02.10.21, 10:01
Byłam na ryneczku warzywnym. Wróciłam z patisonami. Są takie ładne, żółciutkie, kształtne. Patrzyły na mnie i szeptały żeby je kupić. Uległam. I co teraz: upiec czymś nadziane? Zrobić zupę, zapiekankę, placki? Jakie przyprawy lubi patison?
Obserwuj wątek
    • qwirkle Re: Patison 02.10.21, 10:08
      Tak jak cukinia - patison jest podobny do cukinii (w smaku, nie kształcie).
      Ja lubię w patison w occie, ale muszą być malutkie; gdy mają wielkość jajka już są duże...
    • tt-tka Re: Patison 02.10.21, 10:15
      Male - scinam wierzchy, nadziewam jak golabki, nakladam wierzchy z powrotem i dusze. W grzybkach.
      Duze - kraje w grube plastry i smaze jak kotlety. Lub gotuje w calosci jak kalafiora.

Z przypraw sol, lubie smak patisona jako takiego. Ale mozna poeksperymentowac smile
      • qwirkle Re: Patison 02.10.21, 11:21
        tt-tka napisała:

> Male - scinam wierzchy, nadziewam jak golabki, nakladam wierzchy z powrotem i d
        > usze. W grzybkach.
        > Duze - kraje w grube plastry i smaze jak kotlety. Lub gotuje w calosci jak kala
        > fiora.
        >
        > Z przypraw sol, lubie smak patisona jako takiego. Ale mozna poeksperymentowac :
        > )
        >

Ciekawy pomysł smile . Wypróbuję, gdy trafię na ładne patisony
    • januszekxxl Re: Patison 02.10.21, 10:45
      abecadlowa1 napisała:
      > Byłam na ryneczku warzywnym. Wróciłam z patisonami. Są takie ładne, żółciutkie,
      > kształtne. Patrzyły na mnie i szeptały żeby je kupić. Uległam.

Dobrze że spawarek nie było, bo byś kupiła big_grin
      Bo niektóre są bardzo ładne.
      • ajaksiowa Re: Patison 02.10.21, 12:55
        To nie o Robercie???😩😩😩
        • szybki-lisek Re: Patison 02.10.21, 23:32
          No właśnie...
    • mia_mia Re: Patison 02.10.21, 23:40
      Patison to ksywka kolegi, co z tym robić, jak jeść nie mam pojęcia😀

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka