Dodaj do ulubionych

Maseczki...

17.11.21, 19:16
... nie, nie antycovidowe, kosmetyczne :p
Czego używacie w domowym zaciszu?
Macie do polecenia coś nawilżającego, dotleniającego i w ogóle takiego, co robi gębę cud? I najchętniej żeby jeszcze było eko-sreko i dostępne ogólnoeuropejsko, a jak na ecco verde to już w ogóle cudownie :p
Dziś mi przyszły dwie maseczki Avril ( oczyszczająca z czerwoną i białą glinką oraz rozświetlająca z olejem słonecznikowym) i maseczka "nocna" natura siberica. Właśnie testuję tą glinkową:p

Obserwuj wątek
    • mashcaron Re: Maseczki... 17.11.21, 20:08
      No ej, niczym się ematka nie klajstruje?:p
      • mysiulek08 Re: Maseczki... 17.11.21, 20:14
        klajstruje sie, ale ma jeszcze zapas z japonii wiec nie spelnia wymagan tongue_out

a poza tym zanabylam do terapii kolana elektrostymulator i ultradźwięki, wiec będę na twarz tez stosować, pod kierunkiem(online) mojej psiapioly kosmetyczki

osobiście lubię plachty, malo klopotliwe sa
        • mashcaron Re: Maseczki... 17.11.21, 20:16
          A to ja wolę smarowane, bo nie chce mi się z tym leżeć a te płachty przy przemieszczaniu mi się przesuwają, zjeżdżają i kąpią na dekolt :p
          • mysiulek08 Re: Maseczki... 17.11.21, 20:19
            smarowane tez uzywam, body shop głównie, lubię ich zapachy
          • primula.alpicola Re: Maseczki... 17.11.21, 20:39
            Mam podobne odczucia co do płacht. I jeszcze śmieci po nich zostają.
      • podaje_haslo_okon Re: Maseczki... 17.11.21, 20:43
        Ja się klajstruje, ale takim zwykłym klajstrem z drogerii na r, to wstyd się tu przyznać.
    • extereso Re: Maseczki... 17.11.21, 20:18
      Lubię różne organólique, peelingi też. Z tym, że traktuję to jako przyjemność na skuteczność zbytnio nie liczę.
      • extereso Re: Maseczki... 17.11.21, 20:20
        Organique. Jeszcze dopowiem że korzystam podczas każdego pobytu w saunie, wyglądam po niej super, ale to raczej rozluźnienie mięśni.
    • klementyna156 Re: Maseczki... 17.11.21, 20:34
      Ja lubię: Summer Fridays Jet Lag Mask oraz z Fresh - Black Tea mask. Żadna nie ekosreko raczej, za to naprawdę dobre Komfortowe, na noc, nietłuste, a odżywające, cudowne w używaniu. Te są w kremie, na noc - nakładam grubszą warstwę i idę spać.
    • primula.alpicola Re: Maseczki... 17.11.21, 20:37
      Lubię te sleepingi.
      Właśnie mam na sobie Laneige sleeping mask lavender, doskonała.
      W szafce jeszcze świetna miodowa Sidmool, Nacomi Bio 3D skin lift ( zmywam przed spaniem, bo zbyt lepka i ie chce się wchłaniać) tonizująca babci Agafii ( też zmywam), i ph doctor liftingująca na szyję i dekolt. Wszystkie polecam.
      I jeszcze algowa z Bielendy, ale udaję że jej nie widzę. Za dużo z nią zachodu.
      • klementyna156 Re: Maseczki... 17.11.21, 20:46
        Laneige w ogóle fajne jest. Kocham te do ust ich, muszę mieć zawsze kilka w domu. Te do paszczy też niezłe robią.
      • magdallenac Re: Maseczki... 18.11.21, 14:06
        Mam Bio 3D skin lift- świetna jest, nie zmywam na noc, bo ja śpię bez ruchu wink
        • primula.alpicola Re: Maseczki... 18.11.21, 14:17
          I nie lepi Ci się? Ta Laneige i Sidmool wchłaniają się pięknie, a ta się lepi i lepi. Może za grubo nakładam.
          • thank_you Re: Maseczki... 18.11.21, 14:26
            Sidmool Ci sie wchłania? A ile jej kładziesz? Bo mi ona wystarczy na kilka razy.
            • primula.alpicola Re: Maseczki... 18.11.21, 15:03
              Odruchowo dwa place, jak filtr.
              • thank_you Re: Maseczki... 18.11.21, 18:02
                To moze dlatego, ja nakładam dużo wiecej.
          • magdallenac Re: Maseczki... 18.11.21, 14:27
            Trochę się lepiło, ale znalazłam sposób- nakładam grubo około 19 po zmyciu makijażu i po kilku godzinach, kiedy idę spać, bardzo delikatnie odciskam nadmiar w jedną warstwę chusteczki higienicznej. Na twarzy dalej pozostaje gruba warstwa, ale już nie tak bardzo lepiąca się.
            • primula.alpicola Re: Maseczki... 18.11.21, 17:53
              O, to może tak spróbuję.
    • pade Re: Maseczki... 17.11.21, 20:46
      Nacomi blue clay (niebieska glinka), dobry skład, mozna stosować również pod oczy i na powieki (zmniejsza opuchliznę, wygładza, odświeża) - uwielbiam ją.
    • chococaffe Re: Maseczki... 17.11.21, 21:01
      Glinki - czerwona i fioletowa
    • chococaffe Re: Maseczki... 17.11.21, 21:05
      p.s. niedawno kupiłam sobie nawilżająco- dotleniającą z Yves Rocher z algami bo "brzmiała" jak coś czego potrzebuję. Przepiękny zapach (prawdziwie morski) ale efektów specjalnych nie zauważyłam
    • celandine Re: Maseczki... 17.11.21, 21:17
      Origins avocado overnight hydrating mask, kocham, po prostu w tym śpię ze dwa razy w tygodniu zamiast kremu.
      • mayaalex Re: Maseczki... 18.11.21, 11:37
        ojej, tak!!! najlepsza do spania, swietna maska. Czasem nawet po prostu na dzien ja nakladam jak nigdzie sie nie wybieram, jest cudowna!
        • mashcaron Re: Maseczki... 18.11.21, 12:48
          Brzmi ciekawie, oblookam smile
        • magdallenac Re: Maseczki... 18.11.21, 13:55
          O, ja mam Origins pod ręką w outletowych cenach. Podjadę dziś po tę maskę, coś jeszcze z Origins polecacie?
          • celandine Re: Maseczki... 18.11.21, 14:26
            Jeszcze fajna jest maseczka morelowa, krem tonujący taki z serii ginseng, że nie wygląda na kolorowy a jak się nałoży to trochę barwi, w ogóle większość produktów dla mnie jest super
            • magdallenac Re: Maseczki... 18.11.21, 14:44
              Dzięki! muszę się im bliżej przyjrzeć.
      • manon.lescaut4 Re: Maseczki... 18.11.21, 12:59
        Ja tez smile w ogóle polecam maseczki Origins
    • nowka_sztuka123 Re: Maseczki... 18.11.21, 08:31
      U mnie ostatnio najlepiej się sprawdzają maseczki Basic Care od Organique - co jakiś czas robię sobie wszystkie trzy po kolei, ale zwykle używam nawilżającej - bardziej jako kremu na noc niż maski do ściągania, ponieważ mam bardzo suchą skórę.
    • mayaalex Re: Maseczki... 18.11.21, 11:44
      polecana wyzej origins do spania, jest swietna i do tego zupelnie nieklopotliwa w obsludze (kladziesz grubsza warstwe na noc i juz). Podobna jest rozowa lierac ale origins dla mnie lepsze.
      lubie glinki od czasu do czasu, mam jeszcze zapas biotherm i kiehl’s, obie fajne, potem poszukam eko.
      No i lubie plachty choc generuja za duzo opakowan i plastiku, mam jeszcze zapasy tajwanskich i koreanskich wiec z nich korzystam.
      Lubie tez nawilzajace maski w zelu, tylko potem dobrze je doprawic czyms bardziej tlustym (mam shiseido i biotherm i obie sa ok).
    • kaki11 Re: Maseczki... 18.11.21, 11:59
      Ja lubię glinkowe z Ziai oraz nawilżającą hydro boster z Isany (w kremie, w płachcie nigdy nie próbowałam). Te pierwsze całkiem fajnie oczyszczają i sprawiają że skóra jest taka przyjemna i rozświetlona. Te drugie stosuje bez zmywania kiedy chcę sobie konkretnie nawilżyć twarz. Nie wiem czy spełniają wszystkie Twoje standardy, dla mnie ważne że są łatwo dostępne w Rossmanie, z tego co wiem firmy nie testują na zwierzętach.
      • mashcaron Re: Maseczki... 18.11.21, 12:48
        U mnie niestety Isana jest niedostępna, a Ziaja jak się trafi..
    • simply_z Re: Maseczki... 18.11.21, 12:55
      Lumene, Valo, Nordic-C Fresh Glow Brightening Gel Mask (Żelowa maska rozświetlająca)

naprawde fajna i widac efekty od razu.
    • thank_you Re: Maseczki... 18.11.21, 14:24
      Efekt Wow daje oxygen mask dr. Brandt (jest dotleniająca).

Poza tym lubie maskę probiotyczna Korres, liftingującego Mokosha, napinającą ph. doctor, buźki dr Jart.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka