Dodaj do ulubionych

Lewe certyfikty covidowe

25.11.21, 09:15
Ciekawe ile osób sobie kupiło taki certyfikat.
A swoją drogą dziwi mnie pazerność. Pod Krakowem organizował to szef kliniki. Koles który powiedzmy sobie szczerze "sra kasą". I ryzykował swoją wolnością i mam nadzieję, prawo do wykonywania zawodu.
Ja rozumiem, ze kasa duża, bo dziennikarz wyliczył ze w ciągu 2 dni mogli zarobić 400 tysięcy.
Swoją drogą ci którzy kupili taki certyfikat teraz chyba robią w gacie, bo im grozi tez odsiadka.
Obserwuj wątek
    • attiya Re: Lewe certyfikty covidowe 25.11.21, 09:20
      I należy sobie teraz zadać pytanie ile jest w Pl realnie wyszczepionych. 40%? 45%? No grunt, że się na wakacje pojechało.
      Mam nadzieję, że ci zaszczepieni na lewo dobrze dostaną w dupę. Tak z 10 tysięcy kary na jedną osobę w rodzinie.
      • mia_mia Re: Lewe certyfikty covidowe 25.11.21, 10:13
        I 180 godzin prac społecznych na oddziale covidowym, odciążą salowe.
    • alterego72 Re: Lewe certyfikty covidowe 25.11.21, 09:23
      Jak się człowiek nie szczepi, to niech ponosi tego konsekwencje, a nie fałszywie korzysta z profitów (nielicznych) dla zaszczepionych...
      • kryzys_wieku_sredniego Re: Lewe certyfikty covidowe 25.11.21, 09:31
        Na łożu śmierci przyznasz się do wszystkiego, patrz kobieta która dopiero jak jej do gardła rurkę chcieli wbić powiedziala, że ona nie szczepiona ...
        Tacy to chojracy.
    • woman_in_love Re: Lewe certyfikty covidowe 25.11.21, 09:28
      Sra kasą, bo bierze od każdego i ile się da. Gdyby nie ryzykował, to by nie miał.
      Łapówki przy przyjęciu do kliniki też na bank bierze.
      • niemaznaczenia Re: Lewe certyfikty covidowe 25.11.21, 09:32
        Łapówki w prywatnej klinice? Za co?
      • hanusinamama Re: Lewe certyfikty covidowe 25.11.21, 09:48
        To jest prywatna klinika.
    • fitfood1664 Re: Lewe certyfikty covidowe 25.11.21, 09:37
      system zmusza ludzi do kombinowania to i kombinują
      historia kołem się toczy, kiedyś winni obecnej sytuacji zostaną pociągnięci do odpowiedzialnosci, a wtedy ielukwiatków się dowiemy
      • hanusinamama Re: Lewe certyfikty covidowe 25.11.21, 09:47
        Ło pani ale ci peron odjechał...
        • fitfood1664 Re: Lewe certyfikty covidowe 25.11.21, 10:02
          tobie złotko nawet dworzec podryfował
      • princesswhitewolf Re: Lewe certyfikty covidowe 25.11.21, 10:10
        >system zmusza ludzi do kombinowania to i kombinują

nie zmusza, mozna zrobic testy jako alternatywe
      • sumire Re: Lewe certyfikty covidowe 25.11.21, 10:15
        Weź nie przesadzaj z tym zmuszaniem, w Polsce realnie pandemia jest praktycznie odwołana.
        Natomiast albo się w nią nie wierzy i nie szczepi, albo jednak uczciwie się szczepi. Inna sprawa, że jak ktoś wywala kasę na coś, co mógł dostać za darmo i jeszcze ryzykuje, że narobi sobie problemów, to myślę, że takiego śmiało można nazwać idiotą.
      • nangaparbat3 Re: Lewe certyfikty covidowe 25.11.21, 11:17
        Lelukwiatka to się właśnie dowiadujemy, i tak, mam nadzieję, że w stosunku do organizatorów przedsięwzięcia, zwłaszcza medyków (w tym specjalistów od zarządzania, nie wszyscy mają wykształcenie medyczne, ale powinni mieć minimum wiedzy) będą wyciągnięte konsekwencje, no że zostaną ukarani po prostu.
        Człowiek z fałszywym certyfikatem to jak jak strzelający na ślepo.
        Niedawno znajomy lekarz mówił mi "Mam covida na oddziale" - a oddział nefrologiczny. To nie trzeba mieć wielkiej wyobraźni.
    • hiacynta.bukiet123 Re: Lewe certyfikty covidowe 25.11.21, 09:42
      Super. Jeszcze kilka takich afer i inne kraje zaczną nawet od zaszczepionych Polaków wymagać testów. No bo jak inaczej, skoro certyfikaty się u nas fałszuje.
      Wstyd.
      • melisananosferatu Re: Lewe certyfikty covidowe 25.11.21, 09:44
        No wstyd.
      • triss_merigold6 Re: Lewe certyfikty covidowe 25.11.21, 09:57
        Afery z fałszywymi certyfikatami były także w Rumunii, Bułgarii, w Niemczech.
        • melisananosferatu Re: Lewe certyfikty covidowe 25.11.21, 09:58
          Polska, jak widac, nie ma monopolu na durni.
        • iwoniaw Re: Lewe certyfikty covidowe 25.11.21, 10:02
          triss_merigold6 napisała:

> Afery z fałszywymi certyfikatami były także w Rumunii, Bułgarii, w Niemczech.

W Grecji była jeszcze lepsza, bo chętni placili za fałszywą szczepionkę, a lekarze szczepili ich prawdziwą, chcąc i łapówkę skasować i uniknąć odpowiedzianosci karnej, gdyby ktoś się wygadał. 🤣
          • triss_merigold6 Re: Lewe certyfikty covidowe 25.11.21, 10:07
            😂
          • princesswhitewolf Re: Lewe certyfikty covidowe 25.11.21, 10:10
            ha ha
          • hanusinamama Re: Lewe certyfikty covidowe 25.11.21, 10:14
            Ja bym chciała zobaczyć minę takiego antyszczepionkowca, kiedy dowiaduje się, ze zapłacił za lewą szczpionkę, dostał prawdziwą...która była free smile
            • princesswhitewolf Re: Lewe certyfikty covidowe 25.11.21, 10:18
              pewno poszla informacja o tym w obieg i juz tylu foliarzy sie nie nabiera na "falszywe szczepionki". Sprytni lekarze. Co prawda lamia prawa obywatelskie ale...
              • iwoniaw Re: Lewe certyfikty covidowe 25.11.21, 10:27
                Branie łapówek jest co prawda sprzeczne z prawem nawet w Grecji, ale do łamania praw obywatelskich to tu jeszcze daleko. Goście podawali szczepionkę ludziom, którzy bądź co bądź deklarowali chęć jej przyjęcia na piśmie, niezależnie od tego, jak tam sobie żartowali werbalnie wciskając medykom nieopodatkowaną kasę...
            • iwoniaw Re: Lewe certyfikty covidowe 25.11.21, 10:29
              hanusinamama napisała:

> Ja bym chciała zobaczyć minę takiego antyszczepionkowca, kiedy dowiaduje się, z
              > e zapłacił za lewą szczpionkę, dostał prawdziwą...która była free smile
              >

No na pewno żyją w poczuciu, że dziś to już nikomu wierzyć nie można, zero moralnosci, sami oszuści 🤣
          • primula.alpicola Re: Lewe certyfikty covidowe 25.11.21, 11:14

> W Grecji była jeszcze lepsza, bo chętni placili za fałszywą szczepionkę, a leka
            > rze szczepili ich prawdziwą, chcąc i łapówkę skasować i uniknąć odpowiedzianosc
            > i karnej, gdyby ktoś się wygadał. 🤣
            >
            >
            Obłęd😅
      • leyla76 Re: Lewe certyfikty covidowe 25.11.21, 10:50
        Nie tylko w Polsce. W Szwajcarii rownież lewych certyfikatów od groma. Sama znam pare osób, którzy kupili sobie taki certyfikat i nie są to Polacy.
        Pare dni temu czytałam, ze w Genewie policja sporo lewych certyfikatów namierzyła.
    • krwawy.lolo Re: Lewe certyfikty covidowe 25.11.21, 09:58
      Wczoraj w telewizorze pokazywali, jak to ludzie umawiali się na termin, stali w kolejce, wypełniali formularze, włazili do gabinetu i ... dawali sobie nakleić plasterek, bez zastrzyku. Uprzednio płacąc za to po kryjomu, jak ćpun za działkę.
      JPRDL, rozumiem lenistwo, ale tyle sobie trudu zadać, żeby się nie zaszczepić?!
      Jak trzeba mieć nawalone w miejscu, w którym powinien znajdować się mózg?
      • melisananosferatu Re: Lewe certyfikty covidowe 25.11.21, 10:00
        Eee...poczytaj ostatnie watki covidowe i wysrywy naszych forumowych szurow.
      • bigzaganiacz Re: Lewe certyfikty covidowe 25.11.21, 10:04
        Uprzednio płacąc za to po kryjomu, jak ćpun za działkę.

Porownanie nie udane
        Jak cpuny to ida kowidianie na kolejna dzialeczke
        Oni placili zeby nie beac tego gowna
        • hanusinamama Re: Lewe certyfikty covidowe 25.11.21, 10:06
          Zlituj się "nieudane". Napisz do Mikołaja o słownik języka polskiego
        • hanusinamama Re: Lewe certyfikty covidowe 25.11.21, 10:08
          Teraz to dopiero będą mieć wesoło. Każdemu grozi do 5 lat odsiadki smile Może się okazać, ze z nerwów im serducho nie wytrzyma...a kardiologia zamieniona na oddział covidowy...ojej
        • triss_merigold6 Re: Lewe certyfikty covidowe 25.11.21, 10:10
          Zdaje się, że byłeś w gronie covidohisteryków, drących gębę, żeby siedzieć w domu i żeby młodzież siedziała w domu.
          • chococaffe Re: Lewe certyfikty covidowe 25.11.21, 10:14
            histeryków drących gębę? wink well, well, welll big_grin
    • kobietazpolnocy Re: Lewe certyfikty covidowe 25.11.21, 10:06
      I dlatego właśnie przymusowe szczepienia bądź restrykcje tylko dla niezaszczepionych są złym pomysłem.
      Budzi się opór, lęk i, co chyba najgorsze, dane dotyczące skuteczności szczepionek stają się bezwartościowe, bo przekłamane.
      Zbyt mocne przykręcanie śruby to nie jest wyjście z tej sytuacji.
      • hanusinamama Re: Lewe certyfikty covidowe 25.11.21, 10:07
        Ale u nas nie ma żadnej śruby a takie cyrki są.
        • kobietazpolnocy Re: Lewe certyfikty covidowe 25.11.21, 10:36
          No ale były przecież i to jeszcze do niedawna. A maseczki wciąż w PL, przynajmniej w teorii, powinno się nosić, czyż nie?
          To taka uwaga ogólna, przecież fałszywe certyfikaty szczepień to nie jest ewenement polski wyłącznie. Dlatego np. nie podoba mi się droga obrana przez Austrię, chociażby. To się może skończyć jeszcze większym spadkiem zaufania do szczepień (bo nikt w żadne dane na ich skuteczność nie będzie wierzył).
          • hanusinamama Re: Lewe certyfikty covidowe 25.11.21, 11:06
            O czym ty piszesz?? Maseczek prawie nie ma, paszpotem covidowym w PL mozesz się podetrzeć, PIS wsród swoich wyborców ma płaskoziemców...wiec obostrzeń dla niezaszczepionych nie będzie.
      • mia_mia Re: Lewe certyfikty covidowe 25.11.21, 10:17
        W Polsce jest zero restrykcji i praktycznie zero przywilejów w związku ze szczepieniami.
      • sumire Re: Lewe certyfikty covidowe 25.11.21, 10:29
        Ale w Polsce nie ma żadnych restrykcji. Nikt nie przykręca śruby, mało tego, rząd otwarcie przyznaje, że boi się antyszczepów.
    • a23a23 Re: Lewe certyfikty covidowe 25.11.21, 11:09
      Ta podkrakowska klinika to miejsce, gdzie robia biorezonans, lecza borelioze i w ogole maja medycyne alternatywna. Ale sprytnie sie w tym wszystkim poruszali, wiec nie bylo na nich bacika.
      Moze teraz sie w koncu znajdzie.
    • nangaparbat3 Re: Lewe certyfikty covidowe 25.11.21, 11:20
      O fałszywych certyfikatach słyszałam/czytał już w lipcu, więc dziwię się, że to taka sensacja teraz.
      Mam nadzieję, że organizatorów spotka surowa kara. Zasłużyli.
      • sumire Re: Lewe certyfikty covidowe 25.11.21, 11:22
        W antyszczepskich grupach na Fejsie informacje o tym, gdzie sobie załatwić papierek, krążyły od miesięcy. Nie było bata, żeby to nie wyszło. No nie są za mądrzy.
    • karanissa Re: Lewe certyfikty covidowe 25.11.21, 13:48
      Moj znajomy chwalil sie tym, ze kupil dla zony i corki, bo one nie chca sie szczepic, a na swieta chca wyjechac do Wloch... I w ogole nie docieralo do niego, ze to chory proceder, ze ryzyko, ze na to jest paragraf. "To co, mamy nie pojechac, jak bilety juz kupione?" Nie jestem w stanie pojac takiego krotkowidztwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka