pies nawet na swoim terenie nie może zagryźć intruza i ma słuchać właściciela. Psi pojeb, który rzuca się, żeby zagryźć wszystko, co się rusza nawet na jego terenie i nie reaguje na polecenia powinien być zutylizowany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka