Dodaj do ulubionych

Magiczne sposoby

03.11.21, 19:55

Np. taki: ja w wampiry energetyczne nie wierzę, ale ile razy mi się wydaje, że mam do czynienia z kimś takim, robię to, czego mnie nauczyła jedna czarownica: krzyżuję ręce, nogi albo chociaż palce, żeby 'zakłócić obieg energii' i żeby wampir ze mnie nie ssał smile

Działa w większości wypadków - ile razy skrzyżuję, wampir jakoś szybko kończy rozmowę i się zmywa albo rozłącza. Podejrzewam, że magiczny sposób działa raczej na mnie, niż na niego, ale działa.

Macie i wy jakieś magiczne sposoby? Przesądy?
Obserwuj wątek
    • pani_tau Re: Magiczne sposoby 03.11.21, 20:06
      Nie mam innego sposobu poza ucieczką.
      Co do wampirów energetycznych to cieszę się, że Colin Robinson się odrodził, a przynajmniej na to wygląda, bo fantastycznie, jakby to ująć... dopełniał towarzystwo.
      Mam nadzieję, że Nandor się wyszaleje i wróci, tak samo Nadja z Guillermo i znowu wszystko będzie po staremu, bo bardzo tego potrzebuję.

• aadrianka Re: Magiczne sposoby 04.11.21, 07:55
        Ja też szalenie liczę na kolejny sezon. #teamColinRobinson
    • ms.piggy Re: Magiczne sposoby 03.11.21, 20:16
      mojej śp babci: nie pij na stojąco, bo bedziesz miała grube nogi smile stosowałam sie i pomogło częściowo, w pęcinach chude, ale udziska już mniej

drugiej babci: dotknięcie buta martwej zakonnicy (w trumnie) mieszkaliśmy niedlaeko zakonu i byłam zabierana do kostnicy, w którym wystawiano otwarte trumny, aby tym butem potrzasać (jako kilkuletnie dziecko, ale to pamiętam)

• savignonblanc Re: Magiczne sposoby 03.11.21, 20:26
        A co miało dawać to dotykanie nogi? Poszukam pogrzebów zakonnic jak by się miało opłacić…
        • ms.piggy Re: Magiczne sposoby 03.11.21, 20:28
          aaaaa, zapomniałam dopisać: szczęście i powodzenie
          • dvdva Re: Magiczne sposoby 03.11.21, 20:34
            Noooo trochę hardcore. Przydało się chociaż ?
            • ms.piggy Re: Magiczne sposoby 03.11.21, 20:59
              no pewnie, w młodszych klasach podstawówki chłopcy wkładali mi prezenty do tornistra (spinki do włosów)
              • dvdva Re: Magiczne sposoby 03.11.21, 21:25
                A to ja podziekuje jednak
    • fitfood1664 Re: Magiczne sposoby 04.11.21, 08:42
      tak, mam nowy sposób na uciążliwe telefony, ile razy dzwoni telemarketer, rozłączam się bez słowa, na razie działa
    • marinella Re: Magiczne sposoby 04.11.21, 08:47
      Nauczyłam się od hiszpańskiego kolegi częstego używania zwrotu „zobaczymy”, zamiast tak/nie, może, odezwę się, zadzwoń, zadzwonię etc i zyskałam ogromne pole manewru życiowego w kategorie czasu, dystansu, opcji.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka