shmu 11.09.21, 17:31 Zamierzam założyć taki kombinezon na wesele za dwa tygodnie. Poradzicie mi proszę jakąs górę. Może być chłodno i powinno być w miarę elegancko, ale nie do przesady - w sensie, ze może być z małym pazurem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
primula.alpicola Re: Kombinezon na wesele 11.09.21, 17:48 Ramoneska, kurtka motocyklowa Krótki kardigan Bolerko😜 <joke> Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Kombinezon na wesele 11.09.21, 18:40 A ramoneska/motokurtka na wesele to nie joke? 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Kombinezon na wesele 11.09.21, 18:44 Dlaczego, przeciez na weselu nie kazdy caly czas tanczy lub siedzi przy stole w tym okryciu, to raz, a poza tym jest mnostwo marynarek o kroju ramoneski i nic im to nie ujmuje elegancji. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Kombinezon na wesele 11.09.21, 19:25 Napisała, że może być "z pazurem" Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Kombinezon na wesele 11.09.21, 21:18 majenkir napisała: > A ramoneska/motokurtka na wesele to nie joke? 😉 > Nie, będzie super wyglądać z tym kombinezonem. Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Kombinezon na wesele 11.09.21, 17:50 Super! Może etola że sztucznego futra, np różowa? Byłby fajny czad. Jeśli nie, to rzeczywiście sweterek, może jedwabny. W każdym razie chyba wyraźne kolczyki i szpilki,co ? Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Kombinezon na wesele 11.09.21, 18:15 extereso napisała: W każdym razie chyba wyraźne kolczyki > i szpilki,co ? Szpilki nie. Przewidziane są japonki. www.theyes.com/p/cos/jumpsuit/drawstring-jumpsuit-in-black Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Kombinezon na wesele 11.09.21, 18:42 Dzbanuszku, sama bez tej apki znalazlam sklep i juz chcialam proponowac fajną skorzana marynarke stamtad. Tylko też czarna, wiec poziom wdupiemania (opinii innych) watkodajki na typowym polskim weselu wchodzi w jeszcze nieodkryty wymiar. Odpowiedz Link Zgłoś
shmu Re: Kombinezon na wesele 11.09.21, 22:16 To wesele w Niemczech. Nie wiem jakie są tam zasady i biorąc pod uwagę, że mam wazniejsze rzeczy na głowie, a to leży na mnie ok, przejmuje się mało czarnym kolorem. Ale owszem, dodatki wolałabym dobrać takie troszkę rozświetlające i dodające koloru. Jednakże potwierdzam, że to aż się prosi o skórę. Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: Kombinezon na wesele 11.09.21, 18:24 Może coś w trendach ? Znowu wracają małe , króciutkie, pudełkowe żakieciki ozdobione złotymi guzikami bez kołnierza albo o kroju kurteczki jeansowej, drugi modny trend to żakiety z miękkiego materiału z paskiem wiązanym w talii przypominające kimono. Odpowiedz Link Zgłoś
shmu Re: Kombinezon na wesele 11.09.21, 22:10 Będą jakieś szpilki, albo botki na obcasie. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Kombinezon na wesele 11.09.21, 18:43 Nie wiem czemu wyobraźnia mi podpowiada kudłate czarne futerko/ etolę/ szal I sandałki na szpilce, takie obwiązywane wokół kostki. Alem ja pańciowata i słyszę - wesele - idę w glamoury. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Kombinezon na wesele 11.09.21, 19:26 O ja bym też poszła w glamury! Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Kombinezon na wesele 11.09.21, 19:22 Marynarka, broń Boże nie żadna obciachowa ramoneska. Odpowiedz Link Zgłoś
hiacynta.bukiet123 Re: Kombinezon na wesele 11.09.21, 19:39 Dlaczegóż to ramoneska obciachowa? Chodzę w tym. 😐 Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Kombinezon na wesele 11.09.21, 19:53 Sorry, ale mnie ramoneska jeszcze długo będzie się kojarzyła tylko z tym 🤭 krytykapolityczna.pl/kraj/a-wisniewska-w-telewizji-znowu-w-ramonesc/ Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Kombinezon na wesele 11.09.21, 20:30 Ramoneska stała się obciachowa jak wszystkie nastolatki i kobiety na ślubach zaczęły je nosić jako coś co kryje ramiona. Ramoneska dla mnie to prawdziwa skóra, znoszona taka i dla dziewczyny z charakterem...w każdej innej sytuacji to kicz i brak pomysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
hiacynta.bukiet123 Re: Kombinezon na wesele 11.09.21, 20:35 Ok, to jako fanką ciężkiego rocka jestem uratowana. 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Kombinezon na wesele 12.09.21, 11:30 Zgadzam się z kkalipso. I żadne marynarki o kroju ramoneski, niech to pozostanie kurtka, która nosili Ramones Czyli do rzeczy - nie na wesele. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Kombinezon na wesele 11.09.21, 19:27 Jak na wesele, to ja proponuję spódnicę tiulową, ramoneskę i baleriny. Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: Kombinezon na wesele 12.09.21, 15:37 Chcialam to napisac, ale widze ze juz jest, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Kombinezon na wesele 11.09.21, 19:34 Offtop będzie: co jakiś czas ciągnie mnie do zakupu kombinezonu, ale potem wyobrażam sobie logistykę okołotoaletową i rezygnuję... Czy użytkowniczki mogą rozwiać moje obawy? Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Kombinezon na wesele 11.09.21, 19:39 Lubię kombinezony, nie mam problemów - w tej logistyce trudniejsze są suto marszczone, długie spodnice lub sukienki. Odpowiedz Link Zgłoś
abecadlowa1 Re: Kombinezon na wesele 11.09.21, 20:16 Już było na forum wyjaśniane, że przez głowę się zdejmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Kombinezon na wesele 12.09.21, 14:00 abecadlowa1 napisała: > Już było na forum wyjaśniane, że przez głowę się zdejmuje. Akurat mildenhurst pisala to z ogromną powagą, że tak robi. Treśc jej posta ludzie tutaj nawet do swojej profilowej stopki / podpisu wstawiali. forum.gazeta.pl/forum/w,567,168278439,168278439,Kombinezon_na_wesele.html?p=168278853 Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Kombinezon na wesele 11.09.21, 20:24 Kocham kombinezony i odkąd ćwiczę jogę jest łatwo i szybko w 25 minut można ogarnąć sikanie. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Kombinezon na wesele 11.09.21, 20:55 Kombinezon są super. Kocham kombinezony. Mam kilka wariantów i żaden nie sprawia problemów logistycznych. Albo zamki na ramionach (rozsuwasz, kombinezon spada), albo zatrzask na dekolcie, albo zamek. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Kombinezon na wesele 11.09.21, 22:05 No i tu mam wątpliwość- chyba muszę przetrawić i oswoić wizję siedzenia nago, z kombinezonem wokół kostek... Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Kombinezon na wesele 11.09.21, 22:14 Dlaczego wokół kostek? Raczej wokół kolan 😃 Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Kombinezon na wesele 11.09.21, 23:48 Jak materiał śliski, to zjedzie do kostek Odpowiedz Link Zgłoś
evolventa Re: Kombinezon na wesele 12.09.21, 15:05 A w toalecie używanej przez wiele osób przeważnie podłoga przedstawia wiele do życzenia...... mnie ta wizja odstręcza, nigdy nie założę kombinezonu na taką okazję. No chyba, że z toalety będę korzystała we własnym domu, ew. w pokoju i toalecie, które są wyłącznie do mojego użytku. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Kombinezon na wesele 12.09.21, 15:12 evolventa napisała: > A w toalecie używanej przez wiele osób przeważnie podłoga przedstawia wiele do > życzenia...... mnie ta wizja odstręcza, nigdy nie założę kombinezonu na taką ok > azję. Spodni też nie nosisz w miejscach publicznych? Bo to na takiej samej zasadzie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
ursydia Re: Kombinezon na wesele 12.09.21, 08:36 Tak się roześmiałam, że aż koty uciekły na górę Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Kombinezon na wesele 12.09.21, 12:37 kk345 napisała: > No i tu mam wątpliwość- chyba muszę przetrawić i oswoić wizję siedzenia nago, z > kombinezonem wokół kostek... Na brudnej podłodze toalety. Bo nie wierze ,ze w każdej toalecie podczas całej imprezy ktoś ja sprząta. Odpowiedz Link Zgłoś
shmu Re: Kombinezon na wesele 11.09.21, 22:22 Problem się zaczyna, jak zapomnisz zamknąć drzwi do ubikacji i ktoś Cię zobaczy nie tylko siedząca (albo w przykucku nad sedesem), ale jeszcze poświecisz biustem... Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Kombinezon na wesele 12.09.21, 11:32 Zawsze możesz biustonosz założyć Ale wiem, o co chodzi, sikanie praktycznie nago może być krępujące w publicznej toalecie. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Kombinezon na wesele 12.09.21, 13:13 Ten kombinezon nie ma pleców, więc biustonosz odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Kombinezon na wesele 12.09.21, 13:29 To fakt, nie do tego kombinezonu. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Kombinezon na wesele 11.09.21, 19:35 Etola z białych lisów. Lis może być z pazurami. Ryjek niekonieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Kombinezon na wesele 11.09.21, 20:02 Poszłabym w czarna marynarkę z cekinów. Odpowiedz Link Zgłoś
tenjedennick Re: Kombinezon na wesele 11.09.21, 20:23 Na wesele w życiu. Trzeba mieć figurę. Większość pan w kombinezonach wygląda jak bobasy w śpioszkach. No i problematyczne to w toalecie. Odpowiedz Link Zgłoś
moze_sprobowac_inaczej Re: Kombinezon na wesele 11.09.21, 22:13 Ja osobiście wolę zdjąć kombinezon w toalecie niż podnosić do góry długą suknię 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
agonyaunt Re: Kombinezon na wesele 11.09.21, 22:19 Przy tej szerokości nogawek to wystarczy jedną podciągnąć a potem użyć shewee Odpowiedz Link Zgłoś
agonyaunt Re: Kombinezon na wesele 11.09.21, 21:07 Szal, taki, żebyś zakryła całe plecy. A jak z pazurem, to etola ze zwierza Odpowiedz Link Zgłoś
shmu Re: Kombinezon na wesele 11.09.21, 22:26 Okej, to mam trzy do wyboru: ramoneska, coś futrzanego albo marynarka. Popatrzę na Zalando i jeszcze będę Was pytać. Znalybyscie jakieś rozwiązanie zamiast stanika? Karmie piersią jeszcze i wolałabym nie iść zupełnie bez... Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Kombinezon na wesele 11.09.21, 23:12 Załóż modną teraz bralettkę. Bez zapięcia na plecach, z miękkiej mikrofibry. Masz wtedy na plecach tylko gładki czarny pasek. Kupiłam sobie coś takiego jak na 1 zdjęciu w H&M. Miało być do wygodnej, wielogodzinnej jazdy samochodem. Nie spodziewałam się przy moim 75F większego podtrzymania, a okazało się w rozmiarze L całkiem przyzwoitą alternatywą do stanika. W H&M (i wielu innych sklepach) mają takich więcej: www2.hm.com/de_de/productpage.0976722005.html www2.hm.com/de_de/productpage.0875350006.html www2.hm.com/de_de/productpage.0821513006.html www2.hm.com/de_de/productpage.0982337001.html Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Kombinezon na wesele 12.09.21, 07:53 Każdy pasek na plecach, z mikrofibry, koronki czy silikonu- popsuje ten piękny efekt który daje wycięcie. Autorko, idź bez stanika, albo może te plastry albo silikonowy samonośny ( chociaż nie wierzę, że te ustrojstwa nie będą sprawiać kłopotów). Odważna jesteś, w czasie karmienia ubranie bezstanikowe😁 Odpowiedz Link Zgłoś
shmu Re: Kombinezon na wesele 12.09.21, 11:20 Ja jestem zdesperowana, nie odważna. To będzie pierwsze wyjście tylko z mężem od jakichś dwóch lat. Chciałabym ładnie wyglądać, a po ciąży figura nie ta. Na chodzenie po sklepach nie mam ochoty ani czasu, a to przymierzałam i wyglądałam okej. Może przerobie jakiś stanik i wszyje wstazke kokardę zamiast zapięcia... Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Kombinezon na wesele 12.09.21, 12:41 shmu napisała: > Ja jestem zdesperowana, nie odważna. To będzie pierwsze wyjście tylko z mężem o > d jakichś dwóch lat. Chciałabym ładnie wyglądać, a po ciąży figura nie ta. Na c > hodzenie po sklepach nie mam ochoty ani czasu, a to przymierzałam i wyglądałam > okej. Może przerobie jakiś stanik i wszyje wstazke kokardę zamiast zapięcia... Serio chcesz wyglądać ładnie a zakąsza ciuch który ma dziwna długość figura nie ta i bez stanika lub jakieś alternatywy się nie obejdzie. Nie możesz założyć czegoś normalnego? Rzadko kiedy ktoś dobrze wyglada w kombinezonie. Zwłaszcza z nieidealnymi kształtami. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Kombinezon na wesele 12.09.21, 13:02 Nie wiem jak bardzo masz ta figure nie OK ale jumpsuits podkreslaja niedociagniecia figury wlasnie, ten w dodatku ma tez dosc ryzykowna dlugosc. Nie wiem tez jaki to dokladnie kolor? Rozumiem ze masz jakies niemowle na stanie ale jednak warto wyjsc na zakupy i kupic cos fajnego zwlaszcza jesli tak dlugo nigdzie nie wychodzilas (jak to mozliwe?) Odpowiedz Link Zgłoś
shmu Re: Kombinezon na wesele 12.09.21, 21:17 Kolor jest czarny, ale z tego co pamiętam to nie głęboka czerń. Pytasz dlaczego nie wychodziłam na zakupy czy dlaczego nie wieczorem z mężem? Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Kombinezon na wesele 12.09.21, 13:54 shmu napisała: Może przerobie jakiś stanik i wszyje wstazke kokardę zamiast zapięcia... Są takie gotowe, tu julimex, kiedyś Etam miało podobne. Ew. chwilą w pasmanterii i diy. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Kombinezon na wesele 12.09.21, 14:02 To jest co, o czym mówię- paski, kokardy... psują piękno tego wycięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Kombinezon na wesele 12.09.21, 15:09 Dzięki Ci dobra kobieto! Toż to jest genialne z tą kokardą, idę szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Kombinezon na wesele 11.09.21, 23:55 >Znalybyscie jakieś rozwiązanie zamiast stanika? Boob tape Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: Kombinezon na wesele 12.09.21, 15:16 Oysho ma takie biustonosze - z przodu normalne miseczki gąbkowe, a po bokach taka taśma samoprzylepna, na tyle krótka, że nadaje się do gołych pleców. Miałam, dobrze trzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: Kombinezon na wesele 12.09.21, 15:18 www.oysho.com/pl/bielizna/biustonosze/bez-rami%C4%85czek-wielofunkcyjny/samoprzylepny-biustonosz-c1010277558p102918161.html Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Kombinezon na wesele 12.09.21, 08:24 Będziesz piła? Ja przy mojej słabej głowie mam gwarancję że już bym sikała po nogach bo za chiny bym się nie rozebrała z tego w ciasnym kibelku domu weselnego..... Odpowiedz Link Zgłoś
shmu Re: Kombinezon na wesele 12.09.21, 11:22 Czekaj wróć. Na to akurat jest rada. Będę piła mało, bo kac z dwójką małych dzieci mnie przerośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Kombinezon na wesele 12.09.21, 11:29 shmu napisała: > Będę piła mało, bo kac z dwójką małych dzieci mnie przerośnie. A karmiąca matka może w ogóle pić alkohol? Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Kombinezon na wesele 12.09.21, 11:39 Może. Jeśli dziecko jest pod opieką trzeźwej osoby i matka wytrzeźwieje kompletnie, zanim zacznie karmić. Mleko robi się na bieżąco z krwi, jak w krwi nie ma alkoholu, to w mleku też nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Kombinezon na wesele 12.09.21, 11:42 Dorzucę jeszcze opinię w Polsce bardzo kontrowersyjną, że jeśli karmi się dziecko żłobkowe, które i tak konsumuje alkohol w pożywieniu (dojrzałe owoce, chleb, kefir), to stan po spożyciu typu 0,3 promila nie jest przeciwwskazaniem do karmienia, bo dziecko spożywa więcej alkoholu w innym pożywieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: Kombinezon na wesele 12.09.21, 11:52 A bluzka koszulowa z podwiniętymi rèkawami,?(co do koloru i stopnia elegancji siē nie wypowiem) Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Kombinezon na wesele 12.09.21, 13:15 Nie, bluzka nie zawiera alkoholu i nie niej przeciwskazaniem do karmienia Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Kombinezon na wesele 12.09.21, 11:55 turzyca napisała: > Dorzucę jeszcze opinię w Polsce bardzo kontrowersyjną, że jeśli karmi się dziec > ko żłobkowe, które i tak konsumuje alkohol w pożywieniu (dojrzałe owoce, chleb, > kefir), to stan po spożyciu typu 0,3 promila nie jest przeciwwskazaniem do kar > mienia, bo dziecko spożywa więcej alkoholu w innym pożywieniu. > Nielogiczne. Jeśli dziecko spożywa alkohol w innym pożywieniu, to matka karmiąca może mu dostarczyć jeszcze więcej alkoholu? Odpowiedz Link Zgłoś
shmu Re: Kombinezon na wesele 12.09.21, 21:14 Może. Może odciągnąć mleko i je wylać i dać a) mleko z proszku, b) słoiczek z zupka. Odpowiedz Link Zgłoś