tanebo001 17.09.21, 07:56 Dlaczego zawsze jest biały? Czy widziałyście w realu u kogoś inny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hadron-plus Re: Sufit 17.09.21, 08:14 Nie zawsze. Widziałam sufit w kolorze ścian (nie białych). Ładnie wyglądało. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Sufit 17.09.21, 08:14 Widziałam. Kremowy, szary, ciemno niebieski i czarny. Tam gdzie był czarny i ciemno niebieski pokoje były wysokie. Oczywiście piszę o pomieszczeniach mieszkalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Sufit 17.09.21, 08:47 > A czy ktoś widział drewniany? ja wynajmuje w niemczech dom z lat ~60tych i w sypialniach mamy sufity z boazerii. sciany sa biale, meble proste i ja akurat lubie te sufity, dodaja ciepla i naturalnosci. trzeba jednak uwazac z desajnem, zeby sie mdlo nie zrobilo. Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Sufit 17.09.21, 10:39 Pomieszkiwałam kiedyś w mieszkaniu z drewnianym sufitem w willi na Starych Bielanach, cały czas towarzyszyło mi takie kojące skojarzenie z górskim schroniskiem, choć reszta wyposażenia zgoła w innym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Sufit 17.09.21, 10:26 tanebo001 napisał: > A czy ktoś widział drewniany? Tak. z prawdziwych bali i desek. Pasuje do domu z drewna. A nawet do białych ścian. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Sufit 17.09.21, 08:48 > Widziałam szklany. pewnie wiekszosc kobiet widziala u mnie w pracy wlasnie jednym z dyrektorow ma zostac kobieta - pierwsza na takim stanowisku - i bardzo trzymam za nia kciuki (choc osobiscie za nia nie przepadam). Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Sufit 17.09.21, 10:36 Też trzymam. I polecam The Chair na Netfliksie, opowieść o tym, że ponad szklanym sufitem często brakuje powietrza. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Sufit 17.09.21, 10:58 Tanebo i jego ograniczenia 🤷 Serio całe swoje życie nie widziałeś innego sufitu niż biały? Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Sufit 17.09.21, 11:10 W pokoju w domu rodziców miałam niebieski, potem w sypialni pomara ńczowy (i po latach z ulgą zamalowałam paskudztwo), teraz mam złoty sufit w salonie i go uwielbiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sasanka4321 Re: Sufit 17.09.21, 14:56 Mój ulubiony domek w Cisowym Zakątku ma ciemny, drewniany sufit. Ulubiony internetowo, bo jeszcze nie byłam. Taki: Odpowiedz Link Zgłoś
lioka Re: Sufit 18.09.21, 16:20 sasanka4321 napisała: > Mój ulubiony domek w Cisowym Zakątku ma ciemny, drewniany sufit. Ulubiony inter > netowo, bo jeszcze nie byłam. Taki: Czułabym się, jak bym miała pokój do góry nogami. Aż w głowie się zakręciło od samego patrzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Sufit 19.09.21, 09:15 sufity się maluje na biało bo to optycznie podwyższa pomieszczenie. Ja mam w łazience szare żeby pasowało do kafelków. są tez różne techniki - np jeśli masz niskie pomieszczenie i kolorowa sciane można wejść z farba na sufit i sciane "wydłużyć" albo jeśli masz wysokie dac pasek białego na ścianie i obniżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
lewkonia14 Re: Sufit 19.09.21, 09:22 w niektorych pomieszczeniach miałam sufit o dwa czy trzy tony jasniejszy od ścian-oliwkowych .wysokie pomieszczenia ze sztukaterią . Odpowiedz Link Zgłoś