cruella_demon 20.12.21, 20:31 Jaki najbardziej lubicie? Ja tylko i wyłącznie ten mały niebieski polonaise. Wszystkie inne są syfiaste. Ćwikły kupnej w ogóle nie toleruję, sama robię z buraków, oczywiście z chrzanem powyższym mocno ostre. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tenjedennick Re: A chrzan? 20.12.21, 20:36 Tylko Polonaise, oczywiście jako baza do domowego chrzanu. Potem robię pasztet Odpowiedz Link Zgłoś
dominika9933 Re: A chrzan? 20.12.21, 21:02 Zawsze Polonaise, ale teraz kupiłam Krakusa, bo ma więcej chrzanu w chrzanie Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: A chrzan? 20.12.21, 21:07 Czyli jednak potwierdza się, że to chrzan nad chrzany Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_g712 Re: A chrzan? 20.12.21, 22:29 Potwierdzam , super chrzan. Bardzo mocny i wyciska łzy. I z tej firmy polecam też musztardy i inne przetwory (oprócz ogórków kiszonych) reszta konserwowych i innych super. A numer jeden to sałatka sarmacka i sos chrzanowo - musztardowy. Najlepsze z jednego i drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: A chrzan? 20.12.21, 21:16 Nie rozróżniam chrzanów każdy smakuje podobnie, jest ostry, i o to chodzi. (czyli kupuję jakikolwiek) Odpowiedz Link Zgłoś
liliawodna222 Re: A chrzan? 20.12.21, 21:31 pepsi.only napisała: > Nie rozróżniam chrzanów każdy smakuje podobnie, jest ostry, i o to chodzi. > (czyli kupuję jakikolwiek) > > To tak jak ja Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: A chrzan? 20.12.21, 21:28 nie lubię, sam chrzan spoko, ale w każdym śmietana i mleko w proszku bodajże Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: A chrzan? 20.12.21, 21:36 Hę? Nie, ani śmietany ani mleka w proszku nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: A chrzan? 20.12.21, 21:50 Polonaise chrzan skład taki internety podają: Chrzan 62 %, woda, ocet spirytusowy, cukier, mleko w proszku, sól, olej rzepakowy, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, substancja konserwująca – pirosiarczyn sodu. Odpowiedz Link Zgłoś
tenjedennick Re: A chrzan? 20.12.21, 22:01 Ale z kupnych chrzanów tak czy owak dla mnie najlepszy. Trucizny tam nie ma. Ucierać z korzenia mogę, ale latem. Odpowiedz Link Zgłoś
shmu Re: A chrzan? 20.12.21, 21:33 Ostatnio kupiłam niemiecki, bo polskiego niestety nie znalazłam, a szwajcarski to taka słodkawa pianka, która nawet lekko ostra nie jest. No i ten był mocny. Uwielbiam, bo jest ten moment kiedy aż boli, a sekundę później już wszystko dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
evro44 Re: A chrzan? 20.12.21, 21:42 to tu same emigrantki? A chrzan taki prawdziwy to tylko utarty ze świeżego korzenia Odpowiedz Link Zgłoś
shmu Re: A chrzan? 24.12.21, 23:12 Mój dziadek i ojciec wykopywali i tarli, ale nie pamiętam dużej różnicy w smaku (nie mówię, że nie ma...). Pamiętam tylko jak raz przy zalewaniu wrzątkiem mój tata był za bardzo pochylony nad startym chrzanem. Potem mówił, że myślał, że mu oczy kompletnie wypaliło i nie będzie już widzial. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: A chrzan? 20.12.21, 21:52 Szukam chrzanu bez mleka w proszku. Albo wykopuję i ucieram sama. Odpowiedz Link Zgłoś
tenjedennick Re: A chrzan? 20.12.21, 22:01 W grudniu. I każdy ma zagon chrzanu. heca7 napisała: > Szukam chrzanu bez mleka w proszku. Albo wykopuję i ucieram sama. > Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: A chrzan? 20.12.21, 22:09 Bez przesady. Korzeń można kupić, niekoniecznie trzeba mieć zagon. Poza tym kilka słoiczków zrobić na zimę to żaden wyczyn. Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: A chrzan? 20.12.21, 21:53 Nigdy z marketu. Wszystkie tam są konserwowane chemicznie. Kupuję Wieluński w warzywniaku. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: A chrzan? 20.12.21, 22:09 Nie mam pojęcia jaki, czytam etykiety i kupuję ten który ma najwięcej chrzanu w chrzanie. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: A chrzan? 20.12.21, 22:18 Polonaise też jest syfiasty. Chrzan ma mieć w składzie chrzan i przyprawy, a nie jakieś konserwanty i mleko w proszku. Kupuję albo w lokalnym sklepie eko-sreko ich firmowy, albo u Szybryta też ich firmowy (chrzan mają bardzo dobry, a co ciekawe do ćwikły dodają już jakiegoś syfu, więc ćwikłę robię na ich chrzanie sama). Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: A chrzan? 24.12.21, 23:27 Co do ucietanych, mój dziadek ucierał z korzenia. Polonaise jest lepszy. Skład mam we doopie. O smak mi chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
malenka9 Re: A chrzan? 24.12.21, 23:32 Smak to sprawa indywidualna. Dla mie wiele chrzanow jest zbyt slodkich. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_harper2 Re: A chrzan? 24.12.21, 23:36 Ten bez mleka w środku. Kiedyś w Tesco można było taki dostać. Teraz nie wiem teściowa sama robi i nam dostarcza co jakiś czas. Mój tata jak mieliśmy działkę też sam tarł i jakoś to przetwarzał, pyszny był, ostry, bez badziewia w środku. Ćwikła tylko samodzielnie zrobiona. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: A chrzan? 25.12.21, 09:59 Ten polonaise ma dużo cukru. Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: A chrzan? 25.12.21, 11:12 Z domu wyniosłam przywiązanie do Polonaise, ale z mężem w pakiecie dostałam Wieluński i ten się ostał u nas w domu. Odpowiedz Link Zgłoś