Dodaj do ulubionych

Braki w UK

• bo-nothing-else Re: Braki w UK 26.09.21, 22:36
      U mnie - płn Midlands, towarów na półkach pełno.
      Paliwa za to nie ma od 2 dni, można okazjonalnie dostać. Głupie media zaczęły panikę i zadziałała...
      • bergamotka77 Re: Braki w UK 26.09.21, 22:42
        O matko jak w PL w stanie wojennym. Koszmar z tym paliwem.
      • ritual2019 Re: Braki w UK 26.09.21, 23:54
        Dokladnie.
    • loginwieczniezajety Re: Braki w UK 27.09.21, 00:01
      Po wpisaniu w google "uk shortages" - trzy pierwsze trafienia.

www.cnbc.com/2021/09/24/empty-shelves-and-gasoline-shortages-uk-facing-a-difficult-winter.html
      news.sky.com/story/energy-crisis-is-britain-running-on-empty-heres-what-were-short-of-and-the-industries-under-threat-12415007
      www.theguardian.com/commentisfree/2021/sep/24/food-petrol-shortages-brexit-goods-johnson-botched-deal

A tu jakieś podśmiechujki, kpiny, wypieranie pełną gębą.
      Szkoda czasu na zakładanie wątku.
      W Polsce zimą zabrakło sanek - no i? Powód do wstydu czy jak?
    • zurekgirl Re: Braki w UK 27.09.21, 00:23
      Zamkneli mi stacje benzynowa, bo benzyna wyszla. Samochodu na szczescie nie mam, wiec niby nie problem, ale gdzie ja kawe kupie? Nie wiem jak tam dzis polki, ale online wszystkiego full smile Zapas fasoli i zupek chinskich mam jeszcze z pierwszego lockdownu, znaczy jakos dociagne do lepszych czasow.
      • krolewska.asma Re: Braki w UK 27.09.21, 07:20
        Ale Borys ogłaszał kiedy te lepsze. Czasy będą ?
        • bocianowo5 Re: Braki w UK 27.09.21, 07:46
          lepsze czasy , przejściowe trudności , regulacje cenowe , a potem będzie już górki i chrupiące bułeczki jeść będziecie Brytole najmilsze
          chcącemu wyjśc z UE krzywda się nie dzieje , sami tego chcieli razem z tym rozczochrańcem smile smile smile
          3 lata temu na francuskim campingu na Lazurowym W. obok nas domek campingowy wynajmowała para Brytoli w wieku ok. 60 , przyglądaliśmy sie im z niejakim smutkiem i z wspólczuciem , dobre mieliśmy przeczucia
    • tanebo001 Re: Braki w UK 29.09.21, 14:28
      Myślenie, że migranci są jak kran z wodą, który można odkręcać i zakręcać w razie potrzeby, to po prostu bezczelność. Wszędzie masz nawet takie plakaty, że psy są na całe życie, a nie na Boże Narodzenie i tak traktujesz swoich kierowców. Po prostu chcesz, żeby przybyli na ratunek, a potem odwalili się, kiedy już ich nie potrzebujesz
      • my_fair_lady Re: Braki w UK 29.09.21, 20:26
        tanebo001 napisał:

> Myślenie, że migranci są jak kran z wodą, który
        > można odkręcać i zakręcać w razie potrzeby, to po prostu bezczelność. Wszędzie
        > masz nawet takie plakaty, że psy są na całe życie, a nie na Boże Narodzenie
        > i tak traktujesz swoich kierowców. Po prostu chcesz, żeby przybyli na ratunek,
        > a potem odwalili się, kiedy już ich nie potrzebujesz

>

Ale to ich “wola” i decyzja czy “przybędà” czy nie. Pies nie ma na decyzje człowieka wpływu więc porównanie do dupy 🤷‍♀️.
    • tol8 Re: Braki w UK 29.09.21, 22:22
      Aktualnie paliwa brakuje bardzo. Jestem tu od kilku tygodni i obecnie co druga stacja pod Londynem zamknięta, a w niektórych limity na 30£. Nam udało się zatankować kilka dni temu do pełna na Shellu. Jesteśmy 20km od centrum Londynu.
      W sklepach ok, było trochę problemów z mięsem, ale nic innego nie brakuje - w Lidlu, Asda, Morrisonie itp
      • princesswhitewolf Re: Braki w UK 29.09.21, 23:08
        No to nie jezdzisz samochodem? Jak to jest ze przez ostatnie ranki ok 7 rano jak jade z dzieciakiem moge wlac benzyny ile chce i nie czekam dluzej niz 10 min? London Borough of Richmond. Kolejki to ja widziałam w piatek tylko.
        • jo.wu Re: Braki w UK 01.10.21, 23:30
          Fajnie masz. U mnie lokalna stacja (nie taka mala wcale) zamknieta od 3 dni. Duza stacja przy Tesco zamknieta co drugi dzien. Na services przy M11 kolejki takie, ze ciagna sie do sasiedniej wioski. Przykro sie na to patrzy, szczegolnie ze jest to tzw affluent area. Pamietam takie sytuacje z dziecinstwa w Pl 🙂

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka