21mada 17.10.21, 12:39 Polećcie proszę małą czarną na niezobowiązujące wyjście do kawiarni. Posiadacie w ogóle małą czarną w swojej garderobie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
podaje_haslo_okon Re: Mała czarna 17.10.21, 12:45 Dlaczego chcesz zakładać małą czarną na niezobowiązujące wyjście? Ja mam w szafie ale na większe wyjścia. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Mała czarna 17.10.21, 12:57 Wkleisz fotki swoich małych czarnych? 🤗 Pomyślałam o małej czarnej bo jest jednocześnie skromna i podkreśla figurę. Taka ubraniowa "cicha woda". 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Mała czarna 17.10.21, 16:57 lauren6 napisała: Wystroisz się jak stróż w boże ciało. Zależy of dodatków. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Mała czarna 17.10.21, 17:08 To zależy, co do niej założy. Mam małą czarną którą teraz noszę z biker boots i bordową ramoneską, wcale nie czuję się wystrojona jak stróż w Boże ciało :p Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Mała czarna 17.10.21, 17:17 Moja jest podobna do tej, tylko nieco dłuższa . Czy może po prostu ja mam krótsze nogi :p Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Mała czarna 17.10.21, 17:41 I rękawy nie są takie luźne ( albo ja mam grubsze ręce 😅) Odpowiedz Link Zgłoś
podaje_haslo_okon Re: Mała czarna 17.10.21, 13:27 Mam całą jedna, wygląda jak na zdjęciu i imho nie nadaje się na niezobowiązujące spotkanie w kawiarni. Odpowiedz Link Zgłoś
podaje_haslo_okon Re: Mała czarna 17.10.21, 18:15 Mniejszej nie założę, mam za chude nogi na mini obecnie Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Mała czarna 17.10.21, 18:21 W zestawieniu z prototypem jest jak najbardziej mała Odpowiedz Link Zgłoś
podaje_haslo_okon Re: Mała czarna 17.10.21, 18:30 Ooo, mogłabym mieć ten prototyp Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Mała czarna 17.10.21, 12:59 Nie, nie posiadam czegos takiego. Na wyjscie do kawiarni nie zalozylabym. Jest tyle roznych fajnych opcji niz ta zdarta mala czarna. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Mała czarna 17.10.21, 13:03 A ja właśnie małej czarnej nie mam. 😁 Bo w ogóle nie noszę czarnych ubrań. Dlatego tak dla odmiany chciałam... Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Mała czarna 17.10.21, 13:05 Odradzam, zwlaszcza do kiwiarni. Okropnosc dla mnie. Zawsze nie znosilam tzw malych czarnych. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Mała czarna 17.10.21, 13:09 Oczywiscie ze dla mnie. Przeciez nie napisze ze dla ciebie. A do kawiarni nie zalozylabym czegos takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Mała czarna 17.10.21, 13:04 Posiadam małą czarną. Ostatnio założyłam ją na pogrzeb. Na nieobowiązujące wyjście do kawiarni poszłabym normalnie ubrana - w spodnie lub spódnicę i bluzkę.. Odpowiedz Link Zgłoś
joaz Re: Mała czarna 17.10.21, 13:05 Mam. W zależności od dodatków robię z niej sukienkę na niezobowiązujące wyjście jak i na większy bankiet. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Mała czarna 17.10.21, 13:07 Tak, posiadam. Nie wiem jaka masz figurę Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Mała czarna 17.10.21, 13:11 Najfajniejsze małe czarne są tiulowe i zestawia się je z ramoneska i balerinkami. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Mała czarna 17.10.21, 13:11 Posiadam kilka. Niczego ci nie polecę, nie zasługujesz. Ps. Znowu niezobowiązujące? Ojej, peszek. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Mała czarna 17.10.21, 13:11 Posiadam, nawet kilka. Nie noszę do kawiarni. No może małą czarną swetrową mi się zdarzyło do kawiarni założyć w zimie. Odpowiedz Link Zgłoś
liliawodna222 Re: Mała czarna 17.10.21, 13:13 Warto mieć i mam. Jak człowiek nie wie, co na siebie włożyć, to mała czarna zawsze ratuje sytuację. Chociaż nie powiem, nie jest to moja ulubiona opcja. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Mała czarna 17.10.21, 13:36 Yyyyy, ja myślałam, że jak człowiek nie wie co włożyć, to wyciąga z szafy dżinsy robiące fajny tyłek i bluzkę w twarzowym kolorze. Dziś praktycznie na każdą okazję można się tak ubrać. Może tylko nie weselne i pogrzebowe ale czarny na wesele jest i tak za mroczny. Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: Mała czarna 17.10.21, 14:17 snakelilith napisała: > Yyyyy, ja myślałam, że jak człowiek nie wie co włożyć, to wyciąga z szafy dżins > y robiące fajny tyłek i bluzkę w twarzowym kolorze. Mój ulubiony zestaw, ale te dżinsy to wyłącznie szorty Odpowiedz Link Zgłoś
liliawodna222 Re: Mała czarna 17.10.21, 16:02 snakelilith napisała: > Yyyyy, ja myślałam, że jak człowiek nie wie co włożyć, to wyciąga z szafy dżins > y robiące fajny tyłek i bluzkę w twarzowym kolorze. No więc też najczęściej tak się ubieram Ale małą czarną na "wszelki" też mam. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Mała czarna 17.10.21, 13:14 Małą czarną to ja w kawiarni zamawiam Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: Mała czarna 17.10.21, 13:23 Też myślałam , ze to o ulubionej kawie ☕☕☕ Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Mała czarna 17.10.21, 16:00 Same here Myslalam, ze watek bedzie o jakichs favourite expresso machines czy innych takich tam wynalazkach ... a tu kiecka Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: Mała czarna 17.10.21, 13:23 Dla mnie czymś takim jest sukienka tuba z kwadratowym dekoltem na szerokich ramiączkach, o długości do kolana. W zależności od okazji, można ograć ją: długim swetrem i biker boots, dżinsową kurtką i sportowym obuwiem, złotymi sandałami i jedwabną koszulą przewiązaną w talii albo żakietem. Na bardziej formalne wyjścia się oczywiście nie nada ze względu na tkaninę. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Mała czarna 17.10.21, 14:05 O tak! Mam taką małą czarną i mała białą. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Mała czarna 17.10.21, 13:26 Nie posiadamy. Dla mnie to coś w rodzaju nie stać mnie na więcej kiecek to sobie kupię jedną. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Mała czarna 17.10.21, 13:29 A o garderobie kapsułowej nie słyszałaś? Koneicznie trzeba miec 500 kiecek? Tak zeby było widać, ze mnie stać? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Mała czarna 17.10.21, 13:37 A co ciebie interesuje ile kto ma kiecek i jaką garderobę powinien mieć? Nie, nie jestem zainteresowana garderobą kapsułową, bo jeszcze mnie nie powaliło, żeby codziennie prać. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Mała czarna 17.10.21, 13:45 Oczywiście, że nie trzeba mieć 500 kiecek. Ja jestem bardzo kapsułowa. Większość rzeczy mogę ze sobą kombinować. Także dlatego, że trzymam się wybranej korzystnej dla mnie kolorystki i osobistego stylu. Mała czarna to taki samotny alien, do niczego nie można przyczepić. Większości kobiet w czarnym jest zresztą nie do twarzy i albo wygląda się za sztywno (gdzie okazja niezobowiązująca), albo ponuro i bez polotu (gdy okazja z tych wystrzałowo-wyjściowych). Pogrzeby się sprawdzają, ale odstrzelanie się jak stróż w Boże Ciało na pogrzebach też już wyszło mody. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Mała czarna 17.10.21, 13:51 Jako chłodna zima w czarnym wyglądałam jak milion dolarów, ale tylko do pięćdziesiątki, od tego wieku czarny zaczął mi nadawać zmęczony wygląd. Zastąpiłam ciemnym granatem i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Mała czarna 17.10.21, 14:00 To mam chyba coś podobnego, tyle że od zawsze. W czarnej małej czarnej wyglądam ostro i tylko mi pejcz z dodatków pasuje. Natomiast w małej czarnej granatowej ( niemal czarnej ), i prawie czarnej butelkowej zieleni wyglądam dużo lepiej. Oczy mi ożywają a rysy lagodnieją. Moda teraz na butelkę i granat (czekałam całe życie) i obkupuję się kompulsywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Mała czarna 17.10.21, 14:25 A bo czern czerni nierówna. Jestem naturalna blondynka, podobno typ lato i wyglądam dobrze w większości czarnych ubrań, ale są pewne odcienie czerni, które robią mi źle. Nie umiem tego wytlumaczyc i wydaje mi się, ze to tez zależy od struktury tkaniny. W koronkach wyglądam jak trup. Za to w aksamicie super. W satynie bardzo niedobrze. Najlepiej w takim polmacie. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Mała czarna 17.10.21, 17:03 Czerń ma różne odcienie - i chłodniejszy i cieplejszy. Co z tego, w każdym źle się czuję, a przez to źle wyglądam. Dyżurną czarną sukienkę mam w szafie tylko na pogrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Mała czarna 17.10.21, 13:32 posiadam ale nie lubię nosić, wydaje mi się dość wulgarna, to nie mój styl, ale niech sobie wisi Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Mała czarna 17.10.21, 13:38 Mam kilka i bardzo chętnie noszę. Z krótkim rękawem, ołówkowe. Jedna ulubiona z moltona, druga z hexaline. Trzy małe granatowe 😁 dla mnie mundurek do ogrania na różne okazje, tu sweter, tu pudełkowy żakiet a czasem pod spód body z rękawkami. Zależy od butów także, i jadą się wszędzie. Może nie do sauny 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Mała czarna 17.10.21, 14:06 Mam jedną skórzaną, nabijaną dżetami minisukienkę i jest to jedyny czarny ciuch jaki posiam. Nie wiem, czy mieści się w twojej kategorii "małej czarnej" ale na kawę w ciągu dnia raczej bym nie zakładała. Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Mała czarna 17.10.21, 14:20 Moja szafa w większości składa się z małych i większych czarnych. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Mała czarna 17.10.21, 14:22 Czarną, małą i większą, spakowałam do torby, wrzuciłam na najwyższą półkę w szafie. Dopóki nie mam żałoby, w czarnych ciuchach staram się nie chodzić. Mogę w stonowanych, różnych spokojnych kolorach, ale czerni unikam. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Mała czarna 17.10.21, 14:28 W sumie to małych czarnych mam kilka. Odpowiedz Link Zgłoś
lea_233 Re: Mała czarna 17.10.21, 14:29 Do kawiarni to się chodzi na małą czarną a nie w małej czarnej.☺️ Odpowiedz Link Zgłoś
pingus Re: Mała czarna 17.10.21, 15:40 Trudno coś polecać, sama znasz swoją figurę. Ja nie mam czarnej, mam granatową, która służy na wszystkie okazje, gdy nie wiem w co się ubrać, a trzeba wyglądać, jest bardzo wygodna, bezpieczna i uniwersalna. Już by się przydało ją czymś zastąpić bo ma około 5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
riskylea Re: Mała czarna 17.10.21, 18:13 Nie dziękuj i coś wybierz, wszystkie są niezobowiązujące (auć, peszek 😂) ale nie wszystkie to małe czarne. www.riskmadeinwarsaw.com/pl/sukienki/czarne-sukienki/ Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Mała czarna 17.10.21, 18:31 mam ali zna mala czarne jeszcze ze statehood simple. z drugiej kolekcji chyba...jeszcze ze studios 😢 Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Mała czarna 17.10.21, 18:32 mam śliczna mała czarna jeszcze ze starego simple. z drugiej kolekcji chyba... jeszcze ze studiów... Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Mała czarna 17.10.21, 18:38 ichi51e napisała: > mam śliczna mała czarna jeszcze ze starego simple Ja też mam jeszcze parę sukienek od nich, w tym jedną małą czarną Super jest Odpowiedz Link Zgłoś