Dodaj do ulubionych

Biegunka, zawroty głowy, help!

30.10.21, 18:51
Dziewczyny! Wczoraj zjadłam małe opakowanie żelków bez cukru I prawdopodobnie substancja słodząca wywołała u mnie biegunkę jakich mało. Cały wieczór biegałam do toalety i dziś rano też. Dziś od godz.9:00 mam takie zawroty głowy, że szok. Napiłam się herbaty, soku, wody z elektrolitami i wzięłam ibuprofen na ból głowy i nic. Nie mogę głowy utrzymać prosto, oczy nie nadążają nad obrazem. Położyłam się ale nie mogę zasnąć. Jest coś co pomaga z apteki bez recepty?
Obserwuj wątek
    • elenelda Re: Biegunka, zawroty głowy, help! 30.10.21, 18:56
      Zyrtec weź.
    • borsuczyca.klusek Re: Biegunka, zawroty głowy, help! 30.10.21, 18:58
      Jakie to były żelki? Wiem, że kiedyś był to powszechny problem, ale miały być wycofane ze sprzedaży.
    • juzjesien Re: Biegunka, zawroty głowy, help! 30.10.21, 19:11
      Metoclopramid ale nie wiem czy nie jest na recepte
      • zerlinda Re: Biegunka, zawroty głowy, help! 30.10.21, 19:24
        Metoclopramid na biegunkę? Aha. Taki z ciebie stomatolog jak koziej...
        • m_incubo Re: Biegunka, zawroty głowy, help! 30.10.21, 19:33
          Może jest dentystą stomatologicznym.
          • zerlinda Re: Biegunka, zawroty głowy, help! 30.10.21, 19:54
            To prędzej.
    • lwica_24 Re: Biegunka, zawroty głowy, help! 30.10.21, 20:34
      Powodów może być kilka: uczulenie na jakiś składnik żelków, zatrucie czyms innym albo poczatek choroby wirusowej, która czasem (!) objawia sie biegunka i bólami głowy. Może byc tez koincydencja biegunka z jednego powodu np. błędu dietetycznego a zawroty głowy innego.
      Zmierz ciśnienie.
      Uzupełniaj elektrolity.
      Obserwuj się - czy będzie gorączka, czy pojawią się wymioty, czy nie ma sztywności karku, czy nie ma problemów z oddychaniem, czy nie masz przyspieszonego tętna.
    • rosapulchra-0 Re: Biegunka, zawroty głowy, help! 30.10.21, 20:35
      Imodium
    • jasnoklarowna Re: Biegunka, zawroty głowy, help! 30.10.21, 20:39
      Hmmm
      Ja mam dziś od rana podobne objawy.
      Nie bili mnie wogole brzuch, a leci że mnie woda normalnie. Mam też apetyt, a co pójdę do łazienki to ostra biegunka.
      Nie mam żadnych bólów, skurczy jelit ani nic. Lekki ból głowy.
      A w środę miałam kontakt z osobą która wczoraj okazała się pozytywna.
      Czy ktoś miał takie objawy przy coronie????
      • alpepe Re: Biegunka, zawroty głowy, help! 30.10.21, 20:44
        W szkole mojej córki dzieci miały właśnie takie objawy korony, a że moja córka wówczas złapała grypę jelitową, to też ją przebadano, ale akurat u niej to wykluczono.
      • ga-ti Re: Biegunka, zawroty głowy, help! 30.10.21, 23:02
        Znam kilka osób, które tak miały, ale wczesną wiosną, teraz nie słyszałam o biegunce przy covidzie, bardziej ból głowy, zatkane zatoki.
        Może to być najzwyklejsza jelitówka. Największą przytargaliśmy kiedyś z rodzinnej wizyty (gospodarze nie poinformowali nas, że właśnie jedno z nich cierpi), brało nas wszystkich, nic nie bolało, tylko człowiek nie mógł do kibelka zdążyć, a później już bolało wszystko wink
        • gajmal Re: Biegunka, zawroty głowy, help! 30.10.21, 23:09
          Mi kiedyś neurolog zalecił Aviomarin jako lek, który może pomóc przy zawrotach.
          Uzupełnij elektrolity i cukier..Weź coś na zatrzymanie biegunki. Może zadzwoń do lekarza
    • ga-ti Re: Biegunka, zawroty głowy, help! 30.10.21, 23:08
      Dużo pij, zjedz coś, co 'zagęszcza', gotowany ryż, gotowana marchewka (można połączyć), banany. Może węgiel pomoże? A może coś na alergię, jeśli podejrzewasz, że się uczuliło?
      Zrób sobie zimne okłady na głowę, czoło, oczy. Np. mokry ręcznik, mnie ratował życie przy bólu z okazji covidu.
      Lekowo nie pomogę. Ale się obserwuj, gdyby się nie poprawiło (z głową i oczami) to szukaj lekarza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka