jehanette Re: Ile flakonow perfum macie? 11.10.21, 06:16 Zero bo od perfum mam mdlosci Odpowiedz Link Zgłoś
klaviatoorka1 Re: Ile flakonow perfum macie? 11.10.21, 07:04 Ja mam sporo, ale często to są różne flankery tego samego zapachu. Raczej dobra i trwała górna półka, chociaż niektóre drogeryjne też się sprawdzają ( różne warianty Girl Tommy Hilfinger czy Ametyst Lalique) I dzielę perfumy na "funkcyjne"- do pracy, na wieczór, na wyjazdy ( w tym wypadku zabieram ze sobą liczne próbki i miniatury i eksperymentuję) poza tym nawet te "do pracy" mam inne na różne pory roku. I liczy się jeszcze pogoda, bo inaczej pachną w dzień deszczowy, a inaczej w suchy i fajnie jest dobrac odpowiedni zapach do nastroju, ubrań i pogody. Każdy zapach jaki kupuje jest bardzo przemyślany, a nietrafonych prezentów natychmiast się pozbywam. Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Ile flakonow perfum macie? 11.10.21, 08:55 Mam podobnie. A jak nie mogę się zdecydować to piątka Chanel jest dobra na wszystko. I obojętnie czym pachnę, na kark psikam molekuły 01. Odpowiedz Link Zgłoś
mandre_polo Re: Ile flakonow perfum macie? 11.10.21, 13:15 "w zaleznosci od dnia i nastroju inny perfum' powinno być napisane '"inne perfumy" Odpowiedz Link Zgłoś
karanissa Re: Ile flakonow perfum macie? 11.10.21, 12:43 Moja fragra mowi, ze 88. Sporo. Ale ja jestem zbieraczem i kolekcjonerem, to moja pasja od ponad 20 lat. I wszystkie sa w uzyciu Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Ile flakonow perfum macie? 11.10.21, 13:06 Perfum - ani jednego. Mam 2 gatunki wody perfumowanej - jeden zapach na wiosnę/lato, a drugi na - jesień/zimę (zawsze 2 sztuki o największej pojemności - jeden otwarty, a drugi w zapasie, nabywam wyłacznie w salonie firmowym producenta). Czasami spodoba mi się jakaś nowość - wtedy dochodzi 3- 4, ale nie zdarzyło mi się, by była to dłuższa fascynacja niż na 1-2 flakony. Nigdy też nie zmieniam zapachu, jeśli w ślad za tym nie upiorę wszystkich rzeczy związanych z poprzednim zapachem. Moje trzymają się na naturalnych tkaninach (lubię lekko spryskiwać kark) - wiele tygodni! Spryskuję też tym samym zapachem bibułki, które wkładam do szuflad w komodach. Do tego dochodzą jakieś prezenty - ale oczywiście nietrafione - te używam do spryskiwania wycieraczki przy drzwiach wejściowych, jeśli to nuta świeża lub owocowa, albo przekazuję dalej w najlepsze ręce Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: Ile flakonow perfum macie? 11.10.21, 13:30 Ja jestem wierna jak pies. Mam jedne ukochane i praktycznie tylko ich używam na codzień od 17 lat. Mam jeszcze 2-3 inne, które kupiłam sentymentalnie jako wspomnienie młodości, ale ich właściwie nie używam. Nie wiem co zrobię, gdy zabraknie tych moich ulubionych perfum na rynku, albo co gorsza przejdą reformulacje. Ciężko mi znaleźć pasujący zapach, choć szukam od lat, bo większość zapachów powoduje u mnie ból głowy i mdłości. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Ile flakonow perfum macie? 11.10.21, 13:39 w tej chwili mam jedne- swoje ulubione już od jakiegoś czasu. Zdarza się, że mam dwie, jak sobie jakieś dodatkowo kupię albo dostanę w prezencie, ale to moje maksimum Odpowiedz Link Zgłoś
kitty4 Re: Ile flakonow perfum macie? 11.10.21, 15:51 Obecnie mam 62 flakony perfum - same moje najbardziej ulubione - teraz jestem w fazie minimalizmu - sprzedałam już 12 flakonów. jestem z siebie dumna - tym bardziej że mam niedobry zwyczaj kupować największe dostępne pojemności - czyli prawie same po 100 ml Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Ile flakonow perfum macie? 14.10.21, 19:53 Mam 125 ml, 150 ml i... 250 ml (Dior). Odpowiedz Link Zgłoś
kitty4 Re: Ile flakonow perfum macie? 15.10.21, 11:39 kropkaa napisała: > Mam 125 ml, 150 ml i... 250 ml (Dior). O wow....gdzie kupiłaś 250 ml Diora ?! CHCĘ !!! Za Addicta EDP oddam wszystko w tej pojemności ! Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Ile flakonow perfum macie? 15.10.21, 18:55 A nie, nie. 250 ml to linia butikowa, standardowe zapachy chyba nie mają takich pojemności (ja przynajmniej nie widziałam). Odpowiedz Link Zgłoś
ajr27 Re: Ile flakonow perfum macie? 14.10.21, 20:53 Gdzie sprzedajesz używane perfumy i jak ustalasz cenę? Odpowiedz Link Zgłoś
kitty4 Re: Ile flakonow perfum macie? 15.10.21, 11:42 Na tematycznych grupach FB, jest ich sporo. Cenę ustalam w zależności od popytu na danych zapach ( czy dostępny czy wycofany) ile ml jest w butelce (ile zostało) , w zalezności od tego co mówi Batch code, czy jest to EDP czy EDT itd....oraz jaka jest najtańsza oferta na ten zapach na porównywarkach cenowych perfum. Odpowiedz Link Zgłoś
agusiah Re: Ile flakonow perfum macie? 14.10.21, 14:37 Ja jestem w żałobie po Candy Prada, moim zdaniem zmienili skład tych perfum, pachną całkiem inaczej, a używałam ich od 8 lat... Szukam zamiennika, więc za chwilę będę miała 60 nieudanych zakupów. Aktualnie pachnę proszkiem do prania, nic mi się nie podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
lalla-li Re: Ile flakonow perfum macie? 14.10.21, 21:25 Tez kupilam Candy Prada zachecona recenzjami i ze niby mial przypominac dawno wycofane Trusardi I nie…to nie pachnialo doslownie niczym, zero zapachu. Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: Ile flakonow perfum macie? 14.10.21, 16:00 Mam sporo. Na razie w życiu wykończyłam tylko 2 pełnowymiarowe flakony (próbki to tak), zawsze, ale to zawsze zapach mi brzydnie zanim skończę. Chciałabym mieć zapach-autograf, ale to niestety chyba nie dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lalla-li Re: Ile flakonow perfum macie? 14.10.21, 21:27 Mam to samo. Najpierw piorun sycylijski, milosc na zaboj, a potem nie moge zniesc tegoz zapachu. Odpowiedz Link Zgłoś
lampasufitowa Re: Ile flakonow perfum macie? 14.10.21, 21:28 Dwa, trzy, pewie gdzieś i czwarty. Ulubiony... dezo vichy pod pachę Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Ile flakonow perfum macie? 14.10.21, 22:52 Nie licząc dokładnie, mam ok 10-12 różnych zapachów na różne okazje i pory roku, itp. To samo mam z ubiorem - zależy od potrzeby i nastroju danego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Ile flakonow perfum macie? 16.10.21, 08:32 Jeden, który ma już parę lat i chyba nadaje się do wyrzucenia, bo przecież perfumy się starzeją. I dwie miniaturki. Używam perfum rzadko i w małych ilościach. Jestem nieco nadwrażliwa na zapachy - dostaję mdłości w towarzystwie mocno uperfumowanych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Ile flakonow perfum macie? 16.10.21, 11:26 No i nowy choć stary flakon właśnie znalazłam z serii z pszczółką. Zapomniałam, że na ostatnią rocznicę ślubu na wyjeździe dostałam i leżał sobie gdzieś w torbie. Nigdy nie będę miała 1 buteleczki jak należy. Kiedyś mąż dziwił się po co kolejną szminka. Argumentował, że jedne usta to jedna pomadka. Ekologicznie, logicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Ile flakonow perfum macie? 16.10.21, 11:34 Aha, używam też perfum do zabicia zapachu cebuli 🙂 Co mi będzie cebula muzykę psuła. I do odświeżenia pomieszczeń po sprzątaniu kuwet i wywietrzeniu. Spsikuję czasem jakieś szmatki czy ubrania czy kocyki, papier toaletowy w łazience, no generalnie zamiast na siebie rozspylam tam gdzie mam ochotę i nikomu to nie przeszkadza. Dziecior ostrzegł tylko, żebym nie ważyła się psiknąć w pobliżu psów. Nawet po kąpieli prosto mają gorszy od kotów zapach futerek. Ale ich zasrane ewentualnie kocyki po praniu to już chyba ciut wolno?😁 Pewnie nie. Ale trza wypsikać zapasy. Odpowiedz Link Zgłoś